Eşimle ayrılsam bir daha evlenmem diyen var mı?

Kimse boşanmak için evlenmez. Kimsenin evliligide dört dörtluk degildir. Ancak insanoğlu çig süt emmiştir. Ne güzel demiş Mevlana
20180716_012001.webp
kocaların en ufak bir mevzuda tırmalayacakları koynundaki karısı olur. Adam edersin, dostlar, insanlar sıfatına çıkarırsın, iki yakasını bir araya getirirsin ama en ufak tartışmada kadından kötüsü olmaz" sen ne biliyorsun ki ananın evinde gördünmü" sıfatıni yapıştırırlar,

Cümlemizin yuvasının huzurunu bozmasın Rabbim. Durum ve şartlar değişirse boşanmakta kaçınılmaz olur elbette, Allaha büyük konuşmak istemiyorum haklarımızda hayırlısını nasip etsin herkesin eşimle boşansam bile asla evlenmem tekrar bir sorumluluk almayı asla istemem. Çünkü neyi çok istediysem Rabbim ağır bir şekilde sınavdan geçmemi sağladı. Yeni bir insan, yeni bir hayat çok zor ya, bana göre risk gibi geliyor.

Zülfü Livaneli 'mutluluk' romanında ananenin torununa anlattığı bir hikaye vardı.
Saf Gelin (özetle )
Kadın bitek kocasının şeyi var sanıyormuş çünkü kocası öyle demiş , velakin çok mutluymuş ve kendini dünyanın en şanslı kadını sanıyormuş gün gelmiş kocası askere gitmiş ,aylarca yok .Haliyle kadın çoook özlemiş, zayıflamış , hastalanmış. Kocasının yakın arkadaşı sorunca , kadın demiş 'kocamın şeyi vardı ondan kimsede yok ve ben çok özledim' .
Adamda' kocanın 2 taneydi birini bana vermişti' der .... olaylar gelişir :) Koca askerden gelir , gelin küs, gelin tripli... Koca sorar , saf gelin açıklar 'Neden sende 2 tane varken büyük olanı arkadaşına verdin'

Herkesin kocası kendine en iyi ,aynı şekilde kendine en kötü. İlişkiler bireyseldir, her zaman daha iyiside vardır ,daha kötüsüde.

Allah muhabbetinizi artirsin. Soyleyecek baska soz bulamiyorum. Bir de bir buyugun olarak tavsiyem asla buyuk konusma. Hayatin ne getirecegi belli olmaz. Bu gun gozunde senin icin cok super olan kocani bir de bosanirken gormeden asla buyuk konusma. Iyiyken herkes iyidir. Insanin gercek kisiligi ayrilik sirasinda belli olur. Biliyorum simdi beni anlamazsin. Umarim ve dilerim Rabbim sana ayriligi yasatmasin.

Evli iken ondan baskasiyla yapamam diyen ama ayrilinca onsuz da yaparim cok kisi gordum. Biri de benim.

bu kötü düşünceleri kenara at.
eşinle acaba ilerde boşanabilir miyim diye asla geçirme.
bi daha evlenebilir miyim konusu bana ilginç geldi.
eşimle bende konuştum eşim evlenmem diyo. hiç belli olmaz bu işler evlenebilir evlenmez.
Rabbim derki ki onsuz yapamam diyosa ben onsuzda yaşatırım..

Küçümsediğim erkekler evli erkekler değil öncelikle. Evli erkekleri değil küçümsemek, küçümseyecek kadar incelemiyorum bile. Zorunuza gitti sanırım ama kusura bakmayın erkeklerin geneline bakış açım bu küçümsüyorum geneli aynı iğrenç zihniyete ve huya sahip.
Eşimi de onlardan ayrı tutuyorum ki tutmasam eşimle evlenmezdim.
Hem derdim başkasıyla evlenip evlenmemek değil kafamda bu zaten net eşimle ne şekilde ayrılırsak ayrılalım hayatıma başka birini almam. Derdim bu fikrimi onaylamayanlar. Kendi fikirlerini benimsemem için diretmeleri derdim. Yok efendim yanlış düşünüyormuşum ve bu muhabbet o kadar çok döndü ki artık merak ettim bir de kk kadınlarına sorayım dedim.
Ne eşlerinize bireysel olarak hakaret ettim ne de sizi küçümsedim. Soru sordum sadece benim gibi düşünen biri daha varmı diye merakımdan.
Neden bu kadar büyüttü bazılarınız anlam veremiyorum. Nedir yani bu yaa burada insanlar eşim soguk davranıyor aldatıyor bilmem ne diye konu açıyorken bunlar acayip gelmiyorken mutluluktan bahsetmek mi acayip?
Evet burası bir derdim var bölümü

Çok mutluysanız ve eşiniz dünyanın en mükemmel erkeğiyse nasıl aklınıza bunlar geliyo ve nasıl geri kalan tüm erkekler hakkında bi yorum yapabiliyosunuz. Tipinden belli oluyo falan demişsiniz neden inceliyosunuz ki? Çevrenizle bunları konuşmanız çok abes. Şu konuyu okuyana kadar hiç aklıma gelmemişti eşimle ayrılsak evlenir miyim diye. Mutluysanız tadını çıkarın böyle şeylerle kendinizi meşgul etmeyin.

Çok mutluysanız ve eşiniz dünyanın en mükemmel erkeğiyse nasıl aklınıza bunlar geliyo ve nasıl geri kalan tüm erkekler hakkında bi yorum yapabiliyosunuz. Tipinden belli oluyo falan demişsiniz neden inceliyosunuz ki? Çevrenizle bunları konuşmanız çok abes. Şu konuyu okuyana kadar hiç aklıma gelmemişti eşimle ayrılsak evlenir miyim diye. Mutluysanız tadını çıkarın böyle şeylerle kendinizi meşgul etmeyin.
Aynı şeyleri düşünmüştüm. tercüman oldunuz aklımdan geçenlere. Gerçekten çok garip:anneadayı:

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/evliligim-bitiyor-sanirim-suclu-ben-miyim.996707/

Sahi kavgalariniz olurmuş ama hiç ipleri koparacak noktaya gelmezmişsiniz.
Eşiniz size danışmadan kararlar alabilen, işine gelmeyince kadınlıgıniza laf edebilecek kadar da mükemmel bir koca

Böylesini bulmak ne mümkün sakin ama sakın ayrılmayın zaten :)

Hayır hiç yaptığım şey değil.
Buram buram övünç tüten konu ve yorumlarınız beni buna itti konularınıza baktım. Eşinize aşkınızı diri tutan sizin balık hafizaniz kocanızın harikalığı değil.
Tatlı rüyanizdan uyandirdigim için özür dilerim. Mutluluklar..

Son düzenleme:
Öyle büyük konuşmamak lazım bende ole derdim oda ole derdi şimdi boşandık ben evlenmeyi düşünmüyorum açıkçası ama eski eşim 3 ay demez evlenecek eminim...

Mükemmel evlilik yoktur. Mükemmel idare eden görmezden gelen mükemmel katlanabilen çiftler vardır.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/evliligim-bitiyor-sanirim-suclu-ben-miyim.996707/

Eşiniz size danışmadan kararlar alabilen, işine gelmeyince kadınlıgıniza laf edebilecek kadar da mükemmel bir koca

Buram buram övünç tüten konu ve yorumlarınız beni buna itti konularınıza baktım. Eşinize aşkınızı diri tutan sizin balık hafizaniz kocanızın harikalığı değil.

Onun da su an cok agladigini biliyorum. Ben de onun canini cok yaktim. Ama bazi laflarini ne olursa olsun affedemem gibi geliyor.

Yukarıdaki konuda geçiyor bu.
Ne olursa olsun affedemem demiş, affetmiş, unutmuş, hatta üstüne mutlu da bir evlilik kurmuşsunuz.. demekki hislerimiz zamanla değişebiliyor.
Bugün eşinizle mutlu ve güzel giden bir evliliğiniz olur. Öyle bir ayrılma noktasına gelirsiniz ki, arkanıza bakmadan kaçarsınız.
Karşınıza da öyle biri çıkar ki, daha çok aşık olur daha mutlu olursunuz...

Demem o ki büyük konuşmayın Elmaemma Elmaemma

Konunun amacını hiç anlamadım.
Yani boşanan Kadınlar evlenmesin, hayatları boyunca yalnız kalıp, mutsuz eden bir dangalagın arkasından yas mı tutsun?
Böyle olunca mı aşkın hakkı veriliyor?

Dik dik yorumlardan sonra ben de gittim okudum konuları, kızarım normalde durumlar değişmiş olabilir çünkü ben de ilk açtığım konudaki insanla aynı değilim şu an. Ama cidden sanırım ayar etti insanları. Dünden beri düşünüyorum, "Nişanlılık nasıl gidiyor?" diye gelen bütün sorulara "İyi ya n'olsun. :)" dedim, kimse de üstelemedi. Konu sahibi de, çevresi de bir acayip.

Dik dik yorumlardan sonra ben de gittim okudum konuları, kızarım normalde durumlar değişmiş olabilir çünkü ben de ilk açtığım konudaki insanla aynı değilim şu an. Ama cidden sanırım ayar etti insanları. Dünden beri düşünüyorum, "Nişanlılık nasıl gidiyor?" diye gelen bütün sorulara "İyi ya n'olsun. :)" dedim, kimse de üstelemedi. Konu sahibi de, çevresi de bir acayip.

Mutsuzum mutsuz diyen kardeşime bakıyorum. Kocasında bu derece rahatsız olduğu şeyi çözemiyorum anlattıkları beni tatmin etmiyor. Mutluluktan coşan arkadaşlarımın evlilgindeki şartlar ortasına kendimi koyduğumda ise nasıl bu kadar mutlu olduklarına hayret ediyorum..

Muhtemelen onlar da benim eşimle hala nasıl bir arada kaldığıma şaşırıyorlar.

Eşlerin birbirlerini idare eden durumları farklılık gösterir. . Diğer erkekler benim kocam kadar harika olamaz diyen birine sadece gülerim.

Kime göre neye göre harika?

Mutsuzum mutsuz diyen kardeşime bakıyorum. Kocasında bu derece rahatsız olduğu şeyi çözemiyorum anlattıkları beni tatmin etmiyor. Mutluluktan coşan arkadaşlarımın evlilgindeki şartlar ortasına kendimi koyduğumda ise nasıl bu kadar mutlu olduklarına hayret ediyorum..

Muhtemelen onlar da benim eşimle hala nasıl bir arada kaldığıma şaşırıyorlar.

Eşlerin birbirlerini idare eden durumları farklılık gösterir. . Diğer erkekler benim kocam kadar harika olamaz diyen birine sadece gülerim.

Kime göre neye göre harika?

İkili insan ilişkilerindeki huylar değil yalnız bu ilişkide idare edilen, bayağı psikopatlık derecesinde "mide bulanması, üst baş silkelenmesi, diğer erkekleri küçümseme, öğleme, böğleme" tarzı büyürse diğer insanları da rahatsız edecek davranışlar. O yüzden ilk yorumumda da dedim umarım asla ayrılmazlar diye. Allah mutlu mesut etsin, umarım eşinin omzuna falan çarpmam konu sahibinin mide bulandırıcı tiksinç makyajımla diyorum.

Zülfü Livaneli 'mutluluk' romanında ananenin torununa anlattığı bir hikaye vardı.
Saf Gelin (özetle )
Kadın bitek kocasının şeyi var sanıyormuş çünkü kocası öyle demiş , velakin çok mutluymuş ve kendini dünyanın en şanslı kadını sanıyormuş gün gelmiş kocası askere gitmiş ,aylarca yok .Haliyle kadın çoook özlemiş, zayıflamış , hastalanmış. Kocasının yakın arkadaşı sorunca , kadın demiş 'kocamın şeyi vardı ondan kimsede yok ve ben çok özledim' .
Adamda' kocanın 2 taneydi birini bana vermişti' der .... olaylar gelişir :) Koca askerden gelir , gelin küs, gelin tripli... Koca sorar , saf gelin açıklar 'Neden sende 2 tane varken büyük olanı arkadaşına verdin'

Herkesin kocası kendine en iyi ,aynı şekilde kendine en kötü. İlişkiler bireyseldir, her zaman daha iyiside vardır ,daha kötüsüde.
:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Enişte bey bence de ayıbetmiş

ben evlenirim
boşanırsam yine evlenirim :KK53: deli gibi aşık olsam da yine aşık olurum :P
hiç öyle tabularım yok valla doğrusu
çünkü sürekli değişiyorum yahu 17 yaşında aşık olduğum çocuğa nasıl şimdiki halim dönüp bakmazsa 40 yaşına geldiğimde de yanımdaki adama hala körkütük aşık olurumun sözünü şimdiden nasıl verebilirim ...hala aynı ben mi olacağım bakalım :deli:

Hiç de evlenmem.
Ağrımayan basımimı agriticam.
Allah göstermesin esime bisi olsa ya da boşansam kimsenin pisliğini temizlemem.
Kirlisini yemeğini ay hic ugrasamam.
Gezer tozar yer icerim.

Yeni birine alışmak ayni evde yasamak falan kolay olmasa gerek.

Yukarıdaki konuda geçiyor bu.
Ne olursa olsun affedemem demiş, affetmiş, unutmuş, hatta üstüne mutlu da bir evlilik kurmuşsunuz.. demekki hislerimiz zamanla değişebiliyor.
Bugün eşinizle mutlu ve güzel giden bir evliliğiniz olur. Öyle bir ayrılma noktasına gelirsiniz ki, arkanıza bakmadan kaçarsınız.
Karşınıza da öyle biri çıkar ki, daha çok aşık olur daha mutlu olursunuz...

Demem o ki büyük konuşmayın Elmaemma Elmaemma

Konunun amacını hiç anlamadım.
Yani boşanan Kadınlar evlenmesin, hayatları boyunca yalnız kalıp, mutsuz eden bir dangalagın arkasından yas mı tutsun?
Böyle olunca mı aşkın hakkı veriliyor?

Söylediklerinizin konumla alakası bile yok. Hiçbiriniz tam anlamıyla anlayamadınız. Genel anlamda mutlu bir evliliğim var. Evet birkaç büyük kavgamız oldu ama konuştuk çözdük çözülemeyecek şeyler değildi. Kusursuz bir evliliğim var demedim.
Ve asla ayrılan bayanlar geri evlenmesin demedim bana ne insanların tercihinden ama benim tercihim de bir daha evlenmemek ve kimse bu konuda eleştirme hakkına sahip değil. Ölüm hastalık vs bir şekilde ayrılsam bir daha başka biriyle evlenmem dedim. Bu sadece eşime olan sevgimden değil küçük bir kızım var benim. Hayatımı ona adarım. Eski konumda affedemem gibi demişim ama evet eşim hatasını telafi etti gönlümü aldı affettim ve üstüne sünger çektim benim de çok hatalı sözlerim vardı ben de bir erkeğin kaldıramayacağı laflar söylemiştim. Hassas ve hırçın bir dönemimde olduğum içindi. Kadınlığıma laf etmemişti ayrıca sadece ben yanlış anlayıp olayı büyütmüşüm kafamda. Bunları fazlasıyla konuşup çözdük ve 'geride' bıraktık.
Hayır yani anlam veremiyorum kusursuz bir evliliğim var demedim ki sadece iyi giden bir evliliğim var genel anlamda. Sadece muhalefet olmak için yorum yapıyorsunuz ve eski konularıma bakmanızın tek amacı muhalefet olmak için bir malzeme bulmak. Bence bu kadar tepki toplayacak bir konu açmadım. Çok basit bir soru sordum "eşimle ayrılırsam bir daha evlenmem diyen var mı?" Bunu anlamak o kadar mı zor yani? Kimseye evlenmesin, boşandığı 'dangalağın' ( 3nity 3nity nın tabiriyle) yasını tutsun, olması gereken budur demedim!

Evet evliliğim de iyi gidiyor ara sıra sorunlar çıksa bile ben evliliğimden pişman değilim herkesin sorunları çıkıyor önemli olan çözebilmek biz çözebiliyoruz. Eminim başka biriyle evlensem daha iyi bir hayatım olmazdı. Beni eşim kadar anlayacak, beni eşim kadar sahiplenip sevecek bir adam daha tanımıyorum. En azından hiçbir zaman ilgisini benden eksik etmedi ilk günkü gibi ilgili ve hata yaptığında oturup düşünmeyi biliyor. Kötü huylarını söylediğim zaman düzeltmek için çabalıyor bilmem anlatabildim mi. "Balık hafızanız" tabirini ise çok çirkin buldum bu bir hakaret. Hakaret etmenize sebebiyet verecek ve bu lafı hakedecek hiçbir şey söylemedim yapmadım ben burada. Ayrılıp affedemeyecek kadar ağır olaylar yaşamadık eşimle. Ve her ne yaşandıysa tek taraflı olmadı hatalar. Ben herkesi biliyorum burada kimler neler yaşıyor da ayrılmıyor.
Hiç boşuna üstüme gelmeyin, mutsuzluğunuzun hıncını alacak başka kadınlar bulun siz.
Konuyu saptırdınız resmen...

Hiç de evlenmem.
Ağrımayan basımimı agriticam.
Allah göstermesin esime bisi olsa ya da boşansam kimsenin pisliğini temizlemem.
Kirlisini yemeğini ay hic ugrasamam.
Gezer tozar yer icerim.

Yeni birine alışmak ayni evde yasamak falan kolay olmasa gerek.
Benim anlatmaya calistigim da buydu. Buna bir tık yakın düşünüyorum 3nity 3nity
Ayrıca bana balık hafızalı diyen arkadaşı da kibliyorum.

Saf Gelin (özetle )

Evet ama ben daha iyisi varsa bile istemiyorum mesele o.

Evet ama ben daha iyisi varsa bile istemiyorum mesele o.
Konun neden tepki gördü biliyor musun kullandığın mübalalar yüzünden. Eşim dışında diğer erkekleri küçümsüyorum demişsin mesala niye? Yada eşim bi kadın çarpsa tiksiniyor üstünü silkeliyor demişsin bunlar gerçekse saçma yani anlatabiliyor muyum? Normal hisler de davranışlar da değil. Eğer diğer insanlara da bu şekilde sevginizin gücünü anlatoyorsan annen de olsa tepki verir ki vermiş de. Tabiri caizse uçma o kadar az ayakların yere bassın demek istemişler.

Back
X