Esimle anlaşamadığımız bir durum var sizce hangisi dogru ?

4000 5000 gelir varken, ev kira iken, konsept partiye 700 800 lira vermeyi düşünmek bana "eltimden geri kalmayayım" yarışı gibi geliyor. Eşiniz çok abartmış ama sizi de çok umursamaz gördüm.
Yok inanın yarış değil bir anı bırakmak istedim masume bir istek 700 liralik olani gectim mahalle fotografcisini da kabul etmedi

Kızlar kiramız 500 lira 1500 lira mutfağa ve faturalara ayiriyoruz dogalgaz yok odun kömür bedava geliyor büyüklerimizden ev sobalı gerisi hep birikim 3000 tl kalıyor hadi onun da 500 lirası çocuğa gitse 2500 artıyor en azindan 500 lirasini kendimize ayirabiliriz
O zaman eşiniz cimri Leylos hanım.
Bunun evirip çevirilecek bir yanı yok.

Ben de çok savurgan degilim ama o da çok cimri eskiden böyle değildi yaa
Kıyafet almak lüks ve israf değil. Bir kaş bıyık ne kadar tutacak ki yani lüks yerlere değil de uygun yerlere gidersiniz.
Çok fazla gerçekten eşinizin yaptığı. Temel ihtiyaçlarınızdan kısıyor.

Çocuk hep bir yaşında kalacak sanıyor herhalde.
Bir de hızlı büyüyorlar ki, kıyafet yetiştirmek zorlaşacak. Bir de çocuk kıyafetleri bir pahalı ki.
E yani beslenmesine de dikkat etmek gerekecek sütten kesince. Etiydi sebzesiydi derken dünya masraf olacak. Patates püresi neyine yetmiyor der çıkar bu adam valla. :olamaz:
Bir de anaokuluna başlayacak beş yaşında, kıyafeti, okul gereçleri falan hiç ucuz olmayacak. Uzak olursa falan servisler ateş pahası.
Diyeceğim o ki valla durumunuz yoksa çocuk mocuk yapmamak lazım.
Birikim diye tutturmasa gayet rahat bakarız da çünku kendi mutfak kira vs haric 3000 kaliyor hepsini degil 500 lirayi kendimize ayirabiliriz cocuk dusunme asamasinda boyle degildi adamin karakteri degisti resmen şu son 7 ayda

Bu zamanda maaş arttırmayla ev alınmaz ki, çok zor; yanlış anlamayın, gönlünüze göre olsun inşallah da belli bir birikim var mı? Yoksa kendinizi bunaltmayın bu kadar, dondan çoraptan kesecek kadar hayatınızı da kısıtlamayın. Eşiniz abartmış.
Birikim var uzerine koymaya calisiyor bunaldim ben ya

Birikim diye tutturmasa gayet rahat bakarız da çünku kendi mutfak kira vs haric 3000 kaliyor hepsini degil 500 lirayi kendimize ayirabiliriz cocuk dusunme asamasinda boyle degildi adamin karakteri degisti resmen şu son 7 ayda
Valla ben ölü gibi yaşayacağıma birikim yapmamayı tercih ederim. :KK53:
Gençliğim sefil halde geçtikten sonra neyleyim sonradan malı mülkü.

valla ülkeyi bu hale getirenler utansın diyor susuyorum çünkü çok doluyum. bez fiyatları uçuşta. dalga geçer gibi 3 5 çocuk yapın deniyor ama ne çalışan anneye teşvik var ne bir şey. astronomik çocuk yardımıyla hayat devam ediyor sanki.
Her seyin en ekonimigine giderim bir de ay bilmiyorum ya bizim kiramiz ucuk degil odun komur buyuklerden geliyor ama yine sefiliz yine sefil

O maaşa aç kalmıyorsanız tebriği hak ediyorsunuz ne birikimi.
Kira+fatura+bebek masrafları anca o kadar eder.
Siz biriktirdikçe ev ve araba fiyatları katlayacak bari kendinize işkence etmeyin

4500 5000 civari gelirle ztn geriye ne kalir esiniz hakli bu sartlarda 800 lira cekime verilmez
Digerlerinide ay ay halledebilirsiniz. Siz ise baslayinca daha kolay olur ztn.

İyide cocuk buyuyecek hep deterjan bezle bitmeyecek masrafi anaokuluna gitmeyecek mi? Buyudukce baska ihtiyaclari artacak, sizden istekleri olacak arkadaslarina ozenecek, okula baslayacak?
Bu ev, araba birikim işi 2-3 senelik bir olay degil ki. 2-3 senede 4-5binden artani degil maasinin tamamini koysa bile ev araba alamaz. Gercekci olmak gerekirse.
O da cocuk buyudukce ihtyaci buyuyecek o buyuyene kadar ne yapsak kar diyor zaten ama yok bu kadsri fazla

Birikim yapicam diye kadının kendi için harcayacağı 20-30 lirayı bile çok görmek mantıksızlığın alası. Ama konsept çekimler için durumum çok çok iyi değilse benim için de gereksiz. sadece o konuda hak verdim eşinize.

Keşke her ailede düşünülse de sonra çocuk yapılsa ama maalesef o en son düşünülen şey oluyor, çünkü 'olur gider', 'bereketiyle gelir', 'kısmet böyleymiş', 'kazayla oldu' vs. Sonra da kendiliğinden bu durum ortaya çıkmış gibi davranılıyor... Bu konu özelinde söylemiyorum ama bu mevzu hep böyle. Sonra düşünüp çocuğu ertelediğinde veya henüz yapmadığında 'tabii sizin tuzunuz kuru, çocuklu olunca çok zor bak göreceksin, yap kız bi çocuk, aaa şimdi yapmayacam da ne zaman yapcam, para hep gelir, aman nereye kadar düşüncem' gibi cümleler duyarsın. Ben düşünemiyordum çünkü.
Valla birikim diye tutturmasa gayet rahat yasarız zira kira 450+50 su 500 lira ev sobali dogalgaz yok odun komur buyuklerimizden geliyor köydeyiz ama o tutturdugu icin olmuyor

Bazı planlarimız var geleceğe dönük ve birikim yapıyoruz esim calısiyor sadece bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorum calışmak için aylık 4500 5000 kadar gelirimiz var ev kira esim diyor ki mutfak kira ve çocugun masrsflarindan hariç hiç bir şey almayıp birikim yapalım gerekirse yırtık eşyalarla gezelim ama almayalim ben de diyorum ki kemer sıkalim evet ama en azından iç camasır en azından yirtilmıs eşyanın yırtılmış corabın yerine yenisini alalım o kadar da değil bu konuda anlaşamıyoruz sırf harcayamayalim diye altın hesabına yatırıyor kişisel bakim(bana kaş bıyık alma onun da berbere gitme)parası dahi ayırmıyor sitem edince ben düşüncesiz oluyorum canımız çikolata cekse 10 kere düşünüp alıyor çocuğa oyuncak almıyor anneannesi babaannesi alıyor onlar almasa cocuk oyuncaksız kalacak mesela kızımız 1 yaşına girecek diyorum ki şatafatli parti istemiyorum kutlama da yapmayalım ama 750 800 liralık konsept cekim var en azından onu yaptıralım ona da hayır diyor hatıra kalir diyorum çocuga araba konforu sağlayamadiktan sonra kendimize ait ev olmadıktan sonra anıyı ne yapalım diyor alinıyorum ben mi alinganlık ediyorum ya ? Çocugun deterjanı bitmisti atopik ciltli özel deterjan kullanıyorum karta para yükle alalım siparis edelim dedim eczanelerde bulamadık yükleyememiş ama para vardı benim telefonumun arkasında 100 lira para vardı 50 lirasıyla kontor yukledim madem sende para vardı neden deterjani onunla almadın beni sıkıştırdın deterjan almak yerine paket yaptın diye kizıyor senin gorevin o deterjanı almak bu harcligı babam verdi dedim senin paran benim param hesabı yapıyorsun diye bana küstü konusmuyor
Yemekte yemesin esiniz ne gerek var o parayi biriktirsin.

Ev, araba almak icin yirtik seylerle dolaşmayi dusunup, cocuktan kismak istiyorsa cocuk yapmayip birikim yapsaymiş mesela.
Şu devirde 4-5bin maaş kirada ve cocuklu aile icin açlık sinirinda yaşiyorlar demek zaten.

O birikimi evlenmeden once ya da cocuksuzken düşünseymiş. Cok sinir bozucu. Ev fiyatlarina her sene 100.000zam biniyor araba desen ucmuş gitmiş. 4-5 bin paranin kenara attigiyla hangisini kac sene sonra alabilecek? Kac sene o cocuk yirtik ustle gezecek.
Şapka çıkarıyorum yorumunuza.🙏🏻 Keşke çocuğunuz doğmadan önce bunları plânlasaydınız. Eşiniz resmen saçmalıyor. Şu anki gelirinizle para biriktirip, ev araba sahibi olmanız onlarca yılınızı alır. Bu süreçte çocuğunuz birikim yapma uğruna sefalet mi çekecek? Daha bir yaşında değil yavru... Oyuncak parası bile babanın gözüne batıyor. Yaşı ilerledikçe ihtiyaçları artacak. Gereksinimleri ihmal edile edile mi büyüyecek o çocuk? Ne kadar sağlıklı bir çocukluk geçirebilecek? Siz kaşınızı bile aldıramıyorsunuz. Bu kadar kısıtlamayla sizin de psikolojiniz bozulacak. Bunca çileli yıldan sonra villa alsanız ne olur yalı alsanız ne olur! Bir işe girip çalışmaktan başka bir yol görünmüyor durumunuzda. Fotoğraf çektirme isteğinizi de absürt bulmadım. İlk heyecanınız normal; ama şu anki bütçenizle bu zor görünüyor. Daha makul arayışlara yönelin.

Back
X