- 11 Ekim 2011
- 1.577
- 642
- 173
- 44
eski konum aşağıda yazıyor arkadaşlar bu mevzu yüzünden eşim anneme küstü şimdi de ne bayram ne başka bişey görüşmek istemiyorum sen git gel ama ben onu görmem hatta çocuğum olsa göstermem diyor ramazan burnumdan geldi sııra bayramda yani vazgeçmiyor inadından annen benden özür dilesin diyor böylesine kinci en ufak olayda fırtınalar koparan adamla devam edebilecek miyim son bi kaç gündür hep bunu düşünüyorum 2.5 yıldır evliyim çocuğum yok yol yakınken dönmek mi daha mantıklı? konu çok basitti ama eşim uzatıyor babam iftara çağırdı babama da annemden özür beklediğini söylemiş bu zamana kadar ailesine hep sayggılı davrandım sınırımı aşmadım ailemde hiç bişeyimize karışmadı ama sonuç bu. bayram da gitmezse bende onun ailesine gitmeyeceğimi söyledim benim için problem değil diyor ben bayramda tek gidicem aileme büyük ihtimal akrabalar vs. soracak nerdeler diye konu az çok anlaşılacak ne yapayım arkadaşlar akıl verin lütfen!!
arkadaşlar sinirim çok bozuk eşimle beraber annemlere gittik yengem de vardı eşimin işiyle ilgili bi konu açıldı
(Eşim babasiyla beraber esnaflık yapıyor ayriyeten uğraştığı bi iş var o işte bu sene yükselme beklentisi vardı olmadı)
Annem kpss ye çalışsanız şansınızı o yönde deneseniz dedi eşim o anda bozuldu ve anneme bırakında ona biz kara verelim kaldı ki ben bu konularda annemleri bile dinlemem dedi o anda annem çok kötü oldu ben de bozuldum bişey demedik şu anda moralim çok bozuk eşime bişey demedim ama pek konuşmuyorum onunla sinirlendim çünkü annem bugüne kadar hiç bişeyimize karışmadı bi öneride bulundu diye duymadığı laf kalmadı ben bugüne kadar ailesine karşı en ufak saygısızık yapmadım çok gücüme gitti doğrusu kadını çocuk gibi azarladı sonrada surat astı kaktı odaya gitti.kızlar sizce kim haklı ve nasıl bi tutum sergilemem gerek (aslında şu an maddi sıkıntımız yok eşimde memuriyete uygun değil annemin kaygısını da anlamadım)
Eşimle sabahın köründe tartıştık annenle asla görüşmeyeceğim bi daha asla evime gelmesin dedi.ağlamaktan helak oldum etmediği laf kalmadı ramazan için hazırlık yapacaktım üzüntüden elim kolum kalkmiyor
işlerine geldikleri zaman çok güzel geçirirler sözlerini ama diyorum ya işlerine gelirse.benim babam mülayim bi insandır bi de onunla fazla yüz görmek istemiyor.Daha öncede yazmıştım
Eşiniz gerçekten çok kalitesizmiş
+ eşinizin aileside özellikle babası yada annesinin sözü geçiyorsa yumruğunu masaya vurup oğullarına söz geçiremiyorlarmı ?
Gerek benim babam olsun gerek benim eşimin babası olsun her ikiside tavrını inan çöreklenirlerde üstümüze yanlış bişey yaptırmazlar
Babanızdaki bu mülayimliğide gördüm
Eşiniz sizi hiç haketmiyor
suçlu olduğuna inansam belki dilemesini isterdim ama kadın bi cümle etti.Diğer konunuzada yazmıştım şimdi yine yazacağım, anneniz özür dileyecek bir şey yapmamış.
Aksine eşinizin bence annenize bir özür borcu var.
Bırakın, üstüne düşmeyin gelmezse gelmesin bayramda, siz tek gidin.
Siz söyledikçe, konu açıldıkça kendisini çok önemli hissetmeye başlayacak beyefendi.
Bu ne saçma şey, hem suçlu hemde özür bekliyor, koskoca kadın özür dileyinde utanmayacak mı? yüzünün rengi değişmeyecek mi? (özürün büyüğü küçüğü olmaz ama anneniz suçsuz... suçlu olsa illaki dilemeli.)
evet suçlu benim alttan aldım ailesine haddinden fazla iyi davrandım cidden çok pişmanım.ilk gün çok tartıştık inan zarar gören ben oldum mübarek günde. tartışmada kavgada seviye gerektirir eşim bundan da yoksun.ailesi ona müdahelede bulunur hemde çok ama öyle çaktırmadan yapıyolarki kendi farkına varmıyor.Zorla düşürülmeye çalıştığınız duruma çok üzüldüm,eşin olacak adam belliki çok inatcı ve senin zayıf yerlerini zaaflarını çok iyi çözmüş bahaneler üreterek kendi kafasında kurnazlıklarla ailenle problem yaratmaya çalışıyor,bu birazda senden kaynaklanıyor alttan alıyorsun sen neden tartışmadın evet neden tartışmadın anneme böyle söylemeye hakkın yok,koskoca kadına senden asla özür diletmem demedin??bu ne cürret ne cesater...nasıl bir densizlik...bendede var bitane sonunda kısasa kısas yaptık herkez yanıyor..dahamı iyi oldu hayır...daha çok acılar çekiliyo ama ne demek miş özür dilemek..dolduruşa geliyor..ayrıca kendi kararlarınıda alamayan bir insan gibi geldi bana..eğer müdahaleden bunalıyorsa çok baskı görmüştür illaki ve nedemek olduğunu bildiğinden kuruntusu var kabul edemiyor...bence tam tersi kendi ailesi yapıyor onu yönlendiriyor..bu ne kinn beee...öyle erkekler duyuyorum ki artıkk..kadınla kıyaslanamaz bile..yazıklar olsun..
haklısın iyi niyetimden çekiyorum ne çekiyorsam k.v işine gelse müdahele ederdi ama işine gelmiyor ben ona anlattım neden onlara gitmediğimin sebebini o da aramayı kestihahahhahaa buna ancak gülerim kayınvalidende biliyor ama faydası olmadımı hahhaha...uyan arkadaşım uyaaannn..ne faydası herşeye cacık olup boşanmaya kadar götüren sonra istediklerinde ağzından çıkan tek kelimeylalan in sanlarrrın faydası olmadımı????????????*oğullarına bişey demeye gerek yoktu bir yan baksalardı sen şimdi burda bunları yazıyor olmazdınn aaahhh iyi niyetlerimiz aaahhh.....
bende yüzyüze çözülür diye düşündü ama dün iftara gitmedi belki de bahanesi sürsün istiyodur.Aynı olayı bizde yaşadık annem abimin eşine işle ilgili bir tavsiyede bulundu ve yengem demediğini bırakmadı abimde bariz olmasada yengemin tarafını tuttu. Aslında annemin kötü bi niyeti yoktu onların iyiliğini düşünüyo ama yanlış anlaşıldı. Sonra yine barıştılar kimse kimseden özür dilemedi ana annemda açıklamasını yaptı ne amaçla söylediğini şimdi gayet normal araları. Sizde esinizi ve annenizi ikna etseniz konuşsalar belki yüzyüze hallolur
babam zamanında biz de büyüklerden öğüt aldık beğendiklerimizi yaptık beğenmediklerimizi kulak arkası ettik bu olayı uzatma ağzınızın tadı kaçmasın demiş. o da biz mutluyuz bi sıkıntı yok demiş. annesi babası doldurur mu bilmem ama çözüm olsun diye karşılarına alıp konuşmuyorlarPeki babaniza benden ozur dilerse konusurum derken
babaniz ne dedi?
ve neye ozur dileyecek anneniz? yasini basini gectimde
oglum sen yanlis anladin ben isine karismak istemedim diyemi?
el insaf kendini cok tepeden goruyor yada cidden birisi dolduruyor onu
annesi babasi dolduruyor olabilirmi? onlarin demeleri gerek
saygisizlik yapma git ôp ellerini lafi gt..den anlama diye
bence de bahane....onun yerinde ben olsam özür talep edemezdim yüzüm kızarırdıbahane arıyormuş, bulmuş. yoksa herkes birbirine fikir verebilir, bu illa ki o olacak anlamında değildir. tut ki çok ağır bile konuşmuş olsa insan k.validesinden özür beklemez, en kötü ihtimalle yaşlılığına verir geçer.. gitmeyin üstüne, yıpratmayın kendinizi. çocuğunuz olunca anlar anne- baba ne demekmiş..
evet sırf bu başka hiç ama hiç bişey yok ramazan burnumdan geldi ne bi yere gittim ne kimseyi çağırdım sıra bayramda.ben iyi gelin oldum ama eşim iyi bi damat olamadıeşin sırf o konu yüzünden mi annenden özür bekleyip hem ramazanı hem bayramı zehir ediyor sana?
böyle bir olay ne duydum ne gördüm..ailen adına çok üzüldüm hep gelinlerden şikayet edilir ama böyle bir damatla baş etmek bence çok daha zor..ne kinci bir adammış,pes..
belki de en iyisi budur ona onun gibi davranmak o zaman anlar belki hislerimi. evliliği önce o gözden çıkarmış ben de karşılık veriyorum aslında en sinir olduğum şey de hiç bişey yokmuş gibi sırnaşmasıönceki konunda eşinin kin tutmasına sebep olacak hiç birşey yok,herkesin annesi babası zaman zaman böyle fikirler verir cok normal bir şey çünkü her aile evladının güzel bir yere gelmesini ister,eşin gereksiz tepki veriyor,asıl özür dilemesi gereken biri varsa o kişi asla annen değil!!
yapacağın tek şey,sende ona aynı şekilde davran,madem bu evliliği gözden çıkarmayı düşündün böyle dene bakalım o zaman nasıl tepkiler verecek
biri atsa o dayağı ellerinden öpücemeşin iyi bi dayak istiyor terbiyesiz
istiyor istiyor ama atan yokne var kadının söylediğinde yahu...
eşin cidden kötek istiyor galiba
bende yüzyüze çözülür diye düşündü ama dün iftara gitmedi belki de bahanesi sürsün istiyodur.
babam zamanında biz de büyüklerden öğüt aldık beğendiklerimizi yaptık beğenmediklerimizi kulak arkası ettik bu olayı uzatma ağzınızın tadı kaçmasın demiş. o da biz mutluyuz bi sıkıntı yok demiş. annesi babası doldurur mu bilmem ama çözüm olsun diye karşılarına alıp konuşmuyorlar
haklısın uzatmaları oynuyorum hissediyorum bunu şimdi olmazsa bir ay yada ne biliyim 1 yıl sonra olacak.8 sene sonunda evlendik biz emek verdim diye bişeyleri korumaya çalıştıkça ben zarar görüyorum beni de geçtim arttık ailemde zarar görmeye başladı.bayram bana gelmeyecek o kesin.ailesine kızgın olmamın sebebi herşeyde müdahele ederler bunda sessizler neyse....Minnie anne babamızın bizim hatalarımızı düzeltmesi gereken yıllar geride kaldı artık evlisiniz canım...
Sen güzelce izah ediyorsun,ortada kaale alınacak bir şey yok,eşin başka şeye odaklı ...O istedigi için ,o seçtigi için,bile isteye bunları yaşatıyor sana ve annene...Kazancı ne ,istedigi ne,yaşadıgıyla hangi duyguyu tadıyor orasını Allah bilir...Ama dolduruş,düzeltme gibi şeylere takılma...Kendini çok yıprattın ...Bitsin hayırlısıyla şu ramazan...Bayram bayram tadında mı geçecek yoksa sadece on a mı seyran olacak yaşayıp göreceksin...
Ben derim ki üzme canını..Anlattıgın paylaştıgın saygısız çıkışlar,ego burada olmasa yine karşına çıkacak...Bence sen en başında ne yapman gerektigini bilerek yazdın buraya...Kafan net aslında...sadece uzatmaları oynuyorsun arkadaşım....bence uzatma...Ömer Syfettin in diyet hikayesi gibi...Kes kolunun at önüne ve devam et kendi hayatına...
saglıcakla kal...
evet egosu çok yüksektir beyefendinin ailem ve ben iyi niyetimizin cezasını çekiyoruz.onun yaptıklarını ben yapamazdım büyüğümden de özür talep etmezdimEşinde kapris ve kompleks tavan yapmış maalesef. Koskoca kadın beyefendiden sırf bu sözü yüzünden özür dileyecekmiş de yok efendim çocuk olsa göstermeyecekmiş de. Ne haddine ya allah aşkına! Birinin en kısa zamanda haddini bildirmesi lazım. Babanın iftara davet edip eşinin de annenin kendinden özür dilemesi gerektiğini söylediğinde niye sessiz kaldığını anlamadım doğrusu. Güzel bi fırça atmalıydı bence sonucu ne olursa olsun. Yok artık hepinizin tepesine çıkmış ya da çıkartılmış!!!
babam sağolsun anlayışlı iyi bi insandır onun yerinde başkası olsa kötü tepki verirdi ama ben de ailemde başından beri böyleyiz.annemi haksız bulmuyorum onun için asla özür dilemesini istemem o sizin huzurunuz için dilerim diyor ama istemiyorumbazı arkadaşların yorumları gerçekten mükemmel..ben başka bişi söylemek istiyorum..genelde babalar daha sinirlidir ,daha fevridir ama babanın uslubü çok duygulandırdı benii..
eşiniz çok iğrenç ,ayıp şeyler söylemiş resmen 'baba annem hariç siz gelin' falan gibisinden..
Nasıl yüzü kızarmadan,utanmadan böyle bir şeyi söyleyebilmiş...
3 günlük dünya yahu şu mübarek aylarda yok yere neden kin duyuyor kadıncağıza..
ve babanız sukunetini korumuş.Eşinizin dedikleri babanıza hakaretten beter. Eminim eşine(ANNENİZE) yapılan bu davranış onu derinden üzmüştür..benim eşim böyle bişey yapsa babam söver suratına kapatır telefonu..gerçekten çok olgun davranmış babanız,terste konuşabiirdi ama emin ol 2 kelime laf etmediyse sırf aralar bozulur, küslük olur,eşin senide ailenle görüştürmez,yada yuvan yıkılır diye endişelenmiştir..susmuştur adamcağız
''babam zamanında biz de büyüklerden öğüt aldık beğendiklerimizi yaptık beğenmediklerimizi kulak arkası ettik bu olayı uzatma ağzınızın tadı kaçmasın demiş.''
babanızın maruz kaldığı sözler sonrası bunları diyebilmesi var yaa çok büyük bir inceliktir amaa kendini bilene tabiki..inşallah hatasını anlar eşiniz. ve taktir ediyorum sizide haklıyı haksızı ayırt edebiliyorsunuz duygusal davranmıyorsunuz..annenizi özür dileterek küçültmüyorsunuz..
haklısın gri yok. eşim gibi bi insanla uzlaşmaya anlaşmaya çalışıyorum hata bende. büyük ihtimal bayramda da devam edecek bu durum akrabalarım anlayacak o noktadan sonra da ben artık iyi niyetimi ve barışçıl tavrımı bi kenara bırakıcamsiyahla beyaz arasında sıkışıp kaldın...
benim fikrim şu : boşanma işi ciddiye binerse ki inanmayacaktır eşin...iki hitimal var
ya tornisatn edip yalvar yakar özür dileyecek senden ve sözler verecek..atıp tutacak....
ya da inada binaen öylece kupkuru bitecek bu evlilik...
yazdıkların,konuştuklarımız,benim sezdiklerimin özeti bu bende...ya siyah ya beyaz...
gri yok,uzlaşma yok,ödün yok,eğilme bükülme yok...yok oglu yok...
8 SENE DİYORSUN YA BUNU ANLAYAMIYORUM İŞTE...HAYATININ GERİ KALANI BİR KEFEDE ,8 SENE BİR KEFEDE...
ÖYLE ÖLÇ ARKADAŞIM...Bir kefeye 8 seneyi bir kefeye BOŞLUGU koyarak degil...
çocuk yok canım.dediğin gibi fazla değer verdiğim için kendini bırakamam sanıyor ama öyle bunaldım ki artık tahammülüm kalmadı.şimdi evle ilgili planlar yapıyor şunu kırdıralım bunu yaptıralım diye ama umrumda değil çünkü böyle olduğu sürece huzurum olmayacakcanım benim çocukta yoksa bence en hayırlısı bu adama rest çekmek ya sana uyacak yada güle güle gidecek ki onuda yapacak cesareti olduğunu sanmam,sanırım senden çok emin her türlü beni bırakamaz anlayışı hakim demekki hakettiğinden çok değer verdin, nedemek annene küsmek ne haddine düşmüş benim annem hiç susmaz sürekli eleştirir eşimi,eşim bir kere gık dememiştir senin annen benim annem der hep.ama bu neden kaynaklı aileden aldığı terbiyeden,sanırım eşinin sorunu bu.ama bunu çekmek zorunda deilsin,heleki annenin üzülmesine hiç katlanma.anne bidaha bulunmaz çünkü.inşallah senin için hayırlısı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?