Eşimin toplum icindeki tutumu

E

Evet ataerkil bi yapidalar ama 5 kardes icinden bir tek benim esim boyle ee durum bu olunca da altinda baska seyler ariyorum kaynanam bile kayinbabama askim diye hitap ediyor 60 yasinda insanlar

Basta siz cok sey bekliyosunz dedim.
Ama 60 yasindaki adam bile askim diyosa " boyle gormus gecirmis' diyemeyiz.
Kocam bana soguk derdim ve sebebini arardim. Acaba konusma tarzinizi felan sevmedigini soyledimi hic?

Kocam bana soguk derdim ve sebebini arardim. Acaba konusma tarzinizi felan sevmedigini soyledimi hic?
Iste sebep bulamiyorum canim soguk bunu biliyorum ama kapidan ciktigi anda evimize gider gitmez o sogukluk kalmiyor yok konusma tarzim hakkinda bisey demez cunku ben insanlarin icinde asla ona cevap vermem birseye alinirsam bile daha sonra yalnizken soylerim yani konusma uslubumla da ilgili degil ee ailesindekiler de birbirine oyle mesafeli degil bi kere kayinvalidem esime demistiki herkes diyo nasil iyi esinin elini bile tutmadan yuruyor yolda diye ama acaba ondan mi etkilendi diyorum sonra baglanti kuramiyorum

Sen baslat konusmayi. Sen sakalas. Eger baktin ki cevap vermiyor herkesin içinde hayirdir benden utaniyo musun dersin.. bakalim o zamsn ne yapacak..

Sizda ona komsunun kocasi gibi davranin x bey die hitap edin hatta
Noluyoruz dersede seni ornek aliyorum de
Zaten o bana oyle davraninca dogal olarak mesafeli duruyorum cunku insanlarin icinde kucuk dustugumu dusunuyorum ben ona canim vs diye hitap ettigimde buz gibi bi surat ifadesiyle karsilastigim icin. Genelde pek konusmuyorum simdi zatem ailesinin onunde donmekten yanlarinda oturmaya firsatim da olmuyor

Esinin elini tutmadan yurumesini takdir
etmisler yani.. ilginc gercekten.

Benim aklima utaniyor benden diye gelir.
Yada dedigin gibi onun etksiinde kaldi. Ciddi ciddi konusunca ne diyor?? Ne cevap veriyor bu duruma?

Sen baslat konusmayi. Sen sakalas. Eger baktin ki cevap vermiyor herkesin içinde hayirdir benden utaniyo musun dersin.. bakalim o zamsn ne yapacak..
Bunu da denedim ki canim utaniyor musunu insanlar icinde demedim ama mesela ailesinin evinde kapiyi actigimda hosgeldin canim diye karsilasam hosbulduk diyp geciyor evdeyken boyle degil . Yaninda da dikkat ceken biriyim zaten bir gercekten utaniyor desem o da degil

Benim aklima utaniyor benden diye gelir.
Yada dedigin gibi onun etksiinde kaldi. Ciddi ciddi konusunca ne diyor?? Ne cevap veriyor bu duruma?
Diyorum ki neden bana yabanci duruyosun durmuyorum diyor ama bal gibi de biliyor ne yaptigini hicbiseyi kabullenmez zaten nedn elimi bile tutmuyorsun diyorum kolum yoruluyo gibi sacma bi sebep soyluyor

Evet bunu yanimda soyledi ve esim daha sonrasinda kimsenin olmadigi yerde bile elimi tutmadi yabanci durdu bana hep

Esin de var ama bir gariplik.
etkilendi diyelim ne yanii cocuk mu bu adam.
ya cok utangac yada sorunlari var.
kendimi senin yerine koydum da
tahammul edilir gibi degil.
tanimiyor gibi davranmasi, hatta kusmus gibi..
Yabanci.
Hayattan soguturdum kendisini o derece :)

Diyorum ki neden bana yabanci duruyosun durmuyorum diyor ama bal gibi de biliyor ne yaptigini hicbiseyi kabullenmez zaten nedn elimi bile tutmuyorsun diyorum kolum yoruluyo gibi sacma bi sebep soyluyor
Benden utanmasi icin bir sebep de yok kendimi ovmuyorum ama onun yaninda kendisine gore dikkat ceken biriyim egitim vs zeka desem o da degil hemen hemen esdegeriz cunku

bence çok taktığınız için böyle oluyor, her zaman ilgi istediğini belli eden sorun yaşıyor zaten.

ben eşime bazen X Bey derim, özellikle canım vs başkasının yanında ben de pek kullanmam, ağzımdan kaçarsa o başka.
ama kaçamak bakış atmayı da ihmal etmem.
hani çok konuşarak çözülebilecek konu değil gibi geldi bana, çok da üzerine düşülecek bir konu değil.

bazen siz de onun yolundan gidin, arada kaçamaklar yapın ama keyifli olsun.
zaten keyif almaya başlayınca sonra eski halinize gülmeye de başlarsınız.

ama zorunlu olarak böyle yapalım, bana canım de, ya da benim yanıma otur falan dediğinizde sizi anlamayacağı gibi yola da gelmeyecektir.

Keske hayattan sogutabilsem gerci hicbisey yapmadigim halde kizgin oldugunda agzindan zehir akar bi de hayattan sogutsam ne yapar acaba. Sverek de evlendik aslinda disariya dönük bi insan cekingen de degil boyle olsa bi nevi yapi mevzsu diyip gecicem. O boyle davraninca kayinvalidem de yuzume diyor ki sen oglumla zorla evlendin benim oglum evlenecek adam degildi halbuki evliligi dusunmeyen biriydim hayallerim vardı esimin defalrca evlilik teklifi etmesine ragmen 6.sinda kabu ettim

sen yazdikcaa daha onemli sorunlarin
varmis gibi geliyor bana.
mesela kv.
Agiz ishali galiba. Biraz kapasin su cenesi
resmen durumunuzdan keyif aliyor gibi.

Y
Belki de haklisin yapalim diye istekte bulunmadim hic sadece kirildigimi soyledim cunku daha sonra ailesindekiler bana col kirici oluyorlar o oyle yapinca . Yani esim onlarin yaninda bana deger vermiyormus gibi davraninca ailesi de kendilerinde bana her sozu soyleme hakki buluyor bu zoruma gidiyor

Baş başa kaldığınızda da aynı mesafeyi sen ona göster. Hatta laf çarp. baş başayken sana yanaştığında, ismi ali diyelim ki, abartılı bi biçimde '' aaa ali bey ne yapıyorsunuz, bu kadar samimiyet fazla değil mi?'' falan de. sonra da dalga geçer gibi gül ve ne iş yapıyosan ona devam et. Yani onun bu yaptığını abartılı bi şekilde dalga konusu haline getir evde, ara sıra da bu şekilde mesafeli davran. Bi süre dene bakalım ne olacak.

bu kötüymüş canım,
sen savunamıyor musun kendini bu durumlarda peki.
ama eşin desteği tabi ki gerekli.
bu şekilde intiba bırakıyorsa kötü elbette.

Bazi aile yapilarinda vardir, anne babaya yada buyuklere saygidan karisi ve cocuklarla haşır neşir olmazlar.

Evet vicik vicik olmamasi gerek ama yabanci gibi davranmasida iyi degil. Nisanlim rahat buyumus bana sarilmak falan isterdi ben istemezdim annem babam var ayıp diye..
Hersey kararinda guzeldir

sen yazdikcaa daha onemli sorunlarin
varmis gibi geliyor bana.
mesela kv.
Agiz ishali galiba. Biraz kapasin su cenesi
resmen durumunuzdan keyif aliyor gibi.
Evet sorunlarim birbiri icine gecmis durumda ama hep bu tarz konular tam olarak dogru cumleyi yakalamissin canim ee esim oyle yapinca yanlarinda dogal olarak zevk aliyo cunku beni hic ama hic istemedi bunu da yuzume her defasinda soyledi bigun okudugum sehiri cok sevdigimi ve ozledigimi soyleyince laf arasinda bana esimin yaninda madem o kadar seviyordun o sehri niye ordan birini bulup evlenmedin dedi dondum kaldim ama esim yine tek kelime etmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…