Eşimle barışmak istiyorum, ne yapmalıyım, onu kaybetmek istemiyorum

Evet 16 senelik evliliğimde defalarca aynı seviyeye geldim ama şunu söyleyeyim ki boşanmasıyım için hiç pişman olmadım.Hatta evliliğimi kurtardığım için gurur duyuyorum ortada büyük bir sebep yokken sırf erkeğin geç olgunlaştığı çocukça egoları yüzünden neden vazgeçeyim.Bu mevzuu suna benziyor bunca yıldan sonra hani insan annesinden ailesinden vazgeçemez ya evlenince yabancı olmuyor bu adam sana aile oluyor. Hemencecik arkanı dönemiyorsun. Aldatma yok şiddet yok sevgi var ise neden egolarımız yüzünden bir anlık kızgınlık için bitsin. Kolay olan yıkmak zor olan inşaa etmek. Evlilik zamanla oturuyor arada tartışma oluyor ama aradaki bağ gittikçe kuvvetleniyor kopması imkansızlaşıyor. Bu arkadaşın eşi henüz olgunlaşmamış sadece.Bu evlilik burada biterse iki taraf da pişman olur. Benim duam ikisinde hatasını anlayıp bir araya gelmelerinden yana

Tek başına mücadele ederek kendinizi yormuşsunuz. Tam tersi yıkmak kolay değil en zoru yıkmak zaten, adam ne yaparsa yapsın tamam diyip oturmak kolay. Çünkü seni haketmeyen birine arkanızı dönüp gitmek cesaret ister, sevdiğin insanı karakterinden dolayı bırakıp gitmek yürek istiyor. Evlilik o ya da bu şekilde tamam dersen her şeye zaten devam ediyor şöyle bir fark var; bir tarafta mutlu, huzurlu olgun adamlarla 16 yıl geçiriyorsunuz, bir tarafta da olgunlaşmamış kendini bulamamış bir insanla 16 yıl geçiriyorsunuz. 16 yıl boyunca da ne güzel yalnız kalmadım diye düşündüğünüz için pişman olmuyorsunuz bu kadar basit.

Erkekleri olgunlaştırmak bizim işimiz değil biz hem çocuklarımızı hem eşlerimize annelik yapmak onları büyütmek zorunda değiliz. Olgunlaşmış aklı başında insanları tercih etmeniz gerekiyor aksi halde evliliği de oyuncak sanıp “ gittim, gidiyorum, gidicemcilik oynarlar.

Lütfen yapmayın ya 1 senelik evli işi gücü De varr ortada çocuk yok adam kavgalarda boşanıcam diyip duruyor, pılısını pırtısını toplayıp evi terk ediyor alkoliğin teki böyle bir evliliğe devam et , yürüt, bekle, kurtar bunları demek için vicdansız olmak gerekiyor. Lütfen biraz mantıklı düşünün doğruya yönlendirin.

Bence sakin kal. Sevdiği bi tatlı varsa onu yap mesela. Ve bence hatalıysan ki öyle görünüyor, konuyu açmadan özür dile. “Seni seviyorum. Kıskandım, büyüttüm. Özür dilerim.” Demek neden bu kadar zor? Hata yapınca özür dilemek ne kaybettiriyor ben anlamıyorum. Sonra da üstüne gidip hemen hiçbişey yaşanmamış gibi davranmasını bekleme. Zaman ver. Eminim yumuşar. Yumuşadıktan sonra da, bu tür tartışmalarda sebebi ne olursa olsun gerçekten istemediği sürece boşanmaktan bahsetmemesini rica et. Bunun seni kırdığını bilmeli. Konuşarak anlaş. Tripleşerek, restleşerek, kuyruğu dik tutarak değil. Madem tek ailen o, iletişim kurmayı öğrenmelisin.

Boşanmak istemiyorsanız elinizden gelen herşeyi yapın
Peki karşı taraf burnundan kıl aldırmayıp kırabiliyorsa ayaklarına kapanmak mı gerekiyor bir hata olmuş diyelim özür dilenmiş karlı tarafta boşanmaktan çekiniyorsa yapıcı olmaz mı en azından biraz olsun bunu belli etmez mi

Ben çok defalarca özür diledim.. Dinlemek istemedi. Bişeyler yiyip içemez de artık çünkü geçtiğimiz pazar günü eşyalarını toplayıp gitti evden..

Bu olayda bir gariplik var. Sen bosanacagindan çok korktun o da direkt karar verdi. Ya Olay daha büyük bir olay veya sürekli mi kıskançlık kavgaları oluyor? Basit bir kıskanıp üzerine gitmekten bu hale gelmezdi diye düşünüyorum.

Kavgamiz biraz büyüdü o gece, alkollüydük ikimizde, biraz da hirpaladik birbirimizi..

Nasıl hırpaladınız yani şiddet mi oldu aranızda itişme kakışma gibi
Evet, benim tirnaklarim uzundu o zaman, koluna cizikler yapmisim.. o son beraber yattigimiz gecede aglaya aglaya sormustu bana, onlari göstererek, ben bunu mu hak ettim diye. hayir dedim, agladim bende, cok ama cok üzgün oldugumu söyledim, cok özür diledim. gururu agir basti sanirim.. halen ses seda yok, ortada bir acilmis dava yok, irtibata gecmiyor herhangi bir sey icin bende bilmiyorum artik. inan var ya nefes alamiyorum, bu canimin acisi gecmiyor,

bu sucluluk psikolojisi insani ipe goturur maazallah yapmayin etmeyin kendinize.nasil bir tek tarafli yargi sistemi kurmussunuz kafanizda.eger siddet egiliminiz varsa bunu cozmenin tam zamanidir ama oyle misiniz gercekten?yoksa sizi sakinlestiremedigi icin hircinlasan bir kadin mi var?hangisi ?

bana bugün whatsapp tan kendi yazdigi dava dilekcesini gönderdi ve bunu coktan isleme koydurdugunu ve aysonu mahkememiz olacagini söyledi. dilekce anlasmali bosanma talebi icin hazirlanmis ancak tabiki benim imzam yok üstünde. Sadece kendi imzasiyla isleme koyamaz degil mi?

siz anlasmis misiniz bu dilekcede.nasil anlasmali olmus o dilekce?avukat degilim ama mantikli mi bilemedim.

siz anlasmis misiniz bu dilekcede.nasil anlasmali olmus o dilekce?avukat degilim ama mantikli mi bilemedim.
kendisi yazmis altina da imzalamis. dilekcede oturup birlikte bosanmaya karar verdigimiz yaziyor ama ben imzalamadim vede ben ona dedim ki biz buna birlikte karar vermedik ki.

kendisi yazmis altina da imzalamis. dilekcede oturup birlikte bosanmaya karar verdigimiz yaziyor ama ben imzalamadim vede ben ona dedim ki biz buna birlikte karar vermedik ki.
tek basina anlasmis o belli ki.tek basina avukatla anlasmali yapmislar :)

İMZALAMADIĞINIZ sürece anlaşmalı olmuyor sakın imza atmayın istemiyorsanız çekişmeli bile yapabilirsiniz

Bu kadar basit bir olay nasıl boşanma raddesine geldi anlayabilmiş değilim. Bir ihtimal tamamen blöf olabilir. Ama ne gerek var bu olayı bu kadar dallanıp budaklandırmaya? Açıkçası şu aklıma geliyor; sizinle ilgili önceden de kafasına yatmayan bir takım hususlar vardı. Bu sadece tetikleyici oldu. Sizin ona olan ilgi ve ihtimamınız onu önceleri frenliyor olabilir mıydı? Önceki evliliğinizin onu rahatsız etmiş olabileceği düşüncesi sizde hic oluşmuş muydu önceden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…