Eşimle çocuk gerginliği ?

Eşimle bu konuyu konuştum sen medeni hukuk bilmiyor musun kanun bilmiyor musun biz ayrıldık falan dedi eski Eşinden için. Çocuk istemesinin sebebi bakabileceğine inanıyormuş bakamasa ister miymiş falan gibi Şeyler söyledi ama ben güvenemiyorum.

Bence hic kafana takma hersey nasip canim :) yani belki istedigin zaman bile olmayacak yani bunu allahu teala bilir dogaca vakitte belli ölecegi de

Anlıyorum ben seni
O sorunlu eski eşten bir tane de bizde var
İnan bana endişelerinde çok haklısın
Eşinle ortak bir iğneniz bile olsa çocuk dolayısıyla o kadın her şeye ortak
Öyle hesapçı kitapçı yazık adama diyenlere bakma sen, gerçek hayat öyle değil
Tabi ki anne ol bu senin hakkın ama senin evladının geleceğini sağlama alacak adımlar atarak yap bunu, sen çalışıyor musun

Ben mesajlarinizdan cocuk yapmaya hazir olmadığınızı anladim, bence once tam olarak hazir olun. Maddi manevi emin olmadan,sirf mutlu aile tablosu cizme hevesiyle cocuk yapinca olan çocuklara oluyor. Tam da bu sebepten yapilmis bi çocuk olarak kimsenin hakkina girmeyin diyorum.

çocuk fikri benden çıkmadı eşim evlendiğimiz günden beri çocuk istiyor ben öteledim çünkü korkuyorum.

çocuk fikri benden çıkmadı eşim evlendiğimiz günden beri çocuk istiyor ben öteledim çünkü korkuyorum.

Iste tek tarafin istemesiyle olmamali bu isler ben de bunu anlatmaya calistim aslinda. Ozel olarak esiniz icin söylemiyorum ama Turkiye'de genelde cocuk yapmak icin yapılıyor. Simdi sorsak esinize niye istiyorsun diye adam gibi bir cevap veremez büyük ihtimalle. Bu kafayla cocuk yapinca da olan cocuga oluyor maalesef.

Eski es falan sorun degil de
Ben de bakamayacagina inandim mesajlarinizdan. Daha elindeki cocugu iyi ve pahali bir okula gonderemeyen adam ikinci cocugu yapmasin. Bakamaz. Size de yazik olmasin bari. Gerci calisiyorsaniz siz bakarsiniz kendi cocugunuza ama bu sekilde bir hayat da zorunuza gider mi? Cogu kadinin zoruna gidiyor kendi cocugunun masrafini kendisi karsiladi diye

ben çalışıyorum ama sadece kendi çalıştığıma güvenerek çocuk yapamam. eşim madem çocuk istiyor diğer çocuklarıyla eşdeğer imkanlar verebilmeli oğluna ya da kızına ben bunu söylemek istiyorum. bu konuyu konuşacağım eğer çocuk istiyorsa bir hayat sigortası yapmadan çocuk sahibi olmayacağım. çünkü biliorum çocuğunun babasına böyle zarar veren bir insan bana ve bizim çocuklara neler yapmak istemez. düşünsene şehrin en pahalı okulunu seçmiş eşimde bunu ödeyecek imkanım yok benim demiş o da bi çözüm bul ne yap et para bul demiş. bu mesajlara gözlerimle şahit oldum. bunu yapan biri yarın öbür gün kendi çocuğunu da bizimkilere karşı kışkırtır. haksız mıyım?

çocuğumun babasıysa iki çocuğunu da ayırt etmeden bakabılmeli. sadece benım çalıştığım oğluma ya da kızıma güzel bir hayat sunmaya yetmez. eşim ilk evladını elindeki imkanlarla en ıyı okullara göndermeye çalışmış hatta bunlar için ek iş bile yapmış.

Ve basarisiz olmus gibi gorunuyor. Esinize guvenirseniz maddi acidan olmaz belli. Ya cocuk yapmayacaksiniz,ya da kendi imkanlariniza guvenmek durumunda kalacaksiniz. Icinde bulundugunuz durum bu sekilde asikar yani. Bu adam iki cocugunu da iyi sekilde ve esit sartlarda buyutemez. Yarin ilkini iyi okula gonderir sizin cocuk devlet okuluna kalirsa alinmaz misiniz? Alinirsiniz. Iste sorunuzun cevabi orada.

İstekleri hiç bitmiyor, eşimin telefonu her gün türlü sebeplerle bin kez çalıyor
Sürekli bir acıtasyon, sen nasıl babasınlar, vicdana oynamalar
Bazen lanet olsun sırf sussun diye para veriyor
Eski eşi para babası olarak görüyorlar, işin kötüsü çocukları da böyle alıştırdı
Adamın parası olmasa, lanet yağdıran bin türlü mesaj geliyor
Ve bu mesajların odağı hep benim, paraları o... karına yediriyorsundan başlıyorlar ki ben çalışan bir kadınım
Malım mülküm , işim her şeyim var, her şeyim de evlilik öncesi yapılmış
O kadar çirkef , o kadar onursuz ki tarifi yok
Çocuğum olmuyor benim, kontrollerim sırasında bir umut ışığı yaktı doktor, eşim deli gibi sevindi ama ben o umudu denemeye cesaret edemedim. Adam gözünü kapasa başıma ekşiyecekler, hoş her şeyim belgeli, benden alabilecekleri bir şey yok, aldıkları paranın bir bölümü de benim cebimden çıkıyor ama yine de cesaret edemedim denemeye, benim o çirkefle bağı olan bir çocuğum olmamalı, kardeş olacaklar sonuçta. Yaşım 40 bu saatten sonra çocuk çok üzerinde durduğum bir şey değil, herkesin de şartları bir değil, çocuk sahibi olmak istemen çok doğal, yerinde olsam bir hayat sigortasından daha büyük bir garanti isterim. İnsanlar bu düşünceme çok hesaplı, çok acımasız gibi bakabilir ama öyle değil , bu tip insanların tarifi yok, her türlü pisliği yapabilecek kapasitedeler, erkeklere göre çocuk bakılır ki benim eşim öyle böyle bir adam değildir, sonsuz güvenirim ona ama Allah göstermesin ona bir şey olursa ben o pislikle uğraşamam, bu tür evliliklerde çocuk isteniyorsa kartlar açık oynanmalı, karın doyurmakla çocuk bakılmıyor, herkesin evladı canının içi , kimse çocuğu mağdur olsun istemez

ben eşime sordum neden ıstıyorsun dıye hem çocukları sevdığım için hem de baba olmak onun sorumluluğunu almak onla vakıt gecırmek ıstıyorum dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…