- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
evet tabi ki alınırım. işte bende tam bundan bahsettim.Ve basarisiz olmus gibi gorunuyor. Esinize guvenirseniz maddi acidan olmaz belli. Ya cocuk yapmayacaksiniz,ya da kendi imkanlariniza guvenmek durumunda kalacaksiniz. Icinde bulundugunuz durum bu sekilde asikar yani. Bu adam iki cocugunu da iyi sekilde ve esit sartlarda buyutemez. Yarin ilkini iyi okula gonderir sizin cocuk devlet okuluna kalirsa alinmaz misiniz? Alinirsiniz. Iste sorunuzun cevabi orada.
ne isteyebilirim o halde eşimden ? bende ondan korkuyorum mesela Allah korusun eşime bşy olsa eski eş belki de ilk çocuğu da kışkırtacak ve beni ve doğacak evladımızı aradan çıkarmak isteyecek bunlar hep olağan şeyler. evet bir garanti sahibi olduktan sonra çocuk dünyaya getirmeliyim.İstekleri hiç bitmiyor, eşimin telefonu her gün türlü sebeplerle bin kez çalıyor
Sürekli bir acıtasyon, sen nasıl babasınlar, vicdana oynamalar
Bazen lanet olsun sırf sussun diye para veriyor
Eski eşi para babası olarak görüyorlar, işin kötüsü çocukları da böyle alıştırdı
Adamın parası olmasa, lanet yağdıran bin türlü mesaj geliyor
Ve bu mesajların odağı hep benim, paraları o... karına yediriyorsundan başlıyorlar ki ben çalışan bir kadınım
Malım mülküm , işim her şeyim var, her şeyim de evlilik öncesi yapılmış
O kadar çirkef , o kadar onursuz ki tarifi yok
Çocuğum olmuyor benim, kontrollerim sırasında bir umut ışığı yaktı doktor, eşim deli gibi sevindi ama ben o umudu denemeye cesaret edemedim. Adam gözünü kapasa başıma ekşiyecekler, hoş her şeyim belgeli, benden alabilecekleri bir şey yok, aldıkları paranın bir bölümü de benim cebimden çıkıyor ama yine de cesaret edemedim denemeye, benim o çirkefle bağı olan bir çocuğum olmamalı, kardeş olacaklar sonuçta. Yaşım 40 bu saatten sonra çocuk çok üzerinde durduğum bir şey değil, herkesin de şartları bir değil, çocuk sahibi olmak istemen çok doğal, yerinde olsam bir hayat sigortasından daha büyük bir garanti isterim. İnsanlar bu düşünceme çok hesaplı, çok acımasız gibi bakabilir ama öyle değil , bu tip insanların tarifi yok, her türlü pisliği yapabilecek kapasitedeler, erkeklere göre çocuk bakılır ki benim eşim öyle böyle bir adam değildir, sonsuz güvenirim ona ama Allah göstermesin ona bir şey olursa ben o pislikle uğraşamam, bu tür evliliklerde çocuk isteniyorsa kartlar açık oynanmalı, karın doyurmakla çocuk bakılmıyor, herkesin evladı canının içi , kimse çocuğu mağdur olsun istemez
Dolaylı yoldan ilgilendirmez mi çocuğunun kardeşi
bebek tabi ki isterim ama körü körüne Allah zaten verir rızkını biz yapalım gibi bir düşüncem de olamaz. kendimi ve dünyaya getireceğim çocuğun hayatını garanti altına almalıyım.Eski adı üstünde..
Doğacak bebekle kardeş olacaklar ama bu kardeşlik ilişkisi onların görüşmesine bağlı olacak. Eski eş sadece o çocuğun annesi olarak kalacak..
Bu biraz insanların bir defa evlendikten sonra boşansalar bile o kişinin tapusu onlardaymış gibi davranmaları gibi hastalıklı bir düşünce.. Maddi olarak ne kadar talepte bulunacağı eşinize bağlı. Sınırı çizecek kişi o.
Siz bence bebek sahibi olmak da istemiyorsunuz ki eski eşe, annenize kadar bahanelere tutunmanız bundan. Olabilir zamanı değildir istemezsiniz ama bunu eşinize samimiyetle söylemeniz gerekir..
ne yapabilirim bu hususta peki ne isteyebilirim eşimden ? hayat sigortası için çocuk doğunca ödeyeceğini söyledi ama yetmez.İstekleri hiç bitmiyor, eşimin telefonu her gün türlü sebeplerle bin kez çalıyor
Sürekli bir acıtasyon, sen nasıl babasınlar, vicdana oynamalar
Bazen lanet olsun sırf sussun diye para veriyor
Eski eşi para babası olarak görüyorlar, işin kötüsü çocukları da böyle alıştırdı
Adamın parası olmasa, lanet yağdıran bin türlü mesaj geliyor
Ve bu mesajların odağı hep benim, paraları o... karına yediriyorsundan başlıyorlar ki ben çalışan bir kadınım
Malım mülküm , işim her şeyim var, her şeyim de evlilik öncesi yapılmış
O kadar çirkef , o kadar onursuz ki tarifi yok
Çocuğum olmuyor benim, kontrollerim sırasında bir umut ışığı yaktı doktor, eşim deli gibi sevindi ama ben o umudu denemeye cesaret edemedim. Adam gözünü kapasa başıma ekşiyecekler, hoş her şeyim belgeli, benden alabilecekleri bir şey yok, aldıkları paranın bir bölümü de benim cebimden çıkıyor ama yine de cesaret edemedim denemeye, benim o çirkefle bağı olan bir çocuğum olmamalı, kardeş olacaklar sonuçta. Yaşım 40 bu saatten sonra çocuk çok üzerinde durduğum bir şey değil, herkesin de şartları bir değil, çocuk sahibi olmak istemen çok doğal, yerinde olsam bir hayat sigortasından daha büyük bir garanti isterim. İnsanlar bu düşünceme çok hesaplı, çok acımasız gibi bakabilir ama öyle değil , bu tip insanların tarifi yok, her türlü pisliği yapabilecek kapasitedeler, erkeklere göre çocuk bakılır ki benim eşim öyle böyle bir adam değildir, sonsuz güvenirim ona ama Allah göstermesin ona bir şey olursa ben o pislikle uğraşamam, bu tür evliliklerde çocuk isteniyorsa kartlar açık oynanmalı, karın doyurmakla çocuk bakılmıyor, herkesin evladı canının içi , kimse çocuğu mağdur olsun istemez
annen ne karışıyor senin çocuk yapıp yapmayacağınaMerhaba herkese mutlu pazarlar ,
Bugün bir konuda eşimle gerildik birkaç senelik evliyiz benim ilk eşimin ikinci Evliliği ilk evliliğinden de bir çocuğu var ( uzatmak istemiyorum eski konularımda var zaten detayları ) eski Eşiyle biraz sorunlu ayrılmış ama sonrasında çocuğu için hep görüşmüş falan eski eşi para istemiş devamlı biraz Hırçın biriymiş ayrılırken de herşeyini almış eşim hayata sıfırdan Başlamış. Tabi ki bi ayrılık olduysa mutlaka tek Taraflı değildir eşimin de hataları olmuştur bu da benim düşüncem. ( çocukla ilgili eski eşim birkaç mesajını gördüm mesala Pahalı bir okula göndermek istiyor eşimde o kadar imkanı olmadığını söylüyor kadın işte illa bi çözüm bul falan bir Sürü şey Sayıyor böyle çok yazışmaları var.
Neyse gelelim bizim konuya eşim çocuk Sahibi olmak istiyor birkaç zamandır böyle bir düşüncesi var ama ben korkuyorum Tereddüt ediyorum zaten benimde geçmişim sorunlu annem her defasında çocuk yapma diye tembih veriyor. Eşimde bana çocuk istemiyorsun gibi sitem etti. Bende açıkladım evet korkuyorum bi çocuğun olunca mutlu olmayacak eski eşin belki sana bşy olsa bizi rahatsız edecekler yeni çocuğuna bir hayat verebilecek misin çocuk istiyorsun diye pek çok şey söyledim. O da bana benim Hayatım kimseyi ilgilendirmez falan dedi ama bir yandan da hayatın gerçekleri var. Haksız mıyım arkadaşlar ?
Biraz Karışık oldu okuyanlar Hakk'ını helal etsin
Eeee çocuk sahibi olmanizla eski eşinin ne alakası var ki o ikinize ait biseyhayır eşim özel hayatını paylaşmaz eski eşiyle
Ben babalara hic guvenmem. Olasi bir ayrilikta yerinize gelen es daha disli olursa eski es de cocuk da avcunu yaliyor. Cocugunuza surekliligi olan kalici bir sey ile ancak garanti saglayabilirsiniz ki bu da size ait bir is ve kazanc kapisidir bence.ne yapabilirim bu hususta peki ne isteyebilirim eşimden ? hayat sigortası için çocuk doğunca ödeyeceğini söyledi ama yetmez.
ielrde bu aile durumundan dolayı mağdur olacağımı düşünüyor.annen ne karışıyor senin çocuk yapıp yapmayacağına
bugün yarın eşime bşy olsa beni ve evladımı rahatsız eder diye korkuyor.Eeee çocuk sahibi olmanizla eski eşinin ne alakası var ki o ikinize ait bisey
eski eşle ayrılırken ortak aldıkları evı tamamen vermıs sonrasında çocuğun okulu için ek iş yaptı bu çocuk yıllık 50-60 bin liralık okullarda okudu hem lisede hem ünv.de ayrıca sırf okulu bıtırsın dıye oturduğu evi sattı daha küçük bir eve taşındı sonrasında eğitim sigortası yaptırdı aylık kendine bşy olursa diye bunlar hep eski eşin diretmesiyle oldu. kaç kere mesajlarını gördüm benim o kadar durumum yok yazmasına rağmen eski eş ne yap et öde yazmış.Ben babalara hic guvenmem. Olasi bir ayrilikta yerinize gelen es daha disli olursa eski es de cocuk da avcunu yaliyor. Cocugunuza surekliligi olan kalici bir sey ile ancak garanti saglayabilirsiniz ki bu da size ait bir is ve kazanc kapisidir bence.
O da kendince hakli olabilir. kendimi onun yerine koydum da, ozel okul cok farkli bir dunya. Cocuk oradan sonra devlet okuluna gitse dunyasi yikiliyor. Nasil oluyor bilmiyorum ama oluyor. Ben de cocugumu ozelde okutmaya baslasam oradan alip devlete veremem, hele ki esimle bosandiysam hic umrum olmaz, calissin odesin derim. Sizi elestirmiyorum lutfen yanlis anlamayin, benim de iki uvey ablam vardi birlikte buyuduk annem onlarin da annesi gibiydi. Ikisi de cok iyi okullarda okudu ki babam devlet memuruydu annem de ayni sekilde. Cok hassas konular. Anneleri hayatta olmasina ragmen velayeti babamdaydi cocuklarin ve hic birimizin sartlari esit olmadi hic bir zaman. Kim neyi hak ettiyse onu aldi. Mesela buyuk ablam ozel dersler aldi,dersanelere gitti ama kucugu evde calisti universiteyi kazandi. Ikisi de sehir disinda okudu,birine ev tutuldu digeri devlet yurdunda kaldi. Ben ailemden hic ayrilmadim, yanlarinda buyudum. Yani bakin iki ablam ayni anneden ama aralarinda farklar var beni gecin. Bu isler biraz da hesap kitapla da olmuyor. Siz cocuk yaparsaniz babasina guvenerek degil kendinize guvenerek yapacaksiniz. Kiyaslamayla buyumuyorlar. Farz edin ki cok zeki bir cocugunuz var deli gibi calisti Amerikada okul kazandi. Diger cocugu gonderilmedi oraya diye siz de mi gondermeyeceksiniz? Elbette hayir. Eger cocugunuz olursa biraz akisina birakin,kazansin hak etsin ona gore yetistirin derim.eski eşle ayrılırken ortak aldıkları evı tamamen vermıs sonrasında çocuğun okulu için ek iş yaptı bu çocuk yıllık 50-60 bin liralık okullarda okudu hem lisede hem ünv.de ayrıca sırf okulu bıtırsın dıye oturduğu evi sattı daha küçük bir eve taşındı sonrasında eğitim sigortası yaptırdı aylık kendine bşy olursa diye bunlar hep eski eşin diretmesiyle oldu. kaç kere mesajlarını gördüm benim o kadar durumum yok yazmasına rağmen eski eş ne yap et öde yazmış.
ya söyledikleriniz mutlaka, bende kardesimle aynı imkanlarda yasamadım. ama şu da var liseye gidecek yaşa geldiğinde ilk evladı özellerde okudu bizden olana maddi gücüm yok deyipte sıradan bir devlet okuluna gitsin ya da sen gönder derse o zaman bunu kaldıramam ben bu noktada adaletli olabilecek mi bunu sorguluyorum. bir de şu var misal Allah gecinden versin eşime bşy olsa bende çocukla tek kalsam oturduğumuz evde ilk çocuğunda hakkı olacak ömür boyu o zaman bu ev benım babamın evı siz çıkın ben burayı kiraya verip parasıyla geçinmek istiyorum kendinize daha ufak bir ev bakın demeyeceği ne malum.O da kendince hakli olabilir. kendimi onun yerine koydum da, ozel okul cok farkli bir dunya. Cocuk oradan sonra devlet okuluna gitse dunyasi yikiliyor. Nasil oluyor bilmiyorum ama oluyor. Ben de cocugumu ozelde okutmaya baslasam oradan alip devlete veremem, hele ki esimle bosandiysam hic umrum olmaz, calissin odesin derim. Sizi elestirmiyorum lutfen yanlis anlamayin, benim de iki uvey ablam vardi birlikte buyuduk annem onlarin da annesi gibiydi. Ikisi de cok iyi okullarda okudu ki babam devlet memuruydu annem de ayni sekilde. Cok hassas konular. Anneleri hayatta olmasina ragmen velayeti babamdaydi cocuklarin ve hic birimizin sartlari esit olmadi hic bir zaman. Kim neyi hak ettiyse onu aldi. Mesela buyuk ablam ozel dersler aldi,dersanelere gitti ama kucugu evde calisti universiteyi kazandi. Ikisi de sehir disinda okudu,birine ev tutuldu digeri devlet yurdunda kaldi. Ben ailemden hic ayrilmadim, yanlarinda buyudum. Yani bakin iki ablam ayni anneden ama aralarinda farklar var beni gecin. Bu isler biraz da hesap kitapla da olmuyor. Siz cocuk yaparsaniz babasina guvenerek degil kendinize guvenerek yapacaksiniz. Kiyaslamayla buyumuyorlar. Farz edin ki cok zeki bir cocugunuz var deli gibi calisti Amerikada okul kazandi. Diger cocugu gonderilmedi oraya diye siz de mi gondermeyeceksiniz? Elbette hayir. Eger cocugunuz olursa biraz akisina birakin,kazansin hak etsin ona gore yetistirin derim.
acı ama bunlar da hep hayatın gerçekleri ve tarih boyjnca süregelmiş. mesela hürrem sultan herkes onun kötü olduğunu düşünüyor ama sadece kendini korumuş.O da kendince hakli olabilir. kendimi onun yerine koydum da, ozel okul cok farkli bir dunya. Cocuk oradan sonra devlet okuluna gitse dunyasi yikiliyor. Nasil oluyor bilmiyorum ama oluyor. Ben de cocugumu ozelde okutmaya baslasam oradan alip devlete veremem, hele ki esimle bosandiysam hic umrum olmaz, calissin odesin derim. Sizi elestirmiyorum lutfen yanlis anlamayin, benim de iki uvey ablam vardi birlikte buyuduk annem onlarin da annesi gibiydi. Ikisi de cok iyi okullarda okudu ki babam devlet memuruydu annem de ayni sekilde. Cok hassas konular. Anneleri hayatta olmasina ragmen velayeti babamdaydi cocuklarin ve hic birimizin sartlari esit olmadi hic bir zaman. Kim neyi hak ettiyse onu aldi. Mesela buyuk ablam ozel dersler aldi,dersanelere gitti ama kucugu evde calisti universiteyi kazandi. Ikisi de sehir disinda okudu,birine ev tutuldu digeri devlet yurdunda kaldi. Ben ailemden hic ayrilmadim, yanlarinda buyudum. Yani bakin iki ablam ayni anneden ama aralarinda farklar var beni gecin. Bu isler biraz da hesap kitapla da olmuyor. Siz cocuk yaparsaniz babasina guvenerek degil kendinize guvenerek yapacaksiniz. Kiyaslamayla buyumuyorlar. Farz edin ki cok zeki bir cocugunuz var deli gibi calisti Amerikada okul kazandi. Diger cocugu gonderilmedi oraya diye siz de mi gondermeyeceksiniz? Elbette hayir. Eger cocugunuz olursa biraz akisina birakin,kazansin hak etsin ona gore yetistirin derim.
örnek biraz uygunsuz oldu ama misal yaniO da kendince hakli olabilir. kendimi onun yerine koydum da, ozel okul cok farkli bir dunya. Cocuk oradan sonra devlet okuluna gitse dunyasi yikiliyor. Nasil oluyor bilmiyorum ama oluyor. Ben de cocugumu ozelde okutmaya baslasam oradan alip devlete veremem, hele ki esimle bosandiysam hic umrum olmaz, calissin odesin derim. Sizi elestirmiyorum lutfen yanlis anlamayin, benim de iki uvey ablam vardi birlikte buyuduk annem onlarin da annesi gibiydi. Ikisi de cok iyi okullarda okudu ki babam devlet memuruydu annem de ayni sekilde. Cok hassas konular. Anneleri hayatta olmasina ragmen velayeti babamdaydi cocuklarin ve hic birimizin sartlari esit olmadi hic bir zaman. Kim neyi hak ettiyse onu aldi. Mesela buyuk ablam ozel dersler aldi,dersanelere gitti ama kucugu evde calisti universiteyi kazandi. Ikisi de sehir disinda okudu,birine ev tutuldu digeri devlet yurdunda kaldi. Ben ailemden hic ayrilmadim, yanlarinda buyudum. Yani bakin iki ablam ayni anneden ama aralarinda farklar var beni gecin. Bu isler biraz da hesap kitapla da olmuyor. Siz cocuk yaparsaniz babasina guvenerek degil kendinize guvenerek yapacaksiniz. Kiyaslamayla buyumuyorlar. Farz edin ki cok zeki bir cocugunuz var deli gibi calisti Amerikada okul kazandi. Diger cocugu gonderilmedi oraya diye siz de mi gondermeyeceksiniz? Elbette hayir. Eger cocugunuz olursa biraz akisina birakin,kazansin hak etsin ona gore yetistirin derim.
Evet iste o noktada sizin sahsi maddi imkanlariniz devreye giriyor. Annemden ornekler veriyorum cunku konu ayni. Annem devlet memuruydu ve aileden varlikli bir insandi. Benim dogumumdan itibaren tum banka hesaplari benim uzerimeydi. Evi de ayni sekilde. Ama babamla oturduklari ev babamin vefatindan sonra satildi ve ablalarim da haklarini aldilar. Sizin kendinize ait bir eviniz,arabaniz ve banka hesaplariniz varsa cocugunuzun uzerine yaparsiniz bunlari. 18ine kadar ortak hesap olur.ya söyledikleriniz mutlaka, bende kardesimle aynı imkanlarda yasamadım. ama şu da var liseye gidecek yaşa geldiğinde ilk evladı özellerde okudu bizden olana maddi gücüm yok deyipte sıradan bir devlet okuluna gitsin ya da sen gönder derse o zaman bunu kaldıramam ben bu noktada adaletli olabilecek mi bunu sorguluyorum. bir de şu var misal Allah gecinden versin eşime bşy olsa bende çocukla tek kalsam oturduğumuz evde ilk çocuğunda hakkı olacak ömür boyu o zaman bu ev benım babamın evı siz çıkın ben burayı kiraya verip parasıyla geçinmek istiyorum kendinize daha ufak bir ev bakın demeyeceği ne malum.
Sorun su ki sizin ozetle kendinize ait bir seyleriniz olmali. Ancak kendi imkaninizla kendi evladinizi koruyabilirsiniz.acı ama bunlar da hep hayatın gerçekleri ve tarih boyjnca süregelmiş. mesela hürrem sultan herkes onun kötü olduğunu düşünüyor ama sadece kendini korumuş.
Yok neden uygunsuz olsun,fikir paylasimi sonuctaörnek biraz uygunsuz oldu ama misal yani
eşimde aynı düşüncede fakat dünyanın binbir türlü hali var sizde biliyorsunuzKonuyu okurken son ana kadar siz çocuk istiyorsunuz ama eşiniz yaşadıklarından dolayı tekrar çocuk sahibi olmak istemiyor sandım. Eşiniz böyle bir durumda kendine güvenip ikinci bir çocuk isteme cesaretini gösterirken sizin eski eşle ilgili endişeleriniz yersiz geldi biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?