Esimle aram taki yüzünden bozuldu

Yahu damada takıyı bir eşinizde duydum.
Adetten diye yakasına tam altın gibi bir şey iliştirilir, takılacak ne varsa geline takılır.
Zaten ikinizin ya, evliliğiniz için ya o, seni beni mi var?
Ayrıca kalkıp senelet sonra düğün yapmışsınız, aileler yine bir şeyler hediye etmiş.
Cins mi kocanız, beşi bir yerde falan mı bekliyordu kendine, altın kemer de ister miymiş?

Şuan düşündüm, bizim düğünümüzde eşimin ailesi eşime hiçbir şey takmadı, ne varsa bana taktılar yaptılar, gelen misafirler de öyle

Ben hicbiseye karışmam diyipte takılanları az buluyorsa o adamdan hayır bekleme

ailenize masallah diyorum. genelde erkek tarafının bile 1 veya 2 bilezikle mevzuyu kapattığı dugunde size en yüksek gramlardan 6 bilezik yapmışlar. eşiniz oturup şükür diyeceğine az mı buldu bunlari? diyecek biseyim yok, yolunuz aydınlık olsun. imsallah düzelir

Almancı mısınız?

çünkü eşinizin saçmalaması ancak gurbetçi Türklerde görülecek türden bir saçmalama
hem hiç karışmam diyen o
hem 4 sene sonra düğün yapılırken yapan o (kolay kolay aynı evde yaşarken, bunu da herkes bilirken türkiyeli bir erkek düğün filan yapmaz)
sonra da bana takı az taktilar diye arıza çıkaran yine o, tam gurbetçi tripleri...
sonra düğündeki miktarlar türkiye miktarları değil

en baştan bu bilgiyi verseydiniz keşke ona göre konuşurduk

neyse dediğim gibi eşinizin saçmalaması ancak gurbetçi Türklerde görülecek türden bir saçmalama....
kendisi gidip gelinliğin parasını zorla ana babasından tahsil eden bir evlat örneğiyle karşı karşıyayız daha bu adamdan hani normal davranışı bekliyorsunuz ki?

Ben de bunh diyecektim vallahi. Nerede görülmüş bir erkeğin “bana az takı takıldı” diye tribe girmesi ?

Canım bence sen kendi altınlarını ufak ufak kenara koy sakla bu adam üç gün sonra annenlerin sana taktığı bileziklere de göz diker aman dikkat..

+1
Erkeğe takı mı takılır yahu, bir de tribini atmış az taktılar diye ahaha

Başlık parası da vermiş miydiniz konu sahibi?
Ben şeyi merak ettim bir de, düğün masraflarını kim karşıladı?

Bir yaşıma daha girdim tövbe estağfirullaaahh ağırlığınca altın istememiş sağolsun ya.Benim kocam bedavaya gitti o zaman:)) saatten başka bişey takmadık nişanda da bizde takılar kızın olur nişan bittikten sonra adettendir bir tane altın damadın yakasına takılır adam çıkardı bana verdi ben napacağım bunu diye.

Ben anlamadım. Düğünde takılan ortak değil mi. Yani size takıldı diye sizin mi? Eşinizin de olmuyor mu? Valla bizim düğünlerde damada yakın arkadaşları takar. Gerisi geline takılır. Yani babamlar bana bilezik taktı geçti. Kaynanamlar bana bilezik taktı geçti. Ayrıyeten eşime takılmadı yani

Ailenizin direk kuyumcu dükkanı mı açması lazımdı acaba , ben de şandım ki sadece para falan takılmış, yuh yani kim kızına 8 bilezik takıyor ki , sanki bu konu gerçek değil gibi, ayrıca 4. Yılda düğün salonu falan da tuhaf olmuş, hanı gelinlik çekimi falan olsa neyse de resmen salon falan tutulmuş...

Yıllardır evlisiniz. Bu adam bu düğün gerçekleşmeden önce de falsoluymuş zaten. Böyle bi kişilikle ya terapi ya boşanma…

kolay kolay aynı evde yaşarken, bunu da herkes bilirken türkiyeli bir erkek düğün filan yapmaz)

Biz eşimle nikahtan 1 hafta önce aynı eve girmistik, herkes biliyordu.
Dugunumuz de oldu daha sonra, herhangi bir zorlama olmadan.

Korona araya girdiği için düğününü 1-2 sene sonra yapan ama nikahla aynı eve giren tanıdıklarım oldu. Hastalık biraz olayları değiştirdi normalde çoğu yapmazdı belki. 2 sene hastalık sürdü zaten, normal yani aslında.

Eşinize çüş diyorum görgüsüz müdür nedir o altinlari o adama yedirmeyin derim kocanizdan hiç birşey olmaz güvenceye alın kendinizi bence

O parayla diyorsunuz da
Sırf adamın ailesi 5 bin euro yani 135 bin tl takmış .
Diğer gelen altın ve paralar hariç .

Düğün ne kadar T tozcan tuttu

Bir de harçlık hep verilir ki kaç yaşına gelirsek gelelim biz hep onların çocuğuyız

Dugun salonu parasini kastettim ben
En az 30 bin dugun salonu cunku
O paraya tatil yapilirdi
30 40 yasindaki kisilere hala harclik verilmesi, verilse bile kabul edilmesi bana gore tuhaf
Evet hep cocuklariyiz ama bayram harcligi olayi max 20 yasinda biter benim bildigim

Eşin paragöz değil kültürsüz. Biz de kız tarafıysak geline takarız takıları. Niye erkeğe takalım ki? Kız kardeşler çok bile takmış. İlkin adetleri öğrensin, sonra car car etsin.

Ayrıca 4 sene sonra düğün de bir saçma olmuş. Takı için düğün yapıldığını düşündürüyor sadece. 2020'de yazın yapsaydınız keşke. Akraba ve arkadaşlarım o şekilde evlendiler de. Nikahta takı töreni olduysa ben düğünde de takmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…