Eşimle aşamadığımız konu

Yani toplumumuz o kadar ayrımcı ki, Türkiye'ye dönmeye hiç niyetim olmama sebeplerinden biri de bu.
Meslekle ev işinin nasıl bir alakası olabilir Allah aşkına? Kadın,erkek mesleğin neyse eve geldiğinde bir şeyler hazırlayıp yemek zorundasın. Kendine bakma yetisi karı gibilik mi, ayıp bir şey mi nedir yani çözemedim.

Şimdi o takım elbiseli abiler hakkında zehir zemberek açıklamalarım olacak inşallah banlanmam.

Takım elbiseli abilerin devlette çalışanlarının hiçbir iş yaptığı yok, bolca toplantı var ama üretilen bir şey yok. Hele yönetici konumundaki insanların görevleri için ne eğitimleri, ne vizyonları yok yetersizler. Ülkemiz yetersiz ve beceriksiz insanlar tarafından yönetiliyor.

Mesela savunma sanayisinin öncü şirketlerinin biriyle iş için görüştüydüm. Toplantıda 4 takım elbiseli koooooskoca müdür var, 1i ağır abi zaten paşa oğluymuş , diğeri kuyruğu,diğer 2si de kuyruğunun kuyruğu. Lakin hiçbiri bir halt bilmiyor, zaten teknoloji üretmeyle hiçbir alakaları yok yüzümüze tek kelime anlamadan baktılar. Ülkemizin savunma sanayisinin lider kurumu bu, ülkemiz bunlara emanet korkun yani. Başka bir büyük kurum binlerce çalışanı olmasına rağmen deliler gibi altyüklenici , yani k.çlarını kurtaracak gerçekten çalışacak küçük firma arıyor. Milletimizin parasına yazık, çalışanların hepsi torpilli, hepsi en az 5000tl maaş alıyor. Alın size koskoca müdürler.

Koooskoca şuyum buyum diyenlerin hiçbiri bir halt değil yani.

Gerçekten bir halt olan insanlar asla ben şuyum ben buyum demiyor zaten ya neyse.

Valla o babanızın terbiyesizliği, eş diye gereken özeni kadın veriyorsa erkekte gereken ilgiyi tatlı dili esirgemeyecek. Bende çalışıyorum eşimde, çok şükür herzaman eline sağlık ,kendini fazla yorma der. Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın.
Tercih meselesi , ben kıyafet olarak bilhassa vücutla temas edeni kendimin yapmasından yada eş varsa onun yapmasından yanayım. Bu benim fikrimdir paylaştım bu şekilde.
Ben isteyerek ütümü yapan kadıngillerdenim , çok şükür bana ipotek eden olmadı.
Beceri ise ayrı bir incelik güzelliktir :) hepimiz dediğiniz gibi tek çizgi yapamayabilir.

Eğer kadın 2 haftada bir gelirse, evde çoluk çocuk da yoksa ütüler dahil her işi rahatça yapabilir. Her ikisini deyince belki eşinin anlayışına göre fazla gelmiş olabilir. Önce böyle bir uygulamayla başlayın bence.
Sen çalışmayı tercih ediyorsan, ev işi yapacaksın diye evde oturma zorunluluğun olmamalı.

Benim işlerim eşiminkinden daha yogun. Haftada 1, yarım gün olarak kadın geliyor. Ütüyü de birlikte yapıyoruz. Herşey olur birlikte. Eşler birbirini sevsin, destek olsun, saygı duysun. Hayat bu gibi basit şeyler ve birbirini üzmeniz için çok kısa.

eğer dediğini kabul ediyorsa boşver dediği lafları. kafana ne uyuyorsa onu yap. kocana da böbürlenerek ''koskoca bilmem kim'' olunmayacağını hatırlat. ütücülerin aşçıların çoğunun erkek olduğunu söyle. neden kadının görevi gibi görülüyo bu işler bilmiyorum. neden ütü yapmak karı gibi olmak olsun ki. ütücüler karı gibi mi o zaman adam değiller mi?

hem çalışıp hem evinin işini yapan kadınları örnek vermiş ya, sen de o kadınların kocalarını örnek ver. illa öyle birini bilmene lüzum yok, biliyormuş tanıyormuş gibi davran. ''falanca arkadaşım eve temizlikçi almıyor çünkü kocası sen de çalışıyosun akşama kadar oturmuyosun diye yemek konusunda iş konusunda hep yardımcı olur, temizlik yapıcak bi kadına lüzum kalmıyo doğal olarak o zaman'' de. o bir söylerse sen bin söyle alttan alma ezilme

Ben çok titizim çalışırken bile derli toplu olsun isterim evim o nedenle çalışmak evin temizliği için mani değil benim için.ama siz çok sevmiyorsunuz anlaşılan o nedenle haklısınız ben temizlik yaparak deşarj oluyorum,sizde temizlikçi tutun bu bir ayrıcalık değil aksine hakkınız, eşinizde alışır zamanla...

Bende çalışıyorum yoruluyorum (beyin yorgunluğu) ama

hafta içi dipli köşeli temizlik yapamıyorum
Hafta sonu yapmaya çalışıyorum .

Olduğu kadar neyapalım artık.

Ben ilk evlendiğimizde eve gelince yığılıp kalıyordum. Annemin evinde yediğim önünde yemediğim ardımda tabii doğru düzgün iş de yapmazdım. Eşim de ilk 1 ay çalışmadı yaz tatili olduğu için, kendisi öğretmen. Her işi yaptı sağolsun ama sonra bi gün bana dedi ki çorabını kirli sepetine atarken ters çevirme. Aa dedim delinin biriyle evlendim herhalde! Neymiş efendim o katlıyormuş sinir oluyormuş. İyi hoş ne ala çamaşır katlayan bi erkek diyeceksiniz ben de zaten tamam dedim ve çoraplara dikkat ettim. Ondan sonra dedi ki bu ocağı bi kere bile silmedin. Kendisi yemek yapmayı seven biri, ocağı o batıracak ben işten gelince sileyim onu beklemiş. Hayatım haftasonu silerim ne olacak dedim. Eve hep bi anda misafir gelirse kafasında yaşıyordu. Yeni evliydik ve hala apartmanda kimseyi tanımıyoruz şu an 7,5 aylık evliyiz düşünün. Bir büyüğüme danıştım dedim böyle böyle çok takıntılı bi tiple evlendim galiba. Kadın dedi ki tabii ki kendini çok salma ev temizliği konusunda ama sen de evin geçimine katkı sağlıyorsun her an evin düzenli olmasını istiyorsa bir temizlikçi tutmayı öner ayrıca sen hizmetçi değilsin bazı şeyler nasıl başlarsa öyle gider dedi. Ve kayınvalidem aşırı derecede titiz bir kadın hastalık derecesinde, elinde bezle yaşıyor. Baktım ki benden de öyle davranmamı bekliyor. Bi gece yine ocak lafı etti, ertesi gün benim annemler gelecekti, her yeri temizlemişiz birlikte bi tek ocak kalmış. Yarın sabahtan temizlerim dedim saat 2:00 olmuş. Taktı ocağa. Neyse onunla uğraşana kadar ocakla uğraşırım dedim. Güzelce sildim saat oldu 2:30. Ocak da bitince o sarı bezi lavabonun içine bi fırlattım. Bir daha da böyle bir şey olmayacak bunu iyice anla ben senin annen değilim çalışan insanım dedim. Evde 7/24 dursam bile yorgun olurum hatta canım istemez temizlik yapmam dedim. Çok temiz bir ev istiyorsan kapı orda annenin evine git dedim. Tabii gık diyemedi. Yattık yatağa, hayatım ben ev temiz olsun diye söyledim birlikte de yaparız falan diye açıklama yaptı. İstemez dedim kestirip attım. Normalde öyle atarlı bi tip olmadığım için şaşırdı. Ben de zaten eve yetişemiyorum diye kendi kendime üzülüyordum bir de o üstüne gelince delirdim. Birkaç gün sonra yine temizlik dedi vurdum masaya yumruğumu dedim bak bu eve ben de para getiriyorum, ha vardır her işi yapan hamarat kadınlar ama ben onlardan değilim. Çok istiyorsan her şeye paramız var ona da ayırırız bi bütçe tutarız bi kadın gelir temizler dedim. Ertesi gün eşimin arkadaşı geldi bize baktım ki ona söylüyor, ikimiz de çok yoruluyoruz temizlikçi tutucaz eşim de çok yoruluyor ben istemiyorum onun yorulmasın falan diyor. Ben ona evin temizliği benim keyfimden daha değerli değil hatta hiçbir şey daha değerli değil diye çıkışmıştım. Bazen hakikaten bunu hakediyorlar. Tut bi kadın gelsin eve. Ne iş yaptığının ne önemi var, sen de çalışan emekçi bir kadınsın. İster doktor ol ister atölyede işçi. Ekmeğinin peşindesin sakın kocana güvenip de işten çıkma. Suyunu bile kendi almıyor diyorsun çalışmasan seni ezmeye kalkar erkekler ne yazık ki böyle.

İkisinide yürütemiyorsanız birinden birini seçeceksiniz.. Bir kadın iş yerinden çok evine daha çok yakışır bana göre.. Eşiniz anaç bir karakterde görmek istediğinden öyle bir cümle kurmuştur. Çalışmak size daha iyi gelebilir ama bir kadının çalışma koşulları erkeğe göre daha esnek olmalı daha erken gelebilir haftasonu çalışmayabilir bu sayede hem evinin hanımı hem işinin peşinde koşan bir kadın olabilir. Bayanlara iş ortamında her zaman daha çok imtiyaz verilmeli son dakika eve gelip iş yorgunluğunun üstüne apar topar yemeğe girişmemeli çok yıpratıcı. Benim valide de devlet memuruydu istese eve gelir yemeğini yapıp sofrayı kurup ayaklarını havaya dikip kocasını işten bekleyebilirdi ama işte

Kusura bakmayın ama bu düşüncelerinizi destekleyemeyeceğim. Bi kere bir kadın işinden çok evine yakışır ne demek? Süs köpeğinden mi bahsediyoruz burada, her kadın kendi istediği gibi yaşama hakkına sahip olmalıdır bu keşke kadının tercihine bırakılsa. Kadınlara işyerinde imtiyaz da ne demek? Öyle bir dünya olsa bu kadın burada böyle bir konu açmazdı. Hayalgücünüze hayran kaldım. Siz çalışıyor musunuz bir de onu merak ettim. Kadın saat 3:00'te işten çıksın evine gitsin yemeğini yapsın kim istemez? Ama biz eşitlik diye kendimizi yırtarken aynı anda imtiyaz diyerek kendimizi düşüremeyeceğiz kusura bakmayın. Otobüste bir erkeğin bir kadına yer vermesinden bahsetmiyoruz burada. Kadın evde oturursa işyerlerinin kahvehanelerden bir farkı mı kalır? Lütfen şahsi almayın bu yorumlarımı ama valideniz çalışarak kendi parasını kazanarak çok da iyi etmiş. Burda sorun maddiyatta değil, ekonomik özgürlükte. Çalıştığı halde suyunu bile adama kadın götürüyor. Çalışmasa neler ister kim bilir? Kölelik yapmak için mi evleniyoruz. Yapmayın Allah aşkına. Çalışmamamak size göre lüks olabilir ama bu kadının kendi seçimine bırakılmalı. Size çok saygı duyuyorum lütfen yanlış anlamayın.

Tek bildigim sacini ne kadar supurge edersen o kadar degersizlesiyorsun gozlerinde, madalya vermiyorlar asla.
bir bildigim var ki erkekler deger verdikleri kadina para harciyorlar ya da para harcadiklari kadina deger veriyorlar...
eve kesinlikle temizlikci al. Ve kesinlikle ona guvenipte isten cikma. Gun gelir de guvendigin daglara kar yagarsa elinde en azindan kendini kurtaracak bir isin olur.

Bence cok takilmadan yardimci alabilirsin sonucta hayir dememis. Bazen cok irdelememek gerek..

Yeminle çok sinirlendim. Nasıl bir zihniyet bu. Karı gibi ütü yapmak ne demektir yaaa. Karı gibi aşağılıklar yapar zaten ütü. Bunu demeye getirmiş resmen. Bıktık bu erkeklerin bu taş devrinden kalma fikirlerinden. Hizmetçi arıyor bunlar resmen. Hele bir de çoğu kadın hem çalışıyor hem ev işi yapıyor diye örnek veriyorlar ya. Ya mecbur muyuz yapmıyoruz kardeşim. Hem sizi beslemek hem de hizmetinizi görmek için evlenmedik ya.
Ben şu an çalışmıyorum kpss ye çalışıyorum. Hep derim eşime. Bende çalışırken bu evde fazladan bir bardak kaldırmam diye. Haklısın der. Ve ben şu an evde olmama rağmen hep yardım eder. Hele çocuk bakımı işten geldikten sonra onun. Bu çok bilmiş erkeklere işte böyle bazı erkeklerin de kadını insan yerine koyduğunu söyleyin. Allah dağına göre kar verirmiş. Bu şekilde düşünen erkek bana denk gelse hergün birbirimizi yerdik. Allah güç kuvvet en önemlisi sabır versin konu sahibi.

Benım fıkrım kesınlıkle temızlıkcı falan alma yardımcı guvendıgın bır bayanı bul ve aksama kadar yada yarım gun neyse evıde temızler,Yemegınıde yapar sende aksam esınle vakıt gecırırsın ve ev telası olmaz aklında catısmada olmaz yok utu ıdı yok yemektı yok bulasıktı senınle ugrasacak bırseyı kalmaz o 300 u ver bır bayana yarım gunde mısler gıbı her ısını yapar sana da esınle keyıf catmak kalır ben olsam evlılıgıme alısana kadar boyle yapardım ama mutlaka GUVENDIGIN bırı olsun

Biraz yanlış anlaşıldım sanırım kadın kendini nerde mutlu hissederse orda olmalı ama ev bir hanenin içi kadın olursa bir kadın sıcaklığını görürse ince dokunuşlarını yaşarsa yuva olur diye düşünüyorum çalışan hanım arkadaşlarımızı yermek istemedim. İmtiyaz konusunda da yapı olarak erkeklerden daha naifiz özel gün gibi durumlarımızda oluyor hukiki yönden eşit olmaktan daha çok yanayım her şeyin sıkıntısı çekip hem eve hem çocuğuna hem eşine yetişmeye çalışan kadınlarımız da var bunları göz önüne alırsak iş yerinden 1 saat erken çıkmak gibi bir imtiyaz adeletsizlik olarak gelmiyor açıkçası bana. Bu arada benim kayınbabam 45 gün önce vefat etti ve validem pişmanlığını kendi ağzıyla söyledi adamcağız işten gelirdi kendine hazırlar sofrasını oturur yerdi açıkçası ben işten geldikten sonra canım istemezdi mutfakta uğraşmak bi ikram göremedi adamcağız benden dedi , ki işten babamdan 3 saate yakın önce gelirdi nolurdu yapsaydım yani diye pişmanlığını dile getirdi bende çok şaşırmıştım ve kayınbabama üzülmüştüm çünkü çok iyi insandı ve bunun üzerine o akşam bende eşime en sevdiği yemeği yapmıştım. Çalıştığı için bu durumu suistimal eden kadınlarımızda yok deil bunu ifade etmek istemiştim, ayrıca çok saygılısınız teşekkür ederim

maddi imkanının varsa tut mutlaka temizlikçi.
ona da haklısın bitanem, keşke senin istediğin gibi olabilsem, ben sana layık değilim vs. de, duygu sömürüsü yap.
pişman olur.
hiç polemiğe girme 'yok ben çalışıyom da, aman ev hanımı alaydın da vs vs.' çirkinleşmeden hallet.
zamanında çok savaştım bu meseleyle ilgili.
hiç gerek yokmuş.
haklısın hayatım deyip, çağır yardımcıyı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…