Eşimin para harcaması

Evet bende öyle istiyorum sıkıldım artık

Hesap soracaksınız tabi. Neden size ters yapsın ki. Bir masaya 700 tl bırakıyorsa ki siz nerden biliyorsunuz anlamadım bunu ama hesap verecek Ne masası o ne yendi ne içildi herkes idaresini bilecek.

Yani söylesem mi o kadar para harcıyorsun bana verdiğine bak ben çalışıyorum kazanıyorum derse
Parasını paylaşmak bir tarafına zor geliyorsa evlenmeyecekti paşam
...
Oturup belli bir bütçe hesaplaması yapılır mutfağa faturalara dair bunun biraz faZlasını kişisel ihtiyaçlarınızıda giderebilmeniz için size tahsis eder sizde aylık gelirinizi bilip ona göre yaparsınız bütçe planlamanızı

Mutfak faturalar hepsi onda oturup konuşmaz çünkü geliri ne söylemez

Misal bebek bezine 120 veriyorsan 150 tuttu de.
Markette 200 harcadıysan 300 harcadım de kalanları biriktir kendine.

Öyle yapıyorum ama bezi mutfağı hep o alıyor ben ağdaya falan öyle söylerim
Ben olsam sessiz kalmam
Çalışıyorsa kazanıyorsa da keyfine göre harcayamaz evli ve sorumlulukları var eşi var çocuğu var
Misal bi ay 3bin kazanıyorsa bi ay 2bin kazanır sana 2bin 3bin arası hayatım diyebilir
Resmen senden saklıyor sakınıyor parasını
Bence sesini çıkarmalısın artık

Eşimle ilk evlendiğimizde maaşını ay sonuna çıkaramamış. 2-3 ay ben hesap kitap tuttum para bile arttırdık. Ama eşim bunu asla sevmez ve hesap filan da vermez ama ben açık açık söylerim çünkü bir ömrü birleştirdiysek bişeyleri söylemeye hakkımız olmalı diye düşünüyorum. Eşin nasıl biri bilemiyorum ama söyleyerek bi kez dene bakalım. Çünkü harca harca nereye kadar birikim şart

Mutfak faturalar hepsi onda oturup konuşmaz çünkü geliri ne söylemez
Ya gelirini söylemezse söylemesin
Onu demiyorum zaten ben
Orta halli 2-3 kişilik Bir evin yiyeceği yeme içme temizlik fatura ortalaması 1000-1500 aralığındadır
Hadi kendi kişisel giderlerinizide ekleyin
Yazsın size bir asgari ücret ....
Üstünü aksın başına çalsın
Bir işverensen gelirin değişkeense en önce evinin azami nafakasını belirler hanımına teslim edersin
Sonra fazlasını naparsan yap arkadaşım
Önce hanımını aileni mağdur etmezsin üstünü zevkine mi harcıycaksın
Birikim mi yapçaksın şirket kasasındamı bekleteceksin
Hanımında kafası rahat güvende hisseder kendini

Merhaba ben de ev hanımıyım evlenmeden once çalışıyordum evlenince il drgistirdigim için ayrılmak durumunda kaldim. Eşim maaşını söyler en ufak harcamada bile neyi alip almayacagina birlikte karar veriyoruz. Ben zafza alışverişi çok seven bi insan değilim ama aramızda para mevzusu gecmez. Tum kişilerden bagimsiz olarak insana parası için deger verilmez eger esiniz ben kazaniyorum istedigim gibi harcarim derse bu size değer vermediği anlamina gelir bence.bende atm maas kartı var ordan tum ihtiyaçlarımızı gideriyorum. Ben zaten gerekli olan şeyler konusunda alisveris yapıyorum yatirim mevzusuna karismiyorum kismak gerekirse esim kendi ayarlamali . Yatırımlara da birlikte karar veriyoruz. Eşten para istemek zaten olmaz onun kendi düşünmesi gerekir ama eger sizin için ayırdığı para yeterli degilse isteyin arkadaşlarından daha önemli olmalisiniz yani disari bonkör aileye cimrilik olmaz . Asla tartismayın ihtiyaçlarınız icin yeterli olmadığından bahsedin vs. Ama arkadaslarina harcıyorsun onlara gelince var bize gelince yok diyosun tarzı cumleler sarf etmeyin erkeklerle zitlasilmaz gerci kimseyle zitlasilmaz tatli dil yılanı deliğinden çıkarır.

ben eşimin ne kadar maaş aldığını biliyorum ama bazen ekstra para alıyor ek mesaide falan söylüyor bana ben sormadan.. bana verdiği parada değişiyor her ay ben ihtiyacım olursa çok alıyorum çok dediğim en fazla 500 lira ihtiyacım yoksa 200 le idare ediyorum o ay..
markete alışverişe karışmam herşeyi o alır.. kredi kartınıda maillerinden takip ediyorum onun haberi yok ekstra bir harcama görmedim daha..
ama bana para vermeyip kendisi bir masada 700 lira harcama yaparsa sıkarım gırtlağını valla ne demek ev hanımıyım karışamam.. 2 sene önce kredi borcunu ödememişti paşam kıyameti koparmıştım.. o çalışıyorsa bende çocuk bakıyorum eve bakıyorum.. ayrıca gül gibi işimi bıraktım çocuklar için hesap vermek zorunda..

Evet sustukça yüz buluyor bende para konusunda utanırım çalışmayınca da insan diyemiyor ve o çok çalışıyor tek zevkim bi dışarı çıkmak stres atmak diyecek gibime geliyor

Size nasıl veriyor
Siz neden calısmıyorda eline muhtacsınız
Kazanıyorki harcıyor siz istediginizde vermiyormu

Öyle yapıyorum ama bezi mutfağı hep o alıyor ben ağdaya falan öyle söylerim
Evin bütün ihtiyaçlarını da o alıyorsa siz gün içinde ne yapıyorsunuz? Ne bileyim öğleden sonra çıkarsın iki market manav gezersin. Vitrinlere bakar, birşeyler beğenirsin. Bebeğin de varmış dışarı çıkmanız hava almanız iyi olur ikiniz için de.
Herşeyi ben alıyorum sen evde otur diyor resmen eşiniz.
Bence evde sıkılıyorum mutfak masrafı vs ben alayım diyin. Aylık bütçe belirleyin. Kendi ihtiyaçlarınızı da düşünüp söyleyin.

çok hoşuma gitti. kızınız kaç yaşında acaba?

Evet zıtlaşırsam daha kötü olacak gibi bir de geri ihtiyacın karşılanıyor diyor hep sigortam yatıyor işte onu söyler hep mutfak tamam der bunları kullanır kavga edince

Ben sizin yerinizde olsam blöf yaparım.”Canım ben karar verdim işe girip çalışmak istiyorum”.O da nereden çıktı derse,sen bana ne kadar kazandığını söylemiyosun benden paranı saklıyorsun ben de gururluyum utanıyorum senden para istemeye böyle çocuk gibi devamlı para istemek ağrıma gidiy yüzden çalışmay karar verdim.Sürekli böyle senin elini gözleyerek yaşayamam vs..”diye ajitasyon yap.Tabiki kabul etmeyecek bu sefer diyeceksin ki “o zaman ne kadar kazandığını bilmek istiyorum,bana aylık para bırakacaksın bunu da benim maaşım olarak göreceksin ben böyle senden sürekli para istemeyeceğim de”.Resti çekmeZsen kocan senden çok para saklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…