- 5 Şubat 2018
- 7.775
- 24.713
- 298
- 34
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Sürekli söylüyosunuz bide mesaj olmamış hafta sonu müsaitken bi bakalım mı desen daha iyi olur du bence çünkü daha yeni alışıyonuz birbirinizeSence ona mesajım ağır mı olmuş
Oh oh,konu sahibi de sizi merak ediyordu,rahatlamıştır epey:))Benim eşim evdeki her türlü tamirat işlerini yapar. Elektrik dugmesinin yerini değiştirme tekrar alçı boya ile duvarı eskisi gibi yapma, tavana LED lamba yapma, tuvalet havalandırmasına fan takma lamba yandığında çalışıyor, evi komple boyama, peteklerin suyunu değiştirme en son yaptığı isler. Çok beceriklidir. Değme ustalari cebinden cikarir. Meslegi öğretmen. Maşallah diyeyim.
O alet edevatı ben de alıyorum,hem de severek,evimiz yapılırken az yapı market gezmedim,fakat annesine tül asan evine de yapsın bir zahmet.Evın kadını da erkegı de ben oldum zaten. Bu halımle ben nalbur nalbur gezıp klozet rezervuar takımı yok taharat muslugu borusu dus hortumu aldım. Aa pense almamıssın dedı bunu yanlıs almıssın baslıgı uymadı falan dun gece bırbırımıze gırdık hala konusmuyoruz. Ben ona bagırdım annenın tulu asılacak olsa ıs cıkısı gıdıp asıyorsun benı bekletıyorsun da bu evde bıtek ben mı yasıyorum sen nasıl adamsın ya benım mı soylemem lazım sen eksıgını gormuyomusun bu evın dıye. Aynı zamanda duvara uc tane ayna asılacak tam 15ay olmus aldıgım fısı de ıcınde artık modası gecmek uzere hala uc cıvı ve matkap getırıp uc delık acamadı. Acızsın dıye bagırdım artık o da bana terbıyesız senı dıye bagırdı. Hamıleyım ben mı yapayım sızce? Sana tavsıyem o bunu yapana kadar asla elını surme yoksa hep senden bekler
Bence mesajda ağır birşey yok ta sen niye banlandın kiHaklısınız aradım gelecek sucu.Ama eşime yazdığım ağır mı sizce daha okumadı uyanınca okuyacak
Bazen evlenmemıs gıbı hıssettıgını dusunuyorum soyle kı ben eve gecıyorum dıyerek benı aramıstı bende ondna once gıdeyım dıye yardırdım. Bı geldım kımse yok aradım markettemısın dıye yoo evdeyım dıyo ee bende evdeyım dedım hee annemlerdeyım dıyo bana. En ayar oldugum seyler yaO alet edevatı ben de alıyorum,hem de severek,evimiz yapılırken az yapı market gezmedim,fakat annesine tül asan evine de yapsın bir zahmet.
O aynaları ben durmaz asardım ama:)gerekirse çivi çakarak,çünki içim daralıyor bekleyince,boğuluyor gibi oluyorum:)
Ahhahhaah anasına mı kaçmışBazen evlenmemıs gıbı hıssettıgını dusunuyorum soyle kı ben eve gecıyorum dıyerek benı aramıstı bende ondna once gıdeyım dıye yardırdım. Bı geldım kımse yok aradım markettemısın dıye yoo evdeyım dıyo ee bende evdeyım dedım hee annemlerdeyım dıyo bana. En ayar oldugum seyler ya
Ne yenısı canım 5 bitti 6ya gırıs yaptık daha da rezıl bı durumAhhahhaah anasına mı kaçmışYenimisiniz,zamanla alışır çok şeyyapmayın:))
Başka zamanda nasıl,belki annesini görmek istemiştir,saklamış aklınca,kızıyormusunuz gittiğindeNe yenısı canım 5 bitti 6ya gırıs yaptık daha da rezıl bı durum
Ayy asla kızmam. Hatta bensız olmak kaydıyla gıtmısken benım yerıme de kal dıye ısrar ederım cunku ben asla gıtmek ıstemıyorum o annesını gorsun ozlemını gıdersın ama benı suruklemesın. Daralıyorum boguluyorum sureklı gozlerı ustumde her dk baska ınsanlara yaptıklarını anlatıyo bıktırdı artık alttan alttan laf sokarak. Oyuzden bensız gıtsın kı benım yoklugum gorunmesın cunku onun ıcınde laf sokuyoBaşka zamanda nasıl,belki annesini görmek istemiştir,saklamış aklınca,kızıyormusunuz gittiğinde
Öyle eskiden babalarımızda gördüğümüz (ki herkesin babası da öyle değildir) elinden her iş gelen, evin her yeriyle ilgilenen erkek pek kalmadı canım şuanda... Anneleri prensçik olarak yetiştirip bir bardak su bile istemedikleri, babaları da ilgilenmediği için. Okulda sınava g,r- eve gel her şey hazır yat. Bu hayatı yaşamış biri ne anlar tadilattan, evin işinden.Kızlar eşim çok düşüncelidir.Dün yağmur yağıyordu otobüste olmama rağmen iner inmez beni arabayla almaya gelmiş işe geç kalmasına rağmen.Beni arayıp uyandırsaydın keşke ya yağmurda mı çıktın kıyamam ara beni şu arabayı bir öğren de al benden falan dedi.Yemeği asla bensiz yemez beni bekler evde öyle gider işe.Çok ilgilidir sarılır öper güzel şeyler söyler...
Ama şunu fark ettim eşim evin tamirat işleriyle pek alakadar değil sanırım.2 buçuk aylık evliyiz 4 buçuk senedir de sevgiliyiz.Yatakodası takımımızda sandıklı puf da almıştık.Ama geç gelecekti rengi için.Eşim onu arıyor sürekli takip ediyor.Beyaz eşyalarımızı getirtmek için sürekli uğraştı aradı sordu.Lavaboda gider kokusu vardı aradı apartmana geldiler onu da çözdü.Ama 2 haftadır musluk sıçratıyor.Söylüyorum dinliyor falan umursamıyor belli.Kalk bir bak aşkım diyorum kalkıyoruz bakıyoruz buna anahtar alıncak diyor.Tamam emlakçıda vardı diyorum susuyor.Bekle Allah bekle yok..üstüm başım ıslanıyor bulaşık durularken.Neyse tekrar söyledim sonra tekrar derken.Bir de bana sesini yükseltti hiç bir şey yapmıyormuşum gibi konuşuyorsun bu huyundan vazgeç artık diye.Sustum yine işe gitti.Klozetin de sifonu basmıyor yanına kadar götürdüm eşimi gösterdim benim bir şey dememe gerek yok halletmesi lazım.Bekliyorum o da yok.Bugün mesaj attım sabah ben çıktıktan sonra geldi görevden.Evin işlerini halletcek misin ben halledeyim mi diye.Başka mesajıma cevap verip ona susmuş.Evle ilgili yazdığıma da cevap vermek ister misin?dedim.Tamam uyanınca halletmeye çalışayım dedi.
Hala çalışacam diyor halletcem demiyor kızlar kafayı yicem ya sinirden.Ben de aynen şunu yazdım ama uyumuş daha görmedi.
'Halletmeye çalışırım dediğin şeyin çok zor bir şey olduğunu düşünmüyorum.Senin herhalde evin tamirat işleriyle uğraşasın yok,sorumlu hissetmiyorsun.5-6 kere söylemişimdir.Tamam diyip sonrasında sallamıyorsun insan bu sefer kendini önemsiz hissediyor takmıyor diyor.Söyleyince de zaten mutsuz bir şekilde tamam diyorsun.Geçen de bağırdın üzerine bir de haksız gibi azar işitiyorum.Sanki bir lütuf gibi davranıyorsun.Ben senin işlerini savsaklamıyorum on kere dedirtmiyorum.Ütü diyorsun ertesi güne ütülü oluyor.Bir de bu benim özel işim değil evin işi.Klozetin yanına kadar getirdim seni yani öyle kullanayım çok da önemli değil senin için.Diş fırçalamaya da giriyorsun duşa da şırıl şırıl su akıyor bütün gün duymuyor musun?Çalışıyor olsan anlıcam gün içinde zamanın da var.Güzel güzel söyle diye söz veriyorum kendime ama sabır kalmıyor.Sana hiçbir şey yapmıyorsun demiyorum ama bu konuda cidden sabır çektim sürekli.Bunlar benim işim değil ki kim halletcek.'
Çok gıcık oldum kızlar lütfen beni kışkırtmayın valla dalacam adama ya.Beni sakinleştirin bana güzel bir yol gösterin sinir oldum yemin ederim bütün gün işte kendimi yiyorum şuan
Bende 40 sefer hatirlatirim oyle yapar anca.gecen camasir makinesinin kazani yerinden cikmis belki yapabilecegi bir seydi ama ben ugrasamam vaktim yok dedi kredi kartini verdi al bununla hangi makineyi istiyosan al dedi benimle makine bakmaya bile gelmedi.bir kac ay oncede zebra perde almistim kendisinin 2dakikada yapacagi is benim zamanim yok ugrasamam dedi yapmadi kendim ugrastim bende takamadim.dedim bir adam cagirayim taktirayim onuda kabul etmedi ben evimde yabanci istemiyorum dedi.suanda ben perdeye bakiyorum perde bana takamadimKızlar eşim çok düşüncelidir.Dün yağmur yağıyordu otobüste olmama rağmen iner inmez beni arabayla almaya gelmiş işe geç kalmasına rağmen.Beni arayıp uyandırsaydın keşke ya yağmurda mı çıktın kıyamam ara beni şu arabayı bir öğren de al benden falan dedi.Yemeği asla bensiz yemez beni bekler evde öyle gider işe.Çok ilgilidir sarılır öper güzel şeyler söyler...
Ama şunu fark ettim eşim evin tamirat işleriyle pek alakadar değil sanırım.2 buçuk aylık evliyiz 4 buçuk senedir de sevgiliyiz.Yatakodası takımımızda sandıklı puf da almıştık.Ama geç gelecekti rengi için.Eşim onu arıyor sürekli takip ediyor.Beyaz eşyalarımızı getirtmek için sürekli uğraştı aradı sordu.Lavaboda gider kokusu vardı aradı apartmana geldiler onu da çözdü.Ama 2 haftadır musluk sıçratıyor.Söylüyorum dinliyor falan umursamıyor belli.Kalk bir bak aşkım diyorum kalkıyoruz bakıyoruz buna anahtar alıncak diyor.Tamam emlakçıda vardı diyorum susuyor.Bekle Allah bekle yok..üstüm başım ıslanıyor bulaşık durularken.Neyse tekrar söyledim sonra tekrar derken.Bir de bana sesini yükseltti hiç bir şey yapmıyormuşum gibi konuşuyorsun bu huyundan vazgeç artık diye.Sustum yine işe gitti.Klozetin de sifonu basmıyor yanına kadar götürdüm eşimi gösterdim benim bir şey dememe gerek yok halletmesi lazım.Bekliyorum o da yok.Bugün mesaj attım sabah ben çıktıktan sonra geldi görevden.Evin işlerini halletcek misin ben halledeyim mi diye.Başka mesajıma cevap verip ona susmuş.Evle ilgili yazdığıma da cevap vermek ister misin?dedim.Tamam uyanınca halletmeye çalışayım dedi.
Hala çalışacam diyor halletcem demiyor kızlar kafayı yicem ya sinirden.Ben de aynen şunu yazdım ama uyumuş daha görmedi.
'Halletmeye çalışırım dediğin şeyin çok zor bir şey olduğunu düşünmüyorum.Senin herhalde evin tamirat işleriyle uğraşasın yok,sorumlu hissetmiyorsun.5-6 kere söylemişimdir.Tamam diyip sonrasında sallamıyorsun insan bu sefer kendini önemsiz hissediyor takmıyor diyor.Söyleyince de zaten mutsuz bir şekilde tamam diyorsun.Geçen de bağırdın üzerine bir de haksız gibi azar işitiyorum.Sanki bir lütuf gibi davranıyorsun.Ben senin işlerini savsaklamıyorum on kere dedirtmiyorum.Ütü diyorsun ertesi güne ütülü oluyor.Bir de bu benim özel işim değil evin işi.Klozetin yanına kadar getirdim seni yani öyle kullanayım çok da önemli değil senin için.Diş fırçalamaya da giriyorsun duşa da şırıl şırıl su akıyor bütün gün duymuyor musun?Çalışıyor olsan anlıcam gün içinde zamanın da var.Güzel güzel söyle diye söz veriyorum kendime ama sabır kalmıyor.Sana hiçbir şey yapmıyorsun demiyorum ama bu konuda cidden sabır çektim sürekli.Bunlar benim işim değil ki kim halletcek.'
Çok gıcık oldum kızlar lütfen beni kışkırtmayın valla dalacam adama ya.Beni sakinleştirin bana güzel bir yol gösterin sinir oldum yemin ederim bütün gün işte kendimi yiyorum şuan
Kız adam kazanı nasıl taksınBende 40 sefer hatirlatirim oyle yapar anca.gecen camasir makinesinin kazani yerinden cikmis belki yapabilecegi bir seydi ama ben ugrasamam vaktim yok dedi kredi kartini verdi al bununla hangi makineyi istiyosan al dedi benimle makine bakmaya bile gelmedi.bir kac ay oncede zebra perde almistim kendisinin 2dakikada yapacagi is benim zamanim yok ugrasamam dedi yapmadi kendim ugrastim bende takamadim.dedim bir adam cagirayim taktirayim onuda kabul etmedi ben evimde yabanci istemiyorum dedi.suanda ben perdeye bakiyorum perde bana takamadim
Ah ah yazacaklarım içinizi rahatlatmayacak malesef.Sizin tüm düşüncelerinize katılıyorum ama bu adama iş yaptıramazsınız.7 yıllık evliyim ilk başlarda ( bazen hala) sizin gibiydim şu bozuldu yaparmısın derdim çıt yok bi daha söylerdim bi daha sonunda sinirden patlardım.Sonuç sıfır .Evde çivisi yok hiçbişeye elini sürmez.Eğer çok aciliyetli birşeyse usta çağırır mesela lavabo tıkalıysa.Sizin eşinizde aynı daha 2 aylık evliyken böyle olduğuna göre hiç uğraşmayın , ance kavga edersiniz.Ya evet inan bana o kadar sabrediyorum ki...çok inatçı ben böyle olduğunu bilmiyordum.ona arka balkona musluk tak dedim belki 1 ay önce tamam dedi.Yine söyledim bana ne gerek var kovayla su taşınıyor işte dedi.Hep muhalefet.Bana dese ki anlamıyorum tamirat işlerinden tamam dicem.Ya anlamıyorum gerçekten suratını asıp tamam diyor.Sanki büyük bir şey istiyorum.Bir de bana parlıyor yani.En nefret ettiğim şey tamam diyip söz verip yapılmaması.O zaman desin ki ben yapmıcam.Anlatabildim mi?Yani karşında duvar gibi davransaydı evle ilgili sorumluluk almasaydı ne yapardın?Ona dedim ki aidatı yöneticiye ver.Hatta gün içinde takmaz diye hatırlattım.Önceki ay çünkü ödemeden gitmiş ben ödedim çıkıp.Yine ödememiş.Ben de gidip ödemedim.Asansörde karşılaştık 2 ayı birden verdi.Neymiş kapıya gidip ödeme yapmayı sevmiyormuş.Ben de ödeme yapmadınız diye kapıya gelirlerse ben utanırım dedim.Muhalefet ya haklısın aşkım demez onlar kapıya gelecek insana benzemiyorlar.Hayır karşılaşmayı mı beklicez ödemek için dicektim sustum artık yoruluyorum böyle laf anlatmaya.
Canım sana Saadet Gardiyanoğlunun bir kitabından alıntı ile cevap vermek istiyorum o zaman daha iyi anlarsın,
Kadın anlatır, anlatır, evde bir canavar olduğunu düşündürür. Duygusuz , ilgisiz, ruhsuz bir adam tarifi verir.
Erkeği çağırırsınız, evde cadıyla yaşadığını söyler.
Kadına göre erkek melek, kocası canavar. Erkeğe göre kendisi melek, karısı tam bir cadı...
Herkes kendince mükemmelse, o zaman evdeki üçüncü kişi kim...
He sakın ola yanlış anlama eşini kötüledin demiyorum ama onu da bir dinlemek lazım sebep nedir belki anlamıyor, veya uğraşamıyor elbet mantıklı bir açıklaması vardır. Kaldı ki çok yeni evlisiniz birbirinize yeni alışıyorsunuz sudan sebepler ile birbirinizi kırmayın lütfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?