şimdi çok bariz bir gerçek var. bu hepimiz için geçerli.
hiç kimse aptal değil. eşin de çocuklar da hatta eve gelen sevgili de, herkes herşeyin farkında.
ama bir gerçek daha var ki insanlar bencil. farkında oldukları şey işlerine gelmiyorsa kimse sesini çıkarmaz.
ortada korkunç bir maduriyet var. ama madur olan sessiz. şikayet etmiyor.
kimin seni düşünüp de düzeni değiştirmesini bekliyorsun ki.
herkes çok acımasız. ağlamayan çocuğa meme vermezler diye bir laf vardır.
eşin bile durumunu bildiği halde birşey yapmıyor. sesini çıkarsan ne yapar acaba çok merak ettim.
sen bir an önce ayrı evde yaşamak istediğini ve ehliyet almak istediğini söyle. tuttur.
delimisin sen ne işin var o evde. biz böylemi konuştuk başta desene söz vermiş.
hesap sorma hakkın var. bunu o da biliyor. ve inan şaşırıyor neden hala sesi çıkmıyor diye.
ama tabi işine geliyor onun da. çok kötü.
kaç yaşındasın
Yoruldum artik bütün bunlardan, iyi olmaya calistikca daha da kötü oluyorum( diyorum ya gidecek yerim olsa saniye durmayacagim, benim anahtarimi da ona versin, zaten istedigi saatte girip cikiyor daha da rahat eder en azindan (
Kendimi evimde gibi hissetmiyorum, sanki otelde yada pansiyonda kaliyormus gibi hissediyorum, sonra kendime kizmaya basliyorum acaba ben cok mu abartiyorum diye.. Gece kalkiyorum lavoboya girecegim bir bakiyorum ki banyodalar, sinirlerim alt üst oluyor..
İyi olmaya çalıştıkça kötü olursunuz..
Oysa sert karakter böyle midir? Arada iyi bir iki şey yapar ve herkesçe "mükemmel" ilan edilir.. çünkü ondan iyilik beklenmez...
Sizden şu an "kabalık" beklenmeyeceği gibi... kaldı ki bu kabalık olmayacaktır, sadece öyle görülecektir...
Bir insan sizin karakterinizin yumuşaklıklarını hissettiği an, kötü anınıza denk gelmesi para etmeyecektir.. Zira ona göre siz, ince düşünen, fazlaca yumuşak birisinizdir.. ve zayıf noktalarınızı da bilir... Anlık kötü oluşlarınızda, sizi "Daima kötü ve kaba" ilan ederek, ve bunu her fırsatta söylerek sizi incitebileceğini bilir... gerçeğin bu olmadığını ikinizde bilirsiniz.. ama o 1-0 öndedir, çünkü sizin bu düşüncesinden incineceğinizi bilir.. ve incinirsiniz.. Sonra ilişkiler daha karmaşıklaşır ve kötüleşir.. Bu nedenle aslında her zaman çekinilen biri olmak gerekir.. Ama bunlar ilk tanışmada karaktere oturtulması gereken mesafelerdir... Şu an için ne yapılabilir bunu düşünmeli...
Bir kere sanırım o eve siz sonradan gelin gittiniz.. Bu nedenle de kendi eviniz gibi davranmakta çekinmiş olabilirsiniz ilk zamanlar... Ancak siz o evin "Babası" dolayısıyla sahibi ile evlisiniz.. En kısa zamanda bu bilinci bir şekilde edinmeniz gerek.. Temizlik yapmak için onları beklemek.. gürültü yapmaktan çekinmek?? bunlar bana açıkçası hoş gelmedi.. Keşke bu kadar ince düşünmeseniz..
Başka bir eve çıkacak kadar büyümüş ancak anladığım kadarıyla baba bu olaya sıcak bakmıyor..
Orada tanıdıklarınız varsa (arkadaş, akraba, komşu) gün aşırı, mümkünse erken saatlerde kahvaltıya, öğle yemeğine, gün oturmasına çağırın.. Sizin de arkadaşlarınız olması gayet normaldir.. madem bir evde kargaşa hüküm sürecek ve bu normal karşılanacak, o halde bu biraz da sizin hakkınız.. Biraz da onlar rahatsız olsun.. ve hatta şunu biraz da doğal yapın.. yüksek sesle konuşun, gülün.. gürültülü aktiviteler gerçekleştirin (açın müziği karşılıklı oynayın)... Ne yapabilir ki?
Orayı kendi eviniz haline getirin...
Eşinize bakıyorum da.. ondan bir şey beklemek biraz mucize olacak...
Benim aklıma böyle bir çözüm geliyor.. ben bunu yapardım...
Biraz da mesafe koyun isterseniz kendisiyle aranıza... Eşinize de, yaşantısını tasvip etmediğinizi gayet soğukkanlılıkla söyleyin.. Doğallıkla, aşağılamadan oğlunu sürekli ayıplayın ki... oğlu sizin hakkınızda çemkirmeye başlarsa, eşiniz yanınızda dursun...
Selamlar
suc ne o kizda nede oglunuzda en büyük suc esinizde oglunu yetistirirken saygi ögretmemismi hadi sizi gectim adamin babasina saygisi yokki babasi yan odadayken eve kiz atmalar falan valla bende avrupadayim böyle bir rezillik ne gördüm ne duydum maden öyle tutsun kendine bir garsoniyer ne halt ediyorsa etsin cok sinirlendim suan valla nasil katlaniyorsunuz hayret böyle bir seyse musade etmeyin lütfen bizim bir yetistirilme tarzimiz var kültürümüz var böyle rezilliklker acik secik yapilmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?