Eşimin kızı

Hiç 20 yaşında gibi değil, ergen dicem de ağzına burnuna çarparım ne demek ya? Genelde kardeşini kıskanan ilkokul ortaokul çağındaki çocuklarda görülen bir şey. Davranışları çok çirkin...
Eşiniz müdahale etmeli bence, umarım eder artık.
Onun işlerini hiç ellemeyin. Terbiyesizlik boyutuna ulaşmasa sadece ergenlik, gençliğin ve evde bu zamana kadar iş yaptırmayan birilerinin olmasının verdiği tembellik dicem ama...

burada ne kıskançlık hikayeleri okuyoruz ilk okul çocukları da neymiş

20 yaşındaki kıza güvenip de mi hamile kaldınız anlamadım ki? Yatağına toplanıyor diye şikayet ediyorsunuz da siz neden topluyorsunuz? Belli ki size tepkili neden bana tepkili diye düşündünüz mü? Hamilesiniz belki de bu yüzden bu kadar hassassiniz.

Bir de o konu var. Bu cümleyi eşimin yanında kurdu ben anında cevap verdim ve eşim tek kelime etmedi. Ne bana ne ona.

Eşin bir muhasebe yapmış ve kazık kadar şımarık kızının hamile eşinden daha kıymetli olduğuna karar vermiş, hangisini kırsam daha çok üzülürüm demiş ve tercihi kızı olmuş durun bu

Ayrıca madem herkesin karakteri kabul görecek illet şirret bi kadın ol ben böyleyim de, hamile kadına eziyet etmek karakter değil karaktersizlik meselesi

Peki konu sahibine tepkili olmaya ne hakkı ya da haddi var?

Anne baba boşanmış suçlu olan konu sahibi mi oluyor bu durumda?

Mesajınız çok garip.

O kıza güvenip hamile kaldığımı nereden çıkardınız? Hamileyim ve 10 gün evime kalmaya gelen 20 yaşındaki bireyden en azından kendi pisliğini temizlemesini ya da kardeşini karnımda taşıdığım için ufak tefek şeylerin ucundan tutmasını beklemekde mi fazla? Evet düşündüm ve bana tepkili olmasını gerektirecek tek bir şey bulamadım.

Kasiniyor bence..evlense cocugu olucak yaşta terbiyesizlik bu..karismayin ne hali varsa görsün..belki annesi dolduruyordur..

kız senden nefret ediyor, büyük ihtimalle annesi doldurmuştur yada boşanmalarından seni sorumlu tutmuştur.
kızla muhattap olma çünkü seni ezmek için bahane arıyor, terslemesi de bu yüzden.
bebeğini sakın kızla aynı ortamda bırakma ve gözünü ayırma, açık açık yüzüne karşı şiddet yapacağını söylemiş.
bebek gelince kendi papucunun dama atılacağını biliyor, bebeğe kini de bu yüzden.
onun eşyalarını toplama, onun sorumluluklarına karışma, eşşşşek gibi yapsın, yapmazsa da pisliğinde yaşasın.
sizin evi karıştırmaya gelmiş kaynana gibi.

Çocuğa zarar da verebilir ben güvenemezdim
Bence hamile bir kadına söylemek böyle bir şeyi biraz abartılı olur.
20 yaşındaki bir kız bile isteye bir bebege zarar vermez. Verecegini söyler, kıskanır, sevmez, belki sinir bozar ama zarar vermek için epey akıl sağlığının bozuk olmasi lazim.

Çünkü akıllı insanın düşünce şekli de bir.
Kıza ölsün demiyoruz,edepsizlik yapınca kendi anne babamız nasıl bize her türlü azar,konuşma vs yapıyorsa o kız fazlasıyla hak ediyor.
Cocuk olur guler gecersin de bu ne 20 yasinda? Nankorluk resmen. Onun yasinda uni okuyup ayni zamanda da calisan ve yalniz yasayip her turlu maddi manevi sorumlulugu ustlenen var. Cok sinirlendim

Ay bu arada seni cok begeniyorum canimsin

Kız kendisi söylemiş iyi de ben mi uyduruyorum

Doğal olmayan şey zaten 20 yaşındaki kızın bu lafları etmesi kıskanması vs, belki de bozuktur ruh sağlığı

Hamile olmaniz ya da olmamaniz degil. Misafirlik 3 gundur derler. Gelip 15 20 gun kaliyorsa bazi seylere dikkat etmeli. Belli ki esiniz bu konuyu cozmek yerine kestirip atmis. Ben olsam sakince konusurdum. Vakti gelmis. Eger konusmadiginiz icin yatagini dahi toplamasini sizin goreviniz olarak gormeye baslamis. Taviz tavizi dogurur. Sikayetci oldugunuz durumdan araya araci koymadan, esiniz gibi, direk siz konusmalisiniz. Uyarilma zamani grlmis. Bu sekilde devam edip ses cikarmazsaniz daha fazla taviz vermek zorunda kalirsiniz. uvey anne olmak istemediginiz icin belli ki konusmak istemeyip katlandiniz simdiye kadar. Ancak o da bu durumu iyi kullanmis. Eger sakince duzgun bir dille rahatsizliklarinizi dile getirirseniz sanirim anlayacaktir. Ergenlik donemi bitmis artik. 20 yasinda ergenlik bitiyor bildigin kadariyla.

burada ne kıskançlık hikayeleri okuyoruz ilk okul çocukları da neymiş

Orası öyle tabi :)
Kıskanabilir babasını, anormal duygular değil.. Ama terbiyesizliğe, zarar vermek istemeye varması...

Ağır şeyler mi yaşadı acaba annesi babası ayrılırken falan? Ya da çok hassas ve bu şekilde atıyor. Annesi de dolduruyor olabilir. Babanın müdahale etmesi lazım aslında. Tembellik falan anlarım ama çocukça, terbiyesizce davranışlarına tepki verilmeli...

Son düzenleme:
Ergenlik psikolojisinden henüz çıkamamış, sizi kıskanan/sevmeyen bir genç kız. Bu gençlerde annenin/babanın yeni evlendiği kişiye karşı "Gelmeseydi hala birlikte olurdu annem babam" tarzı bir düşünce hakim olduğu için sevmiyor. Ya da babanın/annenin eşe olan ilgisini kıskanıyor. Muhtemelen bu kızınki birinci, bebek de bekliyormuşsunuz. İyice kıskanacaktır. Bir yandan da "yeniden kavuşma" umutlarını yıktığınız için iyice düşmanca davranıyor olabilir.

Ben tavrınızı beğendim, olgun davranıyorsunuz. Eşiniz de yardımcı olmuyor, bu sıkıntılı işte. Tepkiye tepki vermekten başka çareniz yok gibi. Onunla inatlaşmayın ama işlerini de yapmayın. Hamileliğinizi bahane edin, kendi kahvaltısını kendi hazırlasın, kendi yatağını kendi toplasın. Artık çocuk değil, kendi işlerini kendi yapabilir.

kız senden nefret ediyor, büyük ihtimalle annesi doldurmuştur yada boşanmalarından seni sorumlu tutmuştur.
sorumlu tutma meselesi değil sanırım hani bir dizi izleriz ya krakterlerin seslendirmenleri değiştiği zaman bile bir rahatsızlık soğuma hissederiz ya gelen annesinin yerini almış olan kadına duyulan rahatsızlık kıskançlık ve anne bu hayatta hiçbir rol anne yerini tutamaz
bu konuda konu sahibi en masum olan kişi ve mağdur olan
birde üveyanne figürü malesef

Bende yorumunuzu anlamadım
Kız misafir olarak geliyor ne olursa olsun onun evi değil
Siz kaldığınız yerlerde yatağı dağınık mı bırakıyorsunuz?
Bebeği ağlarsa döverim, yaşlı kadının unuttuğu dolap kapısını çağırıp kapattırmak?
Başınıza gelse takmayacak mısınız bunları?

Eşimle ben tanışmadan 10 sene evvel boşanmışlar. Evet boşanmalarına sebep bir kadın varmış ama o ben değilim. Normalde de saygısız biraz ama batmıyordu bu kadar. Babası bu kadar yüz vermese o da toparlayacak kendini aslında. Herşey babasının her hatasını hoşgörmesinden kaynaklanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…