- 24 Aralık 2016
- 29
- 33
- 18
- 30
Aynen ya. Koyde bulguru bulan doyasiya yer zaten. Cok luks bir koyde buyumus herhalde kocan. Nerede bu köy cok merak ettim. Hamile halinle yazik sana....Zikkim yesin, cok kizarim yemege bahane bulanlara. Onu bulamayanlar da var. Tanridan belalarini aramasinlar, yoklugu gorseler onu begenmem bu yemek mi onu tavuklara verirdik de ne demekmis anlarlar. Bulgur pilavi mi pisirip tavuklara veriyorlarmis yalanina tukurdugum adam ,sanirsin koylu degil de paris dogumlu
Üzme kendini tatlım sen elinden geleni yapmışsın . Ne yapmışsın koy sofraya ister yesin ister yemesin takma kafanaMerhaba bayanlar..
Sorun eşimin bir türlü yemek begenmemesi kendisine sorsan ben yemek seçmiyorum der ama her sofraya oturdugunda bi kulp takar. Mesela dün daha yemeklerin tadina bakmadan suratı düştü sofrada sordum ne oldu diye sence ne oldu diyor buda yemek mi diyor (bulgur pilavı tavuk ve corba yapmistim) bu pilavı biz tavuklara verirdik köyde diyor. Bu sadece bi örnekti her zaman böyle bi kulp bulur yani bende kötu yemek yapmam mükemmel yaptigimi da iddia etmiyorm ama sevilir yemeklerim hatta annesi bile cok begenmisti bize geldiginde (uzak sehirlerdeyiz o yüzden bir kere gelebildiler daha).. cesitli yemekler yaparim yeni tarifler denerim evde pizza pide tantuni gözleme bu gibi seyleri bile yaparim.. bazen hamilelikten dolayı ayaklarim şiş oluyor ayakta durmak zor geliyor daha kolay yemekler yapiyorum gecenlerde makarna yapmistim bu da yemek mi diyor.. her sabah kahvaltisini hazirlarim kahvaltida mutlaka bi cesit bi sey yaparim yani peynir zeytin recel balla gecistirmem hicbir zaman. Neymis annesi gibi yemek yapamiyor musum bende bugun patladim artik annen gibi yemek yapanla evlenseydin dedim KEŞKE dedi. Cok moralim bozuk hamileligimin basindan beri her sabah kahvaltisini hazirladim bazen cook cok yorgun hissediyorum kendimi yine de her aksam 2 cesit yemek yaparim yine de yaranamiyorum...
Ee ondan kolay ne var,daya eşine 7.5 metre malzeme listesini, 5kg.bonfile,4kg biftek,3kg kaz ciğeri vs...Ha birde annesi bekarken hic kahvalti falan hazirlamazmis kendi agziyla söyluyordu. Şımartılmamış da yani ama bana eziyet etmek hosuna gidiyor demekki. (Annesinin yemekleri de mükemmel degil ayrıca bilindik yemekler)
Yemeklerde et kıyma kullandigim zaman da etsiz yemek yapabilir misin acaba cok merak ediyorum diyor.. napsam yaranılmıyor anlayacaggınEe ondan kolay ne var,daya eşine 7.5 metre malzeme listesini, 5kg.bonfile,4kg biftek,3kg kaz ciğeri vs...Canım zaten bende sevmiyorum bulgur filan,ne o öyle tavuk yemi gibi,hem benim iyi beslenmem lazım,malum hamileyim dersin.Bunu 2 kere yap,sonra gel buraya yaz
Aile düzeni ne kadar da önemli işte.Evde belli bir düzeni olmadığı için,düzeni olanların her gün hünkar sofrası kurduğunu hayal ediyordu herhalde.Gün olur bal börek,gün olur,soğan ekmek derdi babaannem.Bende çocuklarıma bunu öğretmeye çalışıyorum ve öğretiyorum ki,dünyada bunları bulamadığı için ve israf yüzünden aç kalan milyonlar var.Seni de kırmaktan korkmasaydım,özgür doğaya sal,istediği gibi beslensin derdim konu sahibi,Ama demiyorumYemeklerde et kıyma kullandigim zaman da etsiz yemek yapabilir misin acaba cok merak ediyorum diyor.. napsam yaranılmıyor anlayacaggın
Keske yapsa ben de kurtulurum hergün ne yemek yapsam diye düşünmekten.. ne yapayim diye soruyorum istedigini yap diyor yapinca da begnmiyor beyzadecaytabagi yetiş,burada da bir kök yemek isteyen adam var.
hiçkimse hiçkimsenin annesi gibi yemek yapamaz zaten.
dünyanın her yerinde kural budur.
eşiniz size haftalık yemek listesi yapsın da ona göre hazırlayın bari,nankör adam.
Hic valla, nesi varmis bulgurun? Ben bayilirim mesela. Hamile karisinin emegine tesekkur etmek icin elini ayagini opecegine bahane buluyor cok sinirlendim.:) ayni seyi bugun bende dusundum sanırsın ingiliz kraliyet ailesinde yetişmiş her aksam şaraba yatırılmış pekin ördeği yiyor dedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?