Eşimin Nankörlüğü!!!

Ben olsam imkanlarından faydalanmayı biliyorsun diye suratına söylerdim, hiç gelemem böyle nankörlüğe...

Aynen böyle söyledim zaten. Nankörlük ediyorsun, kendine bunu nasıl yakıştırabiliyorsun bile dedim. Sevmek zorunda değil. Hadi Allah rızası için de yapmıyorsun, o seninle O'nun arasındaki şey ben karışmam. Ama benim için yapmalısın!!!! Yapmalıydı!!!!

Ama anneanneyi istemiyorlar ki, sadece dedeyi görmek istiyorlar.. :uhm:
"Dede sen gel, ama ninem gelmesin" de denmez yani.

nede olsa mubarek gün büyükler el öptürmeye gelmez ve küste olsa eşinizin ve sizin ananenizin elini öpmeniz gerekir eşiniz çok yanlış yapmış burda çok hatalı bence

Büyükler el öptürmeye gelsin demedim ki..?
Olayı düğüm yapmak isterseniz sonuç kesin.
bu bencil adamla yaşanmaz defedin gitsin mi diyelim..
ben öyle yaparım ben inat yaparım ben üstüne giderim demekle evlilik bir adım yürümüyor zulüme dönüşüyor.
2 gn daha küs kalsın evde huzursuzluk olsun arkadaşın kendisi pes edecek.
doldurmaya ne gerek var arkadaşı,anneannesi hoşlanılmayan birisi belli ki..
başka çözüm yolları bulunabilirdi diyorum..
yemeğe davet etselerdi yada dedeyi alıp mübarek günde bir camiye ne bileyim istanbulda yaşıyorlarsa kutsal bir yere vs gitselerdi.
ne olurdu bu tartışmaların hiçbiri olmazdı.

Ama anneanneyi istemiyorlar ki, sadece dedeyi görmek istiyorlar.. :uhm:
"Dede sen gel, ama ninem gelmesin" de denmez yani.

Ben derdim:)
anneanne biliyordur zaten ne hissetiklerini ..
Ben evlilikte eşi bir çocuk gibi yönlendirmeyi mantıklı bulmuyorum.
30 yaşında adama hadi el öpmeye dedeme gidiyoruz demek şık değil ebeveyn gibi..
ama 30 yaşında adamın dedenin evinde rahat rahat oturması da şık değil.
hata hatayı getiriyor her zaman böyledir.

Evet bir sebebi var, sevmiyormuş. Bir katile de sorulduğunda bir sebep sunar mutlaka. Burda önemli olan sebebin geçerli olup olmadığı. Şimdilik "ne bu deveyi güderim, ne bu diyardan giderim" modundayım. Gerektiği zaman, elle tutulur bir sebep olursa da giderim zaten. Kredisini tüketiyor çünkü.

Evliliğinde, senin dedenin evinde oturuyor olmanızdan kaynaklanan sorunlar olup olmadığını sen anlarsın zaten en iyi..

Kandili önemsemiyor olabilir, yetişme tarzı ile ilgili bu. Çocukluktan, aileden de gelen bir felsefe.. Sen değiştiremezsin.

Peki canım, senin diğer akraba veya arkadaşlarına, bir düğüne, cenazeye vs giderken eşlik eder mi koşulsuz ve kaprissiz olarak? Bu sorunun cevabı önemli.

bu konu hakkında anlattığın kadarıyla yorum yapmak düşer bize sonuçda detayları sen biliyorsun
eşinin de senden başkası tanıyamaz...mutlaka o da biliyordur dedenin iyi niyetini ...ne güzel onların
sayesinde eviniz var bu konuda haklısın dedenin hatırına onu görebilirdi...ama bir de onun tarafından
bakmak lazım belki zorla bişeyler yapmak istemedi...
eşinle konuşup çözebilirsiniz ancak...ama dediğim gibi sırf bu yüzden onu mahvet o kötü bir adam
demek yanlış bana göre...

Canım teşekkür ederim, yol göstermeye çalışıyorsunuz siz farkındayım. Ama haklıyken, hiç bir zaman pes etmedim. Etmem de. Onun ailesindeki rezillikleri paylaştım başka bir konuda. Buna rağmen "gidelim" dediği hiç bir zaman "hayır" demedim ben. Böyle medeni davranırken onun ilkelliği çileden çıkarmaz mı insanı?

Arkadaşım sen kendini hala dolduruyorsun.
Eşinin el öpmeye gitmeyişini tamamen kendine hakaret olarak algılıyorsun.
Ben konrtol manyağıyım,ben ne dersem o olacak,ben ne zaman istersem o zaman olacak,tek çocuğum bencilim de galiba..
ama inan evlendiğimden beri şunu öğrendim ki orta yol bulmak gerekiyor.
eşime diyorum ki ekmek almaya git o nette gazeteleri okuyor oluyor mesela ilk günlerde böyledi.5 dakika daha ver bana diyor ben ortalığı yıkıyordum,neden ben istiyorum da erteleniyor diye..
oturup ağladığımı bilirim.
şimdi ne yapıyorum açıyorum diğer notebooku bende gazete okuyorum kahvaltı falan da hazırlamıyorum artık ne dersem anında yapıyor.
sallamıyorum kendimi kinlendirmiyorum adam benim kölem değil çocuğum değil ben yetiştirmedim vs vs..
biri bana birşey emretti ölürüm de yapmam mesela yani ne bileyim eşler arasında ısrar inat hiçbir işe yaramıyor bunu öğrendim kısacık evlilik hayatımda
eşiniz gitmiyorsa bunu bir hakaret olarak algılamamaya çalışın bence..

Şimdiye kadar bu konuda bir sorun yaşamadık. Ama dün yaşanan şey çok farklı. Ben ağaç kovuğundan çıkmadım, akrabalarım var. Gelecek sevse de sevmese de!

çok haklısın,insanın ister istemez zoruna gider
,hele de dünyalar tatlısı bir dede devreye girince akan sular durur benim için.
Ne var sanki yaşlı bi insanın elini öperek hayır duasını almak mı makbuldür,yoksa dediğiniz gibi nankörlük mü...
Benim de öyle şirin bi dedem ve huysuz bi babaannem var babaannemi pek sevmem anlattığınız özelliklerin aynısı onda da var
ama dedem dünya şekeri bi insandır,ben gitmek istemediğim halde eşim bana kızar onlar yaşlı ne olursa olsun gitmeliyiz diye.. yani bazen bende nankörlük yapmıyor değilim ama dedemin hatrına gidiyorum bende,eşiniz de gitmeli bence,ama yine de 3.şahıslar için küs kalmayın derim....Kim olursa olsun..evliliğiniz daha önemli....

Ben dikkate aldığın için teşekkür ederim efsunnn..
İşte siz o değilsiniz eşiniz gibi değilsiniz muhtemelen daha iyi bir ortamda daha kaliteli şartlarda veya çok daha iyi insanlar tarafından yetiştirilmişsiniz. O ise böyle biri.
İnanın değiştirmek mümkün olmuyor belirli bir yaştan sonra.
ben kendinizi incitmemeniz adına söylüyorum yoksa eşiniz umrumda bile değil.
kendinizi mutsuz edip huzursuz olmayın.

eşinizin dedenize normalde saygılı mı pekii.?

Olmuyor işte öyle.. Teoride okey, ama pratikte öyle olmuyor bence..
Böyle tatsızlıklar, olumsuzluklar yaşanıyor.. Ne yuvanı yıkacağın boyutta, ne de "aman boşver" diyebileceğin konular..

Mesela senin eşinin abisinin yaptıkları, şimdi bu kandilde yaptığı, daha önceki ufak tartışma konuları..

Ayrı ayrı düşününce tolere ediliyor, ama biraraya gelince sevgiyi saygıyı tüketiyor.. Kredin tükeniyor falan filan derken yıllar geçiyor.. Çok mu karamsarım yahu sempatiksalakcinni

Ben aslında çok inatçı bir kadınım. Ama o üzülmesin diye giyim tarzımdan feragat ediyorum. Aynen onun dediği gibi "ben kimse için istemediğim bir şeyi yapmam" deseydim ne olacaktı? Ben her türlü özveride bulunurken önemli değilim de, o benim istediğim bir şeyi yapmaya gelince benden daha mı önemli bir insan ki ödün vermiyor? Yok yok bu iş büyüyecek. Bunu böyle kapatmam ben!

Dedeme saygılıdır evet.

Aynen öyle canım. Ne ayrılmak yakışır bu konuya ne de susmak. İki ucu .oklu değnek işte. Yıllar geçer diyorsun ama olsun zararın neresinden dönülse kar. Karamsar değil gerçekçisin...

Bana göre de haklısın arkadaşım...
Ev mevzusu olmasa bile eşinin küçük olarak gitmesi gerekirdi, ha evlerınız uzak olurdu öyle fazla samımıyetınız olmazsı, bır telefon yeterdı ama aynı apartmanda oturmanın da verdıgı sorumluluklar var elbette...
Şu dediğinizde çok haklısınız. Bizler kadın olarak gercekten cok fedakarlık yaparken tabırı caızse erkekler burunlarında kıl aldırmıyorlar. Bunun bır çözumu var mı bılemıyorum zira bulursan bana da söyle formulunu çünkü benım de ihtiyacım var.
Erkek bunları bır emır olarak algılıyor ve ayak dıretıyor yapmamak ıcın...

Kendımden ornek vermek gerekırse, nişanlım söz konusu kendı aılesı oldugunda o kadar ama o kadar ıncekı tarıfı mumkun degıl, neler beklıyor benden, vay be dıyorum sen bu kadar ınce dusunurmuydun? Fakat söz konusu benım aılem olunca ınatlasıyor, baskı olarak goruyor.
Salı gununden berı doğru duzgun konusmuyoruz, sebepse nısanlım uzakta, erkek kardesım var, hatlarımız ucretsız, ya dıyorum bır gun de al telı kendıgılınden abıcım nasılsın de, iletısımınız olsun ben boyle mı yapıyorum senın kardesıne dıyorum, sen de yapma senden bekleyen mı var, bana dayatma yapma dıyor...
O gunden berı de konusmuyoruz, gerı adım atmayı da dusunmuyorum kendı bılır, annesının onca dedıklerıne ragman hala arıyor soruyorsam bu ona karsı yaptıgım bır fedakarlıktır ama gorene !!!!

Kusuruma bakma cok uzattım ama tam da ben de bu durumdan muzdarıpken tutamadım ıcımdekılerı...Varsa formulu bılen gondersın, tatlı dıl bıle ıse yaramıyor cunku

valla canım önceki konularınıda hatırlıyorum...
Aldatma olayları vardı,kaynın,kayınpederin bir tuhaftı...
Valla kusura bakmada eşine nasıl katlanıyorsun,sırf çocukların için mi...
içini karatmak istemem ama seni aldatan adamı bir kere affederek yetrince eline koz vermişsin,değişmesini bekleme...
ya onu böyle kabul ediceksin yada bırakıcaksın...
haklısın elbette ama çok taviz veriyorsun,daha ilk aldatma olayında süründürücektin...
boşan demiyorum yanlış anlama ama çok ezdiriyorsun kendini çok....
:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…