- 23 Aralık 2012
- 7.722
- 51.420
- 748
- Konu Sahibi MuaLLime Rana
-
Kendine hayatın boyunca teşekkür edeceğin bi iyilik yap ve boşan.Mis gibi mesleğin var hayatına bak,kumar ve madde bağımlılığı bırakması imkansıza yakın bağımlılıklar.Vicdan yapıp kalan hayatını da heba etme.Ben öğretmenim ama eşim memur
İş çıkışı eve geliyor akşam. Ama geldiğinde hep video izliyor oyun oynuyor zihnimi meşgul etmem lazım bunalıyorum diyor. Aileme haber verdim onun ailesiyle de konuşcam. Tedaviye yanaşmıyor yapabileceğim bişey kalmadı. Gitmek zorundayız dua edin lütfenmuhakkak aile büyüklerine onun ailesine haber verin
sonra da kendi ailenize
bakalım neler yapabilecekler
sigara dahi içmiyor oyun oynuyor vs demişsiniz çalışmıyor mu?
yukarıda arkadaş yazmış tedavisi yoksa çocuklarınızı nasıl büyütebileceksiniz ki öyle bir ortamda
Çok haklısınız. Düzeldi dese bile güven sarsıldı bi kere. Çok kolay yalan söylediğini gördüm. Acınacak bi durumu yokKendine hayatın boyunca teşekkür edeceğin bi iyilik yap ve boşan.Mis gibi mesleğin var hayatına bak,kumar ve madde bağımlılığı bırakması imkansıza yakın bağımlılıklar.Vicdan yapıp kalan hayatını da heba etme.
Biz o kadar saf yetişmişiz ki ben evleneceğim insanda sigara konusunu çok sorguladım mesela. Ama madde konusu aklımın ucundan bile geçmedi. Kaldı ki eşime herkes iyi demişti. İş yerinde aynı odada yıllardır çalıştığı insanlar bile çok sever sayar. Ben buna inanın ihtimal vermedim. Buraya konuyu açınca aydınlanmaya başladım. Bazı yorumlara aşırı üzüldüm. Devlet alsın sizden çocuklarınızı yazan biri olmuş. Ben hayatımda sülalemde bile madde kullanan birini görmedim duymadım. Bi de gerçekten iyi niyetli bir insansanız kötü insanları cidden ayırt edemiyorsunuz. Herkese güveniyorsunuz. Ben bipolar bozukluk ya da gizli narsist olacağını düşündüm. Dışarıda aşırı dengeli ama evde gel git anlık ruh halleri oluyordu. Yani dışarıya nasıl bu durumu yansıtmıyor hayret ediyordum. Kesin diyordum gizli narsist. Ama bazıları cidden çok kırıcı ağır yorumlar yazmış. Size teşekkür ediyorum bilgilenmek için açtım konuyu.Bazı yorumlar nekadar inanılmaz ya. Arkadaş konuya hakim olmadığını söylemiş bilgi alıyor , yolunu çiziyor. Meth gerçeğiyle yeni tanışıyor.
Bende methle başlamış olduğunu düşünmüyorum, yüksek ihtimalle bağımlılığı son aşamada kuvvetli bir kimyasal. Yıllarca hareketlerinde gördüğünüz dengesizliklerin nedenide bu uyusturucular. Bir haftalık bırakma sürecine aldanmayın. Bir ay temiz olsada aldanmayın. Ben tedavi oldum geldim gibi bir durum yok malesef. Size ve çocuklar adına üzüldüm , bir baba figürünün bağımlı olması kötü. Babasız büyümlerinden çok daha fazla kötü.
kaç kurtulMerhaba hanımlar, eşimle 9 yıldır evliyiz. İki bebeğimiz var. Kısa süre önce evde ben sıvı madde gördüm tiner gibi bi kokusu vardı. Onu çok sıkıştırdığımda ise saçma sapan açıklamalar yaptı ve aşırı öfkelendi, ona güvenmemi söyledi ama bir daha aynı maddeden bir pet şişe içinde görünce yine ne olduğunu söylemedi. Ben de ne olduğunu anlamadım. İçki olabileceğini düşündüm ama daha da kötüsüymüş, met denilen lanet bi madde olduğunu ama sürekli kullanmadığını denemelik olarak yıllar önce de başka maddeler kullandığını ama uzun sürmediğini sadece denedim diyerek açıklama yaptı ama bariz yalan yani. Halüsinasyon gördü de bi defa krize girdi istifra etti. Beni tanımadı sen kimsin felan dedi başka başka şeyler... bu arada ben de çalışıyorum ama yaklaşık 2 yıldır evin geçimini ben yapıyorum, maaşı ortada yok, sadece kira parasını denkleştiriyordu artık onu da veremiyor. Kızımızı parka götürüyorum diyerek kızımın yanında araçta kullanmış şişesini bulunca dehşete düştüm. Kızımı asla artık onunla tek bırakamıyorum. Bu met kullananlardan tamamen alınan temizlenen oldu mu hanımlar? Mücadele etmeme değer mi sizce? Kaçıp direkt kurtulmalı mıyım? İki bebeğim de babasız büyüyecek ona çok üzülüyorum. Lütfen fikirlerinizi yazar mısınız?
Biz o kadar saf yetişmişiz ki ben evleneceğim insanda sigara konusunu çok sorguladım mesela. Ama madde konusu aklımın ucundan bile geçmedi. Kaldı ki eşime herkes iyi demişti. İş yerinde aynı odada yıllardır çalıştığı insanlar bile çok sever sayar. Ben buna inanın ihtimal vermedim. Buraya konuyu açınca aydınlanmaya başladım. Bazı yorumlara aşırı üzüldüm. Devlet alsın sizden çocuklarınızı yazan biri olmuş. Ben hayatımda sülalemde bile madde kullanan birini görmedim duymadım. Bi de gerçekten iyi niyetli bir insansanız kötü insanları cidden ayırt edemiyorsunuz. Herkese güveniyorsunuz. Ben bipolar bozukluk ya da gizli narsist olacağını düşündüm. Dışarıda aşırı dengeli ama evde gel git anlık ruh halleri oluyordu. Yani dışarıya nasıl bu durumu yansıtmıyor hayret ediyordum. Kesin diyordum gizli narsist. Ama bazıları cidden çok kırıcı ağır yorumlar yazmış. Size teşekkür ediyorum bilgilenmek için açtım konuyu. ABazı yorumlar nekadar inanılmaz ya. Arkadaş konuya hakim olmadığını söylemiş bilgi alıyor , yolunu çiziyor. Meth gerçeğiyle yeni tanışıyor.
Bende methle başlamış olduğunu düşünmüyorum, yüksek ihtimalle bağımlılığı son aşamada kuvvetli bir kimyasal. Yıllarca hareketlerinde gördüğünüz dengesizliklerin nedenide bu uyusturucular. Bir haftalık bırakma sürecine aldanmayın. Bir ay temiz olsada aldanmayın. Ben tedavi oldum geldim gibi bir durum yok malesef. Size ve çocuklar adına üzüldüm , bir baba figürünün bağımlı olması kötü. Babasız büyümlerinden çok daha fazla kötü.
Ailesi toz kondurmayacak muhtemelen oğullarına. Narsist bi annesi var.. kabul etmeyecek ama yapacak bişey yokYapacaginiz belli. Esinizi varsa ailesinin yanina göndereceksiniz. Su anda ne siz nede cocuklariniz güvende degilsiniz. Tedavi olacaksa da orda olsun. Bir cok aile ogullarinin madde aldigini bilerek evlendiriyor. Belki ailesi sasirmayacak bile. Evinde bakmayan adamdan da ne hayir gelir zaten
Sanane canim uyumlusuysa gitsin baskasina uyumlu olsun. Cocugunun yaninda uyusturucu kullanan bir insandan ne baba olur ne es olur. Kacin kurtarin kendinizi.Normalde uyumlu iyi bi insandı ama evlendiğimizden beri ruh hali gel gitliydi ama ben bipolar felan olduğunu düşünmüştüm fakat durum başkaymış. Tedavi için ikna etmeye uğraşmayayım mı?
Dogrudur bende ucuz diye biliyordumHayır. Met pahalı. Ucuz değil. Bir kere veriyorlar artık kurtulamıyorlar o yüzden bu kadar yaygın.
Orasini artik kendi anasi babasi dusunsun siz kendi dogurduklarinizi dusunun boyle yazinca cok vicdansiz gibi geliyor size ama hala cocuklari o adamla ayni evde tutarak vicdansizligi siz yapiyorsunuz buraya yazarken arada googleyin met icip cinayet isleyenler diyeSiz neler yaşadığımı bilmeden nasıl böyle kafa buluyorsun diyebiliyorsunuz. Pet şişedekinin ben uyuşturucu olduğunu bile bilmiyordum. Kayınbabamları eve çağırayım kendi gözleriyle görsünler diyorum tedaviye almaları için. Tedaviye yanaşmıyor şuan için ben çocuklarımı alıp gideceğim zaten
bu mülakat 2022'ye ait'Metamfetamin önlemi alınmazsa sokaklar zombilerle dolacak'
Uyuşturucu ve madde bağımlılarının rehabilite edilmesi amacıyla hizmet veren Uyuşturucu, Bağımlılıklarla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği'nin (UYUMDER) Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, metamfetamin kullanımının son dönemde hızla arttığını söyledi. Erbil, önlem alınmadığı takdirde yakın zamanda...www.milliyet.com.tr
"Erbil, önlem alınmadığı takdirde yakın zamanda sokaklarda bu maddeyi kullananların 'zombi' gibi dolaşmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Erbil, "İsimlerini saymak istemiyorum ama 'zehirli maddeler' olarak söyleyeyim; uyuşturucu madde kullanan kardeşlerimin düne kadar hemen hemen hepsi birbirinden çok tehlikeliydi ama bu 'met' denilen illet bütün Türkiye'ye hızla yayıldı. Gerçekten en büyük sıkıntımız beyindeki hücrelere zarar veriyor. Beyindeki hücrelerde maalesef belli bir bölümü sadece başlangıçta eğer akıl ve ruh hastalığı hastanesinde önleme boyutunda hemen müdahale ederlerse beyine elektroşok verilerek uyutuluyor ve belirli bir bölümün yenilenmesi sağlanıyor ama belli bir süreden sonra maalesef kesinlikle bunlar yenilenmiyor, yaşayan bir ölü gibi ne yaptığını bilmiyor. Bunu kendi evlatlarımızda da yaşadık. İnanın ben kendi evladımı bile tanıyamadım. Geçen haftalarda biliyorsunuz vahim bir olay oldu. Uzun yıllar bir bağımlılığın sonucu bu. Bunun önüne geçmezsek inanın korku filmlerindeki zombilerden hiç fark kalmayacak. Büyük şehirlerde zaten bunlar başladı" dedi."
Böyle bir kişiden nasıl kurtuldunuzBen bu durumu çok yakından yaşamış biri olarak söylüyorum. Uzaklaşın kesinlikle. Meth bir kişiyi günden güne bitiren bir uyuşturucu. Öz teyzemin oğlu kullanıyordu bana aşık olduğunu söylüyordu yıllarca beni takip etti sosyal medyadan filan değil bildiğin canlı fiziki olarak takip etti. Bursada yaşıyoruz ben İzmirde okudum 1 yıl boyunca beni bulamamasına rağmen İzmirde kaldı. Numarasını engellemiştim yoldan geçen insanlardan telefonu isteyip bana mesajlar atıyordu. Bu illet kişyi takıntılı ve kendi kurduğu düşüncelere sonuna kadar inanacak duruma getiriyor. Yıllarca ne korkuyla yaşadım sıkıntıdan saç kıran oldum. Buna rağmen teyzem hala beni onla evlendirmeye çalışıyordu sırf evlenip düzleceğini düşündüğü için. Kaçın kurtarın kendinizi iyice başınıza bela olmadan korkunç bir uyuşturucu bu.
Sıvı hali diğer halinden daha mı ileri seviyede? İlk eşim derken ilk eşim bu adam zaten. Ama tedavi olmazsa ayrılcam yapacak bişey yokbu mülakat 2022'ye ait
demek artık 3 senede daha da neler olduysa
memur adam evine sıvı meth götürüyor..böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum
ben öğrenci semti bir yerde yaşıyorum burada sık sık uyuşturucu operasyonları oluyor, duyuyoruz, (sanırım daha çok hap var ama bilmiyorum da tam ne zıkkımlanıyorlar açıkçası)
benim bildiğim meth kristal olarak tüketilen bişey
sıvısı onun saf hali, daha çok İran'dan onun sıvı halini getiriyorlar burada kristalize edip katı formda (ateş buz vs dedikleri zımbırtılar) satıyorlar diyecektim -eski bilgim bu yani
hatta konuya da ilk eşiniz satıcı mı diye yazacaktım
ki sonra fark ettim ki sıvı formu da varmış ve epey de yayılmış artık bu b.k da varmış yani ülkede
Sıvı hali diğer halinden daha mı ileri seviyede? İlk eşim derken ilk eşim bu adam zaten. Ama tedavi olmazsa ayrılcam yapacak bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?