Eşimle anlaşamıyoruz kesinleşti

Benim eşimde aynısı yapıyor. Hiç sohbet edemiyoruz. Gezmeye bile çıksak tartışmaktan hiçbirşey anlamıyorum. Aşırı kuralcı aşırı kontrolcü. Ben rahat bir insanım. Ben sinirlenince o kat ve kat sinirleniyor. Sonra sarılıyor kırdım seni diye ama samimiyetsiz.Sadece günü kurtarmaya çalışıyor.Geçiyormu geçmiyor ben tükendiğimi hissediyorum. Çözüm bulursan bana da şöyle.

Bahsettiğiniz turdendir esim. Uzerime yurumesi gerekmezdi kendi de kırıp doker tartistigimizda.

Haklısınız, bende 22 yaşında evlendim üstelik her çeşit yemeği ev işini bilerek ama ben kalabalık aileye göre yemek yapmayı biliyordum, ailemin evinde 3 çeşit yemek olmazsa sofraya oturulmaz, her yemek koca tencerelerle yapılırdı, evlenince 2 kişilik yemek yapmakta zorlandım, eşim öyle 3 çeşit yemekte yemiyordu, tek çeşit ama hep kuru yemek isterdi, kırmızı et, beyaz et türü şeyler, bildiğim herşeyi unutup sıfırdan başlamak zorunda kaldım ve zorlandım, bekarken tüm ev işi benim üzerimde olduğundan da ev işinden nefret ediyordum, hala nefret ederim.

Ben sinir oluyorum baba evinde iş yap koca evinde zorluk çekme laflarına, bizle iş yapalım diye değil aşık oldukları için evleniyorlar, eşim evlenirken güzel pilav yapar mısın, ev işlerinde iyi misin diye sormadı, aşkım seni seviyorum, sensiz yaşayamam diyordu, bende onla ömür boyu çalışacak bana bakacak diye evlenmedim, onun çalışamadığı yerde ben çalışırım, benim ev işi yapamadığım yerde o yapar, biz aşığız işin aşın lafı olmaz diye evlendim ki ev işinden nefret geldiğini biliyordu, biz erkeklerin işleri kötü gittiğinde eve ekmek getiremiyorsun diyor muyuz?
Demiyor, aksine eşimize destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz, erkekte karısına ev işi için laf edemez, yeni evli bir kadının 2 hafta evi süpürülmese ne olur, en fazla toz olur, çoluk yok çocuk yok ki dağılsın oturulamayacak kadar kirlensin.
Sizin üstünüze yürümeye hakkı yoktu, alın karşınıza konuşun bence.

Son düzenleme:
modum düşüktü demişsin ama modla alakası yok, insanın içinde olmalı bazı seyler. eşin bu konuda fazla titiz
sen ise tembel.. ev işi elbette kadının görevı degıldır tamamen! ama eşin çalışıyor ve sen evdeysen
bu da sana düşüyor maalesef. eşin hem çalışıp hem evi temızleyemez dimi?

mesela ben
dagınıgım, tembelim arkadas. ev işi yapmaktan hiç hoşlanmıyorum. dünyaya çok zengın olarak gelmem gerekıyormus
kasıyor benı ev işleri falan. bizimde kavgalarımız oldu temızlık yüzünden.
tembellikten ölebılırım o derece yani.
senınde bahanen '' modum düşük'' olmus. sen tembelsın, keyfıne düşkünsün gercek olan bu
eşinin seni konusturmaması ise bir şeylerıne sınır olmaktan kaynaklanıyor. bunu da düzeltecegınızı sanmıyorum. eşin artık senı bu sekılde gördü ve bu sekılde devam eder saygısı

Son düzenleme:
Evinin temizliği yemegi sana ait senin sorumluluğunda . Haa esin yardım ederse ne ala.ama bazı erkekler yardım etmek istemiyor. Oyuzden iş başa dusuyor . Sen yeni evli bir kadının bağırıp tartışmalar bardak firmalar vs.sana yakismaz.sen sakin olan taraf ol.o yaptığı ayipla utansın.a l karşına konuş sakince şimdiden böyle olursa çekeceğini var

Sen daha kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü, olgun bi kadın degilsin. Minik kız cocugusun. Bardak kiriyorsan agzina incek tokada hazırlıklı olarak kirman lazım o bardağı. Ya da çekip gidebilmeye. Üstüme yürüdü diye niye şaşırıyorsun ki etki tepkiyi doğurur. Lüzumsuz atarlar yapma arkasında durcak gücün yoksa. Minik kiz cocugu gibi yanaş kedi ol, naifliginle yumusakliginla yaptirabilirsin ancak o adama istedigini :)

Yorumları okudukça içim karardı!
Dünyaya ev temizlemeye, yemek yapmaya, adamları mutlu edip boy boy çocuk doğurmaya gelmişiz ve bunla yetinmeyip bir de çalışıyorsak madalya niyetine övünme hakkına sahibiz.
Hiçbir zaman ev işi kadının değildir, ister çalışsın ister çalışmasın!
Erkekler çalışıp kadına bakınca, karşılığı olarak mı ev işi yapıyorsunuz anlamadım gitti...
Bu dediğinizin adı karın tokluğuna çalışmak, beslemeliktir, eşlik değil!
Erkekler işsiz kaldığı dönemde, boş zamanlarında ne zaman sizlere hizmet eder, bütün bu saydığınız görevleri yerine getirip minnet bilirse, o zaman inanırım söylemlerinize.
Şaka gibisiniz...

2-3 hafta çok fazla canım rahatsız olması normal ev de bi insan yaşıyorsa 2 günde yerler toz olur haftada 2 kere en az süpürgeyi alışkanlık edin eşine ben hak verdim üzgünüm

kadın biraz tembel olabilir, ama erkek asla bunların hesabını bu şekilde sormamalı. en itici erkek modeli, bende yeni evliyim evet biraz da tembelim 30 yaşıma kadar yapmadım çünkü alışık değilim, çalıştığım için de ne kadar çabalarsam çabalayım normal bir düzenimiz olmuyor ama eşim hiçbir şey demez, umursamaz, konu sahibi de daha yeni evli, zamanla düzenini kuracaktır elbet. böyle kavga dövüşle olmaz.

konu sahibi de dikkat etmeli tabii, sonuçta tüm gün evdeyse sorumluluklarını yerine getirmeli ama dediğim gibi o eksik yapıyorsa bile bazı şeyleri eşi biraz anlayışlı olmalı, küçümsememeli. Ben yemek yapıyorum, eşim çok güzel olmuş demese moralim bozuluyor beceremiyorum diye. bide bagıracak çağıracak, kalk kendin yap derim kimse kusura bakmasın.

feminist değilim bekarda değilim..siz bunları yaptınızda ne oldu.salonunuzda palketlerlemi yaşıyorsunuz..sizdede tüm yaptıp ettiklerinize karşı dolmuşsunuzda farkında değilsiniz ,yapmayan birini bulunca saldırmadan duramamışsınız baksanıza

Yahu , kadın ev temizlemedim diye adam üstüme yürüdü diyor, yorumlar " calismiyorsan temizleyeceksin , bahanesi yok, o da para getirmesin "
Aklım hayalim almıyor bu tip yorum.yapan kişilerin mantığını.

Hayat arkadaşlığı ne demek sizlerin sözlüğünde ? Görevleri yerine getirmek zorunda insanlar yoksa üstüne de yurunur , kalpte kırılır mi ?

Burada bile konuyu çalışan çalışmayacağım getirmissiniz. Artık tahammül sınırlarımı zorluyor bazı suzgecler.
..

Iyi zamanınız da oturup konusacaksiniz. "Evliliğin alışma süreçleri bunlar. Evde temizlenir , yemekte yapılır ama kırılan kalp üzerine evlilik temelimizi kurmayalım, buna özen gösterelim diye.

Şimdiden sarsilirsa birliginiz , toparlamak çok güç olur.
Makarnayı nimetten saymiyorsa ayıp ediyor. Bazen makarna da olur, iki yumurtada . Nimete saygı duymasını öğrenmeli.
Sevmiyorsa eyvallah, ama yemek mi bu demesin. Gözüne sokarlar sonra o makarnayı.

Iş aramayı yogunlastirin derim. Bakın , kadınlar arasında bile çalışma ile dağları yarattığını sanan hatunlar var. Bu yüzden rahatlamak adına çalışın.

Eşinin tavrı çok yanlış senin bardağı kırman kadar. Daha yeni evlisiniz birbirinize bu kadar tahammülsüz olmanız cok tuhaf. Yalnız şu konuda haksızsın. 2 hafta temizlik yapmamak için cok uzun bir zaman. Sonuçta kendi evin. Haftada 2 gün yapsan bile yeterli olur. Morali bozuk olduğunda temizlik yapan bir tek ben varım galiba

insan evdeyken de içinden temizlik yapmak gelmeyebilir, robot değiliz sonuçta, ne demek üstüne yürümek, tehtid etmek, eşim bana bunları dese, benim yerime hizmetçi alsaydın da aynı işi görürdü diyorum, erkeklerin bu şekilde davranması hoş değil, ayrıca illa ki insanların işten çıktığı, işsiz kaldığı zamanlar oluyo, kadınlar hemen boşuyolar mı kocasını? Ayrıca insan bu ev ne böyle diye üstüne yürüyeceğine, hayırdır hayatım bu aralar bi sıkıntı var, evimiz biraz ilgisiz kalmış normalde benim karım temizdir halbuki gibi tatlı dille söylenebilir, böyle yapmak demek ne demek?

Yani canım her ikinizde haklısınız. Bazı erkekler is bekler. Benim arkadasımın esi her aksam bir sürü yemek bekliyor kız yapıyor benim esim bi çorba bekliyor. Herkes esine göre hareket eder. Sen eger bunlara kızacagınj biliyorsan ona göre hareket etmelisin.

Öncelikle kendi sağlığın için kalk evini temizle, çiçek gibi yap, kendi mutluluğun için internetten aç güzel güzel tarifler yap, bir çeşit bunalımda gibisin, pis evde daha da çok morelin bozulur, kendine bir iş planı yap, bugünün işini yarına bırakma, sonra zor gelir, işler üst üste birikir, yığılır.. temiz ev, mis gibi sofra insana huzur verir, bardak kırmak filan çok yanlış, bunlar ilerler, şiddete dönüşür, gerek yok, temizliğini yemeğini yap, eşine kırgınlığını belli et... temizlik, yemek yüzünden eşler kavga etmemeli...

Kusura bakmayın size geç cevap yazıyorum.
Evet dediğiniz gibi bana karşı yazılan kötü yorumlara cevap vermek bir yana okumadım bile. Baktım ki yorumumu hem beğenmiş hemde yorum yapmış sadece onları okudum
Ayrıca medeni ve EĞİTİMLİ meziyet sahibi birinden güzel bir cevap almak hoşuma gitti teşekkür ederim.
KK da sizin gibi aklını kullanan Ben merkezli olmayan lafını sözünü bilen asil insanların olması beni ziyadesiyle mutlu etti açıkcası.Saygılarımla

Yani adam haklı hasta değilsen ev hanımına 2-3 hafta temizlik yapmamak nedir yahu iyiki tozdan rahatsız olmamışsın ben şahsen bekar dahi olsam pislikten nefret ederim bağırıp çağırmaya gerek yok ama sende bir zahmet süpürür silseydin

Yalnış anlama ama 2/3 hafta temizlik yapmamak yani üstüne yürümesi haksızlık ama sende temizliğini ihmal etme ve onada söyle sende toplamalısın diye benim 1 gün dağınık olsa psikolojim çöküyor 1 ergenim 3 yaşında bebeğim 31 haftalık hamileyim ve 1 haftadır soğuk algınlığı var pertim buna rağmen yinede dağınık bırakmıyorum erkeğin eline koz vermeyin o süpürsün sen sil paylaşın ev işlerini konuş belki evin dağınık olmasına tahammülü yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…