Eşimin para harcaması

Ayrıca sigortanın yatıp yatmadığını da e devletten kontrol et.Bazı erkekler eşleriyle para mevzularını konuşmayı sevmiyorlar kabul ancak size aylık geliri ölçüsünde para vermesi gerek bu da en doğal hakkınız

çok hoşuma gitti. kızınız kaç yaşında acaba?
10yaşında ablası
Ordan birikim yapmayıda öğreniyor
Mesela bir senedir yaptığı birikimlerle
Ona bir kolye aldık
Daha önce de bir bileklik yaptı yine

Mesela eşim kızımın bir senelik birikimini araç alacağı zaman borç aldı 3aylığına üç ay bittiğinde getirdi teslim etti
Bende bileziklerimi vermiştim
onları bana geri yapıp yerine koydu

....
ileride oda bir evin hanımı bir meleğin annesi olucak
Gereksiz para harcamamıyı
Tasarruflarını altına çevirebilmeyi
Harcama sınırlarını bilmesini
Borç alıp vermeyi
Eşe kardeşe babaya gerektiğinde destek olabilmeyi
Sosyalleşirken zaman zaman ısmarlayabilmeyi
Bilmesini çok istiyorum ...
Mesela ayda birkez muhakkak annekız simitsarayında kahvaltı günü yaparız kızım ısmarlar bana ....

ay duygulandım çok güzel valla ya. benim de bir kızım olacak nasipse. ben de biraz büyüsün sizin gibi yapacağım :) kızınızı öpün yerime.

Evet zıtlaşırsam daha kötü olacak gibi bir de geri ihtiyacın karşılanıyor diyor hep sigortam yatıyor işte onu söyler hep mutfak tamam der bunları kullanır kavga edince
Peki ihtiyaçlarınız gercgerçe karşılanıyor mu . Açıkçası ben eşime maasini sormadim o kendi söyledi erkekler kontrol altinda olmayi sevmez ben de neticede birini kontrol etmek için evlebmedim. Eger esinizin dedigi gibi gerçekten tum ihtiyaçlarınız tamamsa cok da kontrol altına almaya çalışmayın derim. Toplum olarak erkeğe kontrol etme yönetme yetkisini vermisiz ben eşim kontrol ediyomus gibi yaparım ama aslında her sey kontrolum altindadir ama o onun kontrolünde sanır. Gerçi esimin o tip egolari yok . Ama en buyub hata asla sesinizi yukseltip tartismaya girmeyin eger esinizin ekonomik gücü varsa ona beni önemsemedigini düşünüyorum bu durum beni kırıyo diyin ama ses tonunuz şefkat isteyen bu ton olsun. Anlattiginiz erkek tipi bununla uysallastirilir ancak. Ben her zaman ılımlılıktan yanayım

Ben dışarıda ekmek parası kazanmıyor Sen evde bütün gün onun hizmetçilerin yapıyorum kusura bakmasın Sevgi emek ister Birlik ister O dışarıda çalışıyorsa Ben de evde ikimiz için çabalıyorum ne kadar aldığını ne kadar kazandığını bana söylemek zorunda o yüzden maaşını borcunu harcamasını kenardaki parasını Her şeyini bilirim doğru olanı da budur zaten

Ay öyle şey mi olur çocuğa harclik verir gibi...bi hesaba 700 ödeyip kalkiyosa fakir degil demek ki size bi ek kart bide nerden baksan 1000e yakın nakit verecek ki siz evin ve kendi giderlerini karsilayabilesiniz benim esim de esnaf günlük ne kazanırsa getirir bana verir hepsini sağolsun cebine 100 200 harçlık koyar bitince yenisini alır benden kartı da var zaten evi kadın çekip çevirir paranın onda olması gerekir diye düşünüyorum bu ciddi bi sorun bnce hemen ağirligini koy ve kendini ezdirme lütfen

Bende çalışmıyorum ama eşim ne kadar parası varsa getirir bana verir ve benden haslik ister bazen bi kıyafet filan alsam sevinir kendisine parası azaldığı zaman istediginden fazla para versem saol ya der. Böyle olmasını ben istemedim kendisi getirdi bana verdiği yoksa bende hesap sormazdim bir lira harcasa bana hesap verir ama kendi isteği ile bende ona hiç sormam kafama göre harcarım. Ayrıca bir günde 700 tl harciyorsa getirisi iyi demekki size çok az veriyor siz bi yuva kurmussunuz benim seninmi var söylemesi lazım tabikide sizde ona göre giderlerinizi ayarlarsiniz. Gerçi eşiniz benim gibi tutumsuzda olabilir günlük 700 lira çok

Eşim evlendiğimizden beri bütün parayı bana bırakır ben ona günlük sigara parası veririm sadece arabayı da bana bırakır evin faturası ödemesi yiyeceği çocuğun okul taksidi aklına ne gelirse ben öderim birikim de yaparım. Gereksiz para harcasa kavga da ederim o çalışıyor ben çalışmıyorum diye bir olay yok bütçe ortak evlilikte öyle kafama göre takılayım edeyim yok. Çekinmeyin o sizin eşiniz ve o para ailenizin eşler arasında öyle senin benim olmaz. Ne kadar kazandığı aşağı yukarı bellidir onu öğrenin açık açık konuşun. Ben para istemek istemiyorum deyin ki ben babamdan bile istemedim bugüne kadar eşim de bilir ve kendi getirir bazen ödemeler fazla olur dikkatli harca der. Yani Siz hayatı paylaşıyorsunuz. Bunu önce kendinize sonra eşinize hatırlatın

Yazdığınız şey bana çok ilginç geldi. Eşimin maaşını da bilirim nereye ne kadar harcadığını da. Ki ayrıca bilmek isterim. Bu şeffaflıktan da çok memnunum ayrıca. Tamam kazanıyor olabilir ama 1 gecede 1 masada 700 tl harcamak bana çok tuhaf geldi. Neden aylık maaşını saklıyor ki siz eşisiniz. Kötü düşünmek istemiyorum ama başka yerlere gitmesin paralar.

Tipik esnaf işte yiyecek yedirecek öyle çevre yapıyorlar ticaretin bir bölümü de bu yemekler işte orda bağlıyorlar işi parayı
İhtiyacınızı karşılatın gerisine de karışmayın karıştırmaz da zaten sadece kocanızla küsüp kavga ettiğinizle kalırsınız

Esinizden neden cekiniyorsunuz ? O calisiyorsa sizde evde yemek temizlik gibi isleri yapiyorsunuzdur cocugunuza bakiyorsunuz neden kendinizi bu kadar ezik goruyorsunuz yok soyle derse yok boyle derse diye? Siz onun hayat arkadasisiniz ve kazandigi para onun degil ikinizin.
Esinizin bir yemege yedi yuz tl vermesi tuhaf degil kazaniyordur kazanciniza gore normaldir ama size cocuk gibi harclik vermesi para sakinmasi normal degil ve hic hos degil.
Bizim de kendi isimiz esimin aylik gelirini bilmem cunku esnaflarin sabit bir geliri yoktur.ama esimin bir gecede bin tl harcadigini bilirsem demek ki gelirimiz iyi derim.
Ben de calismiyorum ama cuzdanimda kredi kartlarim vardir nakitim de olur illa ki.evin butun ihtiyaclarini cocuklarin ve kendimin ihtiyaclarini arabama benzini cocuklarla ya da arkadaslarimla ciktigimda yedigimiz ictigimiz herseyi karttan gecerim.esim sagolsun oder ve tek bir laf demez cok harciyorsun diye.
Esinizin geliri kisitli olsa anlarim da iyi kazaniyor gorunuse gore ve size verdigi para resmen dalga gecer gibi.sesinizi cikarin yetmedigini soyleyin ve vermiyorsa da calisma konusunda israrli olun.

Ben evli değilim ancak erkek arkadaşımla 4 yıllık bir ilişkimiz var, bir dönem birkaç aylığına aynı evde yaşamak durumunda kaldık. Kendisi çalışıyor ve o dönemde ben maddi olarak sıkıntılı bir dönemdeydim. Evli olmamamıza ve kendi evi olmasına rağmen bana maaşını söylerdi, harcamaları beraber hesaplardık,o gün ekstra ücret kazandığında bile şu kadar kazandım derdi. 2-3 günde bir harçlık verirdi. Ben aslında ondan para almak istemezdim. İhtiyacım varsa bile rahatsız olduğum için gerekmedikce istemezdim. O da huyumu bildiği icin ya masaya bırakır ya da çantama atardı gizliden.
Ben açıkcasi eşinizi biraz düşüncesiz buldum. Sizin çalışmadığınızi ve bir birey olduğunuzu biliyor. İllaki kendinize özel harcamalarınız oluyordur bunun farkında yani. Bile bile böyle yapması çok rahatsız edici. Hem siz sonuçta evlisiniz ve aranızda böyle şeyleri çoktan aşmış olmanız lazım. Bence alın karşınıza konuşun. Durum bu diye. Baktınız değişmiyor sizde bir işe girin. O zaman bebeğe bakcak bakıcı için mecbur para vercek

Ben de çalışmıyorum ama bütün kredi kartları bende :) İstediğimi de alıyorum istediğimi de harcıyorum. Para harcamak için illa bir işte çalışmak şart değil, çocuklarımıza bakarken ben ondan daha çok yoruluyorum.

Sen neden çalışmıyorsun eşin mi isyemiyor?

Ben çalışmıyorum,eşim çalışıyor.
Nekadar kazandığını bilirim.
Eve gelince vestiyere paralarını koyar.
Bende ihtiyacım neyse alırım.
Sormaz neden öle neden şöle diye.
Doğrusuda budur bence.
Kim çalışırsa çalışsın , kazanç o evin içindeki herkesindir.bende onun çamaşırını bulaşığını yıkıyorum çocugumuza gül gibi bakıyorum.

Bir ömür böylemi sürecekmiş. Çıkarsın bir ek kart yada ayda şu kadar eğer laf söylüyorsa iş bulup çalısır bir yudum suyunu boğazımdan geçirmezdim.

konu bahane övünmek şahane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…