eşimin problemleri

Her seferinde barışır, kırıp dökse de unutursanız ne bekliyorsunuz ki?
Gerçekten gururlu olun biraz.

Son cümleyi anlayamadım.
Psikologlar terapi yapar,terapist dendiği de olur,danışman dendiği de.
Bir bilgi karmaşası mı var acaba?

Her saçmaladığında kuru bir özür ve sarılmayla barışıp affederseniz böyle devam eder. İyi bir burnunu sürtmek lazım aslında.

Onca lafi yedikten sonra barisan siz,o dengesiz laflari eden ve sacmasapan davranan esinizden daha anormalsiniz

Son cümleyi anlayamadım.
Psikologlar terapi yapar,terapist dendiği de olur,danışman dendiği de.
Bir bilgi karmaşası mı var acaba?
Hazir uzmanini bulmusken
Ben de terbiyesiz,yuzsuz insanlara psikologlarin da psikiyatristlerin de care olmadigini dusunuyorum. Yaniliyorsam sen duzelt arkadasim

Eşinizin ya kişilik bozukluğu ve buna bağlı psikolojik problemleri var,
ya da büyük bir kabahat işlemiş onun suçluluk duygusu ile tutarsız ve fevri davranıyor.

Eşiniz tutarsız bence yardım almalı hatta öfke kontrolü yok.

Istedigini saysin sonra yolunu bulmus ozur dilerim seni seviyorum insanin ruhu daralir dayanilmaz boyle adama

Hazir uzmanini bulmusken
Ben de terbiyesiz,yuzsuz insanlara psikologlarin da psikiyatristlerin de care olmadigini dusunuyorum. Yaniliyorsam sen duzelt arkadasim
Terbiyesiz ve yüzsüz insana ordinaryüs profesör olsa yapılacak bir şey yok o konuda haklısınız.
Bununla birlikte konu sahibinin eşinde daha patolojik bir durum olabilir.
Kişilik bozukluğu gibi.
Beyfendiyi görmeden,2-3 seans yüzyüze görüşmeden net bir şey söylemek zor.
Kaldı ki yetişkin psikolojisi benim uzmanlık alanım değil,klinik psikolog olmadığım için patolojik vakalar hiç değil.
Sadece yüksek lisansta aldığım 'Anormal Psikoloji' dersinde öğrendiğim ve üzerine yaptığım ek okumalarla,bu konularda
genel-geçer bir fikrim var.
Konu sahibi daha ayrıntılı bilgi verirse belki biraz daha fikir yürütmek mümkün olabilir.

Benim kocamin alkolsuz versiyonu kesin psikolojik bir hastalığı var

Aynısını düşündüm. Sürekli gurursuz musun falan demesi buna işaret gibi. Sanki aldatmış, eşi bunu biliyormuşta gurursuz davranmış gibi. Yada sürekli boşanmaya çıkıyorum hiç mi gurur yok sende (ben bir sebeten dolayı boşayamıyorum) beni boşa der gibi. Bide makul ölçüde mutluyum demek, aradığım mutluluğu onda bulamadım ama çekmek zorundayım demek bence. Bilemiyorum.

Adam çözmüş işin kolayını iki bagir iki korkut sonra seni sewiyorum aşkim ozur dilerim. Sen bir kere daha boyle bisey yaparsa hic birseyini alma gurur mu onurmu al sana gurur al onur ole yapilmaz boyle yapilir de cek kapiyi cik bak bakalim mum olmuyomu.Ben cok konusurum kavgalarda esim pasiftir daha dogrusu ilerlemez ben ilerlerim ve ben hakli cikarim her zaman olmasada genelde. Erkek biraz kadinini cekmek zorunda o ne ole avukatlar bosanmalar ucuyo herseyde bide kavga bile etmedigin halde.kusura bakmasin milletin icinde oyle agiz ucuyla mutluyum iste denmez kirarim kafasini mutluysa mutludur mutsuzsa mutsuz

Borderline olabilir mi? Acil bir psikiyatriste görünmeli eşiniz.

Alkolluydu demissin belki fazla kaçırdı. Tekrarlarsa o zaman düşün şimdi sakin ol ve bekle hayatına devam et bence

Canım evliliğin amacı nedirki zaten siz kötü olduğunuzda yanınızda olması her zaman iyi günümüzolmuyo malesef.En önemlisi kadınız biz hormonlarımız bazen bizi çok farklı insan yapabiliyor.Her zaman nasıl iyi olucaksınız ki.Her zaman onun istediği gibi nasıl olucaksınız.Hep kelimelerinizimi seçeceksiniz.Bu evlilik değil ki.Evlilik 2 kişininde çabasıyla ilerleyen 2 kişininde zorlukların ”üstesinden gelmek için çabalaması gereken bir müessese.Canım benim işinçok zor.Bende evliliğimde öyleydim.Bir şey sorardıö.Sana her şeyi açıklamak zorundamıyım şirket ortagımıyız biz derdi.Onun isteklerine göre davranırsam iyiydim.Bir istediğini yapmıyım hayır diyeyim gurursuz onursuz oluyodum.Allaha havale ettim.Ben boşandım.Sana da boşan demem ama al karşına konuş.Rabbim yardımcın olsun.Sende bir bireysin.Allaha kulluk etmeliyiz kuluna değil bilesin.Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Esiniz coklu kisilik bozukluğu yaşıyor gibi davranmış.Bazı insanlar alkole daha az toleranslı oluyor ve alkolü biraz fazla kaçırınca ne dediklerinin farkında olamayabiliyorlar.Söylediği şeyler çok ağır ve sizin açınızdan bir kadın olarak travmatik.Eğer gerçekten eşinizi çok seviyor ve kaybetmek istemiyorsanız sakince konuşarak söylediklerinin sizi nasıl incittiğini gerekirse ilişki terapisine gitmeyi teklif edin.Ama içinizde zaten bir şeyler bittiyse ya da sizin için telafisi mümkün olmayacaksa bu şekilde bir dengesizliğin içinde yaşamaktansa ayrılmak hem sizin hem de çocuğunuzun ruh sağlığı içim daha faydalı olacaktır.

Ben eşiniz gibiyim. Her sıkıştığımda boşanalım diyorum. Bunun nasıl zarar verdiğini bile bile kendime hakim olamıyorum çünkü çaresiz hissediyorum kendimi. Ne kabahatim oldu ne psikolojik sorunlarım var. Sadece bazı beklentilerimin karşılanmaması buna sebep..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…