Eşimin kızı yüzünden eşimle aram kötü yardım lütfen

Evine annesine gitmek istiyor burda durmak istemiyor ama babası bilerek bana kayıtlı yapıyor oturacak evdesana karşı saygısızlığı varsa o zmn devreye girerim diyor
kendi sabahtan akşama kadar çalışıyormuş, kızının yüzünü gördüğü yok, yani 13 yaşında kızı da istemediği bir yerde zorla tutmak ne bileyim... Size saygısızlığı yok mu? hakaret ediyor diyorsunuz kime hakaret ediyor?

Hakaret eden benim eşim ortalığı karıştıran kızı

Belliki sizi ve babasının yeni evliliğini kabullenemiyor, size tavsiyem ona merhamet edin , iş falan beklemeyin, kötü konuşmayın ya da tavır yapmayın, sizi sevmesini sağlayın, çekişme içinde olmayın, siz ona karşı hangi duygu ile yaklaşıyorsanız bunu hissediyor ve hırçınlaşıyor, sevmeye çalışın, gerekirse psikoloğa götürün, ama 13 yasındaki bir çocuğa eltinizle veya görümcenizle savaşır gibi davranmayın, emin olun onun içinde kolay değildir, merhamet edin ki merhamet bulasınız , eşinizle de her zaman iletişimde olun, her iki evladınız için elinizden ne geliyorsa yapın ve asla ayrımcılık yapmayın...
Allah kolaylık versin inşallah

Evine annesine gitmek istiyor burda durmak istemiyor ama babası bilerek bana kayıtlı yapıyor oturacak evdesana karşı saygısızlığı varsa o zmn devreye girerim diyor
Aslında annesi ile olması daha sağlıklı, keşke eşiniz bu duruma karışmasa

Erkekler iyice kafayı yemiş

Aslında çocuk için çok normal bir durum. Babasının annesinden başka biriyle olması ve ondan da çocuğu olması durumunu kabullenemiyor olabilir. Siz yine de çocuğa karşı hep ılımlı ve iyi yaklaşın bence. Ama şuda bir gerçek ki ağzınızla kuş tutsanız bu konuda eşiinize de kızına da yaranamayabilirsiniz. Adı var yani bir kere. Üvey anne diye. Siz eşinize de sıkıntıları tatlı dille anlatmaya çalışın ve onu bu üslubu konusunda kesinlikle uyarın. Gerçekten zor bir durum. Allah sabır versin size.

Ne derdiniz vardi da ilk evliliğinizi boşanmış çocuklu, sizden en az 10 yaş büyük bir adamla yaptınız?

Mecbur bakacaksın diyen adamın sizi zerre kadar sevdiğini düşünmüyorum.

Çok sinik kalmışsınız. Ailenizin evindesiniz, size sahip çıkarlar, bu kafar korkak olmayın.

Çocuğu alip giderse boşanma sonrasinda tedbir için bir daha görüştürmezler. Bu salaklığı yapacaksa keyfi bilir. Ciddi anlamda çocuk bakabileceğini sanıyor akılsız. 2 gün sonra gelir geri verir.

Mesajlari okuyunca resmen soka girdim. Arkadaslar 13 yasinda bir cocuktan bahsediliyor. Empati yeteneginiz hic mi yok? Konu sahibi sizi bir nebze anlayabiliyorum siz duygularınızla hareket ediyor olabilirsiniz ama burada yorum yapanlari agzim acik okudum. Yeni ergenlige girmis bir cocuk, anne baba ayri, eve gitmek istiyor ama gonderilmiyor ne yapmasini bekliyorsunuz 40 yasindaki biri gibi olgun bir sekilde davranmasini mi? Sevginin cozemeyecegi hicbir sorun yoktur. O daha bir cocuk ne yaparsa yapsın siz ona sevginizi verin her sey kisa bir sure sonra nasil değişiyor gorun. O çocuk ic dunyasinda neler yasiyor kimbilir. Cocugunuza kotu davranıyorsa cocugunuzla yalniz birakmayin. Sizdeki iyi niyeti görünce bunlari yapmayi da birakacaktir. Birazcık empati... Esiniz konusunda haklisiniz daha kibar olmasi gerekir ama saniyorum onun da ic dunyasi karismis. Onunla da konuşup sizin onun kizina kotu bir muamelede bulunmadiginizi anlatın ve size karsi daha kibar olmasi gerektigini soyleyin. Bunu bir çatışmaya dönüştürürseniz kimse bu durumdan faydali cikmaz.

Son düzenleme:
Evet bende şaşırdım heceleyerek mec bur sun bu çocuğa bakmaya yoksa senin için hiç iyi şeyler olmaz bunu kızının yanında bana söyledi 1 haftadır da yüzüme bakmıyor

Eşinizin arpası fazla gelmiş
Mecbur falan değilsiniz kendi çocuğu kendi baksın
Sizin çocuğu nereye alıyor şerrefsiz bak kimin çocuğunu götürüyor dağbaşı mı memleket

genellikle sizinle yaptığı tartısmalar kızının önünde oluyorsa kızın size saygısız davranması çok normal. babasının deger vermediği annesinin yerine gelen bir kadını tabiki sevmeyecektir. ancak, babasınin size deger verdiğini görürse sevmese bile bu sekilde davranmaktan vaz gecebilir. eşinizle sakin bir sekilde konusun ve ona tartısmalarınınzın kendi aranızda yasanmasını rica edin. uslubunu değistirmesini aksı halde sizin gideceginizi ustune basarak belirtin. sizi cepte kole gibi gormeye baslamıs. ayrıca cocugumu alır giderim ne? bakabiliyordusa birinci evliliginden olan cocuguna baksaydı. ezdirmeyin kendinizi. o cadıya da koz vermeyin..not: cadı cocuk degil, annesi. bu tarz iliskilerde cocukları anneler yönetir. istemeden de olsa)

Size bir örnek veriyim. Benim bir akrabagim o yaslarda babasinin yeni evliligine tepkiliydi ve olur olmaz seyler yapiyordu. Yeni es sabredip iyi davrandi ve zamanla cocuk da ona alisti. Artik aralarinda bir sorun yok. Cocugunuza zarar vermesine tabi ki izin vermeyin, bu konuda egitin. Babadan hayir yok belli ki. Ama esinizin terbiyesizliklerine de susmayi birakin..babanizin evinde olmaniz sizin icin büyük sans. Baktiniz sizi tehtid etmeye devam eiyor evden uzaklastirin. Size karsi saygisizlik yapmayi birakmasa yerinizde ayrilirdim. Ilk esi bosuna bosamamistir onu. Belli ki ayari yok

Çocuğu annesi dolduruyor büyük ihtimal. Bilinçli bir şekilde doldurmasa bile evde konuşulanlar bilinçaltına giriyordur. 13 yaşında bir çocuk bu tür yönlendirmelere çok açık olur. Çevremde benzer olaylara tanık oldum. Babasını başka bir kadınla görmekten de hoşlanmıyordur, hepsi birleşince böyle olmuştur.

Çok gençsiniz. Çocuğun annesi muhtemelen sizden epey büyük. Genç bir üvey anne var ortada, normal böyle şeyler olması bence.

Sunu eklemeye unuttum: Sizin araniz esinizle kiz yüzünden kötü degil. O bir cocuk. Arayi bulmak sizin göreviniz degil, babanin görevi. Bakti ki kizi durumla sorun yasiyor o zaman o artik pedagog esliginde mi yoksa sohbet ederek mi bir cözüm bulacak. Esinizle araniz bozul olmasi onun beceriksizliginden ve terbiyesizliginden kaynaklaniyor.

Karşı tarafı dinlemedigim için objektif yorum yapamayacagim fakat bakmak zorunda değilsiniz.Esinizin kızi 13 yaşında 2 yaşında bebek değil. Sizin çocuğunuzu da alamaz,üstünüzde sindirme politikası uygulamış belli ki pasif olmayın derim. Bastan cocuklu insanla evlenmek sıkıntı iyi düşünülmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…