- 19 Eylül 2016
- 182
- 131
- 23
Eşiniz kendine hizmetçi aldıgını zannediyor sanırım,tabiiki evdesiniz bu tip işleri yapmanız gerekir ancak bu kadar aşırı yüklenilmez bir insana,modunuz düşüktür keyfiniz yoktur ağrınız vardır işler yetişmemiştir.İnsan önce bi birşeyın mı var dıye sorar.kaldıki cok yeni evlısınız ilerde ne kavgalar cıkar tahmın etmek maalesef zor degil.Arkadaşlar eşimin bana tahammülü yok sanırım. Aynı soruyu 2 kere sorsam darlama beni diye bağırır. Yemek yapıyorum elimden geldiğince makarna yapsam yemek mi yapıyorsun olur. Yeni evliyim yeni yeni öğreniyorum yemek yapmayı. 22 yaşındayım daha. Geçen tartıştık ev niye dağınık diye susmak bilmedi doldum artik sussun diye bardak kırdım. Uzerime yürüdü ne hakla yaparsın bunu diye. Bir de bana bağırıp çağırıyor ev isi yapmıyorsun ortalık cok dağınık falan diye ama evden gidersem yani terkedersem yüzüme bakmazmis unutacakmışım onu en buyuk yemini ediyor mahkemeye git ac davayı diye. Modum düşüktü ve evi temizlememistim 2 3 hafta kadar bazı problemlerim vardı. Ama yemek hep yaparım. Insan bunun icin eşine bağırıp çağırır kizar mı? Her sey yemek temizlik mi? Çalışmıyorum su an bu arada is arıyorum.
Insan esine soru sorarken cekinir mi? her tartışma biraz daha uzaklaştırıyor beni. ilk defa üzerime yürüdü ev pis yemek yok diye.
Belkide adam eve makarnadan baska birsey almıyordur ? olamazmı ? herkes sızın gıbı pratık olmak veya ev ıslerını sevmek zorunda degıl ama eşler teşvik etmeli bilerek isteyerek evlenıyorsun zorla değil biraz yapııcı olmak lazım.Adam da bezmis artk pislikten 2 3 hafta az değil yemek ogreniyorsan yeni deneyimlerini sun ona makarna yapma aksama kadar evde oturup temizlik yapmayıp aksamda bi makarna verirsen sıkıntı büyük çaba da yok ortada sen bardak kirip eşim üstüme nasıl yürür deme karşılıklı hersey seninde o bardağı Kırman hata adam muhtemelen hep böyle geçeceğini sanıyor evliliğinin ev genelde düzenli temiz olsa bi gün moralin bozuk diye yapmasan sorun yapmaz bence o zamn anlar seni ama sürekli dağınık pis evde beni bağlasan durmam aksama kadar çalışıp akşam tüm gün evde oturup onume makarna koyan eşime bi de temziklik yapmam ben olsam yapsinda öğrensin derim tüm evi toparlamam yarım saatimi alıyor süpürge bi saat silme yarım saat toz alma 1 saat sürüyor ev çok büyük değil ve ben bu ileri her gün birini yaparak ta rahat rahat yapıyorum bi günde yapınca da arada mola veriyorum tüm gün evdeyim arada bi gezmeye gidersem bi gün süpürge bi gün silme bi gün toz alma ogleden sonra full benim arkadaşlarımla takılıyorum eve yemeği yapacak şekilde gelip netten bi yemek bulup yapıyordum ilk zamanlar da şimdi yemeği öğrendik tabi cabaladigini görse emin ol sorun bu kadar buyumez
Adam eve makarnadan başka birşey almıyor dememiş öyle olsa zaten sorun olmaz herhalde ki ev islerini severek yaptığım yargısına nasıl vardinız bende isterim başkası yapsın eşim yapsın ama evde bosum yani pis pis niye oturayım ev temiz olunca bende açılıyorum ki hamaratlik çok Marifetlik birsey yok msjimda haftanın bi günü bi işi yapabilir en azından herkes belkilerle kafamda kurarak değil burda yazılana göre konuşuyorum benBelkide adam eve makarnadan baska birsey almıyordur ? olamazmı ? herkes sızın gıbı pratık olmak veya ev ıslerını sevmek zorunda degıl ama eşler teşvik etmeli bilerek isteyerek evlenıyorsun zorla değil biraz yapııcı olmak lazım.
Kendi evinin temizliğini yapınca hizmetçi mi oluyorsun o Zaman herkes evine hizmetçi alsın onlar yapsın evin işini zaten herkesin evinde bir hizmetçi vardıEşiniz kendine hizmetçi aldıgını zannediyor sanırım,tabiiki evdesiniz bu tip işleri yapmanız gerekir ancak bu kadar aşırı yüklenilmez bir insana,modunuz düşüktür keyfiniz yoktur ağrınız vardır işler yetişmemiştir.İnsan önce bi birşeyın mı var dıye sorar.kaldıki cok yeni evlısınız ilerde ne kavgalar cıkar tahmın etmek maalesef zor degil.
Helal be sanaŞayet evlendiyseniz bir erkeğin bir evin sorumluluğunu almışsanız MODUM düşüktü gibi bir bahanen asla olmamalı olamazda zaten.
Yaşım 22 yeni yeni yemek yapmayı öğreniyorum demişsin madem yaşın küçük yemek yapmayı bilmiyordun ne diye evlendin?
Eşin diyormu ki yaşım genç çalışmak istemiyorum para kazanamam vs gibi bahaneleri varmı? O zaman eşinin de Modu düşsün çalışmasın işten ayrılsın sana karşı evine karşı sorumluluklarını yerine getirmesin eve ekmek alamayacak hale gelin istermisin kabul edermisin?
20 yaşım da evlendim 21 yaşımda anne oldum üstelik hem evli hem çocuklu gidip diploma aldım kızım 2 yaşındaydı hem evime baktım hem çalıştım yemeğimide ütümüde yaptım eve kadın bile almadım evimde her zaman bal dök yala miss gibi olmuştur hala daha öyleyim 29 gün önce 2. Bebeğimi doğurdum yanımda kimse yok el kadar bebeğime de bakıyorum yemeğimide yapıyorum temizliğimi de yapıyorum.
Velhasıl sen biraz tembelsin anlaşılan anne evinde öğrenmen gerekenleri öğrenmeden evlenmişsin haliyle eşin de senden sorumluluklarını yapmanı bekliyor. Bence sen kendine biraz şekil düzen ver en kısa zaman da.
Yoksa evliliğinde huzur kalmaz eşinde evde huzur bulamazsa dışarı da arar olan sana olur söyleyeyim.
Bence zerrece haklı tarafın yok.
Şimdi burada bekar feminist hatunlar sana farklı akıllar verebilir ama sen evli olanları dinle
Belkide adam eve makarnadan baska birsey almıyordur ? olamazmı ? herkes sızın gıbı pratık olmak veya ev ıslerını sevmek zorunda degıl ama eşler teşvik etmeli bilerek isteyerek evlenıyorsun zorla değil biraz yapııcı olmak lazım.
Yok oldurmemis:))Şems sonunda kimya hatunu öldürmemişmiydi?
Şaka bir yana da biz de eşimle benzer sıkıntıları yaşadık... Ben evlendiğim gün çalışıyordum. Ev işlerine adapte olmaya çalışırken yemekleri o yaptı. Çalışıyor olmasaydım farklı olurdu muhtemelen.
Yakında alışırsın. Ev kocanın değil senin evin. Evini benimse önce. Her sabah odaları düzenlemek ne kadar sürer? Benim şimdi bir kızım var. Her gün iki saat uyuyor. Bir saatinde evin bir odasını temizliyorum. Bir gün mutfak, bir gün banyo, bir gün süpürge vs diye. Ev mis gibi. Akşam 5te de kızımla mutfağa giriyoruz. Onun önüne yoğurtunu koyup yemek hazırlıyorum.
İstersen düzeni kurarsın. Burada kocam modum düşük diye eve para getirmiyor desen adamı taşlardık...
daha cicim aylarında böyleyseniz ohoo işiniz var sizin.Arkadaşlar eşimin bana tahammülü yok sanırım. Aynı soruyu 2 kere sorsam darlama beni diye bağırır. Yemek yapıyorum elimden geldiğince makarna yapsam yemek mi yapıyorsun olur. Yeni evliyim yeni yeni öğreniyorum yemek yapmayı. 22 yaşındayım daha. Geçen tartıştık ev niye dağınık diye susmak bilmedi doldum artik sussun diye bardak kırdım. Uzerime yürüdü ne hakla yaparsın bunu diye. Bir de bana bağırıp çağırıyor ev isi yapmıyorsun ortalık cok dağınık falan diye ama evden gidersem yani terkedersem yüzüme bakmazmis unutacakmışım onu en buyuk yemini ediyor mahkemeye git ac davayı diye. Modum düşüktü ve evi temizlememistim 2 3 hafta kadar bazı problemlerim vardı. Ama yemek hep yaparım. Insan bunun icin eşine bağırıp çağırır kizar mı? Her sey yemek temizlik mi? Çalışmıyorum su an bu arada is arıyorum.
Insan esine soru sorarken cekinir mi? her tartışma biraz daha uzaklaştırıyor beni. ilk defa üzerime yürüdü ev pis yemek yok diye.
Kendi evinin işini yapan hizmetçi olmuyor,Ama kendi köşeye kurulup getir götür yedir içir bekleyen koca benim için hizmetçi arayan koca modelıdır her ınsan yorulur kendı anne-baba evınde bunları yapmamıs olabılır konuyu carpıtmayınız.Kendi evinin temizliğini yapınca hizmetçi mi oluyorsun o Zaman herkes evine hizmetçi alsın onlar yapsın evin işini zaten herkesin evinde bir hizmetçi vardı
O Zamn daha açıklayıcı yorum yapsaydınız da bizde o şekilde yorum yapsaydıkKendi evinin işini yapan hizmetçi olmuyor,Ama kendi köşeye kurulup getir götür yedir içir bekleyen koca benim için hizmetçi arayan koca modelıdır her ınsan yorulur kendı anne-baba evınde bunları yapmamıs olabılır konuyu carpıtmayınız.
Benım acıklamam yeterınce anlaşılır nitelikteydi kaldıki sizin yorum yapmış veya yapmamış olmanız bir önem ifade etmiyor konu sahibinin sorusuna cevap verdim ve polemiğe girmek istemiyorum herkesin doğrusu kendine nokta.O Zamn daha açıklayıcı yorum yapsaydınız da bizde o şekilde yorum yapsaydık
Polemiği siz başlattıniz bende konu sahibinin sorusuna cevap vermistim doğru yere gelmissiniz herkesin doğrusu kendineBenım acıklamam yeterınce anlaşılır nitelikteydi kaldıki sizin yorum yapmış veya yapmamış olmanız bir önem ifade etmiyor konu sahibinin sorusuna cevap verdim ve polemiğe girmek istemiyorum herkesin doğrusu kendine nokta.
Biliyormusunuz evlilik aslında böyle birşey. .bende 6 aylık evliyim inanın bana eşim banada arada bir şakaya karışık laf sokar..yemeklerin hepsini beğenmez tEmizlik yapmayacakmisin diye Vs.. bende sinir olurum kızarım kuserim ama sonra derimkı söylesin amaaaaaan... derse desin ben yine bildiğimi okurum :) öyle eşlerin her dediğini kafaya takarsak inanın bana kafayı yeriz.o yüzden he diyin geçinArkadaşlar eşimin bana tahammülü yok sanırım. Aynı soruyu 2 kere sorsam darlama beni diye bağırır. Yemek yapıyorum elimden geldiğince makarna yapsam yemek mi yapıyorsun olur. Yeni evliyim yeni yeni öğreniyorum yemek yapmayı. 22 yaşındayım daha. Geçen tartıştık ev niye dağınık diye susmak bilmedi doldum artik sussun diye bardak kırdım. Uzerime yürüdü ne hakla yaparsın bunu diye. Bir de bana bağırıp çağırıyor ev isi yapmıyorsun ortalık cok dağınık falan diye ama evden gidersem yani terkedersem yüzüme bakmazmis unutacakmışım onu en buyuk yemini ediyor mahkemeye git ac davayı diye. Modum düşüktü ve evi temizlememistim 2 3 hafta kadar bazı problemlerim vardı. Ama yemek hep yaparım. Insan bunun icin eşine bağırıp çağırır kizar mı? Her sey yemek temizlik mi? Çalışmıyorum su an bu arada is arıyorum.
Bir de öyle hemen her kavgada "boşanırım, ayrılırim, evi bırakır giderim" diye konuşmayın..kirici ağır söylemler bunlar.. birbirinizden uzaklastirici sözler..yapmayın sakin kalın siz sonrası gelör zatenArkadaşlar eşimin bana tahammülü yok sanırım. Aynı soruyu 2 kere sorsam darlama beni diye bağırır. Yemek yapıyorum elimden geldiğince makarna yapsam yemek mi yapıyorsun olur. Yeni evliyim yeni yeni öğreniyorum yemek yapmayı. 22 yaşındayım daha. Geçen tartıştık ev niye dağınık diye susmak bilmedi doldum artik sussun diye bardak kırdım. Uzerime yürüdü ne hakla yaparsın bunu diye. Bir de bana bağırıp çağırıyor ev isi yapmıyorsun ortalık cok dağınık falan diye ama evden gidersem yani terkedersem yüzüme bakmazmis unutacakmışım onu en buyuk yemini ediyor mahkemeye git ac davayı diye. Modum düşüktü ve evi temizlememistim 2 3 hafta kadar bazı problemlerim vardı. Ama yemek hep yaparım. Insan bunun icin eşine bağırıp çağırır kizar mı? Her sey yemek temizlik mi? Çalışmıyorum su an bu arada is arıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?