Esimle anlaşamadığımız bir durum var sizce hangisi dogru ?

Bazı planlarimız var geleceğe dönük ve birikim yapıyoruz esim calısiyor sadece bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorum calışmak için aylık 4500 5000 kadar gelirimiz var ev kira esim diyor ki mutfak kira ve çocugun masrsflarindan hariç hiç bir şey almayıp birikim yapalım gerekirse yırtık eşyalarla gezelim ama almayalim ben de diyorum ki kemer sıkalim evet ama en azından iç camasır en azından yirtilmıs eşyanın yırtılmış corabın yerine yenisini alalım o kadar da değil bu konuda anlaşamıyoruz sırf harcayamayalim diye altın hesabına yatırıyor kişisel bakim(bana kaş bıyık alma onun da berbere gitme)parası dahi ayırmıyor sitem edince ben düşüncesiz oluyorum canımız çikolata cekse 10 kere düşünüp alıyor çocuğa oyuncak almıyor anneannesi babaannesi alıyor onlar almasa cocuk oyuncaksız kalacak mesela kızımız 1 yaşına girecek diyorum ki şatafatli parti istemiyorum kutlama da yapmayalım ama 750 800 liralık konsept cekim var en azından onu yaptıralım ona da hayır diyor hatıra kalir diyorum çocuga araba konforu sağlayamadiktan sonra kendimize ait ev olmadıktan sonra anıyı ne yapalım diyor alinıyorum ben mi alinganlık ediyorum ya ? Çocugun deterjanı bitmisti atopik ciltli özel deterjan kullanıyorum karta para yükle alalım siparis edelim dedim eczanelerde bulamadık yükleyememiş ama para vardı benim telefonumun arkasında 100 lira para vardı 50 lirasıyla kontor yukledim madem sende para vardı neden deterjani onunla almadın beni sıkıştırdın deterjan almak yerine paket yaptın diye kizıyor senin gorevin o deterjanı almak bu harcligı babam verdi dedim senin paran benim param hesabı yapıyorsun diye bana küstü konusmuyor
Kocanız para hırsından delirmiş.

karşılıklı abartmışsınız.
foto çekimi gereksiz adam haklı. ( maddi olarak uygun değilse)
1 yaşındaki bebeye çikolata almayın.
kaş bıyıkta haklısın isterse kendi papaz gibi gezebilir.
oyuncağın sonu yok zaten. büyüklerin aldıklarıyla idare edilebilir.
yırtık don çorapta da haklısın.

Ev, araba almak icin yirtik seylerle dolaşmayi dusunup, cocuktan kismak istiyorsa cocuk yapmayip birikim yapsaymiş mesela.
Şu devirde 4-5bin maaş kirada ve cocuklu aile icin açlık sinirinda yaşiyorlar demek zaten.

O birikimi evlenmeden once ya da cocuksuzken düşünseymiş. Cok sinir bozucu. Evlere her sene 100.000zam biniyor araba desen ucmuş gitmiş. 4-5 bin paranin kenara attigiyla hangisini kac sene sonra alabilecek? Kac see o cocuk yirtik ustle gezecek.
Cocugun bezini deterjanini aliyor oyuncak almiyor bu deterjan mevzusuna da bende para vardi da onunla neden almayip ona dedim diye kızdi yoksa çocuğa alıyor neyse ki emiyor da mama ihtiyacımız yok

Temel ihtiyaclarinizi karşılamiyor ki bu adam konsept yapsin.
Kas biyigin da hesabini yapıyorsa vay halinize.
En kısa zamanda ise donersiniz inşallah.
Umarim..sana muhtac kaldim diye boyle yapiyorsun diyorum ben giderecegim kim giderecek ihtiyacini her sey guzel olacak diyor guzel olacak da ben aynaya bakip kendimi iyi hissetmezken nasil olacak ?

Maaşınız cok düşük, kiradasiniz ve bebeginiz var. Eve tek maas giriyor. Bir ev en ucuzu 350 -400 bin, arabanin ortalama en uygunu minimum 100.000 tl den basliyor.
Kiraniz 1.500 lira olsa, geriye 3.500 kalır, 1.500 mutfak masrafi diyorum(az bile soyledim 2000 ustu olmali )
Hicbir sey almazsaniz ayda 2000, yilda 12 ile carp 24.000 .. siz 24 000 biriktirirken ev olur 600.000 , araba olur 200.000 ..

Ev, araba almak icin yirtik seylerle dolaşmayi dusunup, cocuktan kismak istiyorsa cocuk yapmayip birikim yapsaymiş mesela.
Şu devirde 4-5bin maaş kirada ve cocuklu aile icin açlık sinirinda yaşiyorlar demek zaten.

O birikimi evlenmeden once ya da cocuksuzken düşünseymiş. Cok sinir bozucu. Evlere her sene 100.000zam biniyor araba desen ucmuş gitmiş. 4-5 bin paranin kenara attigiyla hangisini kac sene sonra alabilecek? Kac see o cocuk yirtik ustle gezecek.
Keşke her ailede düşünülse de sonra çocuk yapılsa ama maalesef o en son düşünülen şey oluyor, çünkü 'olur gider', 'bereketiyle gelir', 'kısmet böyleymiş', 'kazayla oldu' vs. Sonra da kendiliğinden bu durum ortaya çıkmış gibi davranılıyor... Bu konu özelinde söylemiyorum ama bu mevzu hep böyle. Sonra düşünüp çocuğu ertelediğinde veya henüz yapmadığında 'tabii sizin tuzunuz kuru, çocuklu olunca çok zor bak göreceksin, yap kız bi çocuk, aaa şimdi yapmayacam da ne zaman yapcam, para hep gelir, aman nereye kadar düşüncem' gibi cümleler duyarsın. Ben düşünemiyordum çünkü.

Cocugun bezini deterjanini aliyor oyuncak almiyor bu deterjan mevzusuna da bende para vardi da onunla neden almayip ona dedim diye kızdi yoksa çocuğa alıyor neyse ki emiyor da mama ihtiyacımız yok

İyide cocuk buyuyecek hep deterjan bezle bitmeyecek masrafi anaokuluna gitmeyecek mi? Buyudukce baska ihtiyaclari artacak, sizden istekleri olacak arkadaslarina ozenecek, okula baslayacak?
Bu ev, araba birikim işi 2-3 senelik bir olay degil ki. 2-3 senede 4-5binden artani degil maasinin tamamini koysa bile ev araba alamaz. Gercekci olmak gerekirse.

Umarim..sana muhtac kaldim diye boyle yapiyorsun diyorum ben giderecegim kim giderecek ihtiyacini her sey guzel olacak diyor guzel olacak da ben aynaya bakip kendimi iyi hissetmezken nasil olacak ?
Siz çalışsanız size de harcatmaz bu adam parayı. İyice köle olmak için çalışıyor olursunuz. Yırtık çorapla gez diyenden ne bekliyorsunuz 😐

Bu zamanda maaş arttırmayla ev alınmaz ki, çok zor; yanlış anlamayın, gönlünüze göre olsun inşallah da belli bir birikim var mı? Yoksa kendinizi bunaltmayın bu kadar, dondan çoraptan kesecek kadar hayatınızı da kısıtlamayın. Eşiniz abartmış.

İyide cocuk buyuyecek hep deterjan bezle bitmeyecek masrafi anaokuluna gitmeyecek mi? Buyudukce baska ihtiyaclari artacak, sizden istekleri olacak arkadaslarina ozenecek, okula baslayacak?
Bu ev, araba birikim işi 2-3 senelik bir olay degil ki. 2-3 senede 4-5binden artani degil maasinin tamamini koysa bile ev araba alamaz. Gercekci olmak gerekirse.
Çocuk hep bir yaşında kalacak sanıyor herhalde.
Bir de hızlı büyüyorlar ki, kıyafet yetiştirmek zorlaşacak. Bir de çocuk kıyafetleri bir pahalı ki.
E yani beslenmesine de dikkat etmek gerekecek sütten kesince. Etiydi sebzesiydi derken dünya masraf olacak. Patates püresi neyine yetmiyor der çıkar bu adam valla. :olamaz:
Bir de anaokuluna başlayacak beş yaşında, kıyafeti, okul gereçleri falan hiç ucuz olmayacak. Uzak olursa falan servisler ateş pahası.
Diyeceğim o ki valla durumunuz yoksa çocuk mocuk yapmamak lazım.

Tamam ona da hak veriyorum madem 150 200 liraya normal mahalle arasında bildigimiz fotografcida eski usul 1 2 poz cektirelim diyorum ona da olmaz diyor
Yahu ne kadar fazla tutarsa tutsun, o gelirle neyi ne kadar biriktirebilecek. Bilmem kac yıl ölü gibi mi yaşayacaksınız?

Kızlar kiramız 500 lira 1500 lira mutfağa ve faturalara ayiriyoruz dogalgaz yok odun kömür bedava geliyor büyüklerimizden ev sobalı gerisi hep birikim 3000 tl kalıyor hadi onun da 500 lirası çocuğa gitse 2500 artıyor en azindan 500 lirasini kendimize ayirabiliriz

Back
X