Eşimin teyzesiyle görüşmek istemedim huzurum kaçtı

Çok matah birşeymiş gibi sosyal medyadan örnek veriyorsunuz bir de. Henüz 1,5 yıllık sıkıntılı bir evlilik, küçücük bir bebek ve önceki doğumunu sezeryanla yapmış bir anne. Yazık değil mi o kadına, o küçücük bebeğe. Doğum sonrası vücudun ne kadar sürede toparlanacağını, henüz ilgiye muhtaç olan küçücük bir bebek varken yeni bebek yapmanın ona haksızlık olacağını falan konuşmayalım zira anlayabileceğinizi sanmıyorum.
Kadin hamile kalmak icin mi esiyle birlikte olmus? Kendisi istemeden oldu diyor zaten. Duyar kasicaz diye kivranip duruyorsunuz. Onun suanko çaresizliğini nerden bileceksinde konusmak icin yorum yapıyorsun. Pskolojik olarak iyi degil birde senin gibiler yüzünden kadin konu açacağına pisman olmus durumda. Oturup once kendine ceki duzen ver sonra kimin neyi anlayip anlamicana karar veririz.

Kadin hamile kalmak icin mi esiyle birlikte olmus? Kendisi istemeden oldu diyor zaten. Duyar kasicaz diye kivranip duruyorsunuz. Onun suanko çaresizliğini nerden bileceksinde konusmak icin yorum yapıyorsun. Pskolojik olarak iyi degil birde senin gibiler yüzünden kadin konu açacağına pisman olmus durumda. Oturup once kendine ceki duzen ver sonra kimin neyi anlayip anlamicana karar veririz.
Siz de pek normal değilsiniz bence. Konuyu neden bu kadar sahiplendiniz anlamadım. Kendime neden çeki düzen veriyormuşum?? Benim hayatım gayet yolunda. Siz gereksiz bir alınganlık durumu içindesiniz ama. Allah yardımcısınız olsun ne diyeyim.

Onlara en guzel cevap onune bakıp mutlu olmandır.
Zaten amacları bu degıl mı sen mutsuz ol kocanla kotu ol..
Allah yardımcın olsun. Bende 5aylık oglum var ve hamıleyım. Bılgısızlıkten cehaletten degıl. Korunurken hamıle kaldım. Allah ol deyınce oluyor. Aksını ıddıa edebılen var mı??
Sız hayatınıza bakın esınıze de durumu anlatıp bırdaha muhattap olmak ıstemıyorum deyıp mutlulugunuza bakın. O da hasedınden catlasın. Teyze mı karga mı bellı degıl hep gözünüzü oyma derdınde :işsiz:

Kaynana bitti de ekürileri mi başladı?
Kim oluyormuş eşinin teyzesi?
Canı cehenneme.
Hiç vicdan azabı çekme. Eşinin anneannesi buna uzulecegine kızına biraz dur deşeymiş.

Şimdi bir senaryo yazayım. Bu teyze kişisi yeğenini başkasıyla evlendirmek istiyordu, o olmayıp konu sahibi olunca, konu sahibine kinlendi. Bulduğu her fırsatta laf sokuyor. Olabilir mi acaba?
Aman konu sahibicim eşiniz ve ailesi sizi barıştırmak istediğinde teyze bana böyle böyle dedi, çok içerledim, bi süre lütfen bu konuda üstüme gelmeyin diyin, hatta bir iki göz yaşı süzdürün. Siz kestirip attıkça üstünüze gelecekler. Sonra bildiğinizi okuyun.

Kaçıncı kez yazıyorum bilmiyorum istemeden oldu bunları ben de biliyorum düşünceniz için sağolun çocuğuma aciyorum en cok ama ben de korkuyorum doğumdan keske aradan 2 yıl gecseydi
Hanımefendi isterse isteyerek olsun? Kime ne?
Kimse sizin çocuğunuzu sizden daha çok düşünecek değil yaa.
Neden çocuk yapmıyorsunuz kadar abuk sabuk bir soru neden çocuk yaptınız sorusu.

Konuya gelirsek açık ve net olun. Hali hazırda iki çocuğunuz olduğunu eşinizin didisinin didisi ile uğraşmak zorunda olmadığınızı ANLATIN.
Enerjinize ihtiyacınız olduğunu ve sizi cildirtmamalari gerektiğini SÖYLEYİN.
Üzülerek, surat asarak,küserek elinize hiçbir şey geçmez.
Biz Türk kadınlarının hatası bu şekilde eşlerimizin bizi anlayacağını düşünmek ama asla anlamazlar. O yüzden biz kendimizi güzel bir şekilde anlatmalıyız.

Son düzenleme:
Sorunlarla boğuşurken aklıma gelmeyen şeyleri yazdınız hepsini dikkate alcam hepsi çok değerli benim için çok teşekkürler Allah sizi de darda bırakmasın

9 aylık bebek ve ikinci hamilelik. Ben burada takılı kaldım :)
Neyine takıldın olamaz mı? Kimisi 40ı çıkınca adet görüyor olabilir yani çocuk. Korunmamışlar belki süt falan korumaz onlar hikaye. Şunu anlamadıysanız 9 aylık bebek hamilelikteki 9 aylık değil bebek doğduktan sonra da 1 aylık 2 aylık diye sayılıyor 1 yaşına girmesine az kalan 9 aylık bebekten bahsedilmiş. Dan dan yorum yazmadan bi anlamaya çalışın.

Neyine takıldın olamaz mı? Kimisi 40ı çıkınca adet görüyor olabilir yani çocuk. Korunmamışlar belki süt falan korumaz onlar hikaye. Şunu anlamadıysanız 9 aylık bebek hamilelikteki 9 aylık değil bebek doğduktan sonra da 1 aylık 2 aylık diye sayılıyor 1 yaşına girmesine az kalan 9 aylık bebekten bahsedilmiş. Dan dan yorum yazmadan bi anlamaya çalışın.
Peki :işsiz:

geçen sene mayısın başında evlendim hesaplayın merak ediyosaniz

Cem Yılmaz ın bir lafı var
Halayda karar vermişler diye

Yargılamak için söylemiyorum ama daha ailenin içine girmeden, tanımadan etmeden çocuk yapmışsınız.
Sonra sızlanıyorsunuz bana kötü davranıyorlar ye

yahu burası psikolojik danışmanlık merkezi mi ?
sanki biz iyilik melekleriyiz allah allah
isteyen istediğine yorum yapar saygı çerçevesinde ama iyi ama kötü
her kötü yorum yapana illa çanakçılar çıkıyor arkadaş

hee en iyi sizsiniz en düşünceli siz biz kakayız biz şeytanız

yahu burası psikolojik danışmanlık merkezi mi ?
sanki biz iyilik melekleriyiz allah allah
isteyen istediğine yorum yapar saygı çerçevesinde ama iyi ama kötü
her kötü yorum yapana illa çanakçılar çıkıyor arkadaş

hee en iyi sizsiniz en düşünceli siz biz kakayız biz şeytanız
Kötü düşünen ve yazanlar düşüncelerini kendilerine saklasinlar oturup yazmak kolay ama bi olumsuz cümleyle daha da kötü hissediyorum nasıl zor zamanlar yaşadığımı ne kadar çıkmazda olduğumu kimse bilemez bu buraya derdini yazan herkes için geçerli eleştiri bir şeyi düzeltmeye yarayacaksa amenna ama dalga geçmek eğlenmek için kötülemek için yazmak ta marifet değil

Kötü düşünen ve yazanlar düşüncelerini kendilerine saklasinlar oturup yazmak kolay ama bi olumsuz cümleyle daha da kötü hissediyorum nasıl zor zamanlar yaşadığımı ne kadar çıkmazda olduğumu kimse bilemez bu buraya derdini yazan herkes için geçerli eleştiri bir şeyi düzeltmeye yarayacaksa amenna ama dalga geçmek eğlenmek için kötülemek için yazmak ta marifet değil

Üyelerin keyiflerine göre yorum yazılmıyor burda
Konu açıyosanız her türlü yorumada açık olacaksınız
Forumun kuralı bu
Kimse kimseyi onaylamadığı düşünceler oldğu halde pışpışlamak zorunda değil
Kreş mi burası
Ille diretyosanız da engelleyin görmeyin kötü yorumları bu kadar basit

Nasıl başlarsa öyle gidiyor bende yaşamıştım, malesef insanlar ferasetsiz ve anlayışsız. Ben tepki koyamamistim ama elti koymuştu ve daha rahat etmisti.Tepkini ne olursa olsun koy alttan alırsan olay daha büyük hali ile sırtına biner. Kolay gelsin zor bir süreç

Üyelerin keyiflerine göre yorum yazılmıyor burda
Konu açıyosanız her türlü yorumada açık olacaksınız
Forumun kuralı bu
Kimse kimseyi onaylamadığı düşünceler oldğu halde pışpışlamak zorunda değil
Kreş mi burası
Ille diretyosanız da engelleyin görmeyin kötü yorumları bu kadar basit
Pışpışlayın diye bi şey demedim yardımcı olacak bir şey yazacaksaniz yazın yoksa da kimsenin canını daha fazla sıkmayın başınıza gelmeyen şey hakkında konuşmak ne kadar kolay di mi neyse dediğiniz gibi engelliyorum i

Nasıl başlarsa öyle gidiyor bende yaşamıştım, malesef insanlar ferasetsiz ve anlayışsız. Ben tepki koyamamistim ama elti koymuştu ve daha rahat etmisti.Tepkini ne olursa olsun koy alttan alırsan olay daha büyük hali ile sırtına biner. Kolay gelsin zor bir süreç
Evet malesef ellerini hiç üstümüzden cekmediler acayip bir aile yapısı var gelen geline her şeyi söyleme yapma hakkını kendilerinde görüyorlar uzun zaman ne yapacağımı bilemedim çok uğraştım mesafe koymaya çalıştım kimse kırılmasın diye çok dikkat ettim ben paramparça oldum artık eşimle eskisi gibi olur muyuz bilmiyorum ailesiyle evlenmiş gibiyim bizden çok şey gitti birbirimize kalamadik bu kadar aşırı hayatımızın ortasında oldukları için

Pışpışlayın diye bi şey demedim yardımcı olacak bir şey yazacaksaniz yazın yoksa da kimsenin canını daha fazla sıkmayın başınıza gelmeyen şey hakkında konuşmak ne kadar kolay di mi neyse dediğiniz gibi engelliyorum i

Ayy emriniz olur kraliçem
Burda herkese laf yetiştireceğinize gidin eşinize ve teyzesine laf yetiştirin
Anca uzaktan aslan kaplan olmayın

Evet malesef ellerini hiç üstümüzden cekmediler acayip bir aile yapısı var gelen geline her şeyi söyleme yapma hakkını kendilerinde görüyorlar uzun zaman ne yapacağımı bilemedim çok uğraştım mesafe koymaya çalıştım kimse kırılmasın diye çok dikkat ettim ben paramparça oldum artık eşimle eskisi gibi olur muyuz bilmiyorum ailesiyle evlenmiş gibiyim bizden çok şey gitti birbirimize kalamadik bu kadar aşırı hayatımızın ortasında oldukları için

Hayat bana şunu öğretti, seni ve evlatlarını mutlu etmeyen birini ne eş diye ne dost diye yanında tasimayacaksin. Eninde sonunda olacak oluyor sadece o şahıs sizin zamanınızı çalan biri olarak kalıyor, ruhunuzu ve artı duygularınızı da koreltiyor. Bebeğini üzme, ama seni uzenlerinde mutlu mesut olmalarına izin verme. Öç al anlaminda değil ama yaptıklarının yanlış olduğunu haksi duruma düşecek olsanda yüzlerine vur. Her halükarda seni mutsuz edecekler bari onlarda mutsuz olsun da yaptıkları yanlarına kar kalmasin

Hayat bana şunu öğretti, seni ve evlatlarını mutlu etmeyen birini ne eş diye ne dost diye yanında tasimayacaksin. Eninde sonunda olacak oluyor sadece o şahıs sizin zamanınızı çalan biri olarak kalıyor, ruhunuzu ve artı duygularınızı da koreltiyor. Bebeğini üzme, ama seni uzenlerinde mutlu mesut olmalarına izin verme. Öç al anlaminda değil ama yaptıklarının yanlış olduğunu haksi duruma düşecek olsanda yüzlerine vur. Her halükarda seni mutsuz edecekler bari onlarda mutsuz olsun da yaptıkları yanlarına kar kalmasin
Çok teşekkür ederim emek verip yazdığınız için beni düşündüğünüz için karşımdaki insanlar malesef çok zor anlayışsız kişiler hiçbir zaman kendini hatalı görmeyen çok ayıp ettiği bir konuda bile bahane uydurup beni suclayabilen biri ondan bunu öğrendim ki vicdan herkeste aynı şekilde işlemiyor..

Back
X