• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin önceki evliligini kiskaniyorum :-(

Merhaba kizlar, 

ben kocamin ikinci esiyim. Benim ise ilk evliligim ve ilk iliskim.  

Günden güne esimin önceki evliligini takinti haline getiriyorum. Sanki onu daha cok sevmis, ona daha cok deger vermis gibi geliyor. Ya da ne bileyim, ikimize de ayni seyleri yapmis gibi, ya da benim bi farkim yok gibi. 

Bunlar 3 sene birlikte yasamis, sonra evlenmisler ve 3 sene evli kalmislar. Evliligin son bir senesi hep kavga, birbirlerine ilgisizlik (daha cok benim kocamdan) sonra da kiz dayanamamis ve bosanmak istemis. Hemen bosanmislar.  

Benim kocamin bana hep söyledigi "ask evliligi/beraberligi degildi, hoslanmaydi en fazla". Tabi tabi, bende inandim.  

Benim cok üzüldügüm seyler bundan önce ki yasadiklari. O kizla gezdigi yerler, gitti restoranlar, yaptiklari piknikler. Ayni seyleri bende yasiyorum ve ayni mekanlara götürüyor beni. Onunla balayina gittigi yere bana tatil önerisi olarak söylüyor. Cok kizdim, hemen ama balayina gitmedik biz, tatil yapmistik orada tek diyor. Evet, nikahin hemen ardindan gidilen tatil yeri balayi olmuyor. Salakim ya ben. 

Benimle evlenmeden önce yasadigi evde hala kizin ufak tefek esyalari kalmis (halbuki 3 senedir bosanmislardi). Ojedir, sac köpügüdür, tatillerden hediyelik anilar ve benzeri. Hep kizdim ona bunlari niye atmiyorsun diye, farkinda bile degilim dedi bu esyalar var diye. En sonunda bi torba dolusu esya atti benim istegim üzerine.  

Ona aldigi hediyeler, yaptigi süprizler. Bana böyle yapmiyor, ya da iliskimizin taaa en basinda yapardi. Ben daha mi az degerliyim önceki esinden? Cok icim aciyor, düsündükce esimden soguyorum ya da ona trip yapiyorum. Kac kez bu konuyu actim ona, actikca kavga cikiyor. Aklimda soru isaretleri var hep.  

Daha önce actigim konudan biliyorsunuzdur, odun esim bana önceki esinin alyansini takmisti, ama "yeni aldim" diyerek. ve icine yazi yazdirdim diyerek. Yalanini ortaya cikardim ve halen inkar ediyor. Hersey ortada olmasina ragmen.  

O kiza degermis demekki yüsük ve hatta pirlanta almak. Bana degil. Düsündükce cildiriyorum, ama elimden bisey gelmiyor.  

Bi de bebek konusu da aci benim icin. Esimin bana demesi, beni taniyana dek hic cocuk düsünmemis. Ilk benimle hayaller kuruyormus. Ama esimin bayan arkadasindan ögrendigim, ilk esinle de cok ugrasmislar, olmamis. Hatta bana esimin hep kiz olmasini diledigini söyledi ve bebek ismi söyledi. Ismi duyunca sok oldum. Esimin hep bana "cocugumuz olursa ismi .... olsun" dedigi isim. Kalbim cok aciyor. 

Ikinci es olmak cok zormus.  

Abartiyormuyum kizlar.

Bunlari düsündükce, esimin bana yaptigi güzel seyleri göremiyorum bile. Hersey cok az geliyor.

benim de ikinci evliliğim , eşimin ilk evliliği
ilk eşimi daha mı çok sevdim ? hayır
ilk eşimi özlüyor muyum ? hayır
aklıma bile gelmiyor
siz de kocanızın aklına sürekli eski eşini düşürmeyin
adam sizi sevmıs evlenmıs işte

eskı karısının alyansını takması durumu hoş değil,
ama yanlız yasadıgı evde esyalarının kalması normal bence
belli bir gecmıslerı var

siz bence önunuze bakın ve gecmısı deşmeyın

cocuklarina koymak istedikleri isim
Esine, madem o kadini unuttun benimle evlendin..neden temiz bir sayfaya baslamak yerine, onunla dusundugun isimi, onunla gezdigin yerleri gezmek istiyorsun de.. madem ki benimlesin benimle basla sil bastan herseye. Guzelce soyle ama... hic tartismadan yargilamadan. Yumusak sekilde... muhakkak yapmissindir ama ne bileyim...

@Laale
nikah fotograflarini buldum. oradan anladim, cünkü alyanslarimiz cok detayli bisey, standard degil.  

sonra sertifikasini buldum cantasinda. kuyumcuyu arayip sordum bu isimle ne zaman alinmis "xy" numarali yüsükler diye. esimin ilk evliliginden bi kac gün önce alinmis.

Çok pozitif bir yorum getiremeyeceğim birlikte yaşamıs, evlenmiş biriyle ben evlilik düşünmezdim bu benim için tahammülü zor birşey olurdu. İlk eşinin yüzüğünü size getirdiğinde bu işin zor olacağını anlamalıydınız. Tek diyeceğim yerinizde olsam asla çocuk yapmazdım. Belkide adam sizinle çocuk için evlenmiş bile olabilir.

Ayy aynı ben. İkimizinde ilk evliliği ama ben eski nişanlı olayını takmıştım kafama. Ama eşimin umursadı bile. Kendi kendimi yedim bitirdim. Değiyor mu tabi ki hyrrr:cry:

Esine, madem o kadini unuttun benimle evlendin..neden temiz bir sayfaya baslamak yerine, onunla dusundugun isimi, onunla gezdigin yerleri gezmek istiyorsun de.. madem ki benimlesin benimle basla sil bastan herseye. Guzelce soyle ama... hic tartismadan yargilamadan. Yumusak sekilde... muhakkak yapmissindir ama ne bileyim...

bunu deniyecem, sizce tekrar alyans konusunuda bu sekilde mi acayim? onun fikri, ona güvenmeyip arastirma yapmam. Kabul etmiyor yani asla ve asla alyanslarin "eski" olduguna.

cok sakin bi sekilde demistim ona, bir sürü delil söyledim. onun cevapi "tabi ben bu kadar öküzüm. anlasilmazmiydi kullanilmis bi yüsük olsaydi". 

(kiz cok takmamis yüsügü, o yüzden yeni duruyor bu arada, yine ortak arkadasdan ögrendigim) 

Çok pozitif bir yorum getiremeyeceğim birlikte yaşamıs, evlenmiş biriyle ben evlilik düşünmezdim bu benim için tahammülü zor birşey olurdu. İlk eşinin yüzüğünü size getirdiğinde bu işin zor olacağını anlamalıydınız. Tek diyeceğim yerinizde olsam asla çocuk yapmazdım. Belkide adam sizinle çocuk için evlenmiş bile olabilir.

evet gercekten zor mus, simdi anliyorum.

yok, sirf cocuk icin evlenmedi ama benimle. hatta ben istiyorum suan, o da bekleyelim 1-2 ssene daha diyor.

bunu deniyecem, sizce tekrar alyans konusunuda bu sekilde mi acayim? onun fikri, ona güvenmeyip arastirma yapmam. Kabul etmiyor yani asla ve asla alyanslarin "eski" olduguna.

cok sakin bi sekilde demistim ona, bir sürü delil söyledim. onun cevapi "tabi ben bu kadar öküzüm. anlasilmazmiydi kullanilmis bi yüsük olsaydi". 

(kiz cok takmamis yüsügü, o yüzden yeni duruyor bu arada, yine ortak arkadasdan ögrendigim) 
Canim. Hata yapmis ama bir kadinin bunu kabullenemeyecegini kendiside bildigi icin bunu itiraf edemiyor. Bu yaptigi cok yanlis. Ama artik itiraf edemiyor. Bana kalirsa o yüzüğü takma ama artik onu acmada.. ama egerki yumusak dille diyeceksen ve icinde kalmasini istemiyorsan de...

Bak canim, kocacim vs. Nasil hitap ediyorsan artik oyle hitap et.
Bak canim, seninle bu konuyu ilk degil ama son kez sakin sekilde konsumak istiyorum. Konusuo bu konuyu birdaha acmamak uzere kapatmak istiyorum ama bundan once icimdekileride soylemek ve rahat kafa ile konuyu kapatmak istiyorum. Sana durstce dusunduklerimi soyleyecegim seninde bana durst olmani istiyorum.
Seni kirmak uzmek kesinlikle istemiyorum ama evliligimizin selameti, daha saglam evliligimizin temeli ve kendimide uzmemek adina tekrar ve son kez seninle konusmak istiyorum.
Sen bir evlilik yasadin, herkes yasayip ayrilabilir bi cok dogal birsey ama benimle evlendikten sonra ben beklerimki sen o sayfagi kapat ve benimle yeni bir sayfa ac ki bir cocugun bile yok, artik onunla hic bagin yok olmasi icinde bir sebep yok.
Sen onunla olan bagini, onun yuzugunu bana vermekle, gezdiginiz yerlere goturmekle, beraber dusundugunuz cocuk ismini hele benimle olacak cocugumuza koymayi dusunmene diyecek soz bile bulamiyorum ve hatta ileri gidip onunla tatil yaptigin yerlere goturmekle zaten onunla bagini koparmadin, koparamadin.
Benim tek istediğim seninle benim ozellerim olsun. Eger aklin hala onda ise sana saygim sonsuz geri donebilirsin. Yok benimle gercektende devam etmek istiyorsan gecmisi birakip kendimize ozel seyler yasamamiz gerek.

Senden tek istedigim empati kur, ayni seyleri ben yapmis olsaydim? Gercektende gecinmeye niyetin var ise benimle ol.

Yok ise sen bilirsin.

Valla benim fikrim boyle, ben olsam ben boyle konusurdum.

Benim eski alyansımı kocam nereden bilsin?
Yani hangi araştırma sonucu öğrenilir ki bu?

eski konusunda var
adam bilgisayarda eski fotoğrafları sakliyormus
oradan görmüş eski Alyans olduğunu
hatta içine isim değil de aşk yazdirmuslar o bile duruyormus

O alyansı takması eşinizin çok saçma..Ama o alyansı kabul eden siz daha da ilginçsiniz.Ya evliliğinizin başında taktı yada evlenmeden taktı...Buna rağmen devam etmişsiniz.Ha diyorsanız ,haberim yoktu sonradan anladım eski eşinin alyansı oldugunu,öğrendikten sonra da bu saçmalığa devam edilmiş.Tokalar bile atılmamış,eşyalar bile atılmamış, hoş karşılanacak bir durum değil.Boşanalı kısa bir zaman olmuşsa normaldir,yani ondan boşanıp direk sizinle evlenmişse...

Ya okurken empati kurdum kiskancligim tavan yapti..esimin ikinci esi olsaydim bu yazdiklarindan da dramatik seyler dusunurdum oyuzden sana yardimci olamayacgim canim..ama cok zor bir durum....en cok da ayiptir soylemesi ilk esiyle olan cinsellini kiskanirdim ay dusunurken bile kalbim acidi:( of daha fazla yazmim en iyisi ben:(

Eşimin ilk ,benim ikinci evliliğim,eşim tıpkı sizin gibi, ilk bir sene komplekslerinden ötürü, evliliğimizi boşanma eşiğine getirmişti!Size şunu biz anlatalım;ilk eş mi hatırlamıyorum bile yüzünü, o derece!ona tıpatıp benzeyen bir oğlum olmasına rağmen,herşeyi bitmiş gitmiş.......Sizde bitirin bence!

Ya okurken empati kurdum kiskancligim tavan yapti..esimin ikinci esi olsaydim bu yazdiklarindan da dramatik seyler dusunurdum oyuzden sana yardimci olamayacgim canim..ama cok zor bir durum....en cok da ayiptir soylemesi ilk esiyle olan cinsellini kiskanirdim ay dusunurken bile kalbim acidi:KK43: of daha fazla yazmim en iyisi ben:KK43:
bence de fazla yazmayın!

Canim. Hata yapmis ama bir kadinin bunu kabullenemeyecegini kendiside bildigi icin bunu itiraf edemiyor. Bu yaptigi cok yanlis. Ama artik itiraf edemiyor. Bana kalirsa o yüzüğü takma ama artik onu acmada.. ama egerki yumusak dille diyeceksen ve icinde kalmasini istemiyorsan de...

Bak canim, kocacim vs. Nasil hitap ediyorsan artik oyle hitap et.
Bak canim, seninle bu konuyu ilk degil ama son kez sakin sekilde konsumak istiyorum. Konusuo bu konuyu birdaha acmamak uzere kapatmak istiyorum ama bundan once icimdekileride soylemek ve rahat kafa ile konuyu kapatmak istiyorum. Sana durstce dusunduklerimi soyleyecegim seninde bana durst olmani istiyorum.
Seni kirmak uzmek kesinlikle istemiyorum ama evliligimizin selameti, daha saglam evliligimizin temeli ve kendimide uzmemek adina tekrar ve son kez seninle konusmak istiyorum.
Sen bir evlilik yasadin, herkes yasayip ayrilabilir bi cok dogal birsey ama benimle evlendikten sonra ben beklerimki sen o sayfagi kapat ve benimle yeni bir sayfa ac ki bir cocugun bile yok, artik onunla hic bagin yok olmasi icinde bir sebep yok.
Sen onunla olan bagini, onun yuzugunu bana vermekle, gezdiginiz yerlere goturmekle, beraber dusundugunuz cocuk ismini hele benimle olacak cocugumuza koymayi dusunmene diyecek soz bile bulamiyorum ve hatta ileri gidip onunla tatil yaptigin yerlere goturmekle zaten onunla bagini koparmadin, koparamadin.
Benim tek istediğim seninle benim ozellerim olsun. Eger aklin hala onda ise sana saygim sonsuz geri donebilirsin. Yok benimle gercektende devam etmek istiyorsan gecmisi birakip kendimize ozel seyler yasamamiz gerek.

Senden tek istedigim empati kur, ayni seyleri ben yapmis olsaydim? Gercektende gecinmeye niyetin var ise benimle ol.

Yok ise sen bilirsin.

Valla benim fikrim boyle, ben olsam ben boyle konusurdum.

cok tesekkür ederim, cok güzel yazmissiniz. agladim resmen. eklenecek hi bisey yok.

Merhaba kizlar, 

ben kocamin ikinci esiyim. Benim ise ilk evliligim ve ilk iliskim.  

Günden güne esimin önceki evliligini takinti haline getiriyorum. Sanki onu daha cok sevmis, ona daha cok deger vermis gibi geliyor. Ya da ne bileyim, ikimize de ayni seyleri yapmis gibi, ya da benim bi farkim yok gibi. 

Bunlar 3 sene birlikte yasamis, sonra evlenmisler ve 3 sene evli kalmislar. Evliligin son bir senesi hep kavga, birbirlerine ilgisizlik (daha cok benim kocamdan) sonra da kiz dayanamamis ve bosanmak istemis. Hemen bosanmislar.  

Benim kocamin bana hep söyledigi "ask evliligi/beraberligi degildi, hoslanmaydi en fazla". Tabi tabi, bende inandim.  

Benim cok üzüldügüm seyler bundan önce ki yasadiklari. O kizla gezdigi yerler, gitti restoranlar, yaptiklari piknikler. Ayni seyleri bende yasiyorum ve ayni mekanlara götürüyor beni. Onunla balayina gittigi yere bana tatil önerisi olarak söylüyor. Cok kizdim, hemen ama balayina gitmedik biz, tatil yapmistik orada tek diyor. Evet, nikahin hemen ardindan gidilen tatil yeri balayi olmuyor. Salakim ya ben. 

Benimle evlenmeden önce yasadigi evde hala kizin ufak tefek esyalari kalmis (halbuki 3 senedir bosanmislardi). Ojedir, sac köpügüdür, tatillerden hediyelik anilar ve benzeri. Hep kizdim ona bunlari niye atmiyorsun diye, farkinda bile degilim dedi bu esyalar var diye. En sonunda bi torba dolusu esya atti benim istegim üzerine.  

Ona aldigi hediyeler, yaptigi süprizler. Bana böyle yapmiyor, ya da iliskimizin taaa en basinda yapardi. Ben daha mi az degerliyim önceki esinden? Cok icim aciyor, düsündükce esimden soguyorum ya da ona trip yapiyorum. Kac kez bu konuyu actim ona, actikca kavga cikiyor. Aklimda soru isaretleri var hep.  

Daha önce actigim konudan biliyorsunuzdur, odun esim bana önceki esinin alyansini takmisti, ama "yeni aldim" diyerek. ve icine yazi yazdirdim diyerek. Yalanini ortaya cikardim ve halen inkar ediyor. Hersey ortada olmasina ragmen.  

O kiza degermis demekki yüsük ve hatta pirlanta almak. Bana degil. Düsündükce cildiriyorum, ama elimden bisey gelmiyor.  

Bi de bebek konusu da aci benim icin. Esimin bana demesi, beni taniyana dek hic cocuk düsünmemis. Ilk benimle hayaller kuruyormus. Ama esimin bayan arkadasindan ögrendigim, ilk esinle de cok ugrasmislar, olmamis. Hatta bana esimin hep kiz olmasini diledigini söyledi ve bebek ismi söyledi. Ismi duyunca sok oldum. Esimin hep bana "cocugumuz olursa ismi .... olsun" dedigi isim. Kalbim cok aciyor. 

Ikinci es olmak cok zormus.  

Abartiyormuyum kizlar.

Bunlari düsündükce, esimin bana yaptigi güzel seyleri göremiyorum bile. Hersey cok az geliyor.
Selamlar kardeşim...
Hadi gel sana yazacaklarımdan olaylara bakış açını değiştireyim :KK66: Önce kendimden örnek vereyim.
Benim ikinci eşimin ilk evliliği fakat eşim normalde çok kıskanç olmasına rağmen bir önceki evliliğimle alakalı eşimde herhangi bir kıskançlık asla olmadı.
Eşim hiç evlenmemiş fakat 5 yıl boyunca bir kadınla herşeyi paylaştığı bir ilişkisi olmuş.Bende evlendiğim de eşimin evine gelin geldim ve evde kadına ait o kadar çok eşya vardı ki eşimle birlikte oturup tek tek ayıklayıp attık.Eşime neden daha önce atmadığını sordum hiç dikkatimi çekmedi aklıma bile gelmedi hatta kime ait farkında bile değilim dedi.İşin kısası çok uzatmadım evde ne var ne yok attım.Hatta eşimin kıyafetlerini bile fakirlere dağıttım :KK70:
Velhasıl erkekler hele ki kendi başına yaşamış bir erkek hayatı hep bir kadından öğrenirler evlenene kadar annelerinden evlendiktem sonra da karılarından öğrenirler.Şimdi sizin eşinizde anladığım kadarıyla bir kadına nasıl davranılması gerektiğini ne hediye alınması nereye gidilmesi nerde yemek yenilmesi vs gibi şeyleri ilk eşinden öğrenmiş ve yaratıcılığı olmadığı için de ilk eşinin üzerinden size birşeyler yapıyor.Bu eski eşine yada size verdiği değeri göstermez.Burada ki sorun siz eşinizden bişeyler bekliyorsunuz eşinizde size geçmişte gördüklerini ezbere yapıyor.Aslın da siz eşinizi yönlendirip kendinize göre farklı şeyler vermelisiniz.
Tatil için siz öneride bulunun, yemek için siz bir yer bulun, hediye zevkinizi belli edin.
Eşiniz eski eşinin yüzüğünü size vermesinde ki amaç tüm kadınlar tek taş altın yüzük ister düşüncesine sahip olduğu için.Oysa siz tek taş değil taşsız sade bir yüzük sevdiğinizi söylemeliydiniz.
Yani eşinizin ilk eşinden gördüğü herşeyi resetleyip (silip) tekrardan size ait olan bir program yüklemelisiniz.
Eşinizin jestleri geçmişte öğrendikleri değil size ait olsun :KK66:
Siz geçmişe bu kadar saplanıp kalırsanız geleceğiniz asla olmaz.
Ve size saha önce çocuk için çok uğaştışar ama olmadı diyen kişiylede görüşmeyi kesin.
Siz eşinizin geçmişini mi öğrenmek istiyorsunuz yoksa ikinize ait bir gelecekmi istiyorsunuz?
Bu kadar basit düşünmeyin insanların laflarını duymayın dinlemeyin.
Madem onlar çocuk için çok denemiş olmamış o halde siz deneyin olsun :KK66:
MUTLU OLMAK SİZİN ELİNİZ DE HER ŞEYDEN NEM KAPARAK ANCAK KÜFLENİRSİNİZ.
Saygılarımla.

Back
X