- 1 Şubat 2015
- 3.779
- 9.798
- 358
- Konu Sahibi esraylmz03
-
Çok doğru. Ayakta alkışladım.Suyunu bile almayan böyle adamlarla evlenmeyin bence, daha da önemlisi böyle erkekler yetiştirmeyin lütfen, gelecek nesiller bari bişeye benzesin. "Karı gibi ütü yapmak" nasıl bir tabir? Siz nasıl adamlarla evleniyorsunuz farkında mısınız?
Suyunu bile almayan böyle adamlarla evlenmeyin bence, daha da önemlisi böyle erkekler yetiştirmeyin lütfen, gelecek nesiller bari bişeye benzesin. "Karı gibi ütü yapmak" nasıl bir tabir? Siz nasıl adamlarla evleniyorsunuz farkında mısınız?
"Ben neden gömlek ütüleyim ki" diyene "çünkü senin gömleğin de ondan" demek lazım sanırım.At kadar adam bir gömlek ütülemekten acizse yazık, kendi gömleğini ütülemeyi kendi işi olarak görmüyorsa başkalarına yıkma derdindeyse daha da yazık.
Alman adamlar çamaşırıydı bulaşığıydı yemeğiydi her şeyi mızlanmadan yapıyor. Sonra cherry neden yerli malı almak istemiyorsun diyorlar
Ne işimiz var yerli malıyla? Sanki çok matah bişey.At kadar adam bir gömlek ütülemekten acizse yazık, kendi gömleğini ütülemeyi kendi işi olarak görmüyorsa başkalarına yıkma derdindeyse daha da yazık.
Alman adamlar çamaşırıydı bulaşığıydı yemeğiydi her şeyi mızlanmadan yapıyor. Sonra cherry neden yerli malı almak istemiyorsun diyorlar
Ben de bunu anlamıyorum.
Kadın çalışıyor. Erkek çalışıyor.
Yükleri eşit.
Ama kadın ek olarak ev işi yapıyor, evin saçma sapan ve zaman alıcı bir sürü işiyle uğraşıyor. Ve erkekler bunu kolay saniyor.
Evlilik resmen kadına zor. Kadına yük.
Resmen bir erkege bakiyorsun. Evde erkek besliyorsun.
Evlenmemek mi en doğrusu acaba.
Sevgili olarak kalmak... adam sana özenli kalır böylece.
Ama anne olmak ister insan.
Ben evliligimde işlerin fazlasını yapmaya razıyım. Çünkü elim yatkın. Ev arkadaslarima da fedakar bir insandim zaten.herkes böyle değil ya, hemen umudu kesmeyin.
benim evliliğimde bu konular problem değil.
elbette işleri yarı yarıya bölüp yapmıyoruz, bazen bana bazen ona fazla yük biniyor.
bazen ikimiz de resti çekip bir dönem evi kendi haline bırakıyoruz, dışarıda yemek yiyoruz falan.
hayatta konuşup anlaştığın kişiyi bulunca çözülemeyecek problem yokmuş gibi geliyor bir süre sonra.
Ben evliligimde işlerin fazlasını yapmaya razıyım. Çünkü elim yatkın. Ev arkadaslarima da fedakar bir insandim zaten.
Ama bir erkeğin de ben buna mecburmuşum gibi davranıp iş buyurmasina katlanamam. Takdir etmesini beklerim. Etmiyorsa yapmam.
Tabi ikinizde calisan insanlarsiniz sizi cok iyi anlıyorum yoruluyorsunuz ev isleri kolay degil maddi durumunuz cok iyi anladigim kadariyla iyi dusunmussunuz mesala utu temizlik sizlere yemek yapabilecek yardimci bayan alabilirsiniz böylece paraya ihtiyaci olan birinide ekonomiye kazandirmis olursunuz1.5 senelik evliyim Çocuğum yok eşim genelde çok iyi biri çok çalışkandır sosyal canayakın yediğime gezdiğimemaslamkarışmaz benim için çok fedakarlık yapan bi insan bi sorunumuz var aşamıyoruz bunu ben 1 aydır çalışıyorum ve becerikli biri değilim ev işlerine yetişemiyorum ve eşim inanılmaz Dağınık bi insan bu arada eşim benden daha yoğun ama bende yoğunum neyse eşime askım bi kaç ütü var yapar mısın baş edemiyorum dedim ben koskoca bilmem kimim(mesleğini söyledi) oturup karı gibi ütü mü yapıcam dedi çok kırıldım tabi ki sonra konuştum anlattım dedim ütülerimizi kuru temizleme ye verelim dedim bencede askım verelim dedi hem onlar daha guzel ütüler dedi tamm dedim bide15 te bir kadın alalım dedim be kadar fiyatı aylık 300 ediyo dedim sorun değil alalım dedi tamam dedim sonra Bayağı konuştuk eşim hem çalışan hem evine bakan kadınlar olduğunu söyledi tabi ki vardır ama ben çok yoruluyorum ve eşimin durumu çok iyi yani niye yorulayım ki kendi suyunu bile almaz yani kısaca bana fazladan ekstradan bişey yaptığını söyledi çok büyütürmüşüm ben herseyi istersen işten çık beceremiyosan dedi bi kadının evi önceliği eviymiş ve ben şok oldum bu arada eşim çok fakir bi ailede ve ortamda büyümüş küçümsemek için demiyorum olayı anlatmak için diyorum temizlikçi almak bi Lütuf mu yani ben hak etmiyor muyum bunu
bu durumda en az 1.300 tl alıyorsunuz.300 temizlik,100 de atıyorum kuru temizleme verebilrsiniz..eve vermediğinize göre kendiniz için harcayın yani..Yok maaşımdan bahsetmez bile eve bi katkım yok biriktiriyorum sadece ben zaten çok az bi maaşım var
Kiz sen de diyemedin mi ben de kosssskoca falancanin karisiyim temizlik mi yapcam utu mu yapcam diye aaah ahHiç bişey demedim sonra kırıldığımı anlattım askım ben boleyim ev işinden nefret ederim dedi en iyisi kadın almak madem yapamıyorsan dedi ama ole bi dedi ki sanki bana çok ayrıcalık tanıyormuş gibi dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?