Esimin önceki evliligini kiskaniyorum :-(

sorbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
126
70
28
35
Merhaba kizlar, 

ben kocamin ikinci esiyim. Benim ise ilk evliligim ve ilk iliskim.  

Günden güne esimin önceki evliligini takinti haline getiriyorum. Sanki onu daha cok sevmis, ona daha cok deger vermis gibi geliyor. Ya da ne bileyim, ikimize de ayni seyleri yapmis gibi, ya da benim bi farkim yok gibi. 

Bunlar 3 sene birlikte yasamis, sonra evlenmisler ve 3 sene evli kalmislar. Evliligin son bir senesi hep kavga, birbirlerine ilgisizlik (daha cok benim kocamdan) sonra da kiz dayanamamis ve bosanmak istemis. Hemen bosanmislar.  

Benim kocamin bana hep söyledigi "ask evliligi/beraberligi degildi, hoslanmaydi en fazla". Tabi tabi, bende inandim.  

Benim cok üzüldügüm seyler bundan önce ki yasadiklari. O kizla gezdigi yerler, gitti restoranlar, yaptiklari piknikler. Ayni seyleri bende yasiyorum ve ayni mekanlara götürüyor beni. Onunla balayina gittigi yere bana tatil önerisi olarak söylüyor. Cok kizdim, hemen ama balayina gitmedik biz, tatil yapmistik orada tek diyor. Evet, nikahin hemen ardindan gidilen tatil yeri balayi olmuyor. Salakim ya ben. 

Benimle evlenmeden önce yasadigi evde hala kizin ufak tefek esyalari kalmis (halbuki 3 senedir bosanmislardi). Ojedir, sac köpügüdür, tatillerden hediyelik anilar ve benzeri. Hep kizdim ona bunlari niye atmiyorsun diye, farkinda bile degilim dedi bu esyalar var diye. En sonunda bi torba dolusu esya atti benim istegim üzerine.  

Ona aldigi hediyeler, yaptigi süprizler. Bana böyle yapmiyor, ya da iliskimizin taaa en basinda yapardi. Ben daha mi az degerliyim önceki esinden? Cok icim aciyor, düsündükce esimden soguyorum ya da ona trip yapiyorum. Kac kez bu konuyu actim ona, actikca kavga cikiyor. Aklimda soru isaretleri var hep.  

Daha önce actigim konudan biliyorsunuzdur, odun esim bana önceki esinin alyansini takmisti, ama "yeni aldim" diyerek. ve icine yazi yazdirdim diyerek. Yalanini ortaya cikardim ve halen inkar ediyor. Hersey ortada olmasina ragmen.  

O kiza degermis demekki yüsük ve hatta pirlanta almak. Bana degil. Düsündükce cildiriyorum, ama elimden bisey gelmiyor.  

Bi de bebek konusu da aci benim icin. Esimin bana demesi, beni taniyana dek hic cocuk düsünmemis. Ilk benimle hayaller kuruyormus. Ama esimin bayan arkadasindan ögrendigim, ilk esinle de cok ugrasmislar, olmamis. Hatta bana esimin hep kiz olmasini diledigini söyledi ve bebek ismi söyledi. Ismi duyunca sok oldum. Esimin hep bana "cocugumuz olursa ismi .... olsun" dedigi isim. Kalbim cok aciyor. 

Ikinci es olmak cok zormus.  

Abartiyormuyum kizlar.

Bunlari düsündükce, esimin bana yaptigi güzel seyleri göremiyorum bile. Hersey cok az geliyor.

İkinci evlilikle ilgisi yok da eşin harbi harbi odunmuş. Eski eşinin alyansını vermek ne demek ya da onla gittiği yerlere götürmek, yuhhhh yani. Bir de hep yalanlar yalanlar, yok çocuk yapmadım, sevmedim, yok alyansı sana aldım falan.

Bence eşin ilk evliliğinde kadına soğuk davranmış, ayrılmış ya oradan anlamalıydın ne olduğunu. İlk eşini kıskanmanı da anlayamıyorum, bence sorun ilk eşi falan değil, adamın tam bir kalas oluşu. Kusura bakma...

Eşinizin karakterini seviyorsanız, tek sorun bu düşüncelerse, hayatı kendinize zindan etmeyin.
Kafanızda kurduğunuz şeylerden mutsuzluk üretmetyin.
Yeni güzel anılar biriktirmeye bakın.

Benim kocamin bana hep söyledigi "ask evliligi/beraberligi degildi, hoslanmaydi en fazla". Tabi tabi, bende inandim.

Ya aşık oldum ona da dese daha mı iyi ? olmuşsa olmuş , bitmiş mi bitmiş ...

Erkekler bunlara takılmaz . Gerçekten farkında bile değildir o ojenin.

Daha önce actigim konudan biliyorsunuzdur, odun esim bana önceki esinin alyansini takmisti, ama "yeni aldim" diyerek. ve icine yazi yazdirdim diyerek. Yalanini ortaya cikardim ve halen inkar ediyor. Hersey ortada olmasina ragmen.  

Burada saçmalamış işte .

Sen kendini eski eşle kıyaslamayı , geçmişle bugünü mukayese etmeyi bırak bence . Ama einde ciddi bir kadın dilinden ve ruhundan anlamama problemi var , bunu yontmaya bak .

Ben de eşimin ikinci eşiyim ve benim ilk evliliğim.
Elalemi kıskanacak kadar kendimden nefret edemedim henüz,Allah ettirmesin de.
Evde kalan tokaların vs eski eşten kaldığında neden bu kadar eminsin.
Sonraki sevgilidendir belki.
Sen kendini sev ki o da seni sevsin.
Eskiyi düşünüp ve düşündürüp bit pazarına nur yağdırma.
Kendine yazık.

Alyans konusu çok büyük bir ayıp.

Eşyalar aynı mekanlarda bulunma bunlar bana çok da sorun gibi gelmedi.

Siz kendinize guvenmiyor musunuz? Eski eşi daha mı güçlü buluyorsunuz kendinizden?

Eski eşine birseyler hissetse daha çok önem verse siz şuan orada olmazdiniz bence o bayan orada olurdu. .

bir yandan Dogru söylüyorsun kendinehas , onu andikca prim yapiyorum kiza...

sinir oluyorum. ya benim biraz farkim olsun ilk esinden, öyle degilmi.  

Bu yüsük konusu da hic kafamdan silinmiyor. Kac kere dedim ona, ben dedikce kesinlikle inkar ediyor.  

"Tabi ben o kadar öküzüm sana böyle bisey yapack " dedi en son. Ee dedim o zaman getir makbuzunu. Bir ay sonra tekrar konuyu acinca, bana sertifikalarini gösteriyor tek, tarih fln yok üzerinde. ama aldigi AVM de ki kuyumcu 5 sene önce kapatmis. Bunu ona söyleyince, internetten aldim diyor. Hep inkar, hep inkar. Asla ve asla yalanini bana söylemicek, biliyorum. Keske dogrulari söylese, af dilese, öküzlük ettim dese, ben onu affedicem. Biz kadinlar hep affediciyiz. Öküzlük yapmis diyip silicem aklimdan.

kusurua bakma arkadasim ama kadin bunu bosamis kurtulmus kendince hayatini yasiyor sende onu takinti yapip hayatini mahvediyorsun,
evy esin baya odunmuski bu sacmaliklari yapmis, ama sende bunlari takinti yapacagina iliskinizde olan sorunlari duzeltmeye calisitrsan daha iyi olur.
ikinci esi olmayi sen sectigine gore bunlari goze almis olman gerekirdi, zor bir durum ama boyle olan cok kisi var.
bir tanidigm ikincide degil ucunce es ve iki tane nur topu gibi cocouk dogurdu arka arkaya mutlu mesut yasiyorlar, Allah nazarlardan korusun.
evlilikteki sorunalriniza odaklan onlari cozmeye calis bu dusunceelr sana hicbirsey kazandirmaz.

Jessey o alyansi bi kac kez kavga ettikten sonra cikardim. O da görmüs takmadigimi, eve geldigimde alyans yerinde yoktu. Bir iki gün sonra konusu acildi, ve bana kizarak firlattim attim alyanslarimizi dedi. yani BEN sucluyum, neden güvenmiyormusum ona, kendisini o kadar inandirmiski o yalanina. resmen ben alyansi takmadim diye sinirlenmis. ne acayip degilmi? bir daha da asla alyans takmicam demisti o aksam, bana da almiyacakmis. cok üzülüyorum. baska bayanlarin elinde alyans görünce. ben cok severdim öyle alyans takmayi. hevesliydim.

abartıyorsun madem ikinci evliliği hazmedemeyeceksen evlenmeseydin demeye gelmiştim ki..

yüzük ve çocuğun ismi konusunu okuyunca delirdim.

acayip edep yoksunu bir eşin var bana göre çok ahlaksızca bu yaptığı şey seni salak yerine koyuyor kusura bakma ama ben olsam sevgisinden şüphe ederim kesinlikle kendime saygısızlık olarak görürdüm.

@eliff1234 Nasil düzelticem bu sorunlarimizi. Esimle düzgün tartisilmiyor bile. Hemen parliyor. Cünkü ben dirdirci oluyorum. Ne diyeyim ki esime. Bana daha cok ilgi sevgi göster mi diyeyim.  

Ona göre o bana cok deger veriyor, seviyor. Bunlari hissetmedigimi söyleyince "yuh" diyor. Onu kirdigimi söylüyor.

ben sevgisinden şüphe ederdim bu durumda

Anaa tavsiye bu düşüncelerini eşine dillendirme. Çünkü bir zaman sonra eşinde eski eşini düşünmeye başlar. Haberin olsun

Evlenmeden düşünemedin mi bunları? Hayatı kendine zehir etmeye bayılıyorsun heralde, demekki hiç derdin yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…