Annenize nasıl davrandıysa siz de aynısını yapın. Aa Elifçim şunu yapmayı unutmuşsun sanırım aklın başka yerdeydi bir dahakine dikkat eder misin tatlım diyin.Veya bugün ağrım var birlikte hazırlayalım mı kahvaltı diyebilirsiniz. Yalnız biliyorsunuz değil mi ne kadar karşı karşıya gelirseniz o kadar kız kazanır. Eşiniz durumu düzeltmeden bu sorun bitmezBirşeyler atıştırmasına, ihtiyaçlarını gidermesine birşey dedigim yokki? Keşke öyle olsa da benden beklemese. Derdim kendi ihtiyaçlarını bana yüklemesi, saygısızlığı. Çocuk değil sonuçta.
Bu olayda cok uzatılıcak bir mevzu yokmus aslında.sanırım siz doldugunuz için bir şekilde tepki verdiniz.Elif bu akşam annesinin evine döndü. Akşam eşim kızıyla tlfnda konuşurken pınarın annesi yemek gönderdi, sen yemedin içimde kaldı dedi. Kızı da duymadı sanırım pınarın pınarın diye bağırdı. Konuşma bittikten sonra keşke pınar değil de pınar ablan deseydin daha güzel olmaz mıydı dedim. Bazı şeyleri duyma görme ne var bunda dedi. Ben de onu duyma bunu görme ben artık sıkıldım dedim. Ben kızkardeşime senden bahsederken x enişten x abin diye bahsediyorum aranızda belli bir saygı seviyesi oluşturmak için dedim. Bu konu üzerine tartıştık ve kafamı bozma kızımı da alır çeker giderim dedi. Ben de buyur git nasıl istersen dedim. Her şeye ben susucam herşeyi ben görmezden gelicem yok öyle bir dünya artık dedim.
Bilmiyorum belki takılınmaması gereken bir mevzu ama çok doluyum.
Elif bu akşam annesinin evine döndü. Akşam eşim kızıyla tlfnda konuşurken pınarın annesi yemek gönderdi, sen yemedin içimde kaldı dedi. Kızı da duymadı sanırım pınarın pınarın diye bağırdı. Konuşma bittikten sonra keşke pınar değil de pınar ablan deseydin daha güzel olmaz mıydı dedim. Bazı şeyleri duyma görme ne var bunda dedi. Ben de onu duyma bunu görme ben artık sıkıldım dedim. Ben kızkardeşime senden bahsederken x enişten x abin diye bahsediyorum aranızda belli bir saygı seviyesi oluşturmak için dedim. Bu konu üzerine tartıştık ve kafamı bozma kızımı da alır çeker giderim dedi. Ben de buyur git nasıl istersen dedim. Her şeye ben susucam herşeyi ben görmezden gelicem yok öyle bir dünya artık dedim.
Bilmiyorum belki takılınmaması gereken bir mevzu ama çok doluyum.
Bu son durumu büyütmüşsün evet.Kimin annesi diye sorduysa karşı taraf , "Pınarin Pinarin" demesi çok normal. Ama eşinin çıkışı da çok saçma olmuş .Ne demek alır kızımı giderim tehdit gibi.Hamilelik psikolojisiyle hassaslaştigini idrak etmesi lazım.
Bence kızla ilgili hiç bir yorumda bulunma artık.Ne desen kabul etmeyecek eşin,ve üzülen yine sen olacaksın.Kizi onun gözünde hep masum,hep alttan alınması,idare edilmesi gereken kişi,
her ne yaparsa yapsın.Eşin bosanmisliktan kaynaklanan suçluluk psikolojisiyle kızına asla toz kondurmayacak ve herhangi bir uyarıda da bulunmayacak.Bu sebeple kizla ilgili tek kelime etme eşine,bu sadece evliliginizi yıpratır. Sevgi de bekleme saygıda.Ekstra mutlu etmek icinde uğraşma.Birak saygısız tembel ve asalak gibi gelsin gitsin.
şimdi siz bu kızın babasıyla ne zaman tanışıp ne zaman hangi ahlak koşullarında evlendiğinize göre bu durum çok değişir. şayet gayet bu çift siz yokken ayrılmış, siz eşinizle daha sonra tanışıp evlendiyseniz, bu davranışlar yine de çok fevri değil. ergenlikten yeni çıkmış 20 yaşında bir insan var karşınızda kim bilir ne tür bir travma geçirdi anne baba boşanması çocuğun dağılmış bir ailede büyümesi çocuk için çok travmatik bir durum. ayrıca karnınızdaki bebekle ilgili düşüncesi de çok haklı olarak "ben babamla mutlu bir ailede büyüyemedim şimdi bu bebek benim babamla yıkılmamış mutlu bir ailede büyüyecek benim suçum neydi veya benim bu bebekten ne eksiğim vardı" bunu siz düzeltemezsiniz sizin bu durumda bir suçunuz olmasa da yapacak hiçbirşey yok. olabildiğince az muhattap olmaya çalışın geldiğindede 20 yaşındaki koca yetişkine düzgünce anlatın yatağını kendisinin toplaması gerektiğinin ve kendi kahvaltısını kendi toplaması gerektiğini. yemeğe yardım etme konusundada bunu talep etmeyin. eğer siz o yokken de evde yemekleri siz yapan kişiyseniz tencereye bir ölçek fazla malzeme masaya 1 tabak fazla koymaya çekinmeyin. çünkü onun size yardım etmesi bir iletişiminiz olmasını gerektirir. siz olabildiğince kaçının. babasına şikayet etmeyin zira bunu sizin yapmanız hiç etik değil ne de olsa o onun kızı, o da onun babası. arada kalmamak için ortada cevaplar verecektir beyefendide ve bu durum hem sizin hem de kızınınn iyice körüklenmesine neden olacaktır. yani cahilce empati yapmadan yargılayarak veya gereksiz tevazu göstererek değil, düşünerek hareket etmeye çalışın. siz haddinizi aşmayın karşınızdakinin de size karşı haddini aşmasına izin vermeyin kısacası.
şimdi siz bu kızın babasıyla ne zaman tanışıp ne zaman hangi ahlak koşullarında evlendiğinize göre bu durum çok değişir. şayet gayet bu çift siz yokken ayrılmış, siz eşinizle daha sonra tanışıp evlendiyseniz, bu davranışlar yine de çok fevri değil. ergenlikten yeni çıkmış 20 yaşında bir insan var karşınızda kim bilir ne tür bir travma geçirdi anne baba boşanması çocuğun dağılmış bir ailede büyümesi çocuk için çok travmatik bir durum. ayrıca karnınızdaki bebekle ilgili düşüncesi de çok haklı olarak "ben babamla mutlu bir ailede büyüyemedim şimdi bu bebek benim babamla yıkılmamış mutlu bir ailede büyüyecek benim suçum neydi veya benim bu bebekten ne eksiğim vardı" bunu siz düzeltemezsiniz sizin bu durumda bir suçunuz olmasa da yapacak hiçbirşey yok. olabildiğince az muhattap olmaya çalışın geldiğindede 20 yaşındaki koca yetişkine düzgünce anlatın yatağını kendisinin toplaması gerektiğinin ve kendi kahvaltısını kendi toplaması gerektiğini. yemeğe yardım etme konusundada bunu talep etmeyin. eğer siz o yokken de evde yemekleri siz yapan kişiyseniz tencereye bir ölçek fazla malzeme masaya 1 tabak fazla koymaya çekinmeyin. çünkü onun size yardım etmesi bir iletişiminiz olmasını gerektirir. siz olabildiğince kaçının. babasına şikayet etmeyin zira bunu sizin yapmanız hiç etik değil ne de olsa o onun kızı, o da onun babası. arada kalmamak için ortada cevaplar verecektir beyefendide ve bu durum hem sizin hem de kızınınn iyice körüklenmesine neden olacaktır. yani cahilce empati yapmadan yargılayarak veya gereksiz tevazu göstererek değil, düşünerek hareket etmeye çalışın. siz haddinizi aşmayın karşınızdakinin de size karşı haddini aşmasına izin vermeyin kısacası.
Zor durumlar bunlar yaşayan bilir.
Adam kızının hatalı olduğunu kabul ederse kızına ihanet etmiş gibi hissedecek
Konu sahibi en azından birşeye de haklısın desin istiyor...
Demezler asla..
Çok zor..
ben çözümü çocuklarla araya tamamen bir mesafe koyarak çözdüm.Beni sevsinler diye uğraşmayı bıraktım, nasıl rahatsam öyle davranmaya başladım.Çünkü ne yapsam ne kadar uğraşsam bana negatif olarak geri döndü ki ben kişilik olarakta alınganımdır zaten kaldıramadım.eşime beni karıştırma hiçbir şeye dedim.Şimdi nispeten iyiyim.Ama maalesef Türkiye'de çocuklu adamlarla evlenen insanlar böyle bir muameleye maruz kalıyor.Her şeyden önce zaten boşananlar boşandıklarını idrak edemedikleri için işler şirazeneden çıkıyor.Aynen öyle. Eşin ne yapsa, kızı ne yapsa onlar haklı ben haksızım. Kızının saygısızlıklarında bile o çocuk idare et oldu. Bu akşam bile elif sessizdir, elif çekingendir, senin kız kardeşin bile (16 yaşında) eliften daha olgun, daha girişken ama elif naiftir,pasiftir, masumdur... Nar meselesini söyledim, sesin çıkmadı dedim, o seni samimi gördüğünden öyle demiştir...
Herşeye bir kulp, bir bahane. Ben, kardeşim, annem hepimiz elifi idare etmeliyiz. Eşimin gözünde durum bu.
Aynen öyle. Eşim ne yapsa, kızı ne yapsa onlar haklı ben haksızım. Kızının saygısızlıklarında bile o çocuk idare et oldu. Bu akşam bile elif sessizdir, elif çekingendir, senin kız kardeşin bile (16 yaşında) eliften daha olgun, daha girişken ama elif naiftir,pasiftir, masumdur... Nar meselesini söyledim, sesin çıkmadı dedim, o seni samimi gördüğünden öyle demiştir...
Herşeye bir kulp, bir bahane. Ben, kardeşim, annem hepimiz elifi idare etmeliyiz. Eşimin gözünde durum bu.
Sen daha korkunçsun.Ya 20 yaşında bi kız için yazılanlara bak.
Ne kadar bencil ve acımasız bazıları.
Ben 27 yaşındayım.
Üstüme bebek kussa benim de tepkim kustu bu olur.
Bana ne bebekse bebek.
İnsan iğrenir yani.
Anne de değilim. Nerden bilebilirim sizin gibilerin duygularını.
Her insanın tepkisi farklı olur.
Mahcup olunacak hiçbir şey yok bunda.
Size misafirliğe gelmiş.
Belki de bazı şeyleri düşünemiyor.
Ayıplayacağınıza bi zahmet konuşun.
Şunu şunu da sen yap deyin.
Boşanmış bi anne babanın kızı olduğunu unutmayın.
Baba başkasıyla evlenmiş.
Anne başka yerde.
Bu travmatik bir olaydır belki de onun için.
Biraz empati biraz düşünce lütfen.
Yorumlar korkunç yaa.
Sen daha korkunçsun.Ya 20 yaşında bi kız için yazılanlara bak.
Ne kadar bencil ve acımasız bazıları.
Ben 27 yaşındayım.
Üstüme bebek kussa benim de tepkim kustu bu olur.
Bana ne bebekse bebek.
İnsan iğrenir yani.
Anne de değilim. Nerden bilebilirim sizin gibilerin duygularını.
Her insanın tepkisi farklı olur.
Mahcup olunacak hiçbir şey yok bunda.
Size misafirliğe gelmiş.
Belki de bazı şeyleri düşünemiyor.
Ayıplayacağınıza bi zahmet konuşun.
Şunu şunu da sen yap deyin.
Boşanmış bi anne babanın kızı olduğunu unutmayın.
Baba başkasıyla evlenmiş.
Anne başka yerde.
Bu travmatik bir olaydır belki de onun için.
Biraz empati biraz düşünce lütfen.
Yorumlar korkunç yaa.
Masuma bak nerdeyse çekilebilirsin diyecek. Hamile insandan is bekleyen insafsizdir oyle birine acıma hic. En azından yat sabahlari kahvaltısını hazırlasın. Taş yesin babasının piremsesi. Senin doğmamış çocuğuna atacağı tokadın hayalini kuran küçük o.... anladınız.
bu arada profil fotoğrafın iğrenç.
pedofili kınamaktan çok teşvik gibi.
onu hazırlayan kesin pedofil.
haksız mıyımMune ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?