Eşimle aynı evde yaşamak işkence gibi

Merhaba,

Daha onceki konumdan beni hatırlayanlar olabilir. Olmayanlar için özet geçeyim. Yanlış bir insanla yanlış bir evlilik yaptım, düğün zamanı ve düğünden sonra bana hakaretler küfürler bagirmalar, beni ve ailemi hazırlıklarla yalnız bırakıp, umursamamalar, dugunden sonra altın peşine düşmeler... şuan boşanmayı planlıyorum fakat benim için en iyi vakti beklemek zorundayım. Çalışıyorum ayrıca okuyorum sınavlarım var.

Ama bu süreç bana işkence gibi geliyor. Aynı yatakta uyumak bile kabus gibi. Cinsel hayatımız zaten yok asla dokundurtmuyorum kendime son bir iki aydır. Kendi uyku sırasında yanaşıyor ama okadar rahatsız oluyorum ki. En son beraber olduğumuzda midem bulanmisti. Kendimi çok kötü hissetmiştim. Şuan aynı yatakta uyumak bile çok zor geliyor. İşten eve geliyor surat 5 karış, sabah uyanıyor surat 5 karış, saçma sapan yersiz iniş çıkışları var. Adam negatiflik abidesi. Bir karıcım der bir saçma sapan birseye sinirlenir, sagi solu yok. Hiç bir sorumluluk almıyor tam anlamıyla, işi dışında. Plan program yok ben demesem ne çöp atar ne fatura öder. Ona her baktığımda bana ve aileme düğün zamanı ve sonraki yaşattıkları ve küfürleri aklıma geliyor iyice tiksiniyorum.

Eşimi zaten artık sevmiyorum yeterince gıcık aldım ama bu süreçte daha da gıcık almaya başladım. Ne yaparsa yapsın ters geliyor. Bi kötülük yapmıyor ama onu görmek bile beni rahatsız ediyor. Evdeki varlığına katlanamiyorum. Birkaç ayım kaldı sabrediyorum, biran önce ayrılsam da gitse bu evden diyorum. Ne olur ne olmaz diye doğum kontrol hapı içiyorum. Okadar bunaldım ki iş-ev döngüsünden kilo aldım ve çok mutsuzum. Hayatımda ilk defa bir doğum günümü pastasız ve mumsuz geçirdim. . Moralim biraz bozuk, paylaşmak istedim.... Biliyorum bunlar dert bile değil ama sadece paylaşmak istedim. Gurbetteyim ve pek arkadaşım yok işten okuldan ve evden başka hayatım yok buara. Allahıma çok şükür sağlıklıyım, kariyer sahibiyim, annem babam hayatta ve sağlıklı. Daha ne isterim ki. 🙏

Ben sadece belki benim yaşadıklarımı yaşayan vardır belki biraz güç alırım hemcinslerimden birseyler paylaşırım içim biraz olsun rahatlar diye düşündüm. Gurbette yalnızlık zor ne yazıkki.

Var mı aynı durumda olan? Siz neler yapıyorsunuz.. Nasıl başa çıkıyorsunuz içinde yaşadığınız karanlıkla?

Sevgiler herkese.
Benzeri ni yaşadım hemen kapıyı çekip çıktım bir gün bile agız kokusu nu çekmedim

Kişi kendinden bilir işi. Kalıbınızı boşa harcamayın böyle şeyler için.
Size ne???
Istediğim yorumu yazarım.
Size mi icazet vereceğim?

Haddi aşan yorumlar yapmayın..

Yazdiklariniza kelimesi kelimesine katiliyorum, ozellikle de uyelerle ilgili kisma.

Sabret konu sahibi, sabret. Ama cidden esine de bu sirada isinmayi denemeyi dusunmek ister miydin? Tabi ki zorla olmaz da, belki bu sureci biraz yumusatirdi.

Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş misali..
Tabi ki çoğunluk ulaşamayacağı için tepki gösteriyor.
Sonuçta dünyadaki en iyi ülkeden bahsediyoruz. Öyle bizdeki gibi herkese bir anda oturma izni ve vatandaşlık verilmiyor. Insanoğlu önce kendini düşünür. O ülkede yaşama hakkı olacaksa neden bunu kullanmasin ki ? Burada mantık evliliğini savunanları da suçlayalım o zaman. Adamı sevmiyor hiçbir duygusu yok. Sırf adamın statüsü parası var diye evlilik yapıyor. Eee o daha kötü bence.. Burada zaten o ülkeye kendi çabasıyla gitmiş. Sadece orada kalmaya çalışıyor. Ki bence eşine de duygusu varmış. Adam hanzoluğu ile onu bitirmiş. Bari oturum izni alsın.

Bu vatandaslik olayi sanirim kisiye bagli. Bir tanidigim, 1 yil sonra suresiz aldi, 5 yil sonra da vatandaslik. Paralelde, bir baskasina sadece 3 yillik oturum verip gonderiyorlar, sonra yine 3 yil. Ve de asla nedenini nicinini soylemiyorlar.
Benim arkadaşımın abisi Master için gitmişti. Orada Hollandalı bir kadınla tanıştı masterda. Evlendi. Sanırım okumak için gidip kalmaya karar verdiği için 8 yılda aldı. Yoksa okul bitince 2 yıla dönmeliydi. Ondan zorladilar. Artık vatandaş. Ama türk vatandaşlığından çıkmak zorunda kaldı. Yoksa vermiyorlardı. Artık çift vatandaşlık yok. Kuzey avrupa ülkeleri vatandaşı olmak istiyorsan vatandaşlığından çıkacaksın..

Ilk konunuzda ben sizi haklı görüyordum kesinlikle ama sizinde geçinmeye en bastan beri gönlünuz yok bence direk bu adamla oturum izni icin evlenmişsiniz. Kendinizede adamın hayatinada hatta en çok onun hayatına yazık etmişsiniz . Bu kadar sert agresif cevaplar vermek yerine biraz empati yapsanız ve sakin bir şekilde ozelestiri yapsanız sanki biseyler daha iyiye gider gibi . Yani aslında ana problem siz iyiye gitsin istemiyorsunuz nedense affetmemek olumsuzluk çıkarmak üzere kendinizi kodlamis gibisiniz ve bu dahada hayatınızı kötü etkiliyor su an bence . Ben aldatma şiddet su bu olmadan da boşanma taraftarıyım açıkçası çünkü saygı sevgi eksikligide boşanma sebebidir kesinlikle . Ve sizde boşanın zaten ama sizde kısa süre icin bile hicbir düzeltme adımı yok keskin sert ve yanlış davraniyorsunuz sonrada eşinizi de çok kötü olmakla sucluyorsunuz ama bence kusura bakmayın ikinizde esit kötülükte eşit agresifliktesiniz. Biraz daha yapıcı olsanız en azından madem adamı kullanmak niyetiniz oturum alana kadar kendinize ve eşinize saygılı bir ortam oluşturun . Çünkü cidden sizde de çok ciddi hatalar var kabul etmek istemesenizde. Umarım daha güzel olur herşey
Nedense benimde içimden sizin yazdıklarınızı yazasım geldi.konu sahibi baştan adamın nasıl biri olduğunu çözmüş ve sırf orada kalmak için adamı kullanmış gibi geldi...
Eşine hiç bir şekilde adım atmıyor.adamda bu soğukluğu görünce arada patlıyor galiba...

Siz oturum alabilmek için her şeyi yapabilirsiniz , başkalarının adına konuşmayın.
Sizin adınıza mı konuştum?
Size ne yahu?
Bu arada siz benim ne yapıp ne yapmayacağıma dair fikir yurutmeyin isterseniz. Sinirleniyorum bu gidişle moderatore şikayet edeceğim.
Bilerek beni polemiğe çekiyorsunuz.
Ben genelleme yaptim. Isteyen üstüne alınır isteyen alınmaz.
Sizde alındığınıza göre ki bu kadar üye var sırf siz alındınız bir hazımsızlık var belli..
:KK76:

Son düzenleme:
Burada size kızan ne kadar üye var ise kalıbımı basarım bu imkan onlara verilse oranın vatandaşı olmak için böyle bir adama 5 yıl 10 yıl katlanırdı.
Sizin adınıza mı konuştum?
Size ne yahu?
Bu arada siz benim ne yapıp ne yapmayacağıma dair fikir yurutmeyin isterseniz. Sinirleniyorum bu gidişle moderatore şikayet edeceğim.
Bilerek beni polemiğe çekiyorsunuz.
Ben genelleme yaptim. Isteyen üstüne alınır isteyen alınmaz.
Sizde alındığınıza göre ki bu kadar üye var sırf siz alındınız bir hazımsızlık var belli..
:KK76:

Siz genelleme yapmış olmuyorsunuz böyle, "burada size kızan ne kadar üye varsa "demek kızan herkesi itham etmektir. Oturum almak için evliliğini kullandığını düşününen üyelerden biri de ben olduğum için size gereken cevabı verme hakkım oluyor. Başkalarının adına konuşmak yerine ,ben de seninle aynı şeyi yapardım diye kendinizi örnek verin doğru olanı bu çünkü.

Siz genelleme yapmış olmuyorsunuz böyle, "burada size kızan ne kadar üye varsa "demek kızan herkesi itham etmektir. Oturum almak için evliliğini kullandığını düşününen üyelerden biri de ben olduğum için size gereken cevabı verme hakkım oluyor. Başkalarının adına konuşmak yerine ,ben de seninle aynı şeyi yapardım diye kendinizi örnek verin doğru olanı bu çünkü.

Bravo:KK9: kişi kendinden bilir işi demişler

Biz kadınlara kendi ayakları üzerinde durmayı kendine saygı duymayı tavsiye ediyoruz, hemcinslerim beni anlamadı oluyor

Neymiş Norveç vatandaşlığı için formalite icabı evlilik yapılır diyen kendini ileri görüşlü zannediyor ne kadar sığ bir düşünce

katiliyorum

Konu sahibesi ac degil, acikta degil, meslegi var. zaten okulu var o yuzden okulu bitene kadar bir yere gondermezler. isi gucu de varmis, zaten calisma izni var.

Geri gonderseler bile dunyanin sonu degil ya, yurtdisi deneyimi var mutlaka iyi bir is bulur. Tiksindigin adamla zorla ite kaka yataga girmek gibi mide bulandirici bir hayati cekmek Istanbul'a donmekten daha mi kotu yani?? Evet ekonomi harika degil ama insanin kendi haysiyetini harcayacak duruma getirecek kadar da kotu degil sonucta kaldi ki konu sahibesi is bulur. Degmez bence de

Kişi kendinden bilir işi. Kalıbınızı boşa harcamayın böyle şeyler için.

Siz oturum alabilmek için her şeyi yapabilirsiniz , başkalarının adına konuşmayın.
Evet gereken cevabı muhteşem(!) ama inanılmaz güzel (!) Usluplarla verdiniz. Bakın ilk mesajları da alıntıladım. Konu sahibi çok iyi yapmış. Inşallah Norveçte imrenilesi bir hayatı olur.

Bana böyle yazmasaydınız Bende güzel güzel genelleme yaptığımı açıklardım.
Bu forumda beni bilen bilir. 9 yıldır buradayım. En takıldığım olay üsluptur. Böyle hadsiz yukarıdan beni tanımadan ahkam kesen yorumlara hiç gelemem. Hanımefendi cevap da vermem.
Son yorumda üslubu düzeltmiş olmanız çok geç benim için.

Diyeceğiniz dediniz artik bana yazmayın. Size cevap yazmak istemiyorum.

Anladim kendi çabanızla gittiniz.
Ama Norveç dünyada en zor ömür boyu oturum izni veren ülke. Benim yakın bir arkadaşımın abisi Hollanda'da bir Hollandalı kadınla evlendi. 2 çocuğu var. Buna rağmen Hollanda 8 yılda vatandaşlığı verdi. Her yıl 2 kere habersiz eve gelip denetlediler. Yani bizdeki gibi evlendin hop diye vatandaşlık alamıyorsun. Ciddi denetlemeler var.

Bu denetlemelerin nedeni; onlara göre biz gelişmemiş bir coğrafyadan gelen insanlarız. Ve dünyada orta doğudan surekli kişiler kaçmaya çalışıyor. Ki Norveç dünyanın sosyal devletinde zirve ülkesi. Mükemmel bir ülke. Burada size kızan ne kadar üye var ise kalıbımı basarım bu imkan onlara verilse oranın vatandaşı olmak için böyle bir adama 5 yıl 10 yıl katlanırdı.

Eşiniz tahminen yıllar önce oraya ailesi gitmiş bir gurbetçi. Tahminen eğitimi sizin kadar yok. Kültürü desen geleneksel kalmış ailesinin kültürü. Kendini geliştirdiğini sanmıyorum. O yüzden uyuşamıyorsunuz.

Benim bildiğim vatandaşlığı Norveçte almak çok zor. En azından ömür boyu oturum izni alana kadar eşinizle kalın. Ama iyi davranın. Aynı yatağı paylaşın. Böyle kavga gürültü ne kadar gidecek?

Evet vatandaşlık için evlenmişsiniz. Bu belli..
Ama size kızamıyorum. Elinizde dünyanın en iyi ülkesinde kalma imkanı var iken değerlendirmek istemişsiniz. Olabilir. Kaotik ve çok sorunları olan bir ülkede 32 yıldır yaşıyorum. Ülke giderek kaos çukuruna battı. Ve batmaya devam ediyor. Norveç gibi bir ülkeyi görüp; orada uygar bir toplumda yaşayıp; oradan inanılmaz kaotik bir yere dönmeyi asla istemezdim. Ben Norveç gibi bir ülkeyi görmediğim halde bu ortama zor katlanıyorum.
Siz o ülkenin tüm güzelliklerini yaşadınız. Artık burada zor yaparsınız.

O yüzden tavsiyem orada kalın.

Norveç bu fedakarlığa değer. Başka ülke olsa bunu yazmazdım. Amerika olsa değmez derdim. Eşinize de bir şans verin. Belki sizin onu sevmediğinizi hissediyor tüm agresifliği ondandır. Bir deneyin bir şey kaybetmezsiniz.

Başkaları adına genelde konuşur musunuz? Yoksa mizacınız mıdır bu?
Çok ilginç bir düşünce stiliniz var doğrusu. Burada konu sahibine kızan kişilerin aynı durumda olsa 5-10 sene katlanacağı yargısına nasıl vardınız? Kendinizden mi yola çıktınız?

Zira, başka türlü genelleme yapmak mümkün değil. Sevmediğini ve aynı evde yaşamanın eziyet olduğunu söyleyen birine, sırf vatandaşlığı alması için aynı yatakta yatmasını tavsiye edecek kadar gözü dönen sizsiniz gerçi. Kendinizden mi yola çıkıp 5-10 sene katlanır size kızanlar dediniz?

Herkesin etik ve ahlak değerleri farklıdır. Sevmediği ve neredeyse iğrendiği biriyle sırf vatandaşlığı alabilmesi için aynı yatakta yatmalarını önermek benim etik değerlerime uyan bir öneri değil.

Vatandaşlık için çok gözü dönenler varsa zaten sırf yurtdışında yaşamak için parayla evlilik yapabilir ya da yaşlı birisiyle de evlenebilir. Bu konudaki evlilikten de pek farkı olmaz diye düşünüyorum. Kaldı ki herkesin ahlaki değerleri farklıdır.

O yüzden bence, konu sahibini haklı ya da haksız bulurken diğer cevap yazanları da yargılamanız komik olmuş.

F Fitgirl30 Bütün yorumları görüyorsunuz.
Ben olsam bu yorumlardan sonra eşimle aramı düzeltmek için terapiye başlardım. Cinsel terapiste de giderdim. Oturum iznini de alirdim. Aram duzeldikten, düzen oturduktan ama aramız ciddi iyi olduktan 2 yıl sonra da çocuk sahibi olurdum.
Zaten o zamana da Norveç vatandaşlığı gelirdi..

Daha ne olsun..:halay::KK71::KK66:

Sevgili Mune Mune bana ciddi yüklenme var.
Sırf polemik olup ban yememek için artık cevap vermemeyi seçiyorum.
Ama üslubu bozuk olanları sana şikayet edeceğim.
Bir bakabilir misin?

Teşekkür ediyorum..

Başkaları adına genelde konuşur musunuz? Yoksa mizacınız mıdır bu?
Kendinizden mi yola çıktınız?

Zira, başka türlü genelleme yapmak mümkün değil. Sevmediğini ve aynı evde yaşamanın eziyet olduğunu söyleyen birine, sırf vatandaşlığı alması için aynı yatakta yatmasını tavsiye edecek kadar gözü dönen sizsiniz gerçi. Kendinizden mi yola çıkıp 5-10 sene katlanır size kızanlar dediniz?
Mune Mune bana hakaret var. Bakar mısın?
Bir okur musun?
Etikten ahlaktan bahsedip bana "gözü dönen" sıfatını yakıştırmış.
Yönetici olarak sana havale ediyorum.

Back
X