- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.108
- 1.123
- Konu Sahibi RumuzSevgi
-
Üvey ablamda bize çok eziyet etti annem babamla aramız bozulmasın elalem anneme kötü üvey anne der diye susuyordu. Babamda zaten senede bir kere gelirse gelirdi çok varmış gibi.7 yıllık evliyim ilk evliliğim eşimin 13 yaşında ki kızıyla sıkıntılarımız var tatil dönemlerinde bize her geldiğinde eşimle aramız kötü olur. Çok güzel bakarım sayarım asla kırıcı olmam kendisi çocuğuma zarar verme eyleminde bulunduğu halde sustum eşime söyledim Eşim kızını arar evde sorun var mı diye o da yalan yanlış herşeyi anlatır sonra eşimde onun yanında bana küfür ederek mecbursun bakmaya der beni, çocuğumu alıp gitmekle tehdit ediyor ne yapacağımı bilmiyorum
Yorumunuzdan ürktüm açıkcası bir anne adayı nasıl böyle konuşabilir. Çocuğun yaptığı yanlış evet ama parçalayacak kadar delirmeyin yahu. Çocuğun belli ki anne baba ayrı olmasından dolayı sıkıntısı var ve yeni eşini benimsememiş. Onun zayıf yönünü bulup o yönde çalışabilirsiniz elbette sizi sevecektir. Belki çok sevgisiz bir evde büyüdü.O kızı parçalardım ben ne kadar pislik bi kızmış senin çocuğunun hayatını tehlikeye atıyor resmen, boşan bu adamdan.
Hiçte mecbur değilsiniz ama onunda kızı siz bir şey deseniz 2 misli anlıyordur. Madem bakmak zorundasınız o yapar eder. Sizde kız kötü bir şey yaptığında ne kıza kızın nede bir şey söyleyin. "Benim anne olarak kızına bir şey deme hakkım yoksa kızının yaptığı şeyleri sana söylerim sende bir zahmet babalık yap deyin. " çocuğun önüne metal mi koydu al kenara koy. sonra adamı ara benim laf söylemeye iznim olmayan kızın çocuğa şöyle şöyle yaptı bir zahmet sen ilet kızına de. Kız sizin hakkınızda ne söylüyor bilmiyorum ama kocanıza benim kızına laf söyleme iznim yok ki nasıl söylemiş olabilirim de yüzsüzlüğe vur kocanız öyle yapıyor.7 yıllık evliyim ilk evliliğim eşimin 13 yaşında ki kızıyla sıkıntılarımız var tatil dönemlerinde bize her geldiğinde eşimle aramız kötü olur. Çok güzel bakarım sayarım asla kırıcı olmam kendisi çocuğuma zarar verme eyleminde bulunduğu halde sustum eşime söyledim Eşim kızını arar evde sorun var mı diye o da yalan yanlış herşeyi anlatır sonra eşimde onun yanında bana küfür ederek mecbursun bakmaya der beni, çocuğumu alıp gitmekle tehdit ediyor ne yapacağımı bilmiyorum
Burada problem konu sahibinin eşi, siz çocuğunuz 13 yaşına geldiğinde yaprak sarma sardırırsınız ama burada çocuk nasıl olursa olsun ilgilenecek bakacak olan babası.13 yaşında çocuğun nesine bakacaksınız? Benim yeğenim 12 yaşında yaprak dolma sarıyordu. Sorun ne tam olarak? Sizin çocuğunuza zarar vermesi kabul edilemez tabi ama neler oluyor tam olarak? Ne yapmanızı istiyor da yapmıyormuşunuz?
Bence biraz kız çocuğu olduğundan bu yorumlar gelmiş, 20 yaşındaki erkeğe o daha küçük diye yorumlar yapılan konu görmüştüm misal ama 12 yaşındaki kız koskoca kız onlar için, ev işini yetişkin gibi yapacak tabii! Ben toplumun kız çocukları ergenlik dönemine girince bir anda yetişkin kadın olduğunu düşünüp ev işi yapmasını istemelerine ifrit oluyorum.Mesajlari okuyunca resmen soka girdim. Arkadaslar 13 yasinda bir cocuktan bahsediliyor. Empati yeteneginiz hic mi yok? Konu sahibi sizi bir nebze anlayabiliyorum siz duygularınızla hareket ediyor olabilirsiniz ama burada yorum yapanlari agzim acik okudum. Yeni ergenlige girmis bir cocuk, anne baba ayri, eve gitmek istiyor ama gonderilmiyor ne yapmasini bekliyorsunuz 40 yasindaki biri gibi olgun bir sekilde davranmasini mi? Sevginin cozemeyecegi hicbir sorun yoktur. O daha bir cocuk ne yaparsa yapsın siz ona sevginizi verin her sey kisa bir sure sonra nasil değişiyor gorun. O çocuk ic dunyasinda neler yasiyor kimbilir. Cocugunuza kotu davranıyorsa cocugunuzla yalniz birakmayin. Sizdeki iyi niyeti görünce bunlari yapmayi da birakacaktir. Birazcık empati... Esiniz konusunda haklisiniz daha kibar olmasi gerekir ama saniyorum onun da ic dunyasi karismis. Onunla da konuşup sizin onun kizina kotu bir muamelede bulunmadiginizi anlatın ve size karsi daha kibar olmasi gerektigini soyleyin. Bunu bir çatışmaya dönüştürürseniz kimse bu durumdan faydali cikmaz.
Sen niye kendini bu kadar ezdiriyosun? Neden sesini çıkaramıyosun? Üstelik babanın eviymiş bassana totosuna çekmeyi. Şu erkekleri baş tacı yapa yapa arşa çıkardınız ama artık.
Mecazi anlamda söyledim onu tabi ki ama ben kaldıramazdım benim için boşanma nedeni çocuğun önüne tehlikeli şeyler atması ne demek 13 yaşında bu kız 3 yaşında değil, hoşgörü ile karşılanıcak birşey değil yaptığı. Ben sadece şımarık bir ergen olduğunu düşünüyorum. Herkesin fikri farklı tabii,Yorumunuzdan ürktüm açıkcası bir anne adayı nasıl böyle konuşabilir. Çocuğun yaptığı yanlış evet ama parçalayacak kadar delirmeyin yahu. Çocuğun belli ki anne baba ayrı olmasından dolayı sıkıntısı var ve yeni eşini benimsememiş. Onun zayıf yönünü bulup o yönde çalışabilirsiniz elbette sizi sevecektir. Belki çok sevgisiz bir evde büyüdü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?