ben yeni evli bir kızcağızım.
gecen yıl subat ayından bu yana düğün hazırlığıyla sadece ben ve eşim uğraştık ama kaynana kayınpeder biz öbür geline 7 burma yaptık sanada öyle yapacaz dedği halde nişan döneminde borçlarını sayıklayıp durdu eşim 5 bileziğimi yaptı kayınpederde beyaz eşyalardan fırın buzdolabı ve çam mak yı aldı bu kadar.. salonu yemegı gelınlıgı ev kırası ıvırı zıvırı mobılyası y.odası herseyı ıkımız yaptık velhasıl bu arada yaptıgımız altınlardan ıkı bılezgı bozdurmak durumunda kaldık kaldıkı ıkımızde zor durumdaydık..bu süreçte bize kimse bir yardımda bulunmadı.hatta eşim için gençliğinde biz ona iş kurmuştuk o altınların yerine sayılsın gibi sözler edilmiş.son hazırlıklarda evlerine gitmiştik bana sahte altın takmayı teklif ettiler.kabul etmedim ..adetlerden konuşuldu..annem bizde gelin düğünden önce giydirilir dedi kaynanam bizde öyle adet yok dedi.neyse zor bela ucuza getirilen bir alışveriş edildi benim için.kaynanam alışveriş öncesinde şöyle demişti bizde alışveriş olmaz gelinlik alınır ama ne gelinliği soran oldu ne duvağı onlarıda kendim aldım.kaynanam habire düğünden sonra gelirsiniz yemeği yer altınları bırakırsınız bikaç gün sonra alırsınız yeni evliye hırsız dadanır.falan fıstık...bilmem kim gelininin altınlarını iki sene saklamış bananeyse bundan.bir takım tatsız olaylar falan..düğün günü kuaföre gidiyoruz bende para var görümcem babasından para almış bendeki yetmezse tamamlamak için bana diyoki mawro sen parayı ver bana ben veririrm bende o an aklımda başka bişiy var herlde verdim şimdi diyorum salak kafam ben verdikten sonra kendimde öderim dşünün kuaöfr paramı bile ben verdim .düğün oldu baya takımız takıldı sonra biz eve geçtik.takılar bende tabi onlara ne geldi gitti bilmiyorum.babam bile kendine verilen zarfları kayınpedere vermiş..düğünden sonra bir haftada tüm borçlarımızı kapattık sayılır.sorunlarda buralarda başladı.Nyse Yni evlymm 2 haftalaık gelin akrabalarıyla gelmek istedi ben nerden bileyim densiz konuşacaklar verdm ağızlarının payını tabi kaynanamla görümcemede dedim bir daha akrabalarınızdan kimseyi evimde istemiyorum getirme Zten düğünden dolayı bir dolmuşluğum var sonra kaynanamlara verdiğimiz düğün cdsi sorun oldu ne zmaan kaynanamlara gitsem hergün tüm akrbalarıyla benim cd mi izliyor eşimle sırf bu yüzden bile tartıştık 1 aylık gelin çiıldırdım onuda engelledim görümceme dedim ne işleri var tüm sülale benim cdmle..falan filan
bide bizim düğün bizim düğün sanki kendileri yapmış gibi...biz yaptık onlarda sahiplendi..
şu aralarda eşim istediği halde gitmek istemiyorum içimden gelmiyor dedim eşim darıldı sen git senin anan baban.benle gitmek istiyor o da.dedim gidersemde bana eksik yaptıkları altınları isterim koop yazılcaz peşinat tamamlamam lazım diyorumve en kötüsüdfe sana altınlarını yapacaz diyorlar ama ben onlarıbiliyorum yapmazlar diyor gel de ayar olma.aslında kötüü niyetli değiller cahiller biliyorum ama ben bıktım yoruldum..beni çok seviyorlar sygıda kusur etmem evime geldiklerinde hizmette kusur etmem eşim teşkr eder ama ben çok soğudum en son kaynanam sana altınlarını yapacaz ama sen bizimsizn önce dış borçaları bititrelim dedi buna kızıyoorum bende yeni gelinim el kzııyım beni niye sona atıyorsun anlamıyorum..bu konuya acaip takmış vazıyetteyım eşimde habire yapmazlar isteyıpte canlarını sıkma dıyor yaslı ınsanlar falan fılan ..
durum bu tam anlatamamış yada karmaşık anlatmış olabilirim..
sizlerin düşüncesi nedir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?