- 20 Kasım 2018
- 14.073
- 53.525
- 598
- 35
Hepimiz farazi konuşuyoruz aslında.Bunları elde ederken ki ana sermaye hanımın kendi ailesinden kalma. Yani eşi ile sıfırdan yaptığı şeyler değil. Mal varlığı kalmış. Tarla bağ bahçe onlarda akıllılık edip güzel bir şekilde ekip biçip para kazanmışlar. Sonucunda evi arabayı almışlar. Eşi bu süreçte çalışmışta sıfırdan değil biri bana da tarla hibe etse bende üstüne çalışır ev araba neyse artık alırdım herhaldehanım diyorki evlendiğimizde hiçbir şey yoktu ve eşinin ailesi de destek olmamış. Borçları varmış.
Çiftliğin, arabanın, evin değeri misal 600.000 TL ise, tarlanın ederi 60.000 ise aradaki parada evet eşinin de hakkı var.
Madem öyle konu sahibi ırgat tutsaymış eşinin herhangi bir katkısı yok ise. Ya da adam dışarıda çalışıp kendi birikimini kendisi yapsaymış.
Sizin eşinize kalan parayla eşinizle birlikte iş kursanız, senelerce birlikte çalışsanız sonra bir gün eşiniz size "para benim ailemden kaldı senin bu iş üzerinde hiçbir hakkın yok" dese kabul eder misiniz? Ben etmem şahsen. Sermayenin ederini düşüp kalanında hakkım olduğunu söylerim, senelerce beraber çalışmışım ben de, niye hakkım olmasın? Aynı koşullarda başka yerde çalışsam maaşımı alır kendi arabamı vs alırdım yoksa.
Kaldı ki konu sahibi tarlanın haricinde eşiyle çalışıp evlilik süreci içinde beraber aldıkları arabadan vs de hak almasın istiyor çocuk. Babasının 5 sene 10 sene çalışıp aldığı yaptığı hiçbir şeyde payı olmayacak çocuğun.
Bu arada mal varlığı fiilen kalmamış konu sahibine. Arsa dedesinin üstüne hala, dedesinin arsasını ekip biçmiş aslında, kendisine ait değil şu an.