eşimin patavatsız teyzesi :(

eşiniz annesinden doğup ilk sizi görmüş olamaz değil mi? yani insanlar ilkokulda bile aşık oluyorlar artık.. bunun lisesi var, ergenliği var, üniversitesi var, dershanesi var.. önemli olan ilk aşk olmak değil, son aşk olmak.. bunda üzülecek, kırılacak, küsecek birşey yok.. asıl küsülecek olay eşinizin, aşık olan kız kardeşine uyguladığı şiddet.. eğer illa bir konu için tepki gösterecekseniz bunun için gösterin..

bi de eşi demiş ki boşver bu aile böyle dengesiz işte...kendi ne kadar dengeli oysa ki :) e dövdü kızcağazı noldu içindeki aşkı azaldı mı? ne hoş çözüm yolu.onu öyle izleyenlere de helal olsun.hani 7,5 aylık hamile olsam bu konuda elimden bişey gelmese bile çıkar giderdim o evden valla.

bazen bazı konulara inanmak zor oluyo yani görümce dayak yemiş konu sahibi eşim nasıl bi adam kardeşini dövdü hem de herkesin gözü önünde ben eşime nasıl bi ders vereyim ki bi daha kimsey el kaldrmasın diye konu açmak yerine bunu bi cümle ile geçmiş ama teyzenin söylediği basit bi cümle için koca bi paragraf ayırmış..

biz mi çok ince düşünüyoruz insanlar mı değişik bilemedim..arkadaşların dediği gibi o evde mantkılı olan ve patavatsız olmayan tek kişi teyze bence.

Son düzenleme:
Bu konuyu ve buna benzer konuları okuyunca şunu bir kere daha
anlıyorum ki ,EMPATİ kurabilmek yetisi bazı insanlarda hiç yok...

konu sahibi siz kendi adınıza bir şeylere üzülmüşsünüz,haklı da olabilirsin abartmış da olabilirsin

vs vs ama o ortamdaki diğer bayanların da üzüldüğü şeyler olduğunu da hiç düşündün mü!!

sevdiği için dayak yiyen bir kız kardeş,kızının dövülmesini izleyen bir anne,olaylara müdahil olmaktan çekinmeyen

ve sonrasında gereksiz yere yön değiştiren mesele yüzünden çocuk gibi azarlanan teyze....

teyzenin söylediği hususları bu kadar kişiselleştirmen, olayları tamamen kendi yönünden değerlendirmenden kaynaklanıyor..yani

empati özürlüsün biraz maalesef.üzülen diğer kadınların yok sayıyorsun...onlardan bahsetmiyorsun..konunun özünü kaçırıyorsun..

bunu yaparken arada sırada hadiselerin kaçırılmaması gereken can alıcı noktalarını da yakalamaya çalış olur mu?!!!!

hayatına ve ufkuna çok şey katar diye düşünüyorum..

eşine takındığın tavır da çok anlamsız...eşin için ise yapacağım tek yorum şiddette çözüm olduğunu zanneden

bir kabadayı..başka bir şey söylemeye gerek de yok zaten böyle boş insanlara...

Son düzenleme:

kafana taktığın şeye bak
biz nelerle uğraşıyoruz sen neyi kafana takıyosun kuzum
eşinden soğuyacak kadar ne var ortada allanı seversen

Teyzenin lafında hiç bir şey yok empati yapılması için örnekleme yapmış sadece. Siz fazlasıyla alıngansınız. Evet siz de o kızlardan birisiniz, sevmek birine aşık olmak dayak sebebi midir? ya siz ya da eşiniz birbirinize aşık oldunuz diye aileleriniz tarafından bu şekilde rencide edilseydiniz ne hissederdiniz?

Gencecik bir kız sırf ailesinin istemediği birini seviyor diye abisinden dayak yiyor sizin içinizin buna cız etmesi gerekirken, eşinizin sizden önce birini sevmiş olma ihtimaline kafayı bozup kıskançlık krizlerine giriyorsunuz. Hayat evlenince mi başlıyor? öncesi sıfırlanıyor mu?

Size tavsiyem severken ayarı kaçırmayın karşınızdaki insanı size ait bir eşyaymış gibi sevmeyin, insan olarak sevin..

Bencede yani, ben olsam eşimin kızkardeşini dövdüğünü gördüğümde soğurdum ondan. Ne demek dövmek yani. Kocam şiddet uygulayacak bende benden öncesi için dertleneceğim?!!

Kusura bakma arkadaşım. Hamilesin diye alınmışsın bence ama herkesin daha önce birilerini sevmiş olması olası. Ne var ki bunda?
Önemli olan senden sonrası.

Hüç canını sıkma bunun için. Üzülmeye bile değmez ama bence eşin kardeş döven biri olduğu için üzülmelisin.

O kadar ağlamayı keşke kardeşi için yapsaydın, bir kadın için kalkan el bugün ona kalkar yarın sana...

Yazdıklarına tamemen katılıyorum.Yani eşinden soğuyacaksan kız kardeşini dövdüğü için soğu niye senden önce başkalarını sevdiği için soğuyorsun ki? Sonuçta herkes ilk aşkıyla evlenmiyor yani ne biliyim bana çok çocukça geldi tavrınız.

Eşin gözünün önünde kız kardeşi birini sevdi diye dövüyor soğumuyosun da bundan mı soğuyorsun

Bugün kocaman evlenecek yaşa gelmiş kız kardeşini abuk bi'sebepten döven yarın seni de döver bence bu ihtimal bile daha soğutulası

Abartman gereken birşeyi önemsememişsin ama önemsenmemesi gereken birşeyi abartmışsın. En nefret ettiğim düşmanım bile bir erkekten dayak yese içim acır, kaldı ki o kişi eşinizin kardeşi. Bir kadın kadına bunu yapmamalı. Eşinizin teyzesi sadece patavatsız. Keşke herkes en fazla patavatsız olsa...

bence alınacak bir şey yok.demek istediği her sevdiğiyle evlenecek olsaydı demek istemiş ama sanırım alındığınız nokta eşinizin siden önce birileri sevmiş oldugunu duymanız

valla yazmıcaktım ama tutamadım kendimi. Ben ne laflar duydum hem annesinden hem babasından. Eşim onlara tek bi kelime kızmadı bir de üstelik. Hala bazen laf sokuşturuluyor hiç bir suçum günahım yokken. Sen gelmişsin teyzesi böyle demiş diye üzülüyosun.

Bana da nişanlıyken oğlumu kızlar kaçıracak diyorlar dedi annesi , hatta yine nişanlıyken de bana komşular merak ediyor, oglumu kızlarına istiyorlardı dedi. Ben napsaydım ölse miydim. Hoş hiç bi zaman affedemedim, affetmiyorum da,zaten başka rahatsız edici şeylerde oldu. Görüşmek dahi istemememe rağmen yinede mecburen görüştüğüm zamanlar oluyor ama görüşmek istemediğim de zorlanıyorum bir de. Ben napayım öleyim mi dersin. Ha sen üzülebilirsin normaldir teyzesi patavatsızlık etmiş olabilir buna birşey demiyorum ama, teyzesi hep böyle yaparsada yapabilirsen mesafe koyarsın cok görüşmezsin olur biter.

Son düzenleme:
Teyze patavatsiz konu sahibi hemcinsine dahi merhametsiz kiz orda dayak yerken kiskanclik krizlerine nasil girebildiniz.bu mudur sizin öniceliginiz.

Ah be güzelim hamile halinle üzüldüğün şeye bak daha bir sene öncesine kadar eşimin eski kız arkadaşıyla olan resimleri annesinin vitrininde duruyordu. Bu kim diye sorduğumda abime sor diyen bir görümcem mevcut , eltim tarafından göya yanlışlıkla eski kızın resimleri bana gösteriliyordu sonrada ayy pardon diyip kapatıyorlardı. Bunlar şimdilik aklıma gelenler yani gereksiz bir insanın lafından dolayı hayattaki en önemli varlığın olan bebişini üzme değmez yani! Sonuçta hepimizin ister istemez geçmişinde bir şeyler olmuştur o yüzden sen eşine ve bebeğine bak geri kalanını umursama

Allah bebeğini sağlıkla kucağına almanı sağlasın.

eşin kardeşine vurup döverken senin geçmişte sevdiği kızlara takılman yersiz bence. Onlar geçmişte kalmış ama şiddet şuan var.

bir de teyzesi patavatsızlık yapmış olabilir belki ama dediği doğru. kendi hiç mi sevmedi de birini sevdi diye kardeşine vurabiliyor? Veya siz eşinizin şiddet yanlısı ve kalbi bakire mi sanıyordunuz ki, kardeşini dövmesine değil de önceden birilerini sevmiş olmasına üzüldünüz bu kadar.

Son düzenleme:
bunca kişi yorum yapmış. konu sahibi muhtemelen yorumlar hoşuna gitmediği için bir tek cevap bile vermemiş.
hayır madem eleştiriye açık değilsiniz neden insanların zamanını çalıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…