- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
benım aklıma kredı çekip ortak ucuz bir ev almak fikri geldi. onu da ortak ödemekonu da bana vermek . yani bir tek böyle adalet sağlanabılıyor. zaten eski eşiyle ortak yaptıkları evini ona vermiş o evde dolaylı yoldan ılk çocuğuna kalacak bir de oturduğumuz evden pay alırsa adaletli olur mu sizce?Evet iste o noktada sizin sahsi maddi imkanlariniz devreye giriyor. Annemden ornekler veriyorum cunku konu ayni. Annem devlet memuruydu ve aileden varlikli bir insandi. Benim dogumumdan itibaren tum banka hesaplari benim uzerimeydi. Evi de ayni sekilde. Ama babamla oturduklari ev babamin vefatindan sonra satildi ve ablalarim da haklarini aldilar. Sizin kendinize ait bir eviniz,arabaniz ve banka hesaplariniz varsa cocugunuzun uzerine yaparsiniz bunlari. 18ine kadar ortak hesap olur.
Esinizden sonraki zamani ancak bu sekilde garantiye alabilirsiniz. Hayat sigortasi hikaye,bir kere oder ikinciye odeyeceginin garantisi yok.
eski eş sadece kendi imkanıyla korumamış ama pek çok şey talep etmiş. yapamayacağı şeyleri bile istemiş. benim bunları verecek imkanım yok o kadınında tek basına böyle imkanları yoktu.Sorun su ki sizin ozetle kendinize ait bir seyleriniz olmali. Ancak kendi imkaninizla kendi evladinizi koruyabilirsiniz.
Ya hadi adaleti gectim, kuru kuruya adalet olmaz bunu belgelerle gostermek lazim. Ev ya sizin uzerinize olmali ya da cocugunuzun. Esiniz mantikli olup bu duzenlemeleri yapmali sagligindayken. Cunku her sey ortada,ozler uveyler karisik olunca,pay sahibi olursa da gelir alir cocuk niye alayim demez.benım aklıma kredı çekip ortak ucuz bir ev almak fikri geldi. onu da ortak ödemekonu da bana vermek . yani bir tek böyle adalet sağlanabılıyor. zaten eski eşiyle ortak yaptıkları evini ona vermiş o evde dolaylı yoldan ılk çocuğuna kalacak bir de oturduğumuz evden pay alırsa adaletli olur mu sizce?
Kendinizi eski esle ayni tutmayin. Surekli eski kocadan cocugunuz icin bir seyler istemek mi,yoksa caninin istedigi seyi kendin yapabilmek mi daha guzel sizce?eski eş sadece kendi imkanıyla korumamış ama pek çok şey talep etmiş. yapamayacağı şeyleri bile istemiş. benim bunları verecek imkanım yok o kadınında tek basına böyle imkanları yoktu.
Kesinlikle saçma ve gereksiz bi korku o kimki sizi rahatsız ediyor mafya falanmi kadin :) yada kan davanız falan mı var korkularniz sebepsiz ve gereksiz gercektenbugün yarın eşime bşy olsa beni ve evladımı rahatsız eder diye korkuyor.
bu ev alınırken biz evlenmemiştik daha. eşim bu evi bulmuş bende beğendim onay verdim sonraki gün çocuğunu da getirmiş. evladı tabi ki getirecek ama ortada birşeyler belirli olmalı evet sağlığındayken yoksa belirsizliğe çocuk doğurmam bunu yapamam. bunları açıkca kırmadan nasıl konuşabilirim.Ya hadi adaleti gectim, kuru kuruya adalet olmaz bunu belgelerle gostermek lazim. Ev ya sizin uzerinize olmali ya da cocugunuzun. Esiniz mantikli olup bu duzenlemeleri yapmali sagligindayken. Cunku her sey ortada,ozler uveyler karisik olunca,pay sahibi olursa da gelir alir cocuk niye alayim demez.
tüm bunların hepsine benım gücüm yetmez eşimde baba olacağım illa çocuk istiyorum diye bir düşünce bellediyse bu konularda çözüm üretebilmeli.Kendinizi eski esle ayni tutmayin. Surekli eski kocadan cocugunuz icin bir seyler istemek mi,yoksa caninin istedigi seyi kendin yapabilmek mi daha guzel sizce?
işin içine kendi çocuğu da girecek eşime bugün yarın bşy olsa çocuklar herseyden ikisi de hak sahıbı olacaklar. kadında dolaylı yoldan etkıleyebılır.Kesinlikle saçma ve gereksiz bi korku o kimki sizi rahatsız ediyor mafya falanmi kadin :) yada kan davanız falan mı var korkularniz sebepsiz ve gereksiz gercekten
eşine bşy olsa bugün yarın eski eş ve çocuğu da gelecek başına onlar bizim hakkımız diyecek seni rahatsız edecekler diyor.Anneniz niye cocuk yapmanızı istemiyor?
Siz fazla pasif ve korkaksnz bence neler neler düşünüyorsunuz bunları dusunmenzde mantıksız bilemiorm yorum yapamıyorum size enteresan bi düşünce yapınız varişin içine kendi çocuğu da girecek eşime bugün yarın bşy olsa çocuklar herseyden ikisi de hak sahıbı olacaklar. kadında dolaylı yoldan etkıleyebılır.
Valla bunlari konusmak da zor. Ben annemle babamin yaptigi konusmayi hatirlamiyorum. Ama aile yapinizla alakali bazi durumlar. Annem ekonomik ozgurlugu olan bir kadindi. Kendi kendine gidip ev aldi, kredinin bilmemneyin olmadigi donemlerdi. Banka hesaplarini benim uzerime gecirdi. Bunlari yaparken babamdan izin almadi en iyiihtimal haber vermistir.bu ev alınırken biz evlenmemiştik daha. eşim bu evi bulmuş bende beğendim onay verdim sonraki gün çocuğunu da getirmiş. evladı tabi ki getirecek ama ortada birşeyler belirli olmalı evet sağlığındayken yoksa belirsizliğe çocuk doğurmam bunu yapamam. bunları açıkca kırmadan nasıl konuşabilirim.
eşine bşy olsa bugün yarın eski eş ve çocuğu da gelecek başına onlar bizim hakkımız diyecek seni rahatsız edecekler diyor.
Uretebilmeli,lakin erkekler cok becerikli ve akilli degil bana sorarsaniz. Bir de esinizin iki cocugu olacak,farkli iki kadindan. Ama sizin tek cocugunuz olacak tek bir adamdan. Siz isi saglama alin. Maasinizdan bir kisim biriktirin,ayri banka hesabiniz olsun. Kendi ailenizden olasi bir miras var ise onu da ayri koyun. Siz kendi cocugunuzu dusunun,esiniz de dusunurse ne ala. ama yok dusunmezse de siz magdur olmayin bir kadin olaraktüm bunların hepsine benım gücüm yetmez eşimde baba olacağım illa çocuk istiyorum diye bir düşünce bellediyse bu konularda çözüm üretebilmeli.
sadece detaylı düşünüyorum. bir çocuğun sorumluluğunun altından tek başıma kalkamam.Siz fazla pasif ve korkaksnz bence neler neler düşünüyorsunuz bunları dusunmenzde mantıksız bilemiorm yorum yapamıyorum size enteresan bi düşünce yapınız var
sadece eşim dengeyi adaleti sağlayabilir mi ondan şüphe ediyorum.Çocuk istiyorsan yap bence
O kim ki neyi ilgilendiriyor?adamdan boşanmış etmiş bitmiş artık hersey
Çocukla ilgili görüşecekler tabi
Ama çocuğu bahane edip eşinle iletişim kurmaya çalışıyorsa orası sıkıntı
Eşin tavrını koyucak
o zaman oturduğumuz evi çocuğuna bırakmak isteyebılır sadeceValla bunlari konusmak da zor. Ben annemle babamin yaptigi konusmayi hatirlamiyorum. Ama aile yapinizla alakali bazi durumlar. Annem ekonomik ozgurlugu olan bir kadindi. Kendi kendine gidip ev aldi, kredinin bilmemneyin olmadigi donemlerdi. Banka hesaplarini benim uzerime gecirdi. Bunlari yaparken babamdan izin almadi en iyiihtimal haber vermistir.
Kendimi sizin yerinize koydum da. Acik acik soylerim esime. “Canim ekonomik ozgurlugum var,ileride cocugumuz olursa diye kendi uzerime bir ev alip bunu da cocuguma birakmak istiyorum,aksiyon alacagim haberin olsun” derdim herhalde. Buna da kiriliyorsa kirilsin napalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?