Ben olsam imkanlarından faydalanmayı biliyorsun diye suratına söylerdim, hiç gelemem böyle nankörlüğe...
Hoşlanmadığım bana kötülük yapan suratına baktığımda bile beni rahatsız eden kimsenin evine gitmem. Kandil de olsa gitmem bayram da olsa gitmem.
Dedeyi davet etmek ayağa çağırmak değil ki..?
Dedeciğim gel akşam yemeğini bizde ye,dualarınla geçirelim kandil gecesini dediğinizde herşey başka olurdu.
ben eşinizin yanlış davrandığını düşünüyorum ama bir sebebi olduğunu da düşünüyorum.
Eşiniz zaten bencil biri hediye alıyorsunuz onu bile beğenmeyebiliyor.
Bunun üstüne gitmek dürtüklemek sadece sizi incitir ,bu adamla evliyseniz geçineceksiniz.
detayları kafaya takıp kendinizi doldurmayacaksınız.
nede olsa mubarek gün büyükler el öptürmeye gelmez ve küste olsa eşinizin ve sizin ananenizin elini öpmeniz gerekir eşiniz çok yanlış yapmış burda çok hatalı bence
Ama anneanneyi istemiyorlar ki, sadece dedeyi görmek istiyorlar.. :uhm:
"Dede sen gel, ama ninem gelmesin" de denmez yani.
Hoşlanmadığım bana kötülük yapan suratına baktığımda bile beni rahatsız eden kimsenin evine gitmem. Kandil de olsa gitmem bayram da olsa gitmem.
Dedeyi davet etmek ayağa çağırmak değil ki..?
Dedeciğim gel akşam yemeğini bizde ye,dualarınla geçirelim kandil gecesini dediğinizde herşey başka olurdu.
ben eşinizin yanlış davrandığını düşünüyorum ama bir sebebi olduğunu da düşünüyorum.
Eşiniz zaten bencil biri hediye alıyorsunuz onu bile beğenmeyebiliyor.
Bunun üstüne gitmek dürtüklemek sadece sizi incitir ,bu adamla evliyseniz geçineceksiniz.
detayları kafaya takıp kendinizi doldurmayacaksınız.
Benim babam da dedemin evinde oturuyor. O da anneannemi sevmez ama gereken tüm zamanlarda ilk babam gider evlerine. Annem teklif bile etmez. Eşiminki nankörlükten başka bişey değil. Evet nankörsün dedim dün. Ne çalışıp eline verdiğim parayı, ne ailemin üzerinden edindiğimiz hiç bir imkanı tartışma konusu yapmadım bu güne kadar. Ama anlaması için utandırmak gerekiyorsa, kendisi düşünemiyorsa, dün utandırdım. "Beni eziyorsun ama" dedi. Ezdirmesin o da kendini. Ben yer aramıyorum bel altından vurmak için! Adam olan düşünür, hakkını verir. Bu ne bencillik yaa!
Büyükler el öptürmeye gelsin demedim ki..?
Olayı düğüm yapmak isterseniz sonuç kesin.
bu bencil adamla yaşanmaz defedin gitsin mi diyelim..
ben öyle yaparım ben inat yaparım ben üstüne giderim demekle evlilik bir adım yürümüyor zulüme dönüşüyor.
2 gn daha küs kalsın evde huzursuzluk olsun arkadaşın kendisi pes edecek.
doldurmaya ne gerek var arkadaşı,anneannesi hoşlanılmayan birisi belli ki..
başka çözüm yolları bulunabilirdi diyorum..
yemeğe davet etselerdi yada dedeyi alıp mübarek günde bir camiye ne bileyim istanbulda yaşıyorlarsa kutsal bir yere vs gitselerdi.
ne olurdu bu tartışmaların hiçbiri olmazdı.
Evet bir sebebi var, sevmiyormuş. Bir katile de sorulduğunda bir sebep sunar mutlaka. Burda önemli olan sebebin geçerli olup olmadığı. Şimdilik "ne bu deveyi güderim, ne bu diyardan giderim" modundayım. Gerektiği zaman, elle tutulur bir sebep olursa da giderim zaten. Kredisini tüketiyor çünkü.
Evliliğinde, senin dedenin evinde oturuyor olmanızdan kaynaklanan sorunlar olup olmadığını sen anlarsın zaten en iyi..
Kandili önemsemiyor olabilir, yetişme tarzı ile ilgili bu. Çocukluktan, aileden de gelen bir felsefe.. Sen değiştiremezsin.
Peki canım, senin diğer akraba veya arkadaşlarına, bir düğüne, cenazeye vs giderken eşlik eder mi koşulsuz ve kaprissiz olarak? Bu sorunun cevabı önemli.
Canım teşekkür ederim, yol göstermeye çalışıyorsunuz siz farkındayım. Ama haklıyken, hiç bir zaman pes etmedim. Etmem de. Onun ailesindeki rezillikleri paylaştım başka bir konuda. Buna rağmen "gidelim" dediği hiç bir zaman "hayır" demedim ben. Böyle medeni davranırken onun ilkelliği çileden çıkarmaz mı insanı?
Evet bir sebebi var, sevmiyormuş. Bir katile de sorulduğunda bir sebep sunar mutlaka. Burda önemli olan sebebin geçerli olup olmadığı. Şimdilik "ne bu deveyi güderim, ne bu diyardan giderim" modundayım. Gerektiği zaman, elle tutulur bir sebep olursa da giderim zaten. Kredisini tüketiyor çünkü.
Ben dikkate aldığın için teşekkür ederim efsunnn..
ışte siz o değilsiniz eşiniz gibi değilsiniz muhtemelen daha iyi bir ortamda daha kaliteli şartlarda veya çok daha iyi insanlar tarafından yetiştirilmişsiniz. O ise böyle biri.
ınanın değiştirmek mümkün olmuyor belirli bir yaştan sonra.
ben kendinizi incitmemeniz adına söylüyorum yoksa eşiniz umrumda bile değil.
kendinizi mutsuz edip huzursuz olmayın.
eşinizin dedenize normalde saygılı mı pekii.?
Olmuyor işte öyle.. Teoride okey, ama pratikte öyle olmuyor bence..
Böyle tatsızlıklar, olumsuzluklar yaşanıyor.. Ne yuvanı yıkacağın boyutta, ne de "aman boşver" diyebileceğin konular..
Mesela senin eşinin abisinin yaptıkları, şimdi bu kandilde yaptığı, daha önceki ufak tartışma konuları..
Ayrı ayrı düşününce tolere ediliyor, ama biraraya gelince sevgiyi saygıyı tüketiyor.. Kredin tükeniyor falan filan derken yıllar geçiyor.. Çok mu karamsarım yahu sempatiksalakcinni
Bir mesaj : Merhaba kolay gelsin...
Sanki hiç bir şey olmamış gibi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?