Eşimin kayınvalidem ile özel konuları konuşması

Çok seviyesiz bir muhabbet olmuş anne ile oğul arasında. Annesinin bunu söylemesine mi yoksa oğlunun havadan sudan konuşur gibi dinlemesine mi bir şey diyeyim bilemedim.

Kayınvalidenizin kızı var mı? Kayınpederiniz yaşıyor mu? Eğer yok ise son 1 ayda 3 kez adet olmasını oğluna söyleme sebebi, "menapoza giriyor olabilirim, dr'a gidelim" olabilir. Hadi bunu bir mantığa (zorla da olsa) oturttuk diyelim.

Eşinizin annesine sizin özel hayatınızı anlatmanızın hiç bir açıklaması olamaz. Ayıp, günah vs demeyeceğim ben. Sadece kayınvalidenize ne özelinizden? Annesine bunu anlatan arkadaşlarına neler anlatıyordur kimbilir.

Merhaba bayanlar. 3 yıla yakındır evliyim. 16 haftalık hamileyim. Eşim ile annesinin bazı konuşmalarını duydum ve bundan rahatsız oldum. Kayınvalidem eşime bayramdan beri uç kere hastalandığını (regl) söylüyor. Bir ay kadar önce çok kavga ettik nerdeyse boşanma aşamasına geldik o zaman hamileliği planlamamıştık ama oldu işte demiş. Neden kendini açıklama yapmak zorunda hissettiğini ve neden böyle özel bir şeyi söylediğini anlamıyorum. Yani bu bir nevi korunuyorduk ama oldu demek. Bunun özel bir şey olduğunu ve söylememesi gerektiğini söylediğimde bence bu özel bir şey değil diyor. Ama aynı sözü başkalarının söylediğini duyduğunda böyle bir şey söylenir mi demişti. Bana göre bu özel bir şey. Dün tartıştık ve konuşmuyoruz. Sizin eşleriniz de böyle şeyleri annesine söylüyor mu yada annesi adet olduğunu eşinize söylüyor mu? Normal mi bunlar? Sizce ben ne yapmalıyım? Yaptığını hata olarak görmüyor ve şuan konuşmuyoruz.

Canim benim kaynim annesine herseyi anlatir sorar. Yeri gelir reglmisin anne ? Diye de sorar. Ozel konularida konuşur. Ama bnm esim asla yapmaz konusmaz sormaz.

5 parmagin 5i bir olmadigi gibi insanlarda ayni karakterde degiller. Malesef buna da engel olamazsin. Sana ozel gelen sey onun icin ozel olmuyor. Yani biseyler soylesende esinin anlayacagini sanmiyorum.

Aman yarabbim tövbe tövbe neler yapmış kadın öyle...
O oğul o kadından düştü o kadın onun annesi ya..Zihniyetiniz gerçekten bozuk!

Annesi yatalak olursa siz aman kaynana diye kaçarsınız yine o oğul onu yıkar temizler.

evet dediğimin arkasındayım. diğer oda var başka yer var. şuan elden ayaktan düşmüş değil. evet oğlu yeri gelir hasta olduğunda altını alır. ama suan sağlam. ee o zamn ben doğurdum deyip çıplak mı otursun yanında. alsın iğnesini öbür oda da yapsın. ne lüzum var oglunun yanında mahrem yerlerine kadar acıp iğne yapmasının.
siz çok genis düsünüyosunuz kusura bakmayın.

Evlenince anne-oğul arasının yabancı gibi olmasını isteyen insanlara şaşıyorum. Anne-kız ilişkisi nasılsa anne-oğul ilişkisi de öyledir bana göre. Bir anne her sıkıntısını derdini evladı ile paylaşamayacak mı? Kadın durup dururken ben de regl oldum dememiştir. Muhtemelen konu sağlıktan hastaneden açıldı oğlu da sordu o da anlattı.

Benim anneannem yıllarca yatalak hasta idi. Annem baktı. Bir dönem annemin rahatsızlığından dolayı bir kaç ay dayım baktı. Dayım sabah işe giderken bezini değiştirir yeniden bezler akşam gelince banyosunu yaptırır, altını temizlerdi. Yani o onun evladı. Tabi ki her şeyiyle ilgilenecek. Kalkıp kadın cinsel hayatını anlatmamış, ya da oğluna cinsel hayatını sormamış ya. Olağan konuşma içinde geçen iki üç kelimeyi sapıklık olarak nitelendiriyorsunuz.

Benim eşim benimle ilgili sır diye nitelendirebileceğimiz özel durumları anlatmadığı sürece istediğini konuşsun. Sonuçta annesi umursamam.

Ha biz ailemizden böyle görmedik. Ayıptır böyle şeylerin konuşulması. Ama ben onlar gibi düşünmüyorum. Aynı şekilde eşimin aile de de ayıptır. Ama eşimde benim gibi düşünür. Hamileyken kanamam olmuştu. Dr gidecektik. Babam sordu hayırdır nereye diye eşim kanaması var dr gideceğiz demişti. Sonuçta sağlık bu. Bunun ayıbı olmaz.

Bazı anneler bu konularda çok rahat benim kv bana kp ile yaşadığı cinselliği anlatmaya çalıştı duymazdan geldim ama üç dört kez yaptı en sonunda haşladım beni cinsellikten soğutacaksın şöyle konuları anlatma bana diye,o günden beri bi daha konuyu açmadı,fırsatını bulsa eşime bile anlatacak bikaç kez ima etti eşim kızdı dışarı çıktı. Yani herkes sağlık için anlatmıyor çenesini tutamayan çok var. O yüzden ben de rahatsız olurdum,açık açık regl oldum demeye gerek yok ki kendini bilen “ oğlum kötüyüm ben,kadın doğuma götür beni” der konu kapanır,bik bik üç kez kanamam oldu vs ne gerek var,muhafazakar değilim ama bu tarz konular uygunsuz geliyor bana.

Back
X