Ben miras payı üzerinden yazıyorum, benim konudan anladığım konu sahibesinin dedesi vefat ediyor, mallar mirasçıların üzerine intikal etmeden konu sahibesinin annesi de vefat ediyor ve konu sahibesi annesine kalan miras payının mirasçısı oluyor, bu durumda zaten eşinin o mirastan hak almasının mümkünatı yok, eminim zira dediğim gibi bizde çok yaşandı miras paylaşımları, dedemin malları vardı, dedem daha sağken babam vefat etti, 3-5 yıl sonra da dedem vefat etti, dedemin miras bıraktığı mülklerin paydaşlarından biri olan babama kalan kısım için biz mirasçı göründük ama babamın eşi mirasçı olamadı, yine aynı şekilde diğer dedemin üzerine olan mülklerin mirasçısı annem, kardeşleri ve anneannemdi, anneannem de vefat edince, anneannemin ilk eşinden olan ve vefat etmiş oğlunun çocukları dedemin bıraktığı mirastan pay alamadılar, yani direkt miras bırakan değilseniz, dolaylı yoldan kalan miras hakkınızda yalnızca kan bağınız olan alt soy, kardeş, yeğen, yaşıyorsa anne veya baba mirasçı olabiliyor.