- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.583
- 298
Aynı fikirdeyim.
Burada konu sahibini savunan bazı tanıdık üyeler gördüm. Onları konularından biliyorum.
Şu an çoğu ev hanımı. Ve eşlerinin durumu iyiydi diye konularından biliyorum.
Tahminen ev araba herşey var.
Ileride Allah korusun diyelim ayrılık olsa evlendikten sonra alınan her şeyden yarı hisse alırlar ama. Neden çünkü haklarıdır. Tamam katılıyorum. Evet yasada hakları. Ve bazısınin eşi ticaretle uğraşıyordu.
Ee o evlilikten sonra alınan malların parası babadan belki dededen geliyor. Ama birşey olsa ayrılma sende pay alıyorsun. Buna cevapları yüzde yüz evet hakkım çünkü olur. Bende evde çalıştım yoruldum.
Tamam hak veriyorum..
Peki can alıcı soru bu adamda bu mantıkla yarısını ileride alabilir. O da çalıştı. Hemde belki o kadınlardan daha fazla.
O kadınların hakkı varda bu adamın yok mu??
O adamda tarlada orada burada çalışmadı mı emek vermedi mi??
Ee verdi mantık aynı. O adamın da hakki var.
Işte maalesef biz kadınlar bazen her konuyu istediğimize göre çekeriz.
Ama çok şükür yasalar ve haklar öyle çekmiyor.
Yani o adam öyle böyle yarı maldan hakkı var. Ve alacak. Ayrılmazsa da ileride ilk çocuğuna da kalacak. Bunu kanun koruyor.
O kadınlardan biri benim..Muhtemelen beni de kast ettin ha etmediysen de soyleyim benim.
Eşim ticaretle uğraşıyor aynen. Yalnız benim esimin malları dededen kalma babadan kalma degil.
Benim esim zaten yetim.
Ve evet malların yarısı da benim. Yarısı da onun
Ama onun annesinden (rahmetli olunca)gelecek olan mallar benim ve çocuğumun degil.
Aynı şekilde benim babamin bana bırakacağı mal.mulk eşimi zerre kadar ilgilendirmez.
Bunun nesi istediğimiz yere çekmek oluyor mesela?