eşimin önyargısı

bir arkadaşın olur ona samimi olunur ve ailece görüsmek istersen onu eve davet edersin tanısır eslerde sonra sen onlara gidersin falan. bizi davet et oldukça saçma ben böle bir arkadasla yapamam. madem tanısmalarının istiyorsa o davet etcek. böle durumda zaten eşinde gider gitmek zorunda kalır yada reddeder karsı taraf anlar. ne saçma insanlar var ya

öncelikle ben de kesinlikle saygının karşılıklı olduğu kanaatindeyim. eşlerden her ikisi de birbirine saygı duymalı. ben zaten böyle olduğunu düşünmesem eşime 'tamam o zaman sen nasıl istersen. gelmesinler' derdim ve konuyu kapatırdım. Buraya da konu açmazdım. Yani ben de; eşim önyargılı olsa da beni mahçup etmemek adına tamam demesini bekliyorum.
Diğer konuya gelince kadın - erkek arkadaşlığı olmaz demiştim bunu art niyet olarak değerlendirmişsiniz. Bu konuda fikrinize saygım sonsuz fakat iddiamı da sonuna kadar destekliyorum. Aslında böyle bi aileden gelmiyorum beni çok rahat ve özgür bırakan bi anne babam oldu. Yani kısıtlanmış bi şekilde büyümedim. Kadın ve erkek arkadaş olamaz desem annem bu fikrime katılmaz. ama ben böyle düşünüyorum. Eşimle tanışmadan önce de böyleydim ve bu konuda eşimle hemfikiriz. Ben de eşimin arkadaşı ailecek bize gelse onun eşiyle kendi eşimin muhabbetlerine konuşmalarına pek sıcak bakacağımı sanmıyorum .Yani tabi ki hal hatır sorma kısa konuşmalar olur ama uzun sohbetler arkadaşlıklar bana göre değil:):)

Bir karar verebilseniz keşke.
Arkadaşınız ve eşinde bir sorun yok değil mi?
Eşiniz de tanıdığı zaman benimseyebilir de. Yani önyargılı şimdilik sizin yüzünüzden.
En iyisi onlar size gelsinler bir tanışın. Sonra verirsiniz kararınızı

evet aslında geldiklerinde eşimin onları seveceğini, en azından önyargısında haklı olmadığını göreceğini düşünüyorum

evet aslında geldiklerinde eşimin onları seveceğini, en azından önyargısında haklı olmadığını göreceğini düşünüyorum

Eşinizin önyargılı olma sebebi aslında sizsiniz. Anlattıklarınız.
İyi insanlar olduklarını düşünüyorsunuz, eşinizin de onayıyla davet edin ya da siz gidin, biraraya geldiğinizde eşiniz kendi kararını verecektir.

Görüşmeyin bence. Çünkü anlaşabileceğinizi düşünmüyorum. Eşiniz haklı filan diye değil. Şu nedenle: Siz arkadaşınızla kadın kadına gündüzleri kadınsal konularda paylaşım yaparken birşeyi gözden kaçırmışsınız. Siz bambaşka insanlarsınız aslında. Son mesajlarınızdan birinde erkekle kadının sohbet etmesinin size göre olmadığını yazmışsınız, ki bahsettiğiniz tablo da eşler de evde, buna rağmen kısa hal hatır sormalar dışında örneğin eşinizin arkadaşınızla bir konuda sohbet etmesi sizce olmaması gereken bir durum. Bu yaklaşımla o aile ile zaten kafadengi değilsiniz. Siz farklı yaşam tarzlarını seçmiş insanlarsınız.

Çünkü, bir erkekle sohbet ederken ne oluyor da siz bundan rahatsız oluyorsunuz onu anlamakta güçlük çekiyorum. Yani sohbetin size hissettirdiği rahatsızlığın kaynağı ne? algılayamıyorum. Kimse kusura bakmasın. Anlamakta güçlük çekmekle birlikte saygı duyuyorum, bu bir yaşam tarzı tercihidir. Aslında ne kadar acı. Hayata farklı bakan insanlar da dost olabilse keşke. Ama eşinizin bakış açısı ile bu mümkün değil. Eşinizde aynı saygıyı göremiyorum. Baksanıza arkadaşınızın eşi kadınlı erkekli ziyaretlerden rahatsız olmadığı için "görüşülmemesi gereken biri" olarak yaftalanmış eşiniz tarafından. Ötekileştirmek bu olsa gerek. Yani eşiniz gibi düşünmediği için zaten sizin dünyanızdan dışlanmış o insanlar. O tür insanlarla arkadşa , komşu, eş dost olarak bir arada yaşayabilme ihtimali zaten eşiniz tarafından sıfırlanmış. Dolayısıyla sizin herhangi bir şekilde aile dostu olma ihtimaliniz yok.

her kadın eşine komşundan bahseder,bunu bende çok yaparım,yapmam diyen kadın olduğunuda sanmıyorum.kendimizi kandırmayalım.

konu sahibine de şunu söyleyebilirim,eğer ailece görüşmek istiyorsanız,eşinize komşunuz hakkında geri adım atmanız gerekiyor.

mesela iyi insanlara benziyorlar,tanımadan etmeden böyle böyle dedik ama bukadar sevebileceğimi düşünmemiştim falan dersin.

hani komşunuzun kocası çok büyük bir ahlaksızlık yapmadıysa..ne duydunuzda anlattınız bilmiyorum..

siz o insanları evinize gerçekten sokmak istiyorsanız bişekilde yaparsınız ,hem çok büyük ihtimalle

iyide anlaşacağınızı düşünüyorum,hatta eşlere dikkat etmek lazım sonra fazla kanki olmasınlar

sışarda maç izlicez falan diyip sizi aksatabilirler

Açıkcası garip gelmedi bana bizi çağır demesi. Mutlaka eşlerinizden konuşuyorsunuzdur eğer o sizi çağırırsa eşiniz gitmeyelim derdi ama oda tahmin etmemiştir evine gelecek birilerini istemeyecek olmasını. Bu şekilde onlar size gelerek yolu açacaklardı. Hoş zaten siz bu konuya takılmamışsınız, takılanlar diğer arkadaşlar.

Çok ama çok sevdiğim bir dostum var, eşim bir müddet onunla aynı muhitte çalışacak. Aaaa dedim ne güzel öğlenleri arkadaşımı yemeğe çıkarırsın. Ya dedi saçmalama niye evli kadını yemeğe çıkarayım, bende olsun dedim onu çok sevmeni yakından tanımanı istiyorum. O hesap, sevdiğimiz insanların birbirilerini sevmelerini istemek doğamızda var.

Sende arkadaşını seviyorsun diye ailece görüşmek, eşine tanıtmak istemişsin. İnşallah olur.

İyi misin arkadaşım sen? Arkadaşlık ta bir yere kadar bu kadar saftirik olma.Beni bir erkek başbaşa yemeğe çağırsa hiç iyi şeyler düşünmem hakkında hatta bir daha görüşmem bile. Sen evli kadınsın seni arkadaşının kocası başbaşa yemeğe çağırsa koşa koşa gideceksin heralde. Sonra biri görse bunu kimseyi ikna bile edemezsin.

Son düzenleme:

Ne ilgisi var şimdi ya. Her yemek romantik yemek olmak zorunda mı? Her insan yemek yerken aklından karşısındakinin gözlerinin güzelliğini geçirmek zorunda mı? Ben de zaman zaman kız arkadaşlarımın yolu eşimin işyerine düşerse eşime uğramalarını, öğlen yemeğini birlikte yemelerini teklif ederim. Ne var ki yemek yemekte? Bir de öğle yemeği yani, karın doyurup sohbet etmekten başka ne anlam yüklenebilir ki?
Siz hiç işyerinizden bir arkadaşınızla öğlen çıkıp bir porsiyon kebap yiyip işe dönmediniz mi?
Hayır bir de üslup çok yanlış. Size uymayabilir de "İyi misin?" "Saftirik olma." ne demek?

:))) Kimseyi ikna etme durumunda değilim çünkü biz dostuz.

Neyse ben arkadaşa belki benle benzer şeyleri hissediyordur diye örnek vermiştim , konu ben değilim.

Son düzenleme:

Canım valla bizim toplumda genelde başbaşa bir kadınla erkek yemek yiyorsa başka tarafa çekiliyor konu. İki taraf ta çok iyi niyetli olsa bile üçüncü kişiler dedikodu yapıp sorun çıkarabilirler ve al başına belayı durumu olur. Yani senin için sakıncası olmayabilir ama sonra dedikodu çıkarsa üzülür insan.

Demeki ki ben bambaşka bir toplumda yaşıyorum. Zira az sonra oda arkadaşımla -ki kendisi erkektir- tantuni yemeye gideceğiz. Hatta (arkadaşımın da uzaydan gelen bir çılgın modern olmadığını belirtmek için yazıyorum, başka niyet aranmasın) o yemekten sonra cuma namazına geçecek. Yıllardır da arada kaçarız yemekhane yemeği güzel değilse; kimse dedikodumuzu filan yapmadı 12 yıldır. Hatta geçen gün eşiyle tartışmış, çıktık kahve içtik. Ben de ona "eşini kırmışsın." dedim, akşama barışmışlar. Ve ilginç ama kimse dedikodumuzu yapmadı.
Hatta bir adım ötesi, BAŞBAŞA (!) öğle yemeğim yediği tek erkek arkadaşım da o değil. Arada başkaları ile de yiyorum. Kimse o.... demiyor bana gene de. Uzaylı mıyım neyim?

Son düzenleme:

Ben sana o kelimeyi kullanmadım seviyene dikkat et.

bu konunun benle ilgisi yok ama şunu söylemek istiyorum. Benim kadın erkek muhabbetlerinden hoşlanmamamın sebebi taraflardan birine ya da ikisine birden duyduğum güvensizlik değiil. tamam kadınlarla erkekler arkadaş olabilir ikisi de çok iyi niyetli olabilir. ben zaten bunlar konuşuyorsa yemek yiyorsa aralarında kesin bi şey olur etkilenirler falan filan o tarz şeyler söylemiyorum. yani karşı olma sebebim bu değil en azından.... sadece insanların farklı hayat görüşleri ve farklı tercihleri vardır ve benim tercihim bu..........benim erkek arkadaşım yok ve olması taraftarı da değilim ama bunu tercih etmem sizi ötekileştirdiğim yada yargıladığım anlamına gelmez ya da erkek arkadaşıyla yemek yiyen bi bayanı etiketleyip ahlaksız sınıfına sokmam.... sadece ben böyle bi şeyi yapmam yapana saygı duyarım....... ama sizin de benim gibi tercihleri olan arkadaşlara saygı duymanızı ve art niyetli olarak nitelememenizi tercih ederim.

önyargılı olan sadece benim eşim değil arkadaşımın eşinin de benim eşime karşı biraz önyargısı var fakat eğer tanışırlarsa bunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. eşimi ötekileştirmekle suçlamışsınız ama arkadaşımın eşi de benim eşim hakkında 'ne kadar gericiler' gibi bi şey demiş. bu da ötekileştirme oluyor yani tek taraflı değil........

Konunun başlığı yanlış.
Önyargı demişsiniz ama önyargı bir kişi hakkında hiçbir fikri olmadan yapılan yaftalamadır.
Ama siz bir sürü şey anlatmışsınız ,haliyle eşinizde bir fikir oluşturmuşsunuz.
Olan şey de önyargı değil ,sizin anlattıklarınız doğrultusunda eşinizde oluşan fikir..
Konu dağılarak eşli eşsiz görüşmelere gelmiş.
Kimisi kadın erkek ayrı oturulmasını eleştirmiş .
Kimsenin özel hayatı ve anlayışı kimseyi ilgilendirmez.
Kimse kadın erkek ayrı oturdu diye anlaşılamaz hale gelip yadırganamaz,hele de bağnaz olarak etiketlenemez.
Herkesin hayata bakışı farklı .
Yalnız konu sahibinin tercihi ayrı ayrı görüşmektense bunu dile getirip açıkça söyleyebilir.
Her zaman açık ve net olmakta fayda var .
Kaldıki arkadaşınızın eşi sizin için bağnaz demişya ,kendisi sizin bu tercihinizi onun eşine söylediğinizde anlayış gösterecekmi bakalım merak ettim ,eğerki bunu anlayışla karşılayabiliyorsa ne ala ,yok size bağnaz diyorsa onun da sizden farkı kalmıyor o vakit ,çünkü asıl bağnazlık insanlara anlayış göstermemektir.
Sana uymuyorsa görüşmezsin olur biter ama sizin tercihinizden dolayı size bağnaz demesi bence o insanın bağnaz olduğunu gösterir ve ben olsam böyle söyleyen bir insanla ben kendim görüşmek istemezdim..
Anlaşılan o ki bir arada görüşmeniz çok zor çünkü yaşam tarzlarınız farklı ,o yüzden bir an önce bu durumu arkadaşınızla açıkça konuşun ve olayı uzatıp aile içi mesele haline de getirmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yok bu sözler sana değildi zaten güzelim.
Sadece ötekileştirme kısmı sanaydı, onda da kötü birşey söylediğimi sanmıyorum. Eşiniz diğer arkadaşınızın eşi kaıdnlı erkekli görüştükleri için onları evinize davet etmenizi istememiş ya. Bunun üzerine dedim; "Demek ki eşiniz onları sizden farklı görüyor." E bu da onlara "başka" "öteki" "farklı" demek anlamına geliyor. Kastım buydu. Sonrasındaki tüm mesajlar erkek arkadaşı olanlara "saftirik" diyenlere idi.

Ben sana o kelimeyi kullanmadım seviyene dikkat et.

Evet o kelimeyi zaten ben kullandım, siz kullanmadınız. Bunu iddia etmedim, size de böyle birşey söylemedim. Sizin ben erkek arkadaşlarımla yemek yediğimde çıkacağını söylediğiniz dedikoduların içieriğine açıklık getirdim. Seviye orada düştü zaten.

İşte o yüzden görüşmeyin diyorum size. Anlaşamazsınız. Kız arkadaşlınızla da aranız bozulur. Kafa dengi değilsiniz aile olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…