- 16 Eylül 2017
- 7.732
- 14.003
- 248
- 29
Hayır tabiiki ayıp 2 kisi arasında ne yasanırsa aranızda kalmalı. İkinizinde mesleği iyi bir yardımcı tutsanız ? Sabah gelip akşam gider.Bir de bu durumu ailesiyle paylaşmalı mıyım? Eşimle mutlu olmayınca onları da ziyaret etmek çok muhabbete girmek istemiyorum. Canım istemiyor
Karı koca ilişkisi herkeste farklılık gösterebilir fakat benimde ikiz bebeklerim oldu yaklasik 1 bucuk aydir ayri yatiyiruz ben çocukların odasinda esik yatak odasibda ve esim fabrikada varduyali calosiyor en azindan gece evde ben sırf eşim uyanıp rahatsız olmasın diye çocukların yanında yatıyorum çogu annede böyle yapıyor ayrı yatmak ayıp değil yoğun çalışan biri için gece uykusu önemli he tatil günlerinde size yardımcı olmuyorsa ona birşey diyemem ama diğer günler için esinize hak veriyorm bide babalar bebeklerin ağlamasına dayanamazBebeğim 3 aylık oldu, eşim diş hekimi ben de doktorum. Yoğun bir işi var sürekli ayakta kalıyor ve eğilerek çalışıyor. Gün sonunda sürekli eve mutsuz gelirdi zaten. Evliliğimizin 3.ayında hamile kaldım, cinsellik için yanıp tutuşan biri değildi zaten ama gebelikten itibaren benim de hoş görümle azaldı. Sürekli yakınır şikayet eder, çalıştığı kliniğe kğçük bir yüzdelikle ortak oldu ve borçlandı, borç ödediği için depresyona girdiğini söyleyip duruyor. Her zaman telefonuyla daha ilgili bir eşti. Balayımızdaki fotoğraflarımızda bile elinde sürekli telefon var, o zamanlar çok dikkatimi çekmezdi ama dönüp bakınca telefonuyla yapışık ikiz gibi. Evliliğimin 1.ayından sonra ufak tefek iletişim problemlerimiz başladı. Hamile kalmayı çok çabuk istemiyordum ancak eşim çok istiyor diye korunmayı bıraktığım ay gebe kaldım.
şuanda bebeğim geceleri sık uyanıyor kolil ve sor bir bebek gündüzleri de uyumaz doğru düzgün. Bir uyuması enfazla yarım saat sürer. Bedenen yorulmuş durumdayım zaten. Bir de eşim çok sık uyanıyor uyuyamıyorum diye ayrı yatmaya başladı ve sanırım kolayına geldiği için alışkanlık haline getirdi. Benim zorlamamla birlikte uyuduğumuz birkç haftanın sonunda hasta oldu ve yorgunlıktan hasta olduğunusöylüyor. Dayanıksız bir insan. Geçtiğimiz günlerde çok uykusuz yorgun bir de eşinden ilgi görmeyen biri olarak patladım. Ne evde yardımcı ne çocuk konusunda. Hayatı sadece işe gidip gelmek olarak görüyor. Ben çok ağır şeyler söyledim, biraz korktu ayrılmaktan aile terapistine gidelim dedi, birkaç gün sonra hastalandı ve mecburen ayrı yatmaya başladık yine. Dün akşam iyileştiği halde neden hala ayrı yatıyorsun dedim, cevap vermedi, “biliyorsun” der gibiydi. Evet biliyorum yoruluyorsun ama tek sebep bu olarak göremiyorum. Eşimdengitgide soğuyorum, eve geldiğinde kanepede ayaklarını uzatıyor elinde telefon, ben evde pervane misali, mutfağa gelip yardımlık bir şey var mı diye soran yok, rezene demleyeceğim mesela dur sen otur ben demliyim diyerek güle oynaya benim için bir şey yaptığı yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Oğlum anne yanı beşikte ben koskoca yatakta tek. Bir tek pazar çalışmıyor, cumartesi akşamdan gelip yanımda yatıyor. Artık onu bile istemiyorum. Bana çok ayıpgeliyor.Cinsellik konusunda da bitik bir durumdayız. Ben doğumdan sonra zateneskisi gibi haz da almıyorum toplamda lohusalıktan sonra 2-3 kez onda da benim isteğim ön plandaydı. Ne durumdayım diye biraz da merakımdan istediğim bir şeydi.Bir kaçgün düzel sonra yine aynı. Ne yapmam lazım gerçekten ayrılmam mı gerekiyor? 2-3 ay sonra ben de çalışmaya başlayınca ne olacak?
Sabahın köründe işe gittiği falan yok mesaisi saat 10:00’da başlıyor. Evet bütün gün yoruluyor çalışıyor ancak ben de eskiden acil serviste çalışıyordum gece gündüz nöbete sonra 24 saat. Sabahın köründe işe gitmek yine aynı sabahın köründe işten gelmek nasıl bir duygudur çok iyi bilirim bu konuda kesinlikle empati yapmadığımı düşünmüyorum ancak bu çocuğu tek başıma yapmadımNeden tek başıma büyütmek zorundayım evet gece emzirmek için kalkıyorum evet onunda uykusu bölünüyor Ben de uykusuz kaldığında daha sinirli duygusal açıdan daha hassas oluyorum. Kaldıki her insan hemen hemen böyledir gündüz evde pijamayla takılmıyorum sabahtan akşama kadar bebeğimle ilgileniyorum Gün boyunca toplamda en fazla 1- 2 saat uyuyor Emin olun ki ben ondan daha fazla yoruluyorum. Sabahtan akşama kadar bir tek bebeğim var peki ben kiminle sosyalleşEceğim Bebeğim henüz küçük çok fazla dışarı çıkıp gezme imkanım da yok akşam eve geldiğinde zaten bebeğim çoğunlukla uyumuş oluyor Bir kadını mutlu etmek ne kadar zor olabilir ki bu kadar yorgun ve uykusuzken gün sonunda ben mutfağı Toparlarken ayaklarını uzatıp televizyon karşısında elinde telefonla vakit geçirmesi Ben bütün gün keyif çatmıyorum 2 dakika mutfağa gelip hayatım bir şey lazım mı demekten korkuyor sırf ona bir iş çıkar diye bu evde yalnız yaşamıyorum bu bebeği tek başıma yapmadım ve sorumluluklarımı paylaşmasını bekliyorumçok mu normal Ben bütün gün keyif çatmıyorum 2 dakika mutfağa gelip hayatım bir şey lazım mı demekten korkuyor sırf ona bir iş çıkar diye hızlıca ortalığı toparlayıp ben de bir an önce yatmaya bakıyorum çünkü gece defalarca uyanıyorum ve çok yoruluyorum bu evde yalnız yaşamıyorum bu bebeği tek başıma yapmadım ve sorumluluklarını paylaşmasını bekliyorum . Hayatta en çok istediğim şey saz çalmaktı dedi. Biraz mutlu olur diye doğum gününde saz aldım, kursuna gitmeye başladı. O saz kursunda ben evde bebekle.... hadi mutlu olsun halı saha maçında.... hadi mutlu olsun arkadaşıyla yemekte.... peki ben?? Eve gelir nasılsın nasıl geçti, of çok yorgunum elde telefon tv karşısında. Böyle hayat mı geçer? Ben kenarda belki iki laf ederiz modunda.Evlilik oturmamis hemen bebek olmasa daha iyiydi.Cinsellikte bir istikrar sağlanırdı, kişiler birbiriyle uyumaya alışırdı malum bekarken çok rahat uyuyoruz. Gebelik zor zaten ustune doğum..Yogun calisan bir eş hele de işte sorun varsa uykusunu almak istemis olabilir sonucta surekli bebegi emzireceksiniz eşiniz de surekli uyanacak ve sabah nasil işe gidecek empati yapın. Gercekten sabahin köründe uyanıp da hazırlanıp yollara düşmekle evde pijamayla takilmak ayni sey değil.
Bence açıkça konuşun ve baskı da yapmayın. Zamana bırakın çocuğunuzun daha cok zorlu gunleri olacak diş ,hastalik donemleri vb.yardimci alma sansiniz varsa temizlik ve yemek için alın mutlaka,uyku duzeni oluşturmaya da çalışın. Esinizden bazen ufak yardımlar isteyin.Kendiliginden isten gelip size bitki çayı yapacak erkek yok zaten.Soyleyin.Uzanip tv izlemesi ve telefonuna bakmasi normal degil mi adam işten gelmiş ,herkesin evinde benzer manzaralar var hepimiz boşanalım o zaman.
Bebek ağlamasına ben de dayanamıyorum valla babalıkla ne alakası var? Uykumun içinde eşim dokunsa uyansam çıldıracak gibi oluyorum. Uyku sadece onların ihtiyacı değil ki anneler de bütün gün evde uyumuyorKarı koca ilişkisi herkeste farklılık gösterebilir fakat benimde ikiz bebeklerim oldu yaklasik 1 bucuk aydir ayri yatiyiruz ben çocukların odasinda esik yatak odasibda ve esim fabrikada varduyali calosiyor en azindan gece evde ben sırf eşim uyanıp rahatsız olmasın diye çocukların yanında yatıyorum çogu annede böyle yapıyor ayrı yatmak ayıp değil yoğun çalışan biri için gece uykusu önemli he tatil günlerinde size yardımcı olmuyorsa ona birşey diyemem ama diğer günler için esinize hak veriyorm bide babalar bebeklerin ağlamasına dayanamaz
Erkekler için bu böyle değil işte malesef biz anneyiz bebeklerimize babadan bile daha düşkünüz yani kötü bir şey de yazmak istemiyorum canım ama bizim çocuk üstünde gorevimiz daha fazla tabiki babada yardımcı olmalı tabiki bir işin ucundan tutmalı onlara lafim yok ama.ayri yatma konusunda adamlar haklı kalksa zaten nabicak emziren sen duyuran sen altını alan sen gece uykusunu uyusun ben kendim ayırdım yatakları buna ck takilmayin ama diğer mevzular için arkanizdayom tabiki yardımcı olmalı bazı durumlardaBebek ağlamasına ben de dayanamıyorum valla babalıkla ne alakası var? Uykumun içinde eşim dokunsa uyansam çıldıracak gibi oluyorum. Uyku sadece onların ihtiyacı değil ki anneler de bütün gün evde uyumuyorsonuçta çayını kahvesini sıcak içemeyen bir canlıdan söz ediyoruz hangi iş o kadar ağır olabilir bilmiyorum...
Emzirme dışında neden her şeyi ben yapayım altını almayı beceremez mi Veya piş pişlemeye Gücü yetmiyor mu bu çocuk sabah beşten sonra piş pişlemeden doğru dürüst uyumayan bir çocuk bir sabah Hadi bu pazar sabah olsun işe gitmeyecek nasılsa ben piş pişleyeyim Sen de biraz uyu demesi çok mu zorErkekler için bu böyle değil işte malesef biz anneyiz bebeklerimize babadan bile daha düşkünüz yani kötü bir şey de yazmak istemiyorum canım ama bizim çocuk üstünde gorevimiz daha fazla tabiki babada yardımcı olmalı tabiki bir işin ucundan tutmalı onlara lafim yok ama.ayri yatma konusunda adamlar haklı kalksa zaten nabicak emziren sen duyuran sen altını alan sen gece uykusunu uyusun ben kendim ayırdım yatakları buna ck takilmayin ama diğer mevzular için arkanizdayom tabiki yardımcı olmalı bazı durumlarda
Benim bebeklerim ikizdi ve 7 ay kadar evde kaldim onlarla ama biz ikiz bebekle 4 .ay tatile gittik.15 gunluklerken gezdik dolaştık yani eve hapsolmanizin anlami yok hava alın gezin tozun çıkın. Esinizle tekrar konuşun. Herkesin ölçütu farklı iliski anlayışı farklı ama bu sebepten de bebek babasız büyüsün boşanın mi diyelim size o zaman hamile kalmasaydınız bilerek .Adam sonradan degismemis ki ben buyum demis zaten davranislariyla size.Sabahın köründe işe gittiği falan yok mesaisi saat 10:00’da başlıyor. Evet bütün gün yoruluyor çalışıyor ancak ben de eskiden acil serviste çalışıyordum gece gündüz nöbete sonra 24 saat. Sabahın köründe işe gitmek yine aynı sabahın köründe işten gelmek nasıl bir duygudur çok iyi bilirim bu konuda kesinlikle empati yapmadığımı düşünmüyorum ancak bu çocuğu tek başıma yapmadımNeden tek başıma büyütmek zorundayım evet gece emzirmek için kalkıyorum evet onunda uykusu bölünüyor Ben de uykusuz kaldığında daha sinirli duygusal açıdan daha hassas oluyorum. Kaldıki her insan hemen hemen böyledir gündüz evde pijamayla takılmıyorum sabahtan akşama kadar bebeğimle ilgileniyorum Gün boyunca toplamda en fazla 1- 2 saat uyuyor Emin olun ki ben ondan daha fazla yoruluyorum. Sabahtan akşama kadar bir tek bebeğim var peki ben kiminle sosyalleşEceğim Bebeğim henüz küçük çok fazla dışarı çıkıp gezme imkanım da yok akşam eve geldiğinde zaten bebeğim çoğunlukla uyumuş oluyor Bir kadını mutlu etmek ne kadar zor olabilir ki bu kadar yorgun ve uykusuzken gün sonunda ben mutfağı Toparlarken ayaklarını uzatıp televizyon karşısında elinde telefonla vakit geçirmesi Ben bütün gün keyif çatmıyorum 2 dakika mutfağa gelip hayatım bir şey lazım mı demekten korkuyor sırf ona bir iş çıkar diye bu evde yalnız yaşamıyorum bu bebeği tek başıma yapmadım ve sorumluluklarımı paylaşmasını bekliyorumçok mu normal Ben bütün gün keyif çatmıyorum 2 dakika mutfağa gelip hayatım bir şey lazım mı demekten korkuyor sırf ona bir iş çıkar diye hızlıca ortalığı toparlayıp ben de bir an önce yatmaya bakıyorum çünkü gece defalarca uyanıyorum ve çok yoruluyorum bu evde yalnız yaşamıyorum bu bebeği tek başıma yapmadım ve sorumluluklarını paylaşmasını bekliyorum . Hayatta en çok istediğim şey saz çalmaktı dedi. Biraz mutlu olur diye doğum gününde saz aldım, kursuna gitmeye başladı. O saz kursunda ben evde bebekle.... hadi mutlu olsun halı saha maçında.... hadi mutlu olsun arkadaşıyla yemekte.... peki ben?? Eve gelir nasılsın nasıl geçti, of çok yorgunum elde telefon tv karşısında. Böyle hayat mı geçer? Ben kenarda belki iki laf ederiz modunda.
Aile terapisi de şöyle önce kendisi teklif etti sonra aramız biraz düzelince yine aynı şeyleri yapmaya devam ediyor aile terapisine bile gitmeye halim kalmadı inancımı kaybettim galiba gerçekten çaba sarf etmek isteyen kendisi aile terapistini bulurdu. zaten kendisi teklif etti Ama Şuan lafını bile açmıyor. Yine onu da ben bulacağım... Yine çaba göstereceğim ama inancım kalmamış defalarca aynı şeylerden şikayet ettiğim halde düzelme gibi bir çabası olmayan biri neden ve nasıl düzelsin ki... bilemiyorum...
Ben hiç böyle düşünmüyorum böyle de yapmadım, ben emzirdiysem eşim altını açtı. Yeri geldi çok yorgunsam sağıp biberona koydum o verdi. Sonradan mamaya başlayınca daha kolaydı.Erkekler için bu böyle değil işte malesef biz anneyiz bebeklerimize babadan bile daha düşkünüz yani kötü bir şey de yazmak istemiyorum canım ama bizim çocuk üstünde gorevimiz daha fazla tabiki babada yardımcı olmalı tabiki bir işin ucundan tutmalı onlara lafim yok ama.ayri yatma konusunda adamlar haklı kalksa zaten nabicak emziren sen duyuran sen altını alan sen gece uykusunu uyusun ben kendim ayırdım yatakları buna ck takilmayin ama diğer mevzular için arkanizdayom tabiki yardımcı olmalı bazı durumlarda
Ikinizde valisiyorsaniz evet ama biri calisiyorsa hayir.Ben hiç böyle düşünmüyorum böyle de yapmadım, ben emzirdiysem eşim altını açtı. Yeri geldi çok yorgunsam sağıp biberona koydum o verdi. Sonradan mamaya başlayınca daha kolaydı.
Artık bir yaşında bazı günler ben hiç kalkmıyorum bazı günler o hiç kalkmıyor.
Çok zor değil arada bir gün sen uyu ben bakayım demek.
Olumlu yorum yaptığınız için değil siz dördüncü ayda ikiz bebeklerinizle birlikte tatile gidebilecek enerjiyi kendinde bulan bir eşle evlisiniz Ama haklısınız adam baştan beri ben buyum dedi hareketleriyle ama işte o anki davranışlarına bahaneler üretip işte bu yüzden böyleyim işte klinikte çok yoruldum işte canım şuna sıkkın diyerek geçiren bir adam Hadi ya bu pazarda kahvaltımızı Şöyle bir deniz kenarında yapalım dediğimde bile sen bütün hafta pazar gününü bekliyorum uyumak için deyip 2.03’e kadar uyuyan bir adamdan bahsediyorum pazar kahvaltılarımın çoğunu hamileyken bile tek başıma yaptımBenim bebeklerim ikizdi ve 7 ay kadar evde kaldim onlarla ama biz ikiz bebekle 4 .ay tatile gittik.15 gunluklerken gezdik dolaştık yani eve hapsolmanizin anlami yok hava alın gezin tozun çıkın. Esinizle tekrar konuşun. Herkesin ölçütu farklı iliski anlayışı farklı ama bu sebepten de bebek babasız büyüsün boşanın mi diyelim size o zaman hamile kalmasaydınız bilerek .Adam sonradan degismemis ki ben buyum demis zaten davranislariyla size.
Yorumlari okudum çoğu yorum boşan ne çocuğu çekilir mi eşin tedavi olsun gibi sıradan
sanki hepsinin evliligi bulutlarin üstünde hepsinin kocası buket buket cicekle sürprizle eve giriş yapiyor hepsi sorsan gün icinde aşk mesaji alıyor aksam da sofrada mumlar yemek ardindan kocalarının masaj ve kahve servisi bu sebeple bosanmiyorlar size boşanın diyen arkadaşlar. Ben de boşanın diyeyim de mutlu olun yapıcı yorum yapmak boşuna olmuş.
Evlendiğimizde ilk aylar evliliğe alışamadım vs diyerek de salonda uyuyakalırdı, yatağa gelmezdi ben sonra yatıcam derdi, sonra bir bakardım ayrı ayrı yerlerde uyanmışız. Şimdi de dinlenemiyorum diyor gelmiyor ama bir de geriye kalan işgisizliği var defalarca konuşmama rağmen değişmiyor. En son 2 dir kavga ediyoeuz bir kaç gğn dğzeliyor sonra yine aynı. Benim zorumla yatağıma gelen bir eş istemiyorum. Evliliğimde hep itici güç ben oldum, bir yerlere gitmek konusunda gezmek konusunda şakalaşmak ilgi ve sevgi göstermek konusunda bile ben hep eşimin peşinde dolandım. Hep depresyonda hep yorgun. Cuma geceleri 00:00-01:00 halı saha maçına bile gidemiyorum artık diye geçen akşam hayıflanıyordu bir de . Sinirlerimi alt üst ediyor. Benim hayatım değişti, çocuk sorumluluğu başka bir şeymiş dedim, arkadaşlarıyla görğşemediğinden şikayet ediyor. Ben ne yapayım peki? Ben de çalışmaya başlayınca ne olacak
Ben benim yaşadığım doğru, herkes için mutlak ve kesin doğru demedim ki zaten. İletişimi kuvvetli olan evliliklerde bu sorun yaratmaz dedim. Bebeğiniz beşiğinde uyuyordur, gecede zibilyon kere emmeye kalkmıyordur ya da kalkıyordur ama her seferinde bebeğinizin yanına gitmek sizin için sorun değildir, e ayrı yatmayın tabi ki o zaman. Ne diye durduk yere düzen bozasınız ki?Bana göre sizinki de sorun zaten. Size iyi gelen, normal gelen bana gelmedi. Çocuk beşiğinde uyuyabilir ne diye yatağa alacaksın? Ben yatağın içinde eşime sarılıp uyumadan rahat edemem. Koluma yapıştığın için kaç kez geç kaldım işe der hatta bırakmak istemez. Benim için imkansız onla 6 ay yatak ayırmak. Kendi de ayıramaz. Her şey cinsellik değil de sırf sevişmeye bir araya gelmek de çirkin.
Konu sahibi keşke istemeden ve bu kadar erkenden bebek yapmasaydınız. Eşim eve gelip bana kahvaltı, yemek yapan biri olduğu halde, temizliğe yardım ettiği halde ben istemiyorum. Çünkü henüz bir bebeğe ayıracak zamanım yok. 3 ay çok erken olmuş. Çift olarak zaman geçirmek lazım. Şu anda da aileye açılmayın. Eve bir yardımcı alın ve terapiye gidin. O size yardım etmiyorsa siz yardım isteyin. Bir tarafını devirip sizden kölelik beklemesin. Çocuk çok küçük boşanmamak için çaba sarf edin. Baktınız adamda iş yok basın tekmeyi telefonuyla oynamaya devam etsin. Çalışan eden kadınsınız çekmeyin bu derdi. Değmez.
Ebeveynlik böyle anlattigin gibi bir şey değil. Zaten bebeği anne taşıyor, anne doğuruyor. Hamilelik ne kadar zor. Doğum ayrı dert. Vücudu bozulan kadın, vücudundan bebeğini besleyen kadın. E babası da biiir zahmet gece sesini duyuversin, arada kalkıp pispislasin.Ya ben mi yanlis dusjnuyorum.adam calisiyor e siz evdesiniz ve cocukla ilgileniyorsunuz.gece uyuyamazsa nasil ise gidecek bu adam da calisacak konsantre olup.ayri yatmaknistemesi normal.size ilgi duymamasi normal degil o konuda haklisin.ya da yardim etmemesi yanlis.
Ama ayri yatsinnuyusun adamcagizlar rahat birakin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?