Eşimle başbaşa vakit geçirmek istiyorum artıkk

Eklentiler

• 06EE61A4-8612-4608-8113-4ECC22CCA1F3.webp
    06EE61A4-8612-4608-8113-4ECC22CCA1F3.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 71
Çok teşekkür ederim.O çok başkaydı,hayatımda gördüğüm en sakin kediydi.Bu da acayip sırnaşık,beraber uyuyoruz.O kadar zeki bir hayvan ki,resmen konuşuyor benimle🙂.

Onların bile ayrı huyu var valla benim de ilk kedim çok yaramazdı perdelerde sallanıyordu bize pati atıyordu şimdiki kedimiz de çok ürkek ve uysal 🤣

İkili organizasyonlar düzenleyin pikniğe çıkın iki kişilik mini bı sepet yapın. Sinema bileti alın. Tiyatro gibi yerler için aylar öncesinden bilet almanız lazım eşiniz kimseyi dahil edemez. Gidip kafede oturmak yerine eşinizle kaliteli vakit geçirecek ortamlar bulun. Günü birlik geziler turlar mesela. Kışın yakın yerlere kayağa gitmek. Çiftlere özel hobi kursları varorsları araştırın (çanak çömlek ebru vs yapımı ). Spora gidin karı koca yuzmeye gidin. Hiçbiri size göre değilse kendinizi ifade edin içinize atmayın korkmayın. Başbaşa zaman geçirmek istiyorum seni özlüyorum dediğiniz zaman yanlışa çeken kocayı da salon gitsin

Herkese merhaba bu ara çok bunaldım eşim şuan yoğun çalışıyor eve geliyor aynı rutin şeyler işte. Eskiden yine iyiydi işi o kadar yoğun değildi birlikte bir şeyler yapmaya daha çok vaktimiz olurdu. Aynı evdeyiz evet birbirimizi sürekli görüyoruz ama evde rutin olunca insan bir değişiklik, açılmak istiyor. Eşimle başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacım var hissediyorum ama o bir yere gideceğimiz zaman görümcemleri arıyor onlarıda çağırıyor, gezmeye gitsek dönüşte mutlaka kaynanamlara gidiyoruz 3-4 saatimiz orda geçiyor eve geliyoruz. Ya da kuzenlerine haber veriyor onlarda geliyor. Sanırım bu durumdan artık çok sıkılmaya başladım hatta patlama noktasına geldim tamam arada gidilir böyle şeyleri bende severim ama şuan hiç kaldıramıyorum. İstiyorum ki şöyle dışarı çıktığımızda doya doya bir vakit geçirelim tadını çıkartalım ne bileyim bir şeyler yarım kalıyor gibi hissediyorum hep. İlk başta pek sorun gibi gelmiyordu ama gitgide canım sıkılmaya başladı. Bir haftasonu ful çalışıyor diğer haftasonu çalışmıyor o zaman sadece bize ait olsun istiyorum artık. Zaten kaynanamla geçmişte çok sorun yaşadığımız için aramız yok. Oraya gittiğimde doğru dürüst kimseyle konuşmuyorum bile hep bir negatif enerji, kasvetli bir ortam var. Ayrıca biliyorum bana çalış diyeceksiniz en kısa zamanda işe gireceğim zaten kendimi oyalamayı bilende bir insanım yani boş vaktimde film, kitap, oyun ne ararsanız… zamanın nasıl geçtiğini bilmem bir bakarım akşam olmuş. Arkadaşlarımda var birbirimize gelir gideriz. Haftanın iki üç günü ya arkadaşlarım bendedir ya ben onlarda. Sorunum gerçekten eşimle başbaşa vakit geçirememek, ilgi. Bunu uygun bir dille eşime nasıl söyleyebilirim sizce ? Annesini kardeşlerini istemiyormuşum gibi algılamasını istemiyorum. Okuduğunuz için teşekkürler fikirleriniz benim için çok değerli
Hayatım bu haftasonu sadece ikimize ait olsun birlikte xxx yere gidip sonrada yemek yiyelim mi seninle başbaşa vakit geçirmeyi özledim biraz birbirimizi yaşayalım deyin. Bence hayır demez

Herkese merhaba bu ara çok bunaldım eşim şuan yoğun çalışıyor eve geliyor aynı rutin şeyler işte. Eskiden yine iyiydi işi o kadar yoğun değildi birlikte bir şeyler yapmaya daha çok vaktimiz olurdu. Aynı evdeyiz evet birbirimizi sürekli görüyoruz ama evde rutin olunca insan bir değişiklik, açılmak istiyor. Eşimle başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacım var hissediyorum ama o bir yere gideceğimiz zaman görümcemleri arıyor onlarıda çağırıyor, gezmeye gitsek dönüşte mutlaka kaynanamlara gidiyoruz 3-4 saatimiz orda geçiyor eve geliyoruz. Ya da kuzenlerine haber veriyor onlarda geliyor. Sanırım bu durumdan artık çok sıkılmaya başladım hatta patlama noktasına geldim tamam arada gidilir böyle şeyleri bende severim ama şuan hiç kaldıramıyorum. İstiyorum ki şöyle dışarı çıktığımızda doya doya bir vakit geçirelim tadını çıkartalım ne bileyim bir şeyler yarım kalıyor gibi hissediyorum hep. İlk başta pek sorun gibi gelmiyordu ama gitgide canım sıkılmaya başladı. Bir haftasonu ful çalışıyor diğer haftasonu çalışmıyor o zaman sadece bize ait olsun istiyorum artık. Zaten kaynanamla geçmişte çok sorun yaşadığımız için aramız yok. Oraya gittiğimde doğru dürüst kimseyle konuşmuyorum bile hep bir negatif enerji, kasvetli bir ortam var. Ayrıca biliyorum bana çalış diyeceksiniz en kısa zamanda işe gireceğim zaten kendimi oyalamayı bilende bir insanım yani boş vaktimde film, kitap, oyun ne ararsanız… zamanın nasıl geçtiğini bilmem bir bakarım akşam olmuş. Arkadaşlarımda var birbirimize gelir gideriz. Haftanın iki üç günü ya arkadaşlarım bendedir ya ben onlarda. Sorunum gerçekten eşimle başbaşa vakit geçirememek, ilgi. Bunu uygun bir dille eşime nasıl söyleyebilirim sizce ? Annesini kardeşlerini istemiyormuşum gibi algılamasını istemiyorum. Okuduğunuz için teşekkürler fikirleriniz benim için çok değerli
Ben size kendi sorunumdan ve çözüm yolumdan bahsedeyim. Siz kendinize uyarsa uygularsınız..
Benim eşiminde lise arkadaş grubu var. 15 kişilik ve wp ve gündelik hayatta çok fazla görüşüyorlardı. Benim eşimde yoğun çalışma temposu vardı ama wp o gün biri aniden hadi buluşalım yazmış. Hemen arar ben akşam şurdayım haberin olsun.. Sonra baktım çok sık olmaya başladı.. Bende eşime o zaman sen geldiğinde beni annemlerden al demeye başladım. Bi irrite olmaya başladı. Ben çıkınxa sen niye hemen fırsat bilip çıkıyorsun.. Çıktığını göstermek için iyi bir örnek olmuştu..

Sonra bende şöyle bir baktım eşim hafta içi hangi günlerde erken geliyor.. Haftasonu işleri ne zaman bitiyor veya arası uzun.. Ve kendim plan yapmaya başladım..
Eşimd Perşembe erken geliyorsun sinema bileti alacağım gideriz beraber dedim.. Sonraki hafta salı erken geliyorsun konser bileti aldım haberin olsun.. Sonraki Cumartesi şöyle bir hoca buldum sohbeti çok güzelmiş gidelim beğenirsek rutinimiz olsun…
Sonra bi baktım. Bu yaptıgım etkinlikler rutinimiz oldu.. Pandemiden önce Perşembe sinema günümüz.. Salı-Cumartesi sohbet günümüz… Pazar baş baş yemek günümüz olmuştu…
Sonra bi gün eşimin arkadaşları eşleri ile bize geldiler. Kız sürekli eşleriniz ile buluşuyor içim rahat ama dedi.. Dedim için rahat olmasın.. Ben görüştürmemek için elimden geleni yapıyorum sende yap..
Haa şöyle arkadaşları ile buluşmadıgı da göze batmasın diye akşam oturmaları yapıyordum.. Arkadaşlarını ara musaitse Perşembe oturmaya onlara gidelim.. Hem onun sosyal çevresinden koparmadım hem de benim kontrolümde ve bana zaman ayırarak ilerlemeye başladı..
Şuan eşimde eskiye göre çok çok yoğun çalışıyor.. Haftasonları bile evde değil.. O yüzden iyiki yapmışım birbirimizi de tanıma fırsatımız oldu dedim..
Sizin eşinizde ailesi veya kuzenleri ile görüşmeye aşılmış. Onlardan biraz ayırmak direk söyleyemiyorsanız başka planlar yaparak ilgiyi değiştirip sohbet arasına sıkıştırabilirsiniz.. Ama eşiniz ile görüşme noktasında da sıkıntılar var gibi onları da çözmeye çalışın🙂

Kardeşim evlense de gelinle gezsek diye 40 yıldır bekliyorum :110: ama yok, evlenmiyor mendebur...kendi ellerimle hem gezmeyi hem beni seven kızlar da buluyorum hâlbuki yok istemiyor :KK12: illa kötü görümce yapacaklar insanı
bdv evlenmek isteyen üye dolu.demek ki reel hayatta da çok var.senin kardeş de beceri yok istek yok demek ki

Evet inanın iğrenç gerçekten artık aynı o emoji gibi kusacağım bende burama kadar geldi hayır bir şey yaptığımızda yok boş boş geçiyor zaman. Kafa dengi de değiliz. Eşimle görümcem karşılıklı sülale dedikodusuna başlıyor bitmiyor o konuşmalar bende anca onları izliyorum. Belki abartıyorum gibi gelebilir ama çok doldum
Hiç abartmıyorsun aynı şeyleri evliliğimin ilk zamanları bende yaşadım. Eşim kardeşi olmadan yemek bile yemezdi dışardan alır oraya giderdk. Kahvaltı planı yapardık hemen sizde gelirsiniz dedi. Her misafirde çağırırdı. Youtube videolarını bile kardeşinde izlerdik. Alışkanlığını devam ettirdi. Bunun çözümü eşinle bağını güçlendirmek başka yolu yok bir de hayır demek. Kaygılarını at ve hayır de. Kaynananlara geçme ben eve geçmek istiyorum yoruldum dizi izleyelim birlikte annenlere haftaya gideriz de. Görümceni kardeşini çağırdığında bitanem bana danışmadan planınıma böyle eklemeler yapman doğru değil ben kocamla vakit geçirmek istemiştim de. En fazla ne olabilir ki ? İstemiyorsun ailemi der. Desin ? Sende herşey dozunda canım abartma istersen o zaman sen gez ben turla şu geziye katılacağım bana daha iyi gelicek de. Kaybetme duygusu ve sevgisi varsa düzelicektir. Neler çektim ilk zamanlar tahmin edemezsinz. Haftanın 5 6 günü görümceyle olmak. Kabus gibiydi. Hiçte sevmem.

Nasıl gelin ? görümce dostu mu? Sovuk nevale mi? Ay inşallah şöyle fıkır fıkır , kalk kız gezelim diyen fındık kurdu bir gelin nasip etsin bana da tez zamanda rabbbiiiim:dua:
kuzenim kendisi.valla harika bir eş buldu hem eğitimli hem de kendine göre çıtır.erkekler şanslı bu konuda aslında.kadınların belli yaştan sonra evlenmesi çok daha zor.keşke böyle olmasa

Bunu eşinize soyleyeceksiniz bize degil. Iletişim sorunu yine. Kaynananizla da gecmişi gecmişte birakin gidince susup oturmayin katilin sohbete. Abartmaya gerek yok. Kendi annenizle hic mi sorun yasamadiniz gecmiste birakip iyisinizdir şimdi. Orda susup oturunca onlara bisey olmaz size olur olan.

Esinize de deyin size vakit ayirsin yani adama malum olmuyor sonucta ne istediginiz

yeni üye burda yazdıgın gibi anana her seferinde gitmek zorundamıyız diyemiyorumusun yada kocana sen kuzenlerine neden bu kadar takıksın karınla opüsmek sevismek istemiyormusun derim bitti nettt

Sen hergün istediğini yapabiliyorsun ama adamın seninle vakit geçirmek, ailesini görmek, arkadaşlarıyla takılmak vs için toplamda 15 günde bir vakti oluyor ve sen bunun hepsini istiyorsun dogru mu anladım?

Ailesi hakkinda bi şey derim ya da dedigimi yanlış anlar diye ne kadar korkuyorsun. Çünkü böyle bir durumda o da senin ailene cephe alıyormuş.

Şimdi sen gel beni dinle;

Adam seninle vakit geçirmek istemiyor.
Adam kendi ailesinden birilerini peşinize takip gezdiriyor ve daha kötüsü sana fikrini bile sormuyor.
Adam seni sürekli ailesinin evine götürüyor, senin sıkılman onun umrunda bile değil.
Ve sen bütün bunların üzerine "cümbür cemaat gezmek istemiyorum" bile diyemiyorsun. Bak diyemiyorsun, bu beceri ve yeterliğin yok. Çünkü aynı şeyi o da senin ailene yapacak diye korkuyorsun.

Ve tam bu noktada daha feci bir gerçek ortaya çıkıyor. Onun ailesi ile senin ailenin bir olmadığı gerçeği. Senin ailen gezmelerinize katılmıyor, sen aileni her organizasyona katmiyorsun. Ailen kendi halinde muhtemelen başka bir sehirde takılıyor.

Birbiri ile denk olmayan iki şey nasıl olur da misilleme malzemesi olur? Ancak biri korkan, öteki bastıran iki karakter olursa o zaman olur.

Sen korkan sinen taraf. Kocan bastıran,intikam alan taraf.

Nasıl evlilik bunlar ben anlamıyorum.

Derdinizi bile anlatamıyorsunuz. Intikam alacak diye korkuyorsunuz. Haklı olduğunuz bir davada bile bir kelimeyi 40 kere düşünüp söylüyorsunuz.

Bu durum asla normal değil.

Eşinizin geçinmeye gönlü var mı sizce?

Sizi görümcelerinizle gezmeye götürüyor. Fikrinizi almadan kuzen ekibini çağırıyor. Ailesinin evine saatlerce oturmaya götürüyor, gönülsüz oldugunuzu bile bile. Bu sebeple şimdilik iyi geçiniyorsunuz.

Çünkü sesinizi bile çıkaramadan ne derse onu yapiyorsunuz. Azıcık itiraz etmeye hakkınız yok. Çünkü misillemeden,intikam almaktan korkuyorsunuz.

Durumunuz tam olarak bu.

Bu şekil bir evliliğe ne diyebilim ki ben.

Eşitlik yok. Adalet yok. Anlayış yok. Hos görü yok.

Misilleme var. Intikam korkusu var. Emrivaki var. Derdini anlatmaktan korkma var.

Bu durum benim evlilik anlayışımın çok uzağında.

Size verebileceğim tek tavsiye;eşinizle iyi geçinmek istiyorsaniz sonsuza kadar susun.
Kavga istemiyorsaniz, onun size biçtiği hayati yaşayın.

Yok illaki rahatsiz olduklarımı dile getirecegim diyorsaniz da; eşiniz paşazadesinin her türlü inkitam ve yıldırma politikasina hazır olun çünkü bu yol oraya gidiyor.

6 senedir kk üyesiyim. Bu tip kocaları iyi bilirim.

Son düzenleme:
Gorumcemle gezmeye bayilirim niye simdi gorumce diye herkes iyy falan demis insan olmasi onemli vasfi gorumce diye niye hemen kotu yorum. Neyse senin ailene gidiyomusunuz surekli? Esinle konusabilirsin surekli basklariyla olmak istemiyorum bunda ne var disarda yoruldum annelere gitmeyelim eve gecelim diyebilirsin atlatmanin yollarini bulabilirsin. Ayrica bence bazen cift olarak bazende baskalariyla takilmak en dogrusu

Valla aynı problemi yaşadım ben her hafta sonu kv lere giderdik gitmediğimiz zaman eşim bize çağırıyordu yada onlar kendileri çıkıp geliyordu.. eşimle konuştum ama pek bi çözümü olmadı çünkü eş ailesi gitmeyince bişey oldu kavga mı ettiniz tarzı şeyler sorup günler öncesinden gelin diye eşime baskı yapıp bıktırıyordu ve sonunda biz yine gidiyorduk, en son ben Bi patladım eşimin ailesi hep beraber oturuyorken söyledim bu sıkıntımı istemiyorum her hafta her hafta ne işimiz var bizim burada ben kendi ailem olsa bile böyle sık gitmek istemem alışkın değilim hoşuma gitmiyor dedim de öyle düzeldi biraz,, ben normalde bu gelip gitme durumlarından rahatsız oldugumu hep kv ye söylüyordum evlendik evleneli bundan hoşlanmadığımı biliyor ama laftan anlamaz yine kocama gelin diyip dururdu çocuktan sonra iyice abarttı hatta komik oldugunu mu sanıyor ne bilmiyorum bana bi defasında o kadar söylüyorsun bende kendime çagırmicam vs diyorum ama yine duramıyorum Hahah tarzı konuştu... şimdi yine gidelim diye bekliyorlar ama eşim işim var vs diyerek gitmiyor
garip tarafı arada ben gidelim dedigimde de gitmek istemiyor araba çok yakıyor diyo. canıma minnet valla hiç sevmiyorum sürekli aile ile iç içe bide bunların sülale kalabalık ve hepsi sürekli bi arada bunalıyorum eşimin bu son zamanda hiç gitmemeyi istemesinin sebebi oglumux orada uyumuyor çok aglıyor bütün uyku düzeni de bozuluyor günlerce toparlamak için uğraşıyoruz diye gitmek istemiyor önceden cumartesi gider pazar gecesi dönerdik hep

Back
X