Eşimin kızı

Annenize nasıl davrandıysa siz de aynısını yapın. Aa Elifçim şunu yapmayı unutmuşsun sanırım aklın başka yerdeydi bir dahakine dikkat eder misin tatlım diyin.Veya bugün ağrım var birlikte hazırlayalım mı kahvaltı diyebilirsiniz. Yalnız biliyorsunuz değil mi ne kadar karşı karşıya gelirseniz o kadar kız kazanır. Eşiniz durumu düzeltmeden bu sorun bitmez

Bu olayda cok uzatılıcak bir mevzu yokmus aslında.sanırım siz doldugunuz için bir şekilde tepki verdiniz.

Aklima gelen ilk şey babasını kıskanması oldu,bu yüzden de size tepkili olabilir siz hamile olmadan once de böyle miydi size karsı soguk mu hep?Eger oyleyse direk ondandir simdş hamile olmaniz da bunu iyice arttirmis.Siz de ona karşı soguk musunuz peki bir de o var?Sizin acinizdan baktigimizda evet o kızın yapmasi gereken cok sey var ve sorumluluklarini yerine getirmiyor bu da sizi zorluyor haklisiniz ama 20 yasinda olmasi gecmiste kafasına takılan seylerden bir anda kurtulması demek degil onun da psikolojisini anlamaya calismak lazim bence birbirinize soguk durmak yerine biraz daha yakin davranin

Bu son durumu büyütmüşsün evet.Kimin annesi diye sorduysa karşı taraf , "Pınarin Pinarin" demesi çok normal. Ama eşinin çıkışı da çok saçma olmuş .Ne demek alır kızımı giderim tehdit gibi.Hamilelik psikolojisiyle hassaslaştigini idrak etmesi lazım.

Bence kızla ilgili hiç bir yorumda bulunma artık.Ne desen kabul etmeyecek eşin,ve üzülen yine sen olacaksın.Kizi onun gözünde hep masum,hep alttan alınması,idare edilmesi gereken kişi,
her ne yaparsa yapsın.Eşin bosanmisliktan kaynaklanan suçluluk psikolojisiyle kızına asla toz kondurmayacak ve herhangi bir uyarıda da bulunmayacak.Bu sebeple kizla ilgili tek kelime etme eşine,bu sadece evliliginizi yıpratır. Sevgi de bekleme saygıda.Ekstra mutlu etmek icinde uğraşma.Birak saygısız tembel ve asalak gibi gelsin gitsin.

şimdi siz bu kızın babasıyla ne zaman tanışıp ne zaman hangi ahlak koşullarında evlendiğinize göre bu durum çok değişir. şayet gayet bu çift siz yokken ayrılmış, siz eşinizle daha sonra tanışıp evlendiyseniz, bu davranışlar yine de çok fevri değil. ergenlikten yeni çıkmış 20 yaşında bir insan var karşınızda kim bilir ne tür bir travma geçirdi anne baba boşanması çocuğun dağılmış bir ailede büyümesi çocuk için çok travmatik bir durum. ayrıca karnınızdaki bebekle ilgili düşüncesi de çok haklı olarak "ben babamla mutlu bir ailede büyüyemedim şimdi bu bebek benim babamla yıkılmamış mutlu bir ailede büyüyecek benim suçum neydi veya benim bu bebekten ne eksiğim vardı" bunu siz düzeltemezsiniz sizin bu durumda bir suçunuz olmasa da yapacak hiçbirşey yok. olabildiğince az muhattap olmaya çalışın geldiğindede 20 yaşındaki koca yetişkine düzgünce anlatın yatağını kendisinin toplaması gerektiğinin ve kendi kahvaltısını kendi toplaması gerektiğini. yemeğe yardım etme konusundada bunu talep etmeyin. eğer siz o yokken de evde yemekleri siz yapan kişiyseniz tencereye bir ölçek fazla malzeme masaya 1 tabak fazla koymaya çekinmeyin. çünkü onun size yardım etmesi bir iletişiminiz olmasını gerektirir. siz olabildiğince kaçının. babasına şikayet etmeyin zira bunu sizin yapmanız hiç etik değil ne de olsa o onun kızı, o da onun babası. arada kalmamak için ortada cevaplar verecektir beyefendide ve bu durum hem sizin hem de kızınınn iyice körüklenmesine neden olacaktır. yani cahilce empati yapmadan yargılayarak veya gereksiz tevazu göstererek değil, düşünerek hareket etmeye çalışın. siz haddinizi aşmayın karşınızdakinin de size karşı haddini aşmasına izin vermeyin kısacası.

Aynen öyle, çok güzel bir analizde bulunmuşsun. İnan takmamaya çalışıyorum. Bundan sonra da dediğin gibi yapmak en iyisi. Yalnız tekrar saygısızlığını görürsem gereken tepkiyi vereceğim. Eşim bu konuda o kadar adaletsiz davrandı ki ister istemez cephe alıyorum. Kimse beni idare etmiyor ben de kimseyi etmeyeceğim bundan sonra.

Zor durumlar bunlar yaşayan bilir.
Adam kızının hatalı olduğunu kabul ederse kızına ihanet etmiş gibi hissedecek
Konu sahibi en azından birşeye de haklısın desin istiyor...
Demezler asla..
Çok zor..

Bu zamana kadar hem eşimin hem kızının yerine o kadar empati yaptımki artık ben kimseyi idare etmeyeceğim. Onlar beni idare etsin biraz da. Ben onları bu kadar düşünmek zorundaysam onlar da beni karnımdaki çocuğumu düşünsünler bir zahmet. Tahammülüm sıfırlandı resmen.

Zor durumlar bunlar yaşayan bilir.
Adam kızının hatalı olduğunu kabul ederse kızına ihanet etmiş gibi hissedecek
Konu sahibi en azından birşeye de haklısın desin istiyor...
Demezler asla..
Çok zor..

Aynen öyle. Eşim ne yapsa, kızı ne yapsa onlar haklı ben haksızım. Kızının saygısızlıklarında bile o çocuk idare et oldu. Bu akşam bile elif sessizdir, elif çekingendir, senin kız kardeşin bile (16 yaşında) eliften daha olgun, daha girişken ama elif naiftir,pasiftir, masumdur... Nar meselesini söyledim, sesin çıkmadı dedim, o seni samimi gördüğünden öyle demiştir...

Herşeye bir kulp, bir bahane. Ben, kardeşim, annem hepimiz elifi idare etmeliyiz. Eşimin gözünde durum bu.

Son düzenleme:
ben çözümü çocuklarla araya tamamen bir mesafe koyarak çözdüm.Beni sevsinler diye uğraşmayı bıraktım, nasıl rahatsam öyle davranmaya başladım.Çünkü ne yapsam ne kadar uğraşsam bana negatif olarak geri döndü ki ben kişilik olarakta alınganımdır zaten kaldıramadım.eşime beni karıştırma hiçbir şeye dedim.Şimdi nispeten iyiyim.Ama maalesef Türkiye'de çocuklu adamlarla evlenen insanlar böyle bir muameleye maruz kalıyor.Her şeyden önce zaten boşananlar boşandıklarını idrak edemedikleri için işler şirazeneden çıkıyor.

Masuma bak nerdeyse çekilebilirsin diyecek. Hamile insandan is bekleyen insafsizdir oyle birine acıma hic. En azından yat sabahlari kahvaltısını hazırlasın. Taş yesin babasının piremsesi. Senin doğmamış çocuğuna atacağı tokadın hayalini kuran küçük o.... anladınız.

Sen daha korkunçsun.

Sen daha korkunçsun.

Üvey de olsa kendi annesi de olsa bir çocuğun neredeyse ağzına kadar kaşığı sokup işini yapıp sonra zor geliyor diyenleri anlamıyorum sizi sevmesini beklemenin anlamı var mı sizce ? Ağzınıza kuş tutsaniz sizi sevmez. Siz onun için babasını çalan ustune çocuk peydahlayan kadinsiniz o öyle dusunuyor. Anne ve babanın ne kadar önce bosandiginin hiç bir önemi yok. Çözüm basit işini yapmayın. Birakin yatak.mi dağınık dağınık kalsın. Aç yemek mi istiyor kendi yapana hazırlayan kadar aç kalsın kusura bakma canım bebek beni çok yoruyor hamilelik çok zormus Diyin ve kosenize çekilin ha bebek ustune kusunca verdiği tepki yani bende öyle derdim sonuçta kusmus yani bu çocuk kustu diyip annesine verebilirdim bazen insanlar bazı konulara hassas oluyor. Kocanla konuşmak bisey değiştirmez çünkü onun kızı sen üvey anne konumundasiiniz ve kızını otomatikman size karşı koruyacaktır hamileymissiniz yorulmayin

bu arada profil fotoğrafın iğrenç.
pedofili kınamaktan çok teşvik gibi.
onu hazırlayan kesin pedofil.
haksız mıyım Mune ?

Yok artık

bu arada profil fotoğrafın iğrenç.
pedofili kınamaktan çok teşvik gibi.
onu hazırlayan kesin pedofil.
haksız mıyım Mune ?

hiç dikkatimi çekmemişti siz deyince baktım.

onu hazırlayan pedofili değil ama pedofili ile ilgili dikkat çekmek farkındalık oluşturmak istediği kesin.

ama bende hoşlanmadım.çocuk bedenine dokunan elleri görmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…