Eşimin kızı

Ben 34 eşim 44 yaşındayız
Sen bu adamla boşanıyordun bir ara? O adamla mı evlisin hala? Valla canım yardımcı olamayacağım ama kızı için de diyecek bir şey Yok.ona göre sen onun babasını aldın. Kendi annesi dururken başka kadınla evli olarak görüyor. O yüzden ne kadar yorulsa kardır diyordur. Keşke lafını kullanmayı sevmem ama keşke evlenmeseydin

Yemek vs işleri o olmasada tek yapıcaktınız zaten, bir de böyle düşünün.

20 yasini yeni bitirmis biri olarak soyluyorum kiz kasitli yapiyor lutfen kendinizi kullandirtmayin onun oldugu zamanlar hazirlamayin hicbir sey.Hesap sormaya kalkisirsada mecbur olmadiginizi sert bir dille soyleyin.Ben yasitim olmasina ragmen bir isin ucundan tutmayan 50 60 yasindaki annelerine is yaptiran bu tarz kizlari yerden yere vurmak isterken siz hamile halinizle iyi dayaniyorsunuz..Sirf ikinci essiniz diye sucluluk duygusuna kapilip ona yaranmayin.

Son sayfaları okumadım bu konuda yorum varsa bilemicem ama yapayım demesini beklemeyin siz söyleyin, şunu yapar mısın sancım var, çok çabuk yoruluyorum falan ya da şimdiye kadar yatağını toplamasına bişey demediyseniz hata etmişsiniz. Bu yatağını toplaman lazım sen bi genç kızsın , kimse ardından yatak toplamak istemez. Lütfen özen gösterir misin falan demeniz lazımdı. hala da diyebilirsiniz. Hatta hamile olmanızı yumuşatıcı bir etki olabilir. Herşeye yetişemiyorum. Bebekten sonra daha zorlanıcam, Senden destek bekliyorum. Önceden aman elime mi yapışır diyordum ama artık yüküm arttı falan dersiniz. Anlamak zorunda kalır bence

Yemek vs işleri o olmasada tek yapıcaktınız zaten, bir de böyle düşünün.

Mutlaka öyle. Ama tek sorun bu değil. Başta dediğim gibi yapmak zorunda da değil elbette. Ama en azından bana yük olmasın. Psikolojik olarak da batıyor açıkçası. Ben ahlaya uhlaya iş yapmaya çalışırken onun sinema izler gibi beni izlemesi sinirlerimi bozuyor. Yani ben de diyebilirim o zaman ben onun yemeğini önüne koymak zorunda değilim, tabağını kaldırmak zorunda değilim diye. İyi niyetli davranmaya çalışıyorum ama gerçekten tahammül edemiyorum artık, batıyor.

kocan kızını senden çok düşünüyor. bebeğini de kızı üzülmesin diye yanında sevmekten kaçınacak gibi.
şimdiden ipleri eline al derim.

Bosanmis cocuklu adamlarla evlenenler cocuklariyla herzaman sorun yasiyorlar boyle acilan her konuda bu tip sorunlar.ve uvey anne olma sebebiyle o cocuk ister büyuk ister kucuk olsun agzini acip tek kelimede edemiyosun malesef

kocan kızını senden çok düşünüyor. bebeğini de kızı üzülmesin diye yanında sevmekten kaçınacak gibi.
şimdiden ipleri eline al derim.

Kızı o, tabi benden çok düşünecek ama benim karnımdaki de onun çocuğu. En azından bu dönemde keşke biraz daha özen görseydim...

Nasılsa az geliyormuş çok takilmayin.cunku o da kiskaniyordur olgun davranamiyordur.ama hizmet etmeyin.islerini kendi yapabilir kocaman kız.

İşin garip tarafı hayatında babasıyla evlenmesini onayladığı tek kişi benmişim. Ayrıca kardeş istiyorum diye tutturuyordu bu kız.
kardeşımolsa ne olur 20 yaş fark var arada. ayrıca sizin ilk eviligınız keşke cocuksuz bırını tercıh etseydınız

Bir kaç gün kendinizi çok kötü hissettiğinizi söyleyerek hiç bir iş yapmayın, odanızdan bile çıkmayın, anneniz de gelmesin. Acıktığınızda da gidin önceden pişirdiğiniz ne varsa kendiniz atıştırın sofra falan kurmayın. Akşamları da ya dışardan söyleyin veya eşinizin bişiler hazırlamasını isteyin. Zaten eşiniz o işlerden anlamıyorsa kızdan yardım istiycektir. İkinci gün de kıza iyi olmadığınızı söyleyin ve en basitinden bişeler hazırlamasını isteyin. Yapmazsa eşinize bir yumurta bile kırmadı o Halim'le deyin. Ya eşiniz kıza ayar verir yada kız zaten dayanamaz gider

Bırakın kendi haline o zaman. Demek ki ergenligi atlatamamis. Zaten küçük bebeklere verdiği tepkiden belli yalnız birakmazsiniz zaten bebeginizle. Ayrıca kardes duyguları beslemiyor belli ki belki dogunca duyguları oluşur. Siz kafanızı takmayın bu kıza belli ki sorunları var.

Kızı o, tabi benden çok düşünecek ama benim karnımdaki de onun çocuğu. En azından bu dönemde keşke biraz daha özen görseydim...
adil olmalı bence.

Sizin en iyi yapacaginiz sey kendi isini gormesi gerektigini fark ettirmek.

Iyi olayim derken asiriya kacmissiniz. Yatagini toplamakta ne siz hizmetci misiniz? Babasinin evi toplasin yatagini yikasin bulasigini. Simdiden esine de kizina da uygun bir sekilde ayar verin.

Dogumdan sonra kiz gelir kalirsa hem bebek hem kizin kaprisleri sizi yipratir.

Bosanmis cocugu olan biriyle evli olmaniz sizin tercihiniz kimsenin elestirmeye hakki yok. Kizinin da size eziyet etmeye hakki yok. Buna musade etmeyin.

Eski konularınıza göz gezdirdim de bu adamın normali buymuş, tepkiyi size verir gibi anca...

İnsanın babasının karısının (öz annesi olmayınca) hamile olması hiç kolay birşey degil. Üvey anneler sevilmez, sizi ve bebeginizi sevmek zorunda değil, sizin evinizde iş yapmak zorundada degil. Onun kendi evi annesinin yanı.

Ama bu nedir ya ...görgüsüz terbiyesiz
görmemezlikten gel kızı ama baya baya yok say
evde yanlızmışçasına davran
zaten yokmuş ki...baksana...
hamile kadını dert sahibi ediyor
sıra ona gelcek bi gün

Bal gibi de sevilir üvey anneler. babamın 2. eşi doğum yaptığında 19 yaşındaydım. çocuğum gibi baktım kardeşime. şimdi 11 yaşında o bize çok düşkün biz ona. her üvey anne kötü değildir. ki konu sahibininde bir kötülüğü dokunmamış.

20 yaşında eşek kadar kızın kaprisini çekmek zorunda değil bu haliyle.

Bana siz daha çok sorunlar yaşayacakmışsınız geldi kocanızın tepkisizligi yuzunden

Eşinizin kızı gerçekten çok simartilmis. Benim de eşimin ergenliğe girmemiş iki kızı var. Esyalarini odalarını kendilerine toplattiririz. Yiyip içtikleri tabak bardaklari kaldırıp bulaşık makinasına koymak zorundalar. Beni şimdiye kadar terslememislerdir. Buna eşimin izin vereceğini zannetmiyorum. Aynı şekilde bu kurallar kendi kızım için de geçerli. O da kendi odasini ve dagittiklarini yiyip içtiğini toplamak zorunda. Ayırım söz konusu değil. Bu tür sorunlar eşinizle çocuk eğitimi konusunda aynı fikirde olmamanizdan kaynaklanıyor. Eşinizle oturup konuşun. Uygun dille anlatın rahatsızlıklarınizi. Ve doğacak çocuğunuzun terbiyesi konusunda hemfikir olmanız çok önemli. Kıza da zitlasmadan abla gibi içinde bulunduğunuz durumu anlatın yardım ettiği zaman sevindiginizi,mutlu olduğunuzu belli edin,teşekkür edin. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…