Eşimin Met İçmiş Olması. Yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi o zaman evde oturup dua etmeye devam edin. Konu sahibi çocuklarını 2 gram düşünse zaten çocuklarını yanına oturtup uyuşturucu kullanan adamı ay kocam da kocam çok merhametli canım kocam diye düşünmez koşa koşa gider polise şikayet eder. Bu kafayla gazetenin üçüncü sayfasını da okumazsak eğerüçüncü çocuğu da yapar ne boşaması

Bakın bu konu o kadar etkiledi ki beni çünkü o çocuklar aklımdan çıkmıyor inanın sizin içinde zor bir durum eyvallah ama önceliğiniz her zaman cocugunuz olmalı Allah korusun düşünsene yarın birgün çocuğunun madde kullandığını gözünüzün önünde eriyip bittiğini buna dayanbilir misiniz evet sizin içinde zorr ama bu çocukları tehlikeye atacağınız anlamına gelmiyor inanın her sabah uyandığımda gün içinde konumuza bakiyorum tek bir mesaj çocuklarımla beraber o evden ayrıldım yazısını görmek için inanın ben tediriginim bundan öncede yazdım bir saniye sonrası ne yapacağı inanın belli değil çünkü düşünme yetkisi yok ve daha yeni okudum etkilerini ne ler yapabilecegini kliniğe kendi isteğiyle bile yatsa bu maddeden kurtulma olasılığı sıfır hadi diyelim ki kurtuldu ama beyine ruhuna bıraktı hasar düzelmiyor Muş daha kötüye gider ama düzelmez mis yani bu demek oluyor ki bıraksa bile acı ama gerçek bıraksa bile sizi çocukları öldürme olasılığı çok yüksek mesela dediniz ya yakaladım şişenin içinde diye nasıl birşey bilmem bilmek de istemem yine diyorum rabbim düşmanıma vermesin onu çocuğun içtiğini düşünsene o zamanda diyecekmiydiniz duzelirmi diye dünyayı verseler yine umrunda olmaz çocuğun gitmiş niye eşinin zehiri ve senin o evden çıkmadığın için ama yapmayın eşyaları yavaş yavaş goturcem demissiniz boşver eşyaları herşey yerine gelir ama o çocukların sağlığı psikolojisi asla yerine gelemez sizin şu stresiniz bile onları alt üst etmisdir size bir ogreciniz bu konu üzerinde annesiyle danissa nediceksiniz eşinizi iyi ama atmayın mi evet eşiniz çok iyi insan olabilir ama artık o eşiniz yok bitti gitti dahada o niyetli eşiniz gelmez yanlış anlamayın sizi yargilamak felan asla amacım değil ama şuan su Saniye al çocukları çek git kurtarın kendinizi ya benim çocuğum olmadı 4 yol boyunca yeni mucize şekilde geldi ve ben öz babası sevecek illaki daha doğmadan kıskanıyorum gözümden sakiniyorum o benim ya o benim canım kıymetini bilin evlatların çok evlat hasretiyle yanan aile var anne baba var eşinize bu saatgen sonra yapacak birşey yok ama o çocukların hayatı gelecegi sizin elinizde uzun oldu farkındayım ama inanın aklım hep cocuklarda ve ailemin evine geldim mesajını gormekde inşallah en yakın zaman diliminde gidersiniz Allah yardımcınız olsun

Konu sahibi inkar ve Umut arasında illa ki kabullenecek bence o da şuanda kabullenemiyor.bir haftadır kullanmadı diye umutlaniyor. inşallah birşey olmaz ama bir kriz daha görürse anca o zaman ikna olacak bu durumun geçecek bişey olmadığını. Ama çocuklar evde olmasa bari ,ailenize söylediniz mesela ne dedi onu merak ediyorum. Ya adamdan gizli değil göre göre çıkıpta gidebilirsiniz. Yok az az eşya çıkaracağım vs.

Benim esimle 12, yıllık evliliğim var ama toplamda 20 senelik ilişki bende Allah vermesin böyle bişey öğrensem yıkılırım kabul etmesi zor ama çocuklar var üstelik maddi olarak kimseye yük olmazsınız. Tek düşünce çocuklara bişey olursa

Eşiniz en azından 2 yıldır zaten eve kirayı ödemek dışında bir şey yapmamış. Eminim 2 çocuğa da hem çalışıp hem kendiniz tek başınıza bakmışsınızdır. Yıllardır gelgitli diyorsunuz, kim bilir kaç yıldır neler kullandı kocanız. Artık eve, çocuklarının olduğu yere kadar sokmuş, almış arabayla götürmüş orada da içmiş.
Hayatı ben bilmem, görmedim, duymadım, anlayamam diye geçiştirmişsiniz ama çok ciddi bir boyuttasınız artık. Kendi canınız kıymetsiz olabilir ama çocuklarını söz konusu. Hangi koca çocuklardan önce gelebilir?

Kaç yıllık evliyim, eşimden yana hiçbir sıkıntım yok ama bugün sorumsuz davranmaya başlasa soğurum, önceki yıllarda umrumda olmaz.
Severek evleniyoruz ama hayatın devamında sevgi tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor, etmemeli.
Siz bu noktaya gelene kadar kocanızdan çoktan vazgeçmeliydiniz. Şimdi en azından çocuklarınız için yapmalısınız bunu. İlk şoku atlatmış olmalısınız artık.

Başınıza bir gün gelirse anlarsınız hanımefendi. Ben evde duracağım demiyorum zaten. Kayınbabamlar gelecek bugün kalacaklar. Haftasonu da bizimkiler müdahil olacak konuşacağız ve yolumuza bakacağız. Başınıza gelmeden konulması ahkam kesmesi öyle kolay geliyor ki millete

Ben kadınların genel anlamda vazgeçememesini anlamıyorum. Arkasında kimse olmayıp çocukları çok küçük olanlara asla sözüm yok. Şu an bu şekilde olmak zorundadır bir şey diyemem. Ama mesleği olup hatta devlet memuru olup ailesi arkasında olan hemcinslerimin her şeyi normalleştirme çabasında olmaları.. İhanet, hakaret, şiddet, bağımlılık konu ne olursa olsun düşünce hep belli. İhaneti kabul ettim de demez. Ağladı yalvardı yeminler etti, çocuklarım için kabul etmeye mecbur kaldım çünkü çocuklar babasına çok düşkün. Tipik KK cümlesidir bu.

Anlaşıldı sen evde oturmaya devam et o çocukların yanında madde kullanan eşinin dizinin dibinde otur bravo sana söylenecek başka söz kalmadı...

Başımıza gelirse sizin gibi mi düşüneceğiz yani? Adam yıllardır gelgit ruh halindeymiş. Üstüne met alıp çocuğun yanında içmiş.
Nasıl konuşulur bu konu peki? Bekle, düzelir, sabret mi dememiz gerekir.

Orası tam olarak doğru, daha şimdiye kadar aldatılıp size ne kardeşim ben affettim hazmettim diyenini hiç görmedim. Hep çocukları için affetmeye mecbur kalıyorlar, çocuklar babasız kalmasın, babalarına çok düşkünler vs vs
Valla benim annem babam ayrı, hemde ben 20 günlükken ayrılmışlar. Hiçbir şeyim de yok, mesleğim var, ailem var, kızım var. Kadın düşkünü babayla büyüyüp ne olacaktım, asıl onu sorgulamış annem, haklıydı.

Tamam sizin sevginiz her şeyin üstesinden gelir, sevginin iyileştiremediği hiçbir şey yok. Her şeyin başı moral. Siz aşkınızla, ilginizle , iletişiminizle bunu atlatabilirsiniz. Yuva kolay kurulmuyor, çocuklarınız babasız ne yapacaklar, olmaz öyle.
Kayınvalide, kayınpeder hele bir gelsin bakın nasıl bir mucize oluyor göreceksiniz.
Alt tarafı bir canınız var önemli değil

Annenize helal olsun gerçekten, bahanelerin arkasına sığınmakla kendimizi kandırıyoruz sadece, gerçeklerle yüzleşip kabul etmek gerekiyor. Baba yine baba, aynı evin içinde büyümek şart değil, sürekli kavga olan evlerde çocuklara sormak lazım anne ve babasıyla aynı evde yaşamayı mı tercih ederler yoksa evde probleme yol açandan ayrılmayı mı? Aslında kimse çocuğu falan düşünmüyor. Düşünse böyle bir ortamda sağlıklı birey olamayacağını bilir çünkü.

Bu site yüzünden "babasına çok düşkün" cümlesini gördüğümde sinirim tepeme çıkıyor. Hangi çocuk babasını sevmez ki? Hep bir bahane...

Babamın sonraki eşi aynı şeyler olmasına rağmen boşanmadı, şimdi o evde üniversite çağında bir kız kardeşim var. Çocuk herkese rest çekti, ben mi sana boşanma dedim, beni bahane edip durma dedi annesine. Çok haklı.
Yani o ay çocuklarım babasız kalmasın bahanesi bir yere kadar yürüyor ve o çocuk büyüyünce banane bana mı sordun boşansaydın diyor. Öyle ay cefakar anam demiyor. Keşke kadınlarımız kendi değerini bilip, bahanelerin arkasına saklanmasa.
Ben yemin ediyorum konu sahibine ve kızlarına o kadar üzüldüm ki, işimin gücümün arasında gelip gelip bu konuya bakıyorum. Kızlarımı alıp evden çıktım dediği yorumu arıyorum. Hepimiz kadınız, çoğumuz anneyiz, neden bir diğerinin kötülüğünü isteyelim? Benim elim ayağım boşaldı konuyu okuyunca.
Hemşireyim, bu met denilen pisliğe bağımlı olanları çok gördüm ama insan evinin içinde olan gözüne sokulsa bile görmek istemiyor demek ki. Gerçekten çok üzülüyorum

Kimse ay cefakar anam demez. Bu durumlari yasayan her bir cocuk gunun sonunda bosansaydin diye rest ceker cunku, o noktaya gelene kadar cefakar olarak gozuken anneler ayri bir psikolojik baski uygulamistir o cocuklarin ustune. Zaten babalarinin yaptigi ve cikardigi olaylari saymiyorum bile. Bu cocuklari bu durumlarla erken yasta yuzyuze getiren yine bu ebebeynler. Sonrasinda da kalkip ben senin icin neler cektim diye duygu somurusu ile hala cocuklarinin etini/ruhunu yemeye devam eden de ebebeynler. Birazcik akli olan cocuk bir sureden sonra durumun carpikliginin farkina varip rest cekince, hayirsiz olan da yine kendileri oluyor.
Bir diger konu da konu sahibinin merhametli kocasi. Hadi diyelim ki cok merhametli bunlara birsey yapmiyor, ya bir gun bu uyusturucu maddesini evin ortasinda unutsa ya da cocuklar bulsa tadina baksa. Konu sahibi o zaman ne yapmayi dusunuyor acaba? Benim aklima geldikce tuylerim urperiyor.

Ben 10+ yıllık hemşireyim, büyük metropollerin uyuşturucu bölgesi dedikleri ilçelerindeki hastanelerde de çalıştım. Bağımlının ne olduğunu iyi bilirim, özellikle met denilen illet son zamanlarda inanamayacağınız oranda arttı. Konu sahibinin eşi gerçekten merhametli, sakin bir adam olabilir ama konu sahibinin anlamadığı şey şu; o adam artık onun tanıdığı adam değil. Met denilen madde insan beynini tamamen ele geçiren bir uyarıcı. Hani içti uyudu diyebileceğimiz uyuşturucu türevi değil, uyarıcı. İnsanı zombi gibi günlerce uyanık bırakıp, yemesini içmesini engelleyen, paranoid şizofreni etkileri yaratan, psikozlara neden olan bir tür ki sıvı formu daha tehlikeli.
Adam bunu 15 gün kullanmayabilir, 1 ay kullanmayabilir bu bıraktığı anlamına gelmiyor, ara veriyorlar hepsi bu ve yeniden içtiğinde o merhametli adamın neye dönüştüğünü görecek.

Abimin en yakın arkadaşı bulaşmış, defalarca yardım etmeye çalıştı, telefon geldi gitti olduğu yerden aldı evine götürdü, konuştu anlattı olmadı, bir süre sonra abime beni dolandirdin paramı yedin gibi iftiralar atmaya başladı,sağ da solda konuşmuş , halüsinasyon görmeler falan derken abim hem çok kızarak hemde üzülerek arkadaşlığını bitirdi.

Tedaviyi kabul etmediğini söylediniz. Kayınbabanızın kalması ya da ailenizin müdahil olması neyi değiştirir
parmak sallayıp meti gösterip “ cısss” diyecekler korkacak tabii adam. Ama böyle kalmayacak tıp devreye girecek sonra kayınpeder bir tedavi uygulayacak. Bir de eşinin sevgisi şefkati saflığı temizliği eklenince iyişelecek aşk iyileştirir …

Senin maaşınla ev geçiniyor. En az 50 bin Türk lirası maaşını maddeye harcıyor. Daha ne zarar vermiş olacak? Adam çocuğuyla yalnızken üstelik araç kullanırken bile içecek kadar batağın içinde. Hala merhametli diyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…