Esimin sikayeti

Yo öyle birşey yok evde oturuyorum ve istediğim zaman eşim bana yardım ediyor ayrıca evde oturmak ne demekse bi oturuyoruz ki sormayın bütün ev isleri kendi kendine oluyor
Patlicanlara söyledim ben. Mutfakta soyunuyorlar şu anda. Ben çay içiyorum. Siz kendiniz mi soyuyorsunuz patlıcanları yoksa?

Bu düşüncede ki bir kadın çocuk bakımının da tamamen anneye ait olduğunu savunur muhtemelen. Benim de iki küçük çocuğum var, eşimin desteği olmasa, fizyolojik olarakta, psikolojik olarakta cökerdim muhtemelen.

Kaldı ki birbirimize destek olmayacaksak neden evlendik?

Bazen biz hangi coğrafyada yaşadığımızı unutuyor ,bazende kolayca dolduruşa geliyoruz, kocanıza kafasına vura vura dikte ediceğinize yardımına ihtiyacım var
gücüm şuna etmiyor gibi (bayılırlar buna)konuşun işe yaradığını göreceksiniz .

Kadin calismiyorsa bende kadinin isi olarak goruyorum.. ama oyle zamandayizki kadin da erkekte calisiyor tabiki herkes bir işin ucundan tutacak
( benimki mutfaga girince birseyler kiriyor girmesin daha iyi. Ev supurse kesin kirinti unutuyor onada sinir oluyorum)

Kocan yemeği,temizliği, yapılsın. Çocuklarına bakılsın diye evlendi de...

Sen neden evlendin onu bilemiyorum işte

Onu bize R Rahel149 arkadaşımız anlatacak.

Yani eşler birbirine destek olur, birbirine dikkat eder. Eşim bana nasıl destek veriyorsa, bende elimden geleni yaparım. Cocuk bakımında babalar saf dışı birakilan cocuklar mutlu olurlar mi? Bence olamazlar. Iki oğlum babalarına cok bağlılar. Cünkü babaları ilgilenir, gezdirir, giydirir, yedirir icirir. Kimse kimsenin "bakıcı" rolünde değildir bir evlilikte aslında. Ama bahsettiğimiz zihniyet gelinleri anne rolünü (artı seks) üstlenmiş uşaklar olarak görür. Onun içinde ama aynı kişiler gelinleri ile rekabet haline girer.degisik bir psikoloji

Paragrafın geri kalanı kendi düşünceniz ok eyvallah da ben şeyi anlamadım sirkelenmek ne için? Tozdan pireden korusun diye mi? Büyü bozsun anlamında mı? Saçları daha parlak göstersin diye durulama suyuna mı ekliyoruz?Piyaza mı koyuyoruz? Turşu limonla mı yapılır sirkeyle mi?

Bu nasıl saçmalık ya eşin yapmıyorsa yapmasın senin görevin üstüne adam özür de dilemiş bence sen kal orda adamın kafası kulagı rahattır bide konu açıyor özrü kabahatinden büyük
Yazdıklarınız çok üzücü ve çağ dışı.Kadınlar artık çalışıyor ,üretiyor ,kimi doktor olup hasta tedavi ediyor , kimi polis asker olup güvenliği sağlıyor ,kimi öğretmen olup insan yetiştiriyor , kimi de çok başarılı bir esnaf hatta benden duymuş gibi olmayın da ülke yöneten kadınlar bile var.Bunları yapan kadınlara da 1 gün 24 saat.Kadın uyumasın mı,kadın hiç oturup dinlenmesin mi,bir yere gezmeye gidecek vakit bulamasın mı ne demek yani ev işi senin görevin.Boş konuşmak kolay mı bu kadar ya.Eşin islere el atmasinin ne mahsuru var.Ben her seyi esimle paylasmaktan yanayim o nedenle sana katilmiyorum.

Kadın çalışsa adam işsiz olsa, evde yatıp, bunalıma girip,kahve-iddia gezer.çocuk doğunca kadının maaşı daha yüksekse kaç erkek “sen işine devam et canım ben işi bırakıp bakarım” diyor? ha bu noktada “ama kadının fıtratı eve uyguun”cular gelir şimdi. Kusura bakmayın iki ev arkadaşı hemcins olunca her işi bölüşüyorlar,kim boştaysa o iş yapıyor.karşı cins olunca noluyor birden fıtrat filan.keşke böyle düşünenler oğluşlarını öğrenci evine yurduna filan okumaya yollamasa, toplumdan silinip gitse nesilleri.

Konunuza gelirsek, bence zamana bırakın içinizdeki ince kırgınlık onarılacaktır.hatasını da anlamış eşiniz.

Biz de "neden 1 aydır 21. Yüzyılı doya doya yaşıyoruz acaba" diye düşünüyorduk. Aydınlandık sayenizde.

Size tersse çok kıymetli beyinize iş yaptırmayın.
Ama buraya gelip "kadınlar" kulübünde "o senin işin" vs diye ahkam kesemezsiniz.
Konu sahibi kendi eşi iş yapsın istiyor, çok da haklı. Sizi ilgilendiren bir tarafı yok.

Meinhof "köleler özgür olmak isteyenlerden nefret ederler" demiştir, çok da güzel söylemiştir.
Siz her şeyi sırtlandığınız çilekeş bir hayat yaşamak istiyorsanız buyurun yaşayın. Belki madalya falan takarlar.

üzüm mü ? elma mı ? beyaz mı?

Saçma olan sizin zihniyetiniz

Bu nasıl saçmalık ya eşin yapmıyorsa yapmasın senin görevin üstüne adam özür de dilemiş bence sen kal orda adamın kafası kulagı rahattır bide konu açıyor özrü kabahatinden büyük

Evlilikte görev diye bir şey yok, müşterek hayat var. Mesela dün misafirimiz vardı ; sabahtan ben mutfağa girdim hazırlık için, eşimde evi temizledi, bayağı dip köşe temizlik yaptı, mutfaktan çıkınca bir iki düzeltme yaptım o kadar. Ne olacaktı ben arkadaşları için envai çeşit ikram hazırlarken o koltukta yatacak mıydı? İnsanlığa sığar mı bu? Yanlış düşünüyorsunuz, herkes elinden geldiğince gücü yettiğince birbirine yardımcı olmalı

Hizmetçiliği kendine yakıştırıyorsan başkası istemiyor sen hamallık yap dur

Yok tlf baktım aramıştı annemi. Bıkac gün sonra annem iyi geçinin fln dedi laf arasında. Benim üzüldüğüm şey eşimin evde yaşananları başkasına aksettirmesi
Eşinin yaptığı kabul edilebileceğim bir şey değil benim açıkçası.Ne demek eşi annesine şikayet etmek.Ne kadar kötü olursa olsun bir insan annesine şikayet edilmez , siz bunu yapmışsınız ama olmamış der gibi.Çok kötü bir şey.Sanki zorla evlendirdiler , kendi seçmiş evlenmiş , sorun çıkınca da annesine şikayet et.Boş bir davranış.

Yaş 22 demişsiniz, muhtemelen evli değilsiniz ve görümcesiniz. Ama bu kafayla gidip evlendiğinizde, evlendiğiniz adam sizi rencide edip, gururunuzu kırıp üstüne günün sonunda aynı adamın klozetini temizlerken bulduğunuzda kendinizi, burdaki onca kadının size ne anlatmak istediğini o zaman anlarsınız. Ondan sonra istediğiniz kadar sirkelenirsiniz.

Madem o kadar saçma buluyorsunuz girmeyin hanımefendi . Gerçi bizi o değerli fikirlerinizden mahrum bırakmış olacaksınız ma napak.

Eşim bana hiç "yardım etmez".İş paylaşımı yaparız hatta benden fiziksel olarak benden daha güçlü olduğu için yorucu işleri hep o yapar , sevgiliyken de böyleydi gelir bekar evimi bile temizlerdi.Dışarıdan bakıldığında da maço denebilecek bir adamdır , öyle söyliyim.Hatta kahve falan ister evdeyken , bi' kahve yap da içelim der , gocunmam yaparım , çünkü çok çok yükümü alır eşim.O olmazsa ev dönmez. Bir hayat var , beraber yaşanıyor , her şey beraber oluyor ama temizlik ev işi denince kadın yapsın , böyle saçmalık olmaz.Bu fikri savunanlar ne yiyip içiyor da bu kafaya ulaşıyor , inanın anlamıyorum.

Hayat musterek, sizde calisiyorsaniz esinizde yardimci olmali, ama bazen insanin icinde olmasi gereken birsey
boyle sacma bi konu icin bence ayrilmak cok buyuk bir cesaret. Ayrica ozur dilemis, bitmis uzatmayin bence.

Annenizi takdir ediyorum!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…