Eşimle ayrılsam bir daha evlenmem diyen var mı?

ben de evlenmem
çocuğum da doğarsa bi erkeğe ne ihtiyacım olur :KK70:
Eşimle mutlu bir hayat sürüyoruz ölürse de ayrılırsak da tekrar evlenmeyi düşüneceğimi sanmam
Ne mutlu allah mutluluğunuzu daim etsin sağlıcakla alın kucağınıza bebişinizi. :dua:

Ne mutlu allah mutluluğunuzu daim etsin sağlıcakla alın kucağınıza bebişinizi. :dua:

hepimizin inşallah
senin çevren biraz acayipmiş yalnız bence onları çok dinleyip işine karıştırma
iyinin iyisi, yakışıklının da yakışıklısı vb vardır hayatta
ama önemli olan sana hitap edebilenle buluşabilmiş olmak
sevmek sevilmek sonuna kadar yaşanmalı bence
aman eşim şımarmasın diye onun hakkındaki duygu ve düşüncelerimi kendisinden saklamam ben

Evliliğiniz sizi tatmin ediyorsa böyle hissetmeniz doğal, sonuçta insanı tatmin eden koşullar kendisi için en iyi koşullardır ve daha iyisini aramaya gerek görmez normali bu. Öte yandan misal ben evliliğimde mutlu değildim, ruhumda derin bi tatminsizlik, daha iyi bi hayatım olabilirdi, yanlış bir seçim yaptım hissi vardı bu nedenle asla bir daha evlenmem falan demedim. Tam aksine içime sinen hayatı yaşamak için kendime şans verdim. Allah size de tüm kullarına da huzurlu içine sinen bir hayat ve insanlar nasip etsin.
Edit: imla

Hiç oturup böyle bir şey düşünmedim. Ya da birileri bunu bana sormadı.Garip geldi bu düşünceler. Hele eşim gibisi yok düşüncesi tümden kendini avutuyormus gibi bir düşünce.hani insan acabaya düşer de şöyle etrafına bakınca da aman etrafta iyi erkek de yok ki... Sileyim bu düşünceleri aklımdan der ya... Öyle gibi bişey...
Çok katılmakla beraber
Sen de mi kocişci pembiş gelinlerdensin yoksa konu sahibi? :D Biri evlilik nasıl diye sorduğunda iyi güzel şükür anlaşıyoruz der geçersin niye uzun uzadıya ayrılsak başkasıyla evlenmem falanlara girilir ki? Ayrıca eşinin makyajlı parfümlü kadınları kendine dert etmesi bana içten içe beğendiğini düşündürdü. Her abartılı duygunun altında gizli bir gerçek yatar aklında olsun :KK54:

O kadar berbat bi evliliği bitirme aşamasındayım ki.......
Aman benden uzak olsun evlilik mevlilik

İki kişi gördüm genç yaşlarında eşleri vefat edip 2. 3.senesinde evlenen.Onlar da aşık olarak evlenmişlerdi.Büyük konuşmamak gerekir. Zaten çok gereksiz muhabbetler eviliği güzel giden herkes sizin gibi düşünür.

Mutlu evlilikleri olan tekrar evlenmeyi düşünebilir de mutsuz olan bence bir daha evlenmeyi düşünmez.

Çok katılmakla beraber
Sen de mi kocişci pembiş gelinlerdensin yoksa konu sahibi? :KK70: Biri evlilik nasıl diye sorduğunda iyi güzel şükür anlaşıyoruz der geçersin niye uzun uzadıya ayrılsak başkasıyla evlenmem falanlara girilir ki? Ayrıca eşinin makyajlı parfümlü kadınları kendine dert etmesi bana içten içe beğendiğini düşündürdü. Her abartılı duygunun altında gizli bir gerçek yatar aklında olsun :KK54:
Dert ettiğinden değil ki. Mesela kuzenim çok süslüdür onla el bile sıkışmadı tiksindiği için rezil oldum. Tabii bu huy iyi bir huy değil ama böyle kabul etmem lazım. Ablası bizim düğünde bir makyaj yapmıştı. Allahım dans ederken benle onu konuşuyor iğrenç olmuş inşallah beni öpmeye kalkışmaz tebrik ederken falan dedi. Gülsem mi kızsam mı şaşırdım. Fobi galiba ya. O boyaların parfümlerin kendisine temas etmesinden iğreniyor ve kaçıyor kim yaparsa yapsın.
Garip fobileri var bunun gibi. Ama fobi işte ne denir ki.
bir de uzun uzadıya evliliğimle ilgili detay verdiğim kişiler en yakınım. Mutluluğumu da üzüntümü de kaçınmadan paylaştığım kişiler yani. Ki soruyorlar o yüzden anlatıyorum. İnsan annesine mutluluğunu anlatmaz mı mesela?

Bazen hani denir ya en çok sevdiklerinin nazarı değer falan diye... Doğru mudur bilmem ama çok yakınlarınız da olsa mutluluğunuzu bence çok sık ve ayrıntılı şekilde dile getirmeyin. Bugünkü hayatınız sizi mutlu ediyorsa ayrılık falan kısmına da hiç takılmayın ama daha önce burda başkaları da söylemiş, asla asla dememek lazım gerçekten. Ben hayatta yapmam demiş olduğum pek çok şeyi yapmış bir insanım. siz de bir günden diğerine sürekli değişeceksiniz, eşiniz de öyle. Bu kaçınılmaz bir durum, insanın doğası bu. Ben de uzun bir evlililik yaşadım ve çok uzun yıllar boyunca sizin gibi düşündüm. Üstelik ayrılık nedenim aldatma vs değildi, ama düşünceler, beklentiler anlamında çok farklı noktalara kaymaya başlamıştık. Önemli olan en azından eşinizle benzer doğrultuda değişebilmek. Siz umarım bunu yakalarsınız.

Ay ayrilayim da bakarim. Evliyken mutlu oldugunu söylemek baska, ayrilirsak baskasiyla olur muyum olmam diye dusunmek baska. Dogmamis cocuga don bicmek gibi bir sey bu.

Şuan eşiniz iyi bir adam olduğu için olmasın o :)
Dışarda gördüklerinizden daha kötü olsaydı böyle düşünmezdiniz. Zaten kötü olmazsa da boşanmazsınız.
Normal yani öyle düşünmeniz. Mutluluklar :)

Eşimle ikinci evliliklerimiz, çok mutluyum yaradana bin şükür, yalnız hayat bu ne göstereceği belli olmaz olur da ilerde ayrılık falan olursa kesinlikle evleneceğimi sanmıyorum, yani herhangi bir gönül ilişkisi yaşasam bile asla bunu resmiyete dökmem.

Esimle ayrilirsam bi daha evlenmem
Ha bu baska erkege o gozle bakamayacagimdan degil, evlilik sorumlulugu bana gore degil. Koca kahri cekeceksem su anki kocaminkini cekmeye devam ederdim zaten.

Bu kadar buyuk konusmayin bence hayatin ne getirecegi hic belli olmaz.butun hersey biz insanlar icin.bosanip evlenenler de bi zamanlar esini seviyodur.

Ehehe Allah başka dert vermesin hanım abla. Dikkat et nazar değmesin buraya konu açınca mazallah.

Gerçek anlamda mutlu olan kişiler bu düşüncelere kapılmaz.. Bir yerlerde sizi tatmin etmeyen bir şeyler varki böyle hissediyorsunuz. Misal ben, boşanmaış bir kadın olarak yeniden evlenmeyi hal ettiğim mutluluğu yaşamayı umut ediyorum. Evliliğimde tatmin olmamakla birlikte, hak etmediğim çok şeyi yaşadım, iki tarafın geçinmeye gönlü olmalı evlilik için bir tarafın idare etmesi sadece enayilik oluyor. Zira o enayi de bendim, benim evliliğimde..

Back
X