Eşimin Nankörlüğü!!!

ben erkekleri anlamıyorum.kendi aileleri olduğu zaman sana kötülükte yapsalar onlara saygı göstermemezi isterler.ama bizim ailemiz olunca en küçük birşeyde hemen onları silerler.ya geçmişte ne yasanmışsa yasansız.onlar bizim büyüğümüz...mübarek günde dedenizin elini öpse nekadar çok sevinirdi.ananenizin ceremesini neden dedenize çektirmek istiyor ki buna hakkı yok.siz ne güzel bir dille anlatmışsınız gidelim diye bukadar ters cevap vermesine anlam veremedim.eşiniz kendi ailesine gidelim dediği zaman onun kurduğu cümlenin aynısını kurun bakalım.karşı tarafın nasıl bir duruma düştüğünü anlasın beyfendi....bu konuda hiç taviz vermeyin ki durumun önemini kavrasın.

Kulağa çok güzel geliyor ama bunu yaparsam kendini haklı görür.
Bir dahaki sefer de kesinlikle tıpış tıpış gitmez.
Tanıyorum onu.
Müşterek hayatın gerekenlerini yapacak, vefalı olmayı öğrenecek.
Öğrenmezse de yolu açık olsun.
Bu bencillikle mutlu da olmaz zaten benimleyken.

İlk konuşmada aynen söylediğini söylemeyi düşünüyorum zaten.
"Madem benim için bile yapmıyorsun neden birlikteyiz" cümlesini yani.
Uzun soluklu bir evlilik olacağını sanmıyorum zaten.
Çocuğum için gittiği yere kadar...

Yoook bundan sonra öyle olacak zaten.
Benim ailem değersizse onunki daha değersiz benim için.

Evet konu itibariyle haklısın.
Ama şu da var:
Bir insanı zoraki kimsenin yanına hal-hatır sormaya, kandilini kutlamaya götüremezsin...
Hele bir erkeği...
kafamçokkarıştı

Bence burada eşiniz haklı. Farkındaysanız sizde, el öpme sebebi olarak, onun evinde oturmasını gösteriyorsunuz. Eşinizin üzerinde bunun baskısı var. Ayrıca gideceği yerde onu sevmeyen bir insan var ve rahatsızlık duyacak. Bana göre bu nankörlük değil dürüstlüktür. Eğer, sizin teklifinizi reddetmeyip inseydi, kandilleşmek için değil. Evinde olan insana karşı minnet duygusuyla, eşinin zoruyla yapmış olacaktı. Kendi istemedikten sonra, gitmesenin hiç anlamı yok ve bence doğru olanı yapmış.

erkek değil mi kızım hepsi aynı sen naparsan yap görmezler onların gördükleri tek şey kendi menfaatleri bence söyle eşine ben kimse miyim ne demek falan die konuşun yada sende onun istediklerini yapma olsun bitsin bu kadar kolaymış madem red etmek:umursamaz:

eşin hakikaten çok hatalı. anneannen için girmeyecek o eve dedene gideceksiniz. hemde dedenin evinde oturuyorsunuz gerçekten çok ayıp etmiş. benim eşimin ailesi neler neler yaptı ama ben yinede kandillik gidiyorum. anneannesinede çok kızıyorum ve bende sevmiyorum ama gdiip elini öpüyorum. yapmasın bu kadar da onlar ne yaparsa yapsınlar gönüllerii almak lazım hiç yoktan mübarek günlerde. ne demek sanki çok müzlümanızda felan demeler anlam veremedim. inançlı bir insan değil o zaman eşin. çok üzüldüm cnm senin adına ama ne yapsanda onun kafa yapısını değiştiremezsin. madem o inmiyor sen inseydin. benim eşim buna benzer bişey yaptıydı bende onunkilere gitmemiştim. etkiye tepki bu kadar basit.

Ne yalan söyliyim ben olsam ben de gitmezdim. Büyük konuşmamak lazım ama benim de öyle pis bir huyum var. hele ki o evde hazetmediğim birisi varsa, ama dedenin gönlünü alırdım sonradan. Nankör demek bence biraz ağır.

kesınlıkle haklısın...
ne olursa olsun yaşlıdır. dibinde oturuyosun,gelip ellerini öpmeni bekler. hakkıdır da...
çok ayıp etmiş eşin. tavrını koy derim.

Erkeğin yada kadının olması farketmez ailenin evinde oturmak çok zordur eminim. Ben bu yüzden her şeyden kısıtlayıp dünya kadar kira veriyorum ailemin kiradaki evinde oturmuyorum. Çünkü eşler aşağılık kompleksine kapılıyorlar,e kadınlarda biraz daha hassas kırılgan oluyor bu konuda. En doğru kararı siz verebilirsiniz. Muhakkak ki çok büyük bir konu değil ama çok da küçük sayılmaz. Hele de ince düşünceli,detaycı hassas bir yapınız varsa kafanızda kurar durursunuz. Bence bağırıp çağırmak yerine kırıldığınızı onun kafasına sokun. En azından bir daha ki sefere böyle bir nankörlük yaparsa bir kaç gün evinde huzursuz olacağını bilsin. 10 dakikasını feda etmekten çekinmeyeceğini zannediyorum.

bende sekiz yıllık evliyim biraz tecrubem var yerinde olsam evde bedava oturduğunu asla yüzüne vurmazdım ve istemediği bir şeyide yaptırmak istemezdimteklif ederdim yalnızca kabul etmezse keyfi bilir başka bir zaman kendi ailesi ile ilgili bir konu olduğunda bir defaya mahsus reddederdim gidemem rahatsızım derdim evlilik birazda böyledir fedakarlıklar karşılıklıdır ama birbirini zorlamak başa kakmak evliliği yıpratır birbirinizin kıymetini bilin

arkadaşım sonuna kadar haklısın ne kadar küslük olsa bile mübarek bi günde yarım elma gönül alma hesabı yaşlı insanların gönlünü alması gerekirdi...

sanırım kimse empati yapmıyor aaaa onun evinde oturuyorya gitmek zorunda bence dahada ikiyüzlü bi yaklaşım adam sevmiyor ve orda bulunmaktan hoşlanmıyor ve emininki bir şekilde ona bu durum yani kadının ailesinin evinde oturduğu hissettirilmiştir biz kadınlar bunu sözlü olmasada hisettirmeden duramayız yalan mı şimdi ben de olsam bilmiyorum büyüklere saygısızlık diyebilirsiniz yada başka bişey görüşmediğim bir insanın evine sırf olanaklarını kullanıyorum diye gitmem ayrıca ne yani kadınlarda erkeklerin olanaklarını kullanmıyormu kayınvalidesinin yada kayınpederinin evinde oturup bayramda bile yüzünü görmek istemem diyen kaç tane kadın var allahaşkına şimdi oturmuş herkes aaa haklısın gitmek zorunda gitmezse nankör olur bence adam kıvırmıyorki görüşmek istemiyorum diyor bence haklı

sevmiyorum = evindede oturmuyorumolmalı o zaman
keşke hep sevdiklerimizle görüşebilsek ama nerdee
eş hatırına o kadar çok sevmediğimiz insanı çekiyoruzki
yalnız bazı insanlar biraz bile taviz veremiyolar yazık hatır gönül meselesi

Bence dedenin evinde oturuyorsa gitmek zorunda
Yok sevmiyorum etmiorum diyorsa gitsin başka bir yerde otursun
Onların imkanlarını kullanıp bide onları adam yerine koymuyor resmen

evet arkadaşlar...
haftasonu giremediğim için ancak bugün gelişmeleri yazma fırsatı bulabildim.
cuma akşamı eşim elinde çiçeklerle geldi eve.
"sakın bir şey söyleme, sen haklıydın" dedi.
bütün gün düşünmüş, haklı olduğuma karar vermiş.
bu da iyi bişey dedim sustum.
uzatmadım hiç.
çünkü artık bu konunun tekrarı olamaz, kendi kendine farkına varması daha önemliydi benim için.
böyle böyle eğiticem ben bu adamı sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…