Eşimle bu konu hakkinda hep tartışıyoruz

YouTube da Sadeevim Rabia sakartepe var onun videoları benim çok işime yaramıştı mutlaka tavsiye ederim.dolap yaptıracak maddi imkanınız yoksa plastik sepetler al şimdilik.esinize fazlalık gelen şeyler size fazla gelmiyorsa burada bakış açısı farkı var.hersey üst üste diyorsa gerçekten yazlık kışlik hepsi birarada gibi hissettim.daginikliktan ziyade bence sizin oluşturduğunuz düzeni garipsiyor galiba.anladigim kadarıyla elide yatkın değil yapmıyor ama söyleniyor.fikirde vermiyor laf ediyor orası hatalı ama sen elinden geleni yapıyorsun fakat neden kızdığını bile anlamıyorsun çünkü seni rahatsız etmiyor.heryer tıkış tıkışsa gerçekten bir sorun var demektir.sadeevimi izle ve gereksiz eşyaları artık çıkar iş yükünü azalt derim.

Bu duruma nasıl geldiniz? Annenizmi böyleydi? Hastalık seviyesinde çünkü.tabiki düzenli temiz düzgün olunur ama ne bileyim sizinle yaşayanlar için zor mu oluyordur bilemedim.

Esim evin surekli toplu olmasini istiyor. Hic dagilmasin hep toplu kalsin. Benim gozumde toplu olan ona dayanilmaz daginik geliyor. Ufak tepek birseyler ortada kalsin gozune batiyor. Bunu nasıl asabiliriz?

Tatile gidecektik.tum hazirliklar tamam.ev piril piril.cocugun oyuncak bebek arabasi salonda.mutfak tezgahinda kullanilmis iki su bardagi.
Kayinvalidem biz evden cikmadan ugurlamak icin gelmisti.
Bu evi toparlamadan mi gideceksin. Dedi ve ben şok.
Ne var anne ortalikta hersey yerli yerinde.
(Kalabalik bir esya da yok evimizde. )
Hic beceremiyorsun. Dedi.
Sustum.
Arabaya binince
Benim gormedigim annenin gordugu ne vardi evde dedim esime.
Ne bilim bosver takilma dedi.
Yillar yillar gecti :)
İnanir misiniz kayinvalidem hala ayni.
Hep olmamis der.
Sizin esiniz benim kayinvalidem...ayni binadayiz hergun gorusuruz :)

Evet ya bundan cok korkuyorum iyice kavga mi ederiz yoksa saliverir rahatlarmiyiz diye merak ediyorum
Saliverirsiniz canım bız.de ilk evlendiğimizde ben inanılmaz dağınık biriydim evden öyle alışmışım her işimi annem yapardı ve eşimle çok tartisirdik , çocuk olunca toplasan da her urr dağınık. Ama ben toplu olmayı öğrendim sorumluluk alınca. Şuan salon kres gibi her yerde oyuncak var toplu hali bile:)

Doktora gitmeniz lazım yazık böyle hayat geçmez

Bu duruma nasıl geldiniz? Annenizmi böyleydi? Hastalık seviyesinde çünkü.tabiki düzenli temiz düzgün olunur ama ne bileyim sizinle yaşayanlar için zor mu oluyordur bilemedim.
Zor olmaz mi hem bana hem esim ve ogluma çok zor ....
Mesela takintim yuzunden oglum daginik bir insan oldu corabi bes hafta dursa kaldirmaz o derece ....
İs hayatim vardi yillarca ; aman evde temiz olayim her yer derli toplu dursun vsvs diye diye ufak ufak baslayip gittikce artti zamanla ....
Eve temizlikçi alamazsiniz , sosyal bir yapiniz asla olmaz cunku ona firsatiniz olmaZ, sildiginiz bir yeri defalarca yine silersiniz vsvs uyku uyumaya dahi vakit bulamazsiniz kimi zaman vsvs zor olmaz mı ....

Doktora gitmeniz lazım yazık böyle hayat geçmez
Bu takıntim dahil bir donem dr gittim pek bir şey farketmedi .
İnsan kafasina soz geciremedigi surece bitmiyor ne yazik ki
...
Tlc de bir program vardi temizlik hastalari diye galiba onlari gorunce ben kendime şukur etmiştim ben kotunun iyisiyim gibisinden ...

Esim evin surekli toplu olmasini istiyor. Hic dagilmasin hep toplu kalsin. Benim gozumde toplu olan ona dayanilmaz daginik geliyor. Ufak tepek birseyler ortada kalsin gozune batiyor. Bunu nasıl asabiliriz?
Gözüne batanı kendi yapsın anca bu şekilde aşılır çoğu erkeğin ben titizim benim temizlik takıntım var bilmem ne takıntım var ayağına kadınlara yüklenmesine sinir oluyorum çok dayanılmaz geliyorsa emin olun size söylemeden dayanamadan kendi yapar kendi yapıyorsa da bırakın yapsın

Size evi dağınık bulduğunu söylediği zaman "hayatım bence ev şuan toplu ama rahatsız oluyorsan kalkıp dağınık bulduğun yerleri toparlayabilirsin bende kalkıp bize birer kahve yaparım sonra oturup içeriz" deyin.. Olsun bitsin..

Benim eşim de dağınıklığı sevmez ona göre ben de dağınığım ama benle ilgili örnek yaptığım işi beğenmediği zamanlar da beğenmiyorsan al kendin yap deyip eline verdim bezi şimdi camları aynaları o siler

Belki doğru doktor değildir belki siz hazır değilsinizdir.
Tabi insan kafasında bitimesi lazım önce bide hemen sonuç beklemeyin uzun süren bir tedavi. Kırmızı oda dizisindeki gibi bir seans bütün hayatını anlatıp ikinci seans teşekkür ederim doktor hanım deyip gitmiyolar

Vazgeçmeyin derim ben

Hahahahah cok iyi anlatmissin yani benimki birazda kocadan kacmak baska is aramak kendime sanirim

Hastalik gibi degil surekli soylenmiyo ama tartışma oldumu illa evin daginik oldugunu soyluyo bakiyorum etrafa birkac ufak esya ortada bunlar daginiklik sayılıyor

Tam olarak durumumu ozetlemissiniz. Butun gun evdeyim ilçede yasiyoruz ailem baska sehirde arkada cevrem olusmadi oyuzden içim sıkılıyor evde surekli ev topla yemek yap baska birsey yok gene yapiyorum ama istemeyerek onda da kalan uc bes parca sey goze batiyor. Olmayan enerjim iyice cekiliyor. Yaptiklarim gorulmuyo gorsede begenilmiyo pek tam yapamiyomusum yani sanki bütün evliligimiz ev toplama biraz saliverse baska seylere odaklansak daha mutlu olucaz ama oda aile baskisindan bana ve eve sariyor.

Dolaplarınız filan da düzensiz mi? Tıkmışsın herşeyi demiş ya eşiniz

Bende cok inadimdir bende gicigina yaptim boyle birseyler ama sonu bagrisma sen bagir ben bagir sonu sonucu yok oyuzden vazgectim ugrasmaktan

Yaptiklarim gorulmuyo gorsede begenilmiyo pek tam yapamiyomusum

Problem de bu zaten kendini üstün gördüğü için sizin yaptıklarınızı beğenmiyor. Yetmez gibi emir yağdırıyor.
Karakterine göre ya ciddi bir konuşma yapın ya da kısasa kısas yapın.
İşini eleştirin, ailesi ile ilişkilerini, evde yaptığı işleri.... Tepki verince de bana hissettirdiğini sana yaşatıyorum dersiniz.

Ama tabii bilemiyorum tartışmayı dahi beceremeyen adama bu taktik ters tebebilir de...

Kalkacak toplayacak :) bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…