Eşimle anlaşamıyoruz kesinleşti

Eşiniz kendine hizmetçi aldıgını zannediyor sanırım,tabiiki evdesiniz bu tip işleri yapmanız gerekir ancak bu kadar aşırı yüklenilmez bir insana,modunuz düşüktür keyfiniz yoktur ağrınız vardır işler yetişmemiştir.İnsan önce bi birşeyın mı var dıye sorar.kaldıki cok yeni evlısınız ilerde ne kavgalar cıkar tahmın etmek maalesef zor degil.

Belkide adam eve makarnadan baska birsey almıyordur ? olamazmı ? herkes sızın gıbı pratık olmak veya ev ıslerını sevmek zorunda degıl ama eşler teşvik etmeli bilerek isteyerek evlenıyorsun zorla değil biraz yapııcı olmak lazım.

Adam eve makarnadan başka birşey almıyor dememiş öyle olsa zaten sorun olmaz herhalde ki ev islerini severek yaptığım yargısına nasıl vardinız bende isterim başkası yapsın eşim yapsın ama evde bosum yani pis pis niye oturayım ev temiz olunca bende açılıyorum ki hamaratlik çok Marifetlik birsey yok msjimda haftanın bi günü bi işi yapabilir en azından herkes belkilerle kafamda kurarak değil burda yazılana göre konuşuyorum ben

Kendi evinin temizliğini yapınca hizmetçi mi oluyorsun o Zaman herkes evine hizmetçi alsın onlar yapsın evin işini zaten herkesin evinde bir hizmetçi vardı

Helal be sana kendini mi övdün, akıl mı verdin belli değil..

arkadaşım 3 haftadır ev pis, adam ev pis deyince bardak kırmış hanım kızımız, yani daha neyin yapıcılığı..
yeni evli insan hevesli olur evine, pratik olsun diyen yok sadece bir kap sıcak yemek bir de temiz bir ev, akşama kadar ne yapıyor acaba gerçekten merak ediyorum...

Yok oldurmemis:))
Kimya Hatun sirtinda cikan cibanin mikrobunun tum vucuduna yayilmasiyla vefat ediyor.

daha cicim aylarında böyleyseniz ohoo işiniz var sizin.
sen çok gençsin eşinin de yaşı küçük muhtemelen.
sen ev işlerini niye yapmıyorsun bu arada?
el birliği ile yapsaydınız amdem sen hasta filansan

Eşinize haksız diyemem ama bu kadar saçma tepki vermesi niye acaba yeni evli çiftte bu kadar tahammülsüzlük tuhaf. ilk dönemler bizde de hamur işi ve etli yiyecekler yüzünden tripleşme oldu ama bağrış çağrış ne alaka. evlenirken iki tarafta anne evi gibi olmayacağını kabullenmesi gerekiyor. bana kalkıp bağirıp çağırmış olsaydı bende orta yolu bulmak yerine gidip onun bütçesini zorlayan şeyler isteyip almayinca bagirirdim galiba bilemedim şimdi

bir düzen kurun kendinize temizlik konusunda. nettende tarifler bulun kolay pratik bir sürü şey var valla. bisküviden bilem neler yapıyorlar ya erkeğin (takıntı yoksa) temizlikten anladığı ne olabilir yani Bende en başlarda yemek konusunda detaylı bir şeyler yapmazdım.kek bile çırpmış insan değildim. sandal sefasıymış imam bayıldıymış zor gelirdi,yaptıkça el alışıyo yarım saate yapıveriyorsun

Henüz çocuğunuz yok, bir evi derleyip üstten bir süpürmek çok da zor gelmemeli size. Hele evin huzurunu kaçırıyorsa bu tarz durumlar, göstermelik şöyle bir iki şeyi göze batmayacak kadar toparlarsanız, yüz göz olmamış olursunuz. Depresif bir ruh halinde olsanız dahi, biraz gayret ile en azından üstten evi toplayabilirsiniz..
Bakın bir size bir sır vereyim, madem yeni evlisiniz. Evliliğin ilk zamanları biraz ağırlık koyup, evlilik dengelerini oturtabilmek için önemli zamanlardır. Bunu yapabilmeniz için yönettiğiniz bir alan olması lazım.. Bu da çalışmadığınız için evin düzeni olabilir mesela.. Evi gayet iyi toparlayıp sonrasında eşinizi "Onu oraya koyma lütfen, filan yere as..", "Lütfen bulaşığını şu tarafa istifle, burası şunun için", "Kirli çoraplarını çiftleyerek şu sepete at, bu kısıma şunları koy lütfen", "Oraya basma lütfen, yeni kimyasal bilmem ne döktüm", "Şuraya değme elini bir iki saat" gibi cici yönlendirmelerle, hafif yönetme eğilimine giderseniz, sizin için gayet iyi olur.. Yalnız yönlendirilen erkek bir süreden sonra kıllanma dönemine girer=) ve evin içinde farklı noktaları tarayarak üste çıkmaya çalışır. Bu da mutfak ve yemek olacaktır. Anladığım kadarıyla bu konuda zayıfsınız.. Bunu da şöyle çözebilirsiniz. Eşinizle haftalık yemek listesi oluşturun. Yapılacak yemekler belli olsun. Liste oluşturulduktan sonra bu yemekleri ilk kez yapacağınızı, motivasyonunuzu kesinlikle düşürmemesi gerektiğini söyleyin ona. Size oradan sataşmaya çalışırsa "Sana motivasyonumu düşürmemen gerektiğini söylemiştim" deyin ve hiç konuyu uzatmayın.. Evin hakimi olun... Erkek evdeyken bunu hissetsin...

Bilemedim ama yeni evlisiniz sorunlarınız olabilir ozaman temizlikçi tutsaydınız.
Erkek birde titiz ise söylenmesi kaçınılmaz
2-3 hafta demişsiniz üstelik ev hanımısınız eşiniz kendine göre haklı belki yeni evliliğiniz olması açısından bağırmak kırmak yerine daha ılımlı davranabilirdi.Ha belki öncesinde küçük söylemlerde bulunup siz de kaile almadıysanız bir patlama birikim olmuş olabilir.

Kendi evinin temizliğini yapınca hizmetçi mi oluyorsun o Zaman herkes evine hizmetçi alsın onlar yapsın evin işini zaten herkesin evinde bir hizmetçi vardı
Kendi evinin işini yapan hizmetçi olmuyor,Ama kendi köşeye kurulup getir götür yedir içir bekleyen koca benim için hizmetçi arayan koca modelıdır her ınsan yorulur kendı anne-baba evınde bunları yapmamıs olabılır konuyu carpıtmayınız.

O Zamn daha açıklayıcı yorum yapsaydınız da bizde o şekilde yorum yapsaydık

O Zamn daha açıklayıcı yorum yapsaydınız da bizde o şekilde yorum yapsaydık
Benım acıklamam yeterınce anlaşılır nitelikteydi kaldıki sizin yorum yapmış veya yapmamış olmanız bir önem ifade etmiyor konu sahibinin sorusuna cevap verdim ve polemiğe girmek istemiyorum herkesin doğrusu kendine nokta.

Polemiği siz başlattıniz bende konu sahibinin sorusuna cevap vermistim doğru yere gelmissiniz herkesin doğrusu kendine

Çok istiyosa kendisi de yapsın tutsun bir işin ucundan. Aynı evde yaşıyosunuz ikiniz beraber kirletiyorsunuz beraber temizleyin. Hele işe girdikten sonra her şeye yetişmek o kadar zor oluyor ki şimdiden tavrınızı koyun böyle gitmez.

Biliyormusunuz evlilik aslında böyle birşey. .bende 6 aylık evliyim inanın bana eşim banada arada bir şakaya karışık laf sokar..yemeklerin hepsini beğenmez tEmizlik yapmayacakmisin diye Vs.. bende sinir olurum kızarım kuserim ama sonra derimkı söylesin amaaaaaan... derse desin ben yine bildiğimi okurum :) öyle eşlerin her dediğini kafaya takarsak inanın bana kafayı yeriz.o yüzden he diyin geçin

Bir de öyle hemen her kavgada "boşanırım, ayrılırim, evi bırakır giderim" diye konuşmayın..kirici ağır söylemler bunlar.. birbirinizden uzaklastirici sözler..yapmayın sakin kalın siz sonrası gelör zaten

2-3 hafta temizlik yapmamak mı?? şok oldum yani çalışan çocuklu bir kadın olarak asla bu kadar uzun süre pis durmaz evim. hastaysam bile. siz daha şimdiden yapmıyorsunuz. titiz bir eşiniz varsa gelemez bunlara.

ayrıca yeni evlyken insan güzel yemekelr yapar vaktiniz de var. öğrenme merakınız olmalı. adamı bıktırmayın.tabi üstünüze yürümesi olmamış ama bıkmış heralde. annesi temiz ve hamarat bir kadınsa sizde dee bunları göremiyorsa öfkeleniyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…