- 4 Mart 2012
- 15.604
- 36.145
- 798
- Konu Sahibi kabaksarisi
-
Kesinlikle katılıyorum. İnsan eşini seviyor ve ondan keyif alıyorsa başbaşa vakit geçirmek için elinden geleni yapar.Erkeklerin birlikte vakit geçirmek istemiyormuş kısmı külliyen yalan zaten
evlilik var evlilik var, sevgililik var sevgililik var. bence kendinden genellemis. insanlar sevgilileriyle- esleriyle gezmeye disari cikmaya bayılırlar neden sevmesinler? bir de "hicbir erkek" demis. totosundan genellemis heralde hic alakasi yok.Bana bu konuşmasının savunması olarak ise Baş başa görüşmek, güzel bir yerde yemek yemek gibi aktivitelerin erkeklerin ilgisini çekmediğini, hiçbir erkeğin bunu sevmediğini, görevi olduğu için bunu yaptıklarını söyledi.
Bütün erkekler eşiyle görevi olduğu için vakit geçiriyor deyip kocamın üstüne iftira atmasınEşimle yaklaşık 2 yıldır evliyiz, ilişkimiz ise 5 yıllık. İkimizin de arkadaş çevresi çok geniş. Zaten ortak arkadaş grubumuz sayesinde tanıştık. Genellikle arkadaş gruplarımızla sosyalleşiyoruz, bu açıdan birbirimizi tamamlasak da ilişkinin başından beri yalnız vakit geçirmek, ikili sohbet etmek gibi konularda sorunlar yaşıyoruz. Bunu önceden çok problem ederken zamanla hem ben alıştım hem de o normalin bir tık altına gelebildi :) Evlendiğimizden beri bir elin parmağını geçmez baş başa dışarı çıkmamız (özel günler dahil). Aynı evde yaşıyoruz sonuçta, bir kahve içtiysek 5-10 dakika muhabbet ettiysek (sıklığı da haftada 2 falan) baş başa vakit geçirdik sayıyor eşim. Bir komşunla karşılaştığında merhabalaşıyor isen komşuluk ilişkilerin harika mı demektir? İşte bizim durumumuz da tam olarak buÇok kez anlattım konuştum kendini biraz düzeltiyor ama sorun kronik. Birlikte dışarı çıktığımızda hep canı sıkılmıyordur umarım, görevi olduğu için mi çıktı ki diye düşünüyordum.
Geçen gün bir erkek arkadaşı ile onların evliliğindeki “ilgi” problemi üzerine konuşuyor, ona akıl veriyordu. Bir kısmını (yan odamda konuştuğu için) duydum, bir kısmını ise kendisi anlattı. Erkeğe hatalı değilsin, bunu eşine anlat ve onu ikna et kadınlar 1 yaparsan 2 ister, beklentisini de minimumda tut, daha önce yaptığın alıştırdığın şeylerin altına düşme ama sakın mantığında bir açıklama verdi.
Bana bu konuşmasının savunması olarak ise Baş başa görüşmek, güzel bir yerde yemek yemek gibi aktivitelerin erkeklerin ilgisini çekmediğini, hiçbir erkeğin bunu sevmediğini, görevi olduğu için bunu yaptıklarını söyledi. Beynimde havai fişekler çaktı ve benim için puzzle tamamlandı. O ağzından kaçırdığı şeyi o an fark edemedi :)
Bunun üzerine eşime “Uzunca süredir seninle anlamlı ilişki kurmadığımı, yaşadığım çoğu şeyi seninle paylaşmadığımı, bu nedenle genelde telefonda arkadaşlarımla konuştuğumu ya da arkadaşlarım/ailemle tatillere çıkıp buluşmalar düzenlediğimi evden uzaklaştığımı kendi özel hayatımı yaşadığımı anlatıyordum ancak beni anlamıyordun. Dün itibariyle seninle baş başa görüşmek vs gibi bir talebim olmayacak. Gene arkadaşlarımız ile takılırız ancak ben görev adamı olmanı istemiyorum.” dedim. Bunun üzerine çok anlamlı bir şey demedi ama sağduyuyla yaklaşıp birlikte birkaç aktivite yapmayı önerdi, hepsini reddediyorum. Bir kadın kavga ediyor, taleplerini söylüyorsa mutlu olun susan/artık bir şey istemeyen kadından korkun diye boşuna dememişler. Hevesim kalmadı, içimden bir şeyler kopup gidiyor. Sizlerin tecrübe/düşüncelerini merak ettiğim için yazmak istedim
Yengenc merak ettim ananen ve deden birbirlerine yakın mı öldüler? Çok seven uyumlu çiftler birbiri olmadan pek uzun yaşayamıyor diye duydumevlilik var evlilik var, sevgililik var sevgililik var. bence kendinden genellemis. insanlar sevgilileriyle- esleriyle gezmeye disari cikmaya bayılırlar neden sevmesinler? bir de "hicbir erkek" demis. totosundan genellemis heralde hic alakasi yok.
benim sevgilim devamli takvimden hesaplar ozel gunleri bininci gun yuzuncu hafta falan - hatta yarin 44. ayimizmis plan yaptik. hadi beni gec annem babam her gece mutfakta cay sigara sohbet ederler - bazen babam evin yakinlarinda calisirsa annemi arar mahalleye çağırır beraber ogle yemegi yerler oyle gune devam ederler. ananem ve rahmetli dedem emekli olunca köye gittiler 30 sene bi başlarina yasadilar- beşir ayvaz sabah aksam beraber yasayip gittiler , sabah kalkar konusa konusa kahvalti yaparlardi sonra bahceye inerlerdi , sehre inilecekse beraber inerlerdi, hastalikta beraber saglikta beraber elelelerdi.
esinizin bakis açısı evlenmek icin evlenmis insandan farksiz. bence emin olmadan cocuk falan yapmayin. evlilik böyle bir sey degil
sukur ananem hala yasiyor hatta simdi yan yatagimda uyuyor.Yengenc merak ettim ananen ve deden birbirlerine yakın mı öldüler? Çok seven uyumlu çiftler birbiri olmadan pek uzun yaşayamıyor diye duydum
Üzüldüm sevdiği eşiyle ayrı kalmış artık.Hayatın acımasızlığı çok yorucu. Allah sağlıklı ömür versin kendisine...sukur ananem hala yasiyor hatta simdi yan yatagimda uyuyor.
ama cok seviyor dedemi, hic ismi dusmez dilinden, her namazda dua eder.
dedem de ananemi cok severdi bir kere ananemin ameliyatı icin memlekete gitmiştik, annem refakatci kalmisti biz de dedemleydik. "60 yildir bir gece benden uzakta uyumadi bugun hastanede, ben simdi nasil tek yatayim" diye aglayip koltukta yatmisti
tabii eski cift, ergen yasta tanimadan evlenmisler bayagi sorun yasamislar alisana kadar öyle ask hikayesi gibi baslamamis. Ama zamanla birbirlerine uyumlanmislar, yas ilerledikce de birbirlerine birbirlerinden baska kimse lazim olmadığını anlayip iyice baglanmislar. yani kötü baslayip gittikce güçlenen bir baglari varmis:)
Buyuklerinize bayıldım. Maşallah onlaraBenim babaannem ve dedem beraber gezer hep dedem bildiğin çocuk sever gibi sever aynı yatakta yatarlar zaten çok severek evlenmişler mesela beraber yakınlarda market var termosa çay doldurup ordan çekirdek alıp yerler dedem sürekli ona altın alır evde saklar ona aratır cebimden bir şey getirsene der çikolata verir ki ikisi de sosyal babaannemin arkadaşı çok kuran kursuna boncuk kursuna gider günleri vardır dedem de öyle akşam rutinleri bile belli tv çok izlemezler ama masterchef ve survavior ramazanda kuran okuma yarışması asla kaçmaz bir de aralarında muhabbeti geçer benim kocam da bana düşkün sürekli beraber plan yapar
Evet, hikayeyi bütünüyle dinlemeden büyük cümleler kurmaktan ben de imtina ederim. Burada iyi yönlerini yazsaydım bu kötü yönleri akıllara gelmeksizin övülüp aman bırakma bu adamı denilebilirdi. Hayatta her şey denge üzerine, herbirimizin de olumsuz ya da partnerimiz için kötü yönleri yok mu. Yalnızca anlayışlı olmanın bazen insanlarca suistimal edildiğini düşünüyorum, evliliğimizde bu konulardaki dengeler kaymış durumda, umarım hayırlısıyla çözülür.Herkesin yapısı, karakteri, sevdikleri farklı. Sadece bu sebepten 'eşiniz sizi sevmiyor, evliliğiniz çok kötü' gibi bir sonuç çıkartılamaz. Bi süre onunla dışarıya çıkmak gibi talepte bulunmayın, en azından kendi isteyene kadar. Belki ters bir etki yapar
AhhahahaEltiyle kavga konusundan geliyorum şu an
Başlığı eltimle başbaşa zaman geçiremiyoruz diye okudum. Bi an gözlerim faltaşı gibi açıldıBi insan eltisiyle niye başbaşa zaman gecirmek istesin ki vay anasini ne eltiler var dedim. Eşiymis meğer. Ay bütün büyü bozuldu
Eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyiz, ilişkimiz ise 5 yıllık. İkimizin de arkadaş çevresi çok geniş. Zaten ortak arkadaş grubumuz sayesinde tanıştık. Genellikle arkadaş gruplarımızla sosyalleşiyoruz, bu açıdan birbirimizi tamamlasak da ilişkinin başından beri yalnız vakit geçirmek, ikili sohbet etmek gibi konularda sorunlar yaşıyoruz. Bunu önceden çok problem ederken zamanla hem ben alıştım hem de o normalin bir tık altına gelebildi :) Evlendiğimizden beri bir elin parmağını geçmez baş başa dışarı çıkmamız (özel günler dahil). Aynı evde yaşıyoruz sonuçta, bir kahve içtiysek 5-10 dakika muhabbet ettiysek (sıklığı da haftada 2 falan) baş başa vakit geçirdik sayıyor eşim. Bir komşunla karşılaştığında merhabalaşıyor isen komşuluk ilişkilerin harika mı demektir? İşte bizim durumumuz da tam olarak buÇok kez anlattım konuştum kendini biraz düzeltiyor ama sorun kronik. Birlikte dışarı çıktığımızda hep canı sıkılmıyordur umarım, görevi olduğu için mi çıktı ki diye düşünüyordum.
Geçen gün bir erkek arkadaşı ile onların evliliğindeki “ilgi” problemi üzerine konuşuyor, ona akıl veriyordu. Bir kısmını (yan odamda konuştuğu için) duydum, bir kısmını ise kendisi anlattı. Erkeğe hatalı değilsin, bunu eşine anlat ve onu ikna et kadınlar 1 yaparsan 2 ister, beklentisini de minimumda tut, daha önce yaptığın alıştırdığın şeylerin altına düşme ama sakın mantığında bir açıklama verdi.
Bana bu konuşmasının savunması olarak ise Baş başa görüşmek, güzel bir yerde yemek yemek gibi aktivitelerin erkeklerin ilgisini çekmediğini, hiçbir erkeğin bunu sevmediğini, görevi olduğu için bunu yaptıklarını söyledi. Beynimde havai fişekler çaktı ve benim için puzzle tamamlandı. O ağzından kaçırdığı şeyi o an fark edemedi :)
Bunun üzerine eşime “Uzunca süredir seninle anlamlı ilişki kurmadığımı, yaşadığım çoğu şeyi seninle paylaşmadığımı, bu nedenle genelde telefonda arkadaşlarımla konuştuğumu ya da arkadaşlarım/ailemle tatillere çıkıp buluşmalar düzenlediğimi evden uzaklaştığımı kendi özel hayatımı yaşadığımı anlatıyordum ancak beni anlamıyordun. Dün itibariyle seninle baş başa görüşmek vs gibi bir talebim olmayacak. Gene arkadaşlarımız ile takılırız ancak ben görev adamı olmanı istemiyorum.” dedim. Bunun üzerine çok anlamlı bir şey demedi ama sağduyuyla yaklaşıp birlikte birkaç aktivite yapmayı önerdi, hepsini reddediyorum. Bir kadın kavga ediyor, taleplerini söylüyorsa mutlu olun susan/artık bir şey istemeyen kadından korkun diye boşuna dememişler. Hevesim kalmadı, içimden bir şeyler kopup gidiyor. Sizlerin tecrübe/düşüncelerini merak ettiğim için yazmak istedim
iyi olmuş.koşsun peşinden.Eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyiz, ilişkimiz ise 5 yıllık. İkimizin de arkadaş çevresi çok geniş. Zaten ortak arkadaş grubumuz sayesinde tanıştık. Genellikle arkadaş gruplarımızla sosyalleşiyoruz, bu açıdan birbirimizi tamamlasak da ilişkinin başından beri yalnız vakit geçirmek, ikili sohbet etmek gibi konularda sorunlar yaşıyoruz. Bunu önceden çok problem ederken zamanla hem ben alıştım hem de o normalin bir tık altına gelebildi :) Evlendiğimizden beri bir elin parmağını geçmez baş başa dışarı çıkmamız (özel günler dahil). Aynı evde yaşıyoruz sonuçta, bir kahve içtiysek 5-10 dakika muhabbet ettiysek (sıklığı da haftada 2 falan) baş başa vakit geçirdik sayıyor eşim. Bir komşunla karşılaştığında merhabalaşıyor isen komşuluk ilişkilerin harika mı demektir? İşte bizim durumumuz da tam olarak buÇok kez anlattım konuştum kendini biraz düzeltiyor ama sorun kronik. Birlikte dışarı çıktığımızda hep canı sıkılmıyordur umarım, görevi olduğu için mi çıktı ki diye düşünüyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?