Eşimin yetişkin çocuğu bizi rahat bırakmıyor acil yardım kızlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir tanıdığım kocasının ilk evliliğinden olan çocukları evinde başta konuştuklarından fazla kalıyor diye boşanma kararı almıştı. Kocası geri adam atar diye beklerken cidden davası açıldı.
Aklı başında bir adam da çocuklarını ortada bırakmaz evime gelmeyin az gelin demez. Seninle yaşamak ıstiyorum diyen çocuğa karım izin vermiyor mu diyecek? Şart koşulması, bunun kabul edilmesi gerçek dışı bunlar. Çocuklarını gözden çıkarmış erkeklerde var ama hepsi aynı değil ve hatta bazılarının evlendikten sonra çocukları daha kıymetli olabiliyor. Her seyi düşünerek hareket etmek lazım.
Burada genç eş olmaya güveniyor olabilir konu sahibi, arada yas farki olanlar çok daha fazla değer göreceklerdir hatta buna hakları olduğunu düşünebiliyor çünkü. :deli:
Erkekler boşanınca eski eşle aralarındaki savaştan dolayı çocuktan uzaklaşabiliyor ama yeni birini bulduktan sonra duruluyorlar, çocukla ilişkileri daha sağlıklı bir boyutta ilerliyor. Artı, adam sırf eski eşle arasındaki meselelerden dolayı çocuğu yıprattığının farkına varıyor artık, ben ne yaptım hastirr diyor, o vicdan azabı var ya o, ahh.

O gençliğe çok güvenmesinler, yanındaki adamlar kendilerine hak görüyor senin gençliğini nimet değil. Sonra konu açıyorlar yaşça büyük kocam yüzüme bakmıyor diye. Çok şaşırıyorum.

Benim kuzenimde tam öyle olmadi. Esi ona cocuklar ara sira gelip kaliyor demis ilk basta. Oda bunu kabul etti, cocuklari sonucta diye. Ama tamamen babasinda yasadiklarini bilmiyordu. Couklar da ona hizmetci gibi davranmaya baslayinca iyice gerildi tabi. Hamile kalmasi konusunda bende uyardim. Zaten ondan sonra bana küstü. Cocuklarin annesi hakkinda bir bilgim yok. Kuzenim yalnis adama güvendi. Hayati zaten kolay degildi, simdi daha da zor
Bunu o cocuklar kötü niyetle yapmıyorlar . yaşam alanlarını temizlemek yemeklerini yapmak temiz kıyafetlerini giydirmek kişisel bakımları ile ilgilenmek onları doğru ya ve iyiye teşvik etmek hastalandiginda ilgi alaka göstermek bunlar hizmetçilikse o zaman hepimiz hizmetçiyiz bu nasıl bir bakış açısı..cocuklar bu konuda ebeveynlerin e ihtiyaç duyarlar..bizde ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız.babalarinin yetersiz kaldığı bir durumda cocuklari suçlamayı doğru bulmadım.sorun baba da burada kadın yapmak istemiyorsa baba yapacak.
Cunku cocuklarin bu konuda ihtiyaçları karşılanmali..
Konu sahibine gelince de boşanan anne babanın hayati artık 2 ye bölünmüştür ve en önemli kısmı cocuklari dir ve onların topluma en güzel şekilde kazandırmak,onlara yapabileceğinin en iyisini vererek en güzel olanı verebilmektir..bu noktada saygı duyamayacaginiz hic bir adamla ve ya kadinla evlenmeyin evlenmesin ler evlenmeyelim.

Erkekler boşanınca eski eşle aralarındaki savaştan dolayı çocuktan uzaklaşabiliyor ama yeni birini bulduktan sonra duruluyorlar, çocukla ilişkileri daha sağlıklı bir boyutta ilerliyor. Artı, adam sırf eski eşle arasındaki meselelerden dolayı çocuğu yıprattığının farkına varıyor artık, ben ne yaptım hastirr diyor, o vicdan azabı var ya o, ahh.

O gençliğe çok güvenmesinler, yanındaki adamlar kendilerine hak görüyor senin gençliğini nimet değil. Sonra konu açıyorlar yaşça büyük kocam yüzüme bakmıyor diye. Çok şaşırıyorum.
O farkındalık yeni evlilik yapmış, nasılsa annesiyle yaşıyor diyerek çocuksuz yaşayacağıni sanan kadınların kabusu oluyor işte böyle. :KK53:

Evet ya öyle konular var, aralarında yaş farkı iyi olacak sanırken hayal kırıklığı yaşıyorlar. Genç bir karısı varken neden uzak durur diye. Mevzu yaş değil, verilen değer halbuki. Güzel hayal kuruyur bazilari. 🤷‍♀️

Eşinizle iyi anlaşıyorsanız size mutluluklar dilerim ama eşinizin sizin isteğiniz üzerine oğluyla ilgili verdiği karar yanlış, boşanmış çocuklu insanlar kadın veya erkek fark etmeksizin evlenirken çocuklarıyla alakalı şart koyulmasına izin vermemeli.
Delikanlıyla aranızda 11 yaş varmış, eşinizle görüşmeye başladığınızda 15 yaşında bir ergenmiş, evlendiğinizde de 16 yaşındaymış, ki siz şu an 30 yaşındaysanız 11 yaş fark olduğuna göre delikanlı 19 yaşında, yani kanunen reşit sayılsa da hala bir ergen.
Evet bir insanın tek ebeveyni olmuyor ama çocuk 2 kişiyle yapılıyor, bu sebeple çocuk sahibiyseniz eğer sorumluluğu tek ebeveyne yükleyemezsiniz, ileride siz de anne olduğunuzda göreceksiniz ki bir çocuğun anne kadar babaya da ihtiyacı vardır, kaldı ki çocuk 2-3 yaşındayken boşanmışlar ve 5 sene öncesine kadar çocuğa annesi bakmış, babası şurada 5 yıl ilgilendi diye sorun ediyorsa vah onun babalığına, şimdi diyeceksiniz ki eski eşiyle çocuğunun tüm masraflarını karşıladı, oğlunu özel okula gönderdi, ebeveynlik böyle bir şey değil, maddi ihtiyaçları karşılayarak anne baba olamıyorsunuz, çocukların manevi ihtiyaçları da var zira.

Hele de annesi babası boşanmış çocuklar analı babalı çocuklardan daha çok manevi ihtiyaçlara sahiptir, ergenlikleri bile daha ağır geçer.

Çocuk annesinden nefret ediyor diyorsunuz, o öyle değildir bir de kadını dinlemek lazım, erkek çocuklarının ergenliği daha sıkıntılıdır, annesi kurallar koyuyordur, sıkı takipte tutuyordur çocuk da buna gelemediğinden annesinin yanına gitmek istemiyordur.

Size de eşinizle yaşıt tecrübeli bir hemcinsiniz olarak tavsiyem çocuğuna parayla babalık yapabileceğini zanneden, evden göndermek isteyen kocanıza karşı dikkatli olun, çocuğundan vazgeçen herkesten vazgeçer.

20 yaşa yetişkin diyorsunuz 27 yaşında bekar kızım var bizimle yaşıyor, ben aynı eşiniz gibi 50 yaşındayım 1 ay sonra 51 olacağım, eşim de 52 yaşına girdi, bugün boşansak kızım babasıyla yaşamaya devam etse, eşim yeniden evlenmeye kalktığında eş adayı kızımı istemese evden göndermeye kalksa o eski kocayı paralarım.
Konu sahibi tahmin edilen üyenin ikinci hesabi olduğu için ban yedi?

Bunu o cocuklar kötü niyetle yapmıyorlar . yaşam alanlarını temizlemek yemeklerini yapmak temiz kıyafetlerini giydirmek kişisel bakımları ile ilgilenmek onları doğru ya ve iyiye teşvik etmek hastalandiginda ilgi alaka göstermek bunlar hizmetçilikse o zaman hepimiz hizmetçiyiz bu nasıl bir bakış açısı..cocuklar bu konuda ebeveynlerin e ihtiyaç duyarlar..bizde ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız.babalarinin yetersiz kaldığı bir durumda cocuklari suçlamayı doğru bulmadım.sorun baba da burada kadın yapmak istemiyorsa baba yapacak.
Cunku cocuklarin bu konuda ihtiyaçları karşılanmali..
Konu sahibine gelince de boşanan anne babanın hayati artık 2 ye bölünmüştür ve en önemli kısmı cocuklari dir ve onların topluma en güzel şekilde kazandırmak,onlara yapabileceğinin en iyisini vererek en güzel olanı verebilmektir..bu noktada saygı duyamayacaginiz hic bir adamla ve ya kadinla evlenmeyin evlenmesin ler evlenmeyelim.

Bu dedikleriniz resit olmayan cocuklar icin gecerli belki, ama iki yetiskin icin degil. Ve kadin onlarin arkasini toplamak zorunda degil. Madem ortaligi kirletiyorlar temizleyecekler tabi ki de. Ögrenci yurtda yasalar odalarini veya kullandiklari banyoyu temizlemeyecekler mi. Üstüne kadina "tabi ki sen temizleyeceksin. Bu evde sifatin ne" gibi kelimeler Kullaniyorlarsa terbiye yoksunlar evrt ve kadina köle muamelesi yapmis oluyorlar. Bunu güzellemeye gerek yok.

Farkettiniz mi bu boşanmış çocuklu adamlarla evlenen kadınlar aşırı seviyesiz oluyorlar, en ufak şeyde hakarete başlıyorlar.

Eski eşiniz evlenirse üzülmeyin böyleleriyle evleniyor genelde 😇
Hepsi öyle değil ya. Yakışıklı, ağzı laf yapanlar kandırabiliyor. Ama bu paralı amcaymış bile bile lades olmuş.

Bu dedikleriniz resit olmayan cocuklar icin gecerli belki, ama iki yetiskin icin degil. Ve kadin onlarin arkasini toplamak zorunda degil. Madem ortaligi kirletiyorlar temizleyecekler tabi ki de. Ögrenci yurtda yasalar odalarini veya kullandiklari banyoyu temizlemeyecekler mi. Üstüne kadina "tabi ki sen temizleyeceksin. Bu evde sifatin ne" gibi kelimeler Kullaniyorlarsa terbiye yoksunlar evrt ve kadina köle muamelesi yapmis oluyorlar. Bunu güzellemeye gerek yok.
Ben reşit olmayan cocuklar icin yazdjm ve kadın yapmalı demedim babaları yapmak zorunda dedim babaları yapmıyorsa cocuk degil baba suçludur..kadın yapmak isterse yapar yapmak istemezse kimse suclayamaz ama baba her türlü ihtiyaçlarını karsilamali cocuklarinin.ve ortada bir yanlış varsa yine baba konuşarak halletmeli..cocuklar yanlis yapabilir hatalı davranabilir anne baba olarak düzeltmek uyarmak yanlarında olmak bize düşüyor..Ben şu kafadayım çocuğum birseyi yanlis yaptığında ben nerde hata yaptım ki çocuk şimdi bu davranışı sergiliyor.terbiye eğitim düzen anne baba dan alınır ve cocuklarda bir problem varsa anne ve babadan kaynaklıdır.

Son düzenleme:
Şeyma olayı doğru mu? Hiç duymamıştım.

Daha neler var neler, kendi de diyor Ya ‘ babamı şey kıvamına getirdik’

Acunun 2 çocuğunu kürtaj ettirip 3. sünü günü geçene kadar saklaması, evliliğin bile baştan 1 yıl içinde biteceği sırf çocuğa resmiyet kazandırmak için yapıldığı vs vs çok olay var :)

Ben reşit olmayan cocuklar icin yazdjm ve kadın yapmalı demedim babaları yapmak zorunda dedim babaları yapmıyorsa cocuk degil baba suçludur..kadın yapmak isterse yapar yapmak istemezse kimse suclayamaz ama baba her türlü ihtiyaçlarını karsilamali cocuklarinin

Tabi. Babanin ömür boyu sorumlulugu buna kimse birsey söyleyemez. Dengeyi kurmak da ona düsüyor, ama bastan böyle konularda becerikli olsaydi ilk esi de birakmazdi sanirim.

O farkındalık yeni evlilik yapmış, nasılsa annesiyle yaşıyor diyerek çocuksuz yaşayacağıni sanan kadınların kabusu oluyor işte böyle. :KK53:

Evet ya öyle konular var, aralarında yaş farkı iyi olacak sanırken hayal kırıklığı yaşıyorlar. Genç bir karısı varken neden uzak durur diye. Mevzu yaş değil, verilen değer halbuki. Güzel hayal kuruyur bazilari. 🤷‍♀️

Genç olanın kıymeti bilinse hepimiz huzurevindeki dedelerle evlenir el üstünde tutulurduk 😃

Gencim kıymetim bilinsin genc eşinin kıymetini bilsin muhabbetleri çok bayık geliyor bana, genç olup kıymeti bilinen de yok kaynak nereleri merak ettim :)

Benim de benden genç sevgilim oldu hiç ‘ay genç kıymetini bilmem lazım’ demedim aksine ‘ üf çok toysun of çok çocuksun, senle olmaz’ muhabbeti yaptım ( genç dediğim 3 yaş küçük 😃) hatta tabi kendi yaşıtları benim gibi değil ondan benim peşimde pervane oluyor dedim kendime hak gördüm yani.

O yüzden gençler boşuna yaşlılarla olmayın olan size olur 😃 kıymetiniz bilinmeyecek nihahahaha

Saçmalamışsınız gerçekten . Bir garipsiniz eşiniz de siz de. Çocuğu olan biriyle evleniyorsanız çocuğun bize gelmesin kalmasın görmek istemiyorum deme lüksünüz yok. Annesi doğurdu diye çocuk sadece annesinin olmuyor.
Eşinizin de böyle deme lüksü yok çünkü eski eşi kadar kendinin de çocuğu.
Kısacası kandırılmışsın geçmiş olsun.

Bir insanın tek ebeveyni olmuyor.. yine de siz bilirsiniz:) annesiyle yaşıyordu ve ben o şartla evlendim. Ayrıca eşim annesinin evinin masraflarını vs de ödüyordu sırf oğlu rahat etsin diye ona rağmen bize geliyordu. Artık ödemiyor tabi.
Kendin söylemişsin işte tek ebeveyn olmuyor diye. İstediği kadar annesinde istediği kadar babasında kalacak. Bu çocuğun hakkı. Sen bunu göze alıp evlenip evlenmeyeceğine karar vermeliydin. Adamın evladı, gelmeyecek tamam der sonra bizle yaşayacak der. Ki öyle olmuş. İşte sende böyle hiç bir şey yapamazsın.

Evet çok genç görünüyor yaşından, çok başarılı biri. Ben yaşımdan olgun insanlarla anlaşıyorum malesef… benim de ailemin durumu iyi. Başta istemediler ama eşimi tanıyınca çok sevdiler
Siz 50 yaşına gelince o 70 yaşında buruş buruş bir dede olacak,o zaman da çok aşığım demezsiniz herhalde🤣.Ayrıca çocuğu olan insanlarla evlenmeyin çok rahatsız oluyorsanız.

Genç olanın kıymeti bilinse hepimiz huzurevindeki dedelerle evlenir el üstünde tutulurduk 😃

Gencim kıymetim bilinsin genc eşinin kıymetini bilsin muhabbetleri çok bayık geliyor bana, genç olup kıymeti bilinen de yok kaynak nereleri merak ettim :)

Benim de benden genç sevgilim oldu hiç ‘ay genç kıymetini bilmem lazım’ demedim aksine ‘ üf çok toysun of çok çocuksun, senle olmaz’ muhabbeti yaptım ( genç dediğim 3 yaş küçük 😃) hatta tabi kendi yaşıtları benim gibi değil ondan benim peşimde pervane oluyor dedim kendime hak gördüm yani.

O yüzden gençler boşuna yaşlılarla olmayın olan size olur 😃 kıymetiniz bilinmeyecek nihahahaha
Bence tam tersi küçük olan kıymet biliyor 😂

Hepsi öyle değil ya. Yakışıklı, ağzı laf yapanlar kandırabiliyor. Ama bu paralı amcaymış bile bile lades olmuş.

Evet doğru adamlar da dürüst değil benim de böyle cocuklu taliplerim oluyor hep dedikleri ‘ çocuğa annem bakıyor, eski eşim bakıyor

Anne ölebilir, eş ölebilir bakmak istemeyebilirler. Çocukla anlaşamayabilirler. O cocuk illa ki gelecek eve. Doğru düzgün demiyorlar.
Gerçi onlar da biliyorlar derlerse bekarın kaçacağını köprüyü geçene kadar pembe yalanlar söylüyorlar,eski eşinden de biliyorlar kadınların kolay kolay boşanamayacağını 😒

Hasbelkader kaldırdıkları kadınlarda evlenince ay hani cocuk gelmeyecekti konuştuk diye basıyorlar yaygarayı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X