esimin yazismalarina bir goz atin, bir akil verin

önceki konundan okuduğum eşin bildiğin cimri.
ailesininde ondan farklı kalır yanı yok.
ama evlenmeden öncede biliyordun böyle olduklarını.
sende tartışarak,kavga ederek,eskileri açarak bunu düzeltemessin.
böyle yaparak boşanmaya doğru gidiyorsunuz.
eğer boşanmak istiyorsan iyice yıpranmadan/yıpratmadan ayrılın.
hayır boşanamam diyorsan da evde eskileri deşip tartışmayacaksın.

Herşeyden önce,sebep her ne olursa olsun,ama her ne olursa olsun,eşinle görümcenin ya da herhangi birinin özel görüşmelerini internet ortamında,dünya kadar insanın görebileceği şekilde kopyalayıp yayınlamamalıydın.Sizin özeliniz,sizin evlilik hayatınız..bu kadar afişe etmemeliydin.Seni kimsenin tanıyıp tanımaması önemli değil.

Konuna gelince,bir önceki konunu da okumuştum dün.Orda da sadece nişanlılık dönemini anlatıyordun.Kendine küfür ettirmeyecek,ilk küfürde en büyük tavrını alacaktın ve devam ediyorsa,sana küfreden bir adamla evlenmeyecektin.Evlendiysen,geçmişe sünger çekeceksin.Diğer konunda da senin de kocandan bahsederken kullandığın üslup hoş değil.

Birbirinize saygıyı yitirmişsiniz.Sürekli kavga,sürekli dırdır,sürekli eski konuları aşamama her iki tarafı da yıpratır.Geçmişe bakarak ilerleyemezsin.Kocanın yazışmalarından anladığım kadarıyla,aslında sağduyulu,vicdasnlı ve mantıklı bir insan.Ama kimse dört dörtlük değildir.Evlilikte biraz fedakarlık ister.Kimse kimseyi kandıramaz canım.Sen de uygun görmüşsündür istemişsindir ve kabul etmişsindir bazı şeyleri.Ama ben şu olacaktım bu olacaktım diye suçu başkasına atmanın sana bir faydası yok.Hayattaki ideallerinin peşinden sen koşacaksın.Biri olmadıysa başka birşey için çabalayacaksın.

Eşinin konuşmalarından anladığım kadarıyla kafasında bitirmiş.Sadece vicdanen rahat olması için,yapılacak en son şeyleri de yaparak bitirmek istiyor.Fakat boşamayı göze almış.Hakkınızda hayırlısı olsun.Eğer sen de yapamıyorsan,sürdürmenin anlamı yok bu evliliği.
Hee bu arada,insan evlendiği aynı yastığa baş koyduğu eşini fiziksel olarak nasıl eleştirir.Beğenmiyorsan neden evlendin.Beğenmiyorsan neden evliliği sürdürüyorsun.

Son düzenleme:
Konu çok uzun bu sıcakta okumayamadım vallahi özet geçebilecek olan bir kk hatunu var mıdır?

Eşinizin ayrılmaya şimdilik niyeti yok, aksine sizi derleyip toplamak için bir yol arıyor. Şu anki formatta devam ederse ilişkiniz 1 seneyi bulmadan ipler kopma noktasına gelebilir. Çünkü tartışma vb durumlar ertesi gün barışınca geçiyor gibi olsa da hep izler kalıyor ve inanın uzun vadede sigaranın akciğere yaptığı etki gibi içten çürütüyor. Bence karşılığını beklemeden iyi niyet ve yumuşaklık gösterin, eğer buna birkaç ay devam etmenize rağmen eşiniz hala rahatsız hissetmeye devam ederse en azından içiniz rahat eder, elinizden geleni yapmış olursunuz. Anlaşılan sizin eşiniz münakaşa yolu ile düzeltilecek biri değil, ona huzur vererek istenilen formatı elde edip sizin de huzur bulacağınıza inanıyorum :128:

Eşim de aynı bu cümleleri kurardı. Erkeklerin görmedikleri nokta şu sürekli ben bişey yapmıyorum diyorlar. Sorm zaten bişey yapmamaları. Adamın ev işi yapmasıyla kadın mutlu olmuyor. Bir güleryüz , tatlı dil olsa kadının gözü zaten eskiyi görmez. Ama adamda bunların hiçbiri yok. Iyi bol ben mükemmelim demiş. Bu adam san a karşı ilgili, sevgi dolu davranmadıkça yani ben kusursuzum modundan çıkmadıkta sen mutlu olamayacağım için siz daha çok kavga edersiniz. Zaten artık birşeyler kopmuş bu saatten sonra düzelmez sevgi saygı ilgi hiçbirşey kalmamış.

Dünkü konunuzu okuyunca da aynı şeyi düşündüm ama yazmadım. Sorunun sizde olduğunu düşünüyorum. Nişanlılık döneminde herkes sinirli olur, birbirirni kırar. Burdan da anlıyoruz ki bu adamın üstünde çok yük varmış o dönemde, sen biraz hafifletseymişsin keşke. Hadi o dönem gelmiş geçmiş, üç senedir bunları neden ısıtıp ısıtıp bu adamın önüne sürüyorsun? Çok uzatmışsın aynı konuyu çoook. Bir kadın olarak bana yapsa eşim aynı şeyi, sen şöyle yaptın, böyle yaptın diye yıllarca konuşsa yemin ediyorum çekmem o adamı ben. Eşin de büyük sorun olarak bundan bahsetmiş zaten. Bu adam bunalmış, evliliğinden vazgeçmiş. Ama hala alttan almaya çalışıyor. Dünkü konunda bahsettiğin adamla bunları yazan adam farklı kişiler gibi görünüyor. Senin gözünden adam tam bir canavar. Bunları okuyunca çok çok iyi bir eş gibi görünüyor.

İkinci konu da işi. O adam o yolu seçmiş, sen de karşı çıksan da kabullenmişsin. Üstünden artık çok uzun zaman geçmiş. Bunun muhabbetini yapmayı adamın canını sıkmayı bırakmayı düşünmüyor musun? Ya zamanında kabul etmeyecektin ya da şimdi ısıtıp ısıtıp önüne sürmekten vaz geçeceksin. Başka yolu yok bu işin. Adam mesleğini seviyor belli ki. Sen de ona bu konuda destek olmayı denesen daha güzel olmaz mı herşey?

Bak güzelim evlilik denge sanatıdır. Bu dengeyi de çoğunlukla kadın sağlar. Sen dengeyi sağlamak yerine bozuyorsun. Çok güzel yönetilebilir, parmakta oynatılır bir eşin var aslında ama farkında değilsin. Adam sana yardımcı oluyor, keşke bi mutlu olsa yüzü gülse diyor. Sen bi adım atsan o koşacak gibi duruyor. Kendini biraz değiştirmeyi denesen diyorum. Biraz daha ılımlı olsan, eski konuları açmasan, işinde destek olsan ve eşini olduğu gibi kabullensen bu iş olacak. Ama aynı zamanda kendi isteklerini de güzel güzel, tatlı dille işlesen sen de mutlu olacaksın. Yoksa bu adam kararlı, boşanacak senden. Korkutmak falan değil amaç bence.

Bunlar nasıl kelimeler? Bu nasıl bir zihniyet? Tencere-kapak birbirinize uyuyorsunuz bence ayrılmayın.

Son düzenleme:
Cocuk gibi, yonlendirmelere gore dusunceleri de degisiyor.
hangi mesaj kendine saldiri seklinde suclama yoneltilmeden geldiyse onu almis... dulluk ve din ornegi gibi.

Size susun demiyorum cunku hazmetmesi kabullenmesi kolay degil belli ki.
Biz danismaya gittigimizde benim "intikam" almaya calistigmi, bunu uygulama degil dirdirla yaptigmi ve saydigim seyler bittiginde aramizdaki uzakligin da azalacagini soylemisti.
Fakat sizin gibi surekli ayni seyi tekrarlayan biri degilim, hatanin bir benzeri yapilmadigi surece gecmisteki o konuyu kabullendiysem kapatirim.
Bence sizin hataniz ve esinizi usandiran bu olmus.
Ustelik konusan tarafin ayrilmamakta israrci olan degil, kalacak ise hatali kisinin ozru ve israri sonucu devam edilir bence.
Sizde hicbiri tam olmayinca evde iki yabanci olmussunuz...

Eger duzeltmek istiyorsaniz once iletisim kurmayi, daha dogrusu bunun "bicimini" degistirmelisiniz.
Cicek beklentinizi "Lanet olasica bir cicek bile almadin" benzeri cumlelerle soylememek gibi, esinizin anlatimindan gozumde bunlar canlandi.
Fakat hicbir seye takatim kalmadi diyorsaniz onu da kendinizi de daha fazla yipratmayin tabi.

arkadaşım yanlış anlamada senin anlattığın eşinle eşinin yazdığı bu konuşmalar arasında fark var..

hepsini okuyamadım. elbette çok belirgin değil herşey.. ama yine de benim bu kısa düşüncelerden edindiğim bilgi evet eşin stresli olabilir ama dediğin gibi öyle ruhsal bir sorunu da yok gibi.. ama senin yazdıklarınla görünüyor..

neyse dediğim gibi yanlış anlama.. sen çözüm için burdasın yoksa bu kadar uğraşmazsın..

eşinin yazdıklarından çıkardığım..
hiçbirşey tek taraflı değil.. sen de kendine, sözlerine davranışlarına,ilişkilerine,yaptıklarına,yapacaklarına çeki düzen vermelisin.. eşini evini ihmal etme.. bir takım sorunları başka sorunlarla büyütme.. yapıcı olmaya çalış.kırıcı olmaya değil.
gerekirse sen bir git evlilik terapistine vs.
ya da ne biliyim sizi çok iyi tanıyan arkadaşın vs yok mu onlar bile yardımcı olabilir..x

bu sözlerimden sen hatalısın suçlusun demiyorum. bu anlamı çıkarma.. aranızda sorun var. birileri olumlu adım atmalı.. devamı gelir..

aslında bu yazılanlardan asıl nerde yanlış yapıyorsun daha iyi sonuç çıkarısın.. yani kendi payına düşen yanlışları..

Canimcim aradaki yorumları okumadim. Tek gördüğüm şey su. Esin geçmişte yaptigi hataların farkında ozurde dilemiş ama sen hala bu konuları acinca sinirlenip konuyu buyutuyo ve özrünü geri çekiyor.... Bak senden geçmiş gönlü artik ayrılmak istiyor sende bi yokla kendini sende unutamayacaksan eskileri yol ver. Ama hala seviyosan adam yoluna girmeye de niyetli. Ne güzel içinden geçenleri okuma sansin oldu. Bence bu firsati değerlendir. İç dunyasini acamadiginicin nice aileler var kopan... Bir daha acilmamak üzere kapansa keşke o konular. Ve siz yeniden baslasaniz.

Son düzenleme:
Beraber bir evlilik danışmanına gitseniz olmaz mı ? Kuru gürültü yüzünden evliliğiniz bitecek sonra pişman olmakta var .

İlk aklıma siz okuyun diye açık bırakmış olduğu düşüncesi geldi.
Eğer kendinizdede hata buluyorsanız ve evliliğinizi kurtarmak istiyorsanız biraz daha alttan almaya bakın derim.
Eminim o zaman herşey çok daha güzel olacak.

adamla nisanlikta yasattiklarinin intikamini almak icin evlenmissin gibi hissettim bunlari okuyunca.

Yorumlara söyle bir vaktim geneli senin uzattigini düşünüyor hatta seni haksiz bulmuş. Nedeni eşinin içini dökmüş olması. Elbetteki senide bu hale o sokmuştur. Senin sogumana o neden olmuştur. Hatta bence bundan dolayı ilimli yazmis. O da biliyor. Bence sen zor evet ama perde çek. Birak hesabini Allah sorsun. Uzatan suçlu oluyor bir sure sonra. Uzatma geçmiş kizginliklarini

Onceki konunuzu bilmiyorum ama esiniz bilerek birakmis gibi hatta konusmalarda cok ozenli cumleler, bence okulunuz bitene kadar sakin ve notr bi insan olun, o zaman tekrar degerlendirirsiniz durumu. Belki sakin olmak iliskinizi duzeltebilir, duzeltmezse de onunuze bakarsiniz

Cunku bosanmak kolay degil hem Ben yurtdisindayim, gidecek yerim yok, Ailem tr de, okulum var burada be tr de isim yok, okulu birakamam, yoksa cok tazminat oderim.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Yani hem boyle deyip hem adamin her gun burnundan getirmen ne kadar mantikli?

Sen istedigin kadar "hem her gunu zehir ederim ama kusura bakma bosanamam da cekecesin" de adam gider davayi acar catir catir bosar seni. Su yorumundan sonra %99 adama hak verdim. Nisanlilik evren rezalet gectiyse evlenmeseydin silah mi dayadi adam? Yok evlendin azicik ilimli ol boyle omur mu gecer.

adamın dediğine göre onunla sürekli kavga halindesin.
yurtdışına gitmişsiniz galiba.
e artık gitmişsin uyum sağlamaya çaşılıp eski konuları açmamalısın.
tipik bir erkeğe benziyor eşin.
mekanizması basittir ya erkeklerin, yesin içsin dinlensin tv izlesin seninle 2 kelam etsin, cinsel ihtiyacını gidersin uyusun.
sen bunlardan başka şeyler beklediğinde bunu kavga ile yaptıramazsın.
ben de sıkılırım valla 7/24 asık suratlı kavgasever biriyle yaşamaktan.
ama senin önceki konularını okumadım bi de senin gözünden okuyup tekrar yorum yapacağım.
bu haliyle eşin evlilikten aradığını bulamamış gibi duruyor.

dünkü konunuzu da okudum. üşenmedim bugün de hepsini okudum.
dün bize anlattığınız eşiniz, kesinlikle açık unutacak bir adam değil.
sizin okumanızı istemiş ve zannımca kafasında bitirmiş, karşılıklı konuşamadığınız için, onun ne düşündüğünü öğrenmenizi istemiş ve boşanma için sizin adım atmanızı, onu vebal altında bırakmamanızı istiyor. herşeyi tane tane ve afedersiniz ilkokul çocuğuna anlatır gibi sakince tekrarlayarak anlatmış. tek bir kötü söz kullanmamış. bize anlatılan dünkü profile hiç uymayan bir adam var.
sanırım ki kocanız ablasıyla dertleşirken aslında derdini size anlatmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…