benim evlenmeyi düşündüğüm insan hristiyan.Ailemin yanında beni yanağımdan bile öpmez sadece tokalaşırız.Sizde asla o odayı toplamayın.Onların kaldığı odaya adım bile atmayın
Hani bunlari evlenmeden evvel hepsini tek tek konusmasak.... / ....esim bana bunlarinin sözünü ve teminatini vermisti
Evet yukarida da yazdim, yurt disinda yasiyoruz, kizin annesi de babasi da Türk.. Ayrica ayni sehirdeyiz ben evini bilmiyorum ama bizim oturdugumuz yere yakin diye biliyorum evlerinin..
Gündüz gelmesine bir sey demem, odaya kapanmalarina da bir sey demem ama bu gece yatmalari beni fazlasi ile asiyor, hayir bide insan yattigi yeri toparlamazmi.. Simdi gündüz saat 2 ye kadar uyurlar ondan sonrada ne yedigini ictigini toparlar ne de yattigi yatagi.. Ne edep var ne de utanma diye birsey, ben ailesini de anlayamiyorum cünkü esimin ogluda cogu zaman kizin evinde kaliyor..
Baskalarinin yasam sekli beni ilgilendirmez ama en azindan ailesinin düsünmesi lazim, herkes bizim gibi degildir gidip oglanin evinde kalma diye uyarmalari gerekmez mi.. Bu durum yüzünden evimin huzuru kacti, kendimi otelde yada pansiyonda kaliyormus gibi hissediyorum, birde onlar uyurken odama kapanmak zorunda kaliyorum rahatsiz olmasinlar diye( cünkü her kosulda yine ben kötü olacagim..
Siz evlenmeden önce böyle bir durumun varlığını biliyor muydunuz?
Eşiniz mi size anlatmıştı yaşayış tarzını? Eğer öyle ise, yaşayış tarzını anlatırken takındığı üslub nasıldı? Demek istediğim.. "Şu an üç oğlum ve ben resmen bekar hayatı yaşıyoruz, rezil bir durumdayız, gelen giden belli değil.. Çocukların kız arkadaşları bile gelip kalıyor, birşey diyemiyorum" gibi miydi mesela... Yakınıyor muydu bu durumdan.. yoksa sadece durumu mu paylaştı sizinle... Buradan eşinizin olaya asıl bakış açısını çıkartabilirsiniz.. Bu da sizin bu konuyu onunla konuşurken takınacağınız üslub konusunda ipucu verebilir size..
İki buçuk senelik ve biraz uzun sürmüş haliyle kördüğüm olmuş bir konu bu... Bence eşinize "söz tutulmadığı zaman cıs olur" eğitimini vermeniz lazım.. (amiyane tavrım için beni bağışlayın..)
Genç, sabırlı ve eminim çok güzel bir kadınla evli, onu kaybedebileceği korkusunu da yaşamalı...
Tabi siz daha iyi bilirsiniz..
Benim korkum şu an yaşadığınız durum değil çünkü.. Büyüğün ardından yetişen diğer iki erkek evlad ve sizin halihazırda sona gelmiş sabrınıza olabilecek muhtemel etkileri.. Bu yaşantıyı taleb edebilirler ilerleyen zamanlarda.. Acilen ya siz ve eşiniz o evi onlara bırakmalı.. Ya da büyük ağabey kız arkadaşıyla bir eve çıkmalı...
En iyisini elbette siz bilirsiniz..
Bana burda en garip gelen kızın rahatlığı millet benim hakkımda ne düşünür demiyo heralde ..
hakkaten dünyanın sonu gelmiş AMERİKAN FİLMleri halt etmiş şu duruma bak ya akıl alır gibi değil.
çok uygunsuz bir durum var evinizde orası bir ailenin yuvası otel değil sonuçta
YERİNİZDE OLSAM ne pahasına olursa olsun açık açık aklımdan geçen herşeyi ama herşeyi hem oğluna hem eşinize söylerdim
empati yapmaya çalışıyorum bu konuda evli bir bayan olrak kendimi sizin yerinize koydum.yorumlarım canınızı sıkmasın kendi düşüncem sadece.
böyle bir durumda eşimin bana hiçbir konuda saygı duymadığını düşünürüm.kız arkadaş çok güzelmiş.bu tarz hareketleri yapan biri benim eşimlede fırsat bulursa yatar,erkeklerin iradesizliğini de işin içine katarsak. Ve eşinizin hala tepki göstermemesini kızın evde olmasından hoşlandığına bağlıyorum.yoksa bile bile kimse karısının rahatsız olmasına göz yummaz.
bu bayağılığa göz yummak zorunda değilsiniz.sevgi sizin zayıf noktanız olmamalı.işiniz de var ayrılın o evden kendi düzeninizi kurun.
anladığım kadarıyla çok iyi niyetli temiz birisiniz.Allah önünüze daha iyilerini çıkarır emin olun.
Öncelikle Allah sabir versin diyim.cocuklari olan bir insanla evlenmek zordur.siz aileye sonradan dahil oldugunuz icin icinize atmak zorunda kalmissiniz.susup oturmak zorunda kalmissiniz.
Ama bütün suc kesinlikle esinizde.esiniz maalesefki cocuklarini iyi egitememis.bir mesajinizda demissinizki,cocuklsr asla babalariyla sohbet etmezler,yanina gelmezler.bu cok üzücü bisey.baba cocuklariyla diyalog yasamiyor,sadece onlari parasiyla mutlu etmeye calisiyor.
bende Almanya'da yasiyorum ama hic böyle bir Türk aileyle tanismadim.bu yasadiklariniz yabanci ailelerde oluyor burada.Esiniz maalesefki cocuklarini yabancilar gibi yetistirmis.
benim en cok merak ettigim de,bu cocuklarin annesi.vefatmi etti yoksa ayrimi.ayriysa neden cocuklar hepsi babada kaliyorlar?
bunu dine bağlamamak lazım zaten..yukarda biri yorumlarken hristiyan falan gibi bişey demiş..çok yakışıksız bi yorum... bunu yapan erkekte müslüman.onu destekleyen baba da müslüman unutmayalım.. bunun dinle alakası yok...bizlerde adetlerimize göre yaşamayan kişiler de okdar çokkki.. hele yurtdışında. ama edebiyle yaşayanlarda var elbet.. benim tuhafıma gtti bu yorumu okuyunca belirtmek istedim...
sizde bence eşinizle açık açık ama sakin bi şekilde konuşmalısınız.. yani ilerde diğer çocuklarda böyle yaparsa.. ya da bu çocuk bundan ayrılırsa bu seferde diğerlerimi gelecek.. bence uzatmadan sakin bi şekilde sıcak sıcak konuşulup halledilmesi gereken bi konu..
yoooo sakin öyle bosanmayi,evden cikip gitmeyi düsünmeyin lütfen.niye pes ediyorsunuz.hem neden pes eden,giden siz olacaksinizki.hayir hayir,bence tam tersini düsünün.esinizle beraber evinizi nasil ayirirsiniz,bunu düsünelim.sizden cok cok daha kötü durumlarda olanlar var.kaynana dirdiri,kayin dayagi vs. daha neler neler.sizinki bunlarin yaninda kücük can SIKICI seyler.esinizi nasil ikna edeceksiniz,bunu düsünün.Evet sizinde söylediginiz gibi cocuklu bir adam ile evlenmek cok zor ama cocuklarla oturacagimizi bilseydim her ne kadar da sevsem bastan kabul etmezdim cünkü her biri yetiskin erkekler, dogal olarak evde istedigin gibi hareket edemiyorsun, istedigin gibi giyinemiyorsun.. Esim ile daha bir kez romantik bir yemek yemisligimiz yoktur ki bu benim en cok hayal ettigim seylerden biriydi evlenmeden önce( Herseyiniz kisitli, kendi eviniz gibi olmuyor hic birsey..
Ben Almanya ya geldigim ilk gün, esimin bir arkadasi bize cok güzel bir süpriz hazirlamisti sagolsun, evi süslemis, aperatif birseyler hazirlamis birde sampanya almis.. Biz esim ile Türkiye den araba ile gelmistik Almanya ya ve 1 bucuk gün sürdü yolculugumuz, gece saat 1 civari eve vardik, tabii ben esimin arkadasinin hazirladigi bu süprizi gördügümde cok mutlu olmustum. Tam kendi aramizda kücük bir kutlama yapacaktik ki kayinvalidem telefon acti ve bizi beklediklerini söylemis esime, bu arada saat gece 2 ye geliyordu. Esime ne kadar da yarin gidelim zaten yol yorgunuz ucakla degil araba ile kat ettik onca o yolu dediysem de dinletemedim.. Gecenin 2 sinde kayinvaldemlere gittik, benim gözümden uykular akiyor yol yorgunu oldugum icin, bizi o halde gördükleri halde üstelik yol yorgunu oldugumuzu da bildikleri halde 2 saatten fazla oturmak mecburiyetinde biraktilar.. Sabah 4 ü geciyordu eve geldimizde ve birde ne göreyim bizim süpriz talan edilmis, masanin üzerinde ne yiyecek birsey nede cikolata vs birsey kalmis, sampanyayi da icmisler, daha ilk günden aglamakla basladi hersey maalesef( Halbu ki ben cocuklarin daha ilk günümüz oldugu icin annelerinde kalacaklarini düsünmüstüm ama hic birsey istedigim gibi olmadi..
Cocuklarin annelerini sormussunuz, anneleri hayatta oda burda Berlin de yasiyor ama ben cocuklarin daha 1 defa annelerinde kaldiklarini görmedim ama annelerini babalarindan daha cok severler.. Etraftan duydugum kadari ile annelerinin bir sevgilisi var o sadece keyfine bakiyor.. Esimin eski kayinvaldesi ile de komsuyum bu durumdanda oldukca rahatsizim evde ne olup bitiyorsa herseyden haberleri var bu sebeple de bir an önce bu evden cikip gitmek istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?