Eşimle Baş Edemiyorum :)

Adam haklı kusura bakma adaletsiz davranıyorsun oda hakkını gayet güzel alıyor

Hani hep burda birbirimize dediğimiz şey var ya , o yapmadıysa sende yapma , kocan küfür ettiyse sende et , kocan gitmediyse sende gitme .. hani empati yaptırıyorduk .. karşı taraf anlasın diye ..

Eşin mantıklı İnsan ve senin yaptıklarını sana yansıtmış , şimdi onun hissettiklerini sen hissediyor musun ?

Eşiniz akıllı adam. Direkt gösteriyor anlayın diye.
Kabaca diyor ki; ne kadar ekmek o kadar köfte...

Kılıfa uydurduğu yok valla tam da sizin ona davrandığınız gibi davranıyor siz eşinizin davranışlarından ne kadar memnun değilseniz o da siZinkilerden memnun değil, ben eşinizi haklı buldum evlilik fedakarlık ister sen benim ailemi say ben senin aileni keyfime göre sayayım olmuyor hiçbir yerde de böyle değil.

bide senin kardeşlerin 2 hafta kalmaya gelmiş adama sorulmadan
ama onun kardeşleri 2 saatlik oturmaya geliyor diye tavır dencek birşey
bulamıyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim karı koca ikisi de misafir davet ederken önce birbirine danışmalı. Ama bu misafir öz kardeşse aradaki yakınlığa binaen diğer kişilerin aniden gelmesine göre daha hoşgörü ile karşılanabilir bence çünkü evin dağınık olması ya da yorgunluktan misafire özen gösterememek kardeşler arasında anlayışla karşılanabilecek şeylerdir. Uzun süreli yatıya kalma durumunda ise misafir kim olursa olsun eşler önce birbirine danışmalıdır.
Konuya gelecek olursak eşinizin size yaptığının emrivaki olduğunun farkındasınız ama sizin ona yaptığınızın direk onu yok saymak olduğunun farkında değilsiniz. Yani eşinize danışmanız için kardeşlerinize hizmet etmesi gerekmiyor ki burada zaten sizin kardeşiniz 2 saatliğine çay içmeye değil 2 haftalığına "eşinizin de yaşadığı" evinizde kalmaya geliyor tabi ki eşinize de danışmanız gereken bir durum.

Bence konu başlığınızı "Eşim bana empati yapmayı öğretiyor" diye değiştirip onun misilleme yaptığına değil de aranızdaki gerginliğin başlangıç noktası olarak sizin uyguladığınız çifte standarda odaklanın.

Son düzenleme:
Herkese yorumları için teşekkür ederim. Konu açarken gelebilecek her türlü tepkiye açıktım zaten. Kendimi haklı gördüğüm için açmadım konuyu, sadece farklı bakış açılarıyla olayı değerlendirmek istedim. İnsanların karar ve değerlendirme mekanizması her zaman aynı çalışmıyor maalesef. En azından benim yorgunluk ve psikolojik duruma göre olaylara verdiğim tepkiler değişebiliyor. Bundan dolayı fazla tepki mi verdim, yanlış mı yapıyorum acaba diye konu açmıştım. Belki de henüz evliliğe alışamadım, evlilikte aileler nasıl idare edilir yürütülür bunu bilmiyorum, yeterince olgun değilim evlilik için bilemiyorum. Her neyse, tekrar yorumlarınız için teşekkürler.

Okudum düşündüm bence başlık yanlış olmuş

Bencede esin sonuna kadar hakli yani yorgunum diye iki saatlik kardeslerin gelmesi icin 2 gun kus kalmissin ama senin ki 2 hafta kalmaya geliyor sende izin istemeyip yada esine sormayip direk gelicekler diyosun sacma kv isteklerini sen istemiyorsun diye geri cevirme ozgurlugun varsa esininde senin ailenin isteklerini geri cevirme ozgurlugu var siz haketmissiniz yani bence siz esinizle basa cikmanin yolunu bulamamissiniz ama esiniz sizinle basa cikmanin yolunu coktaaa guzel bulmus.hic bi zamab esimin ailesinden biri gelicek oldugunda yorgunum diye surat yapmadim ufacik cocugumla ve karnim burnumda evim daginikta olsa alalacele supurup toplayip agirladim cunku esim kardeslerinin yanindada mutlu oluyor cunku ben geri cevirsem esim uzulecek ve ben esimin uzulmesini istemem

Eşiniz haklı bence ve tepkisi de yaptığınızı sorgulamanızı sağlamış ki buraya konu açmışsınız.İyi yapıyor.

Eşiniz çok haklı. Nadiren haklı olduğunu düşündüğüm bir erkeğe denk geldim hatta. Siz hiç adil değilsiniz maalesef. Kardeşleri iki saat çay içmeye gelecek diye o kadar laf yapmışsınız ama kendi kardeşinize gelince evinizde ağırlamış hiç sorun da etmememişsiniz. Normali her ikisinin de olması. Eşiniz haklı, her gelen için sizi arayıp izin isteyemez ki. Bazen durumlar öyle gelişiverir. Aslında şu cümle durumu çok güzel özetlemiş "Ben arada sen olduğun, senin hatırın olduğu için yapmayı hiç sevmediğim şeyleri yapıyorum. Madem benim hatırım için sen yapmayı istemediğin şeyleri yapmıyorsun, madem evliliğimizde ailemizin isteklerine birbirimiz için katlanmayacağız, ben de bundan sonra yapmayı istemediğim şeyleri kesinlikle yapmayacağım.". Siz kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına(eşinize) yapıyorsunuz bu durumda. Ayrıca bana kalırsa çay içmeye geldiler diye bu kadar laf yapmaya hiç değmez gerçekten. Yerinizde olsam surat yapacağım yerde gayet güzelce ağırlardım. Eşimin mutlu olmasından daha önemli olmazdı. Eşinizi seviyorsanız ve o da sizi seviyorsa, kıymet veriyorsa size ,zaman zaman "karşılıklı" fedakarlıklar yapılmalı. Bunun lafı bile olmamalı hiç.

Ben eşini haklı buldum.Sizde aynısını yapıyorsunuz çünkü bizde izin alma olmaz benim kardeşim gelirse gelir eşim yorum bile yapmaz.Onun ailesi gelincede ben yorum yapmam.Tmam çok aşırı eşit olmuyo hizmet vs ama okadarnda görmezden geliyorm

Eşin sonuna kadar haklı lütfen yorumları onada okutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…